torsdag, januar 28, 2021

Opsige sit job uden nyt

Daily Rush Debat Off-topic Opsige sit job uden nyt

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  Hej Rusher.

  Jeg står i den lidt trælse situation lige nu at jeg ønsker at opsige mit arbejde igennem de sidste 5 år. Blev flyttet til ny afdeling for 4 mdr siden. Årsagen var at jeg ikke fik produceret nok varer hvilket jeg var stærkt uenig i samt mine kolleger synes også det var besynderligt. Udover det var jeg også udtilfreds med måden de flyttede mig på hvor jeg intet havde at sige. Kan slet ikke finde samme glæde længere som jeg kunne førhen på arbejdet.

  Har i de sidste 2 måneder søgt nyt job og kigget uddannelser, dog uden held. Føler jeg er enormt slidt mentalt over situationen samt jobbet generelt og ønsker bare at smide papiret og komme videre. Har dog en god opsparing så har råd til karantæne inden akasse og melder mig også ind i vikariat fra dag 1 som ledig.

  Hvordan er folks mening mht at blive i sit job selvom man slet ikke er glad på trods af at man ikke har fundet noget andet endnu? Andre rusher der har stået i ligende situationer hvor i har følt jer uretfærdigt behandlet og egentlig bare har sagt fuck det hele og sagt op?

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  • Dette indlæg blev ændret for 1 år, 5 måneder siden af  Schalde.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Gyldenglad
  Bruger
  143 indlæg
  Offline

  Har prøvet at få en over nallerne et par gange, skriftlige advarsler, tæt på at blive fyret osv. Har dog kæmpet mig op i en chefstilling nu, og har bevist for både min chef og andre i virksomheden, at man ikke giver op.
  Du vil opleve en langt større tilfredshed at kæmpe for det, hvis du ikke giver op. Tag dialogen, fortæl at du er utilfreds og fortæl, at du agter at komme tilbage i din gamle stilling, og at du vil vide, hvad de mener der skal til, for at det kan lade sig gøre.

  Nu skal jeg selvfølgelig sige, at jeg ikke kender din situation og hvor slemt det er, men jeg har bare lært utrolig meget selv ikke at give op..

  #2

  Fisker
  Bruger
  12.650 indlæg
  Offline

  En arbejdsgiver kan jo ikke bare ændre dine arbejdsopgaver uden lige. Det lyder lidt som en arbejdsgiver som ikke har ville betale for opsigelse, og forsøger at tvinge dig ud ved at give dig arbejdsopgaver du ikke gider.

  Der er nok ikke så meget at gøre ved det nu da du jo har “accepteret” det for 4 måneder siden, men det ville nok have været noget en fagforening kunne hjælpe med hvis du havde gået til dem da problemet opstod.

  I forhold til spørgsmålet, så tænker jeg ikke det er et problem, det havde jo ikke været anderledes hvis i ikke kunne blive enige om den jobkontrakt du har, og så må man jo ophøre samarbejdet med de vilkår der nu er, det er så ikke sket men det er jo ikke anderledes end hvis du havde blevet opsagt for 4 måneder siden, og så bare ikke har kunne finde et job endnu.

  #3

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  #1 Har fortalt dem hvordan jeg har det med det hele samt at jeg slet ikke er enig med dem… Men de har bare sagt at det er hvad der er mulighed for lige nu. Jeg kan sagtens kæmpe videre, men sanssyngliheden for at komme tilbage er ikke god da der e rmangel på folk i den nye, og komme rdu først ind i tingene der så kan man ikke undværes. Desværre føler jeg slet ikke samme glæde som før. SÅ svært at kæmpe videre.

  #2 Har snakket med min tillidsmand om det om iflg min kontrakt kan de sagtens sende mig ud i andet arbejde i andre afdelinger. Normalt er du dog primært låst fast til den afd hvor du er det meste af tiden.

  Jeg føler også lidt det er gjort da de akut manglede en ny mand pga sygemeldinger og så blev det mig.. jeg mener jo bare at man burde have en dialog sammen og finde ud af om det var det rette.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 5 måneder siden af  Schalde.
  #4

  _Djernis_
  Bruger
  1.414 indlæg
  Offline

  Hvis det påvirker dig nok så smut inden det bliver alt for ulideligt at være der, nogle gange er der jo ikke noget at gøre og hvis man først er kommet “på kant” med ledelsen så er der sgu ikke meget andet at gøre end at finde et andet sted man kan starte på ny.

  Nogle gange er det netop det der skal til for at komme over på en anden pind og få det bedre, også mentalt.

  Jeg havde selv fabriks arbejde, var midlertidigt fra starten, ledelsen var ikke altid til at have med at gøre, 8 år senere kom en Colitis Ulcerosa på banen og jeg måtte sygemeldes, pt. er jeg i “rescourceforløb” i praktik på kontor istedet.
  Bedste ting der er sket for mig længe er at komme væk fra det arbejde, konen syntes altid jeg var i dårligt humør når jeg kom hjem fra fabrkken, det har ændret sig til at jeg ikke går og er “muggen” når jeg er kommet hjem.

  "Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle... men vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege"

  #5

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  #4 Tak for dit input Djernis. Ja det lyder meget som min situation. Kæresten + bedste ven siger også bare jeg skal komme væk også selvom det koster økonomisk.

  Det sværeste er nok også at man skal stå og forklare over for kolleger hvordan situationen er og det måske i mange folks optik er forkert at sige op uden nyt FAST

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #6

  gumshot
  Bruger
  570 indlæg
  Offline

  Jeg ville nok holde igen med at sige op uden job i baghånden, så prøv og prøv. Så tag dog det værst tænkelige, også bare om det er lønnet indtil du kommer i det rigtige job. Du vil jo væk?

  Hvis dit job kom med en jobbeskrivelse og denne bryder med oprindelig ansættelse og vilkår som du fik første gang, så kunne du i starten tale med en fagforening, hvis du var medlem, om problemet, og så måtte de fyre dig med de betingelser som en 5 års ansættelse må give for nogle.

  Så hold lidt tilbage, prøv at find et job, også selvom det måske slet ikke er dig, så bliver du bare motiveret af det nye job indtil du finder det rigtige og kommer væk fra det du er i nu.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #7

  TormDK
  Bruger
  14.794 indlæg
  Offline

  Jeg gjorde det her for små 14 dage siden, efter at have gået i de tanker i godt 15 måneder.

  Jeg blev ved med at fortælle mig selv at det blev bedre inden for de næste 3 måneder, så jeg skulle bare lige hænge i. Folk var afhængige af mig, så det ville være unfair for dem at jeg smuttede, osv. osv.

  Ultimativt kom jeg til den konklussion at uanset hvad jeg gjorde, så var det ikke mit ansvar i sidste ende – da det jo som bekendt ligger i toppen, og da der ingen forbedringer reelt kom, så fik jeg taget mig sammen og fik sagt op.

  Jeg havde dog en konkurrence klausul, så jeg viste der ville være et minimums niveau af indkomst i perioden efterfølgende.

  Mega mange spændende virksomheder har efterfølgende gjort sig til på LinkedIn, og jeg kommer til at starte igen allerede her 1. september på noget som virkelig kan få mig op at støde igen – det skal nok blive godt.

  #8

  Fox
  Bruger
  3.921 indlæg
  Offline

  Du melder dig bare syg med stress…..og malker den indtil de fyrer dig.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #9

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  #6 Nu må vi se. Det er godt nok lange dage og vil da helt klart være bedst økonomisk.

  #7 Lækkert du kom videre motiverende historie.

  #8 Kan jeg ikke få mig selv til, Er stadig rigtig glad for mine kolleger og vil ikke straffe dem. Med en opsigelse har de i det mindste 14 dage til at forberede sig.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #10

  Tjaz
  Bruger
  3.974 indlæg
  Offline

  Mit råd er at gå til lægen og få taget en “metal stress ” test (jeg kan ikke lige huske hvad de kalder den). Det kan være du har ret til at blive sygemeldt, hvis det er en vej som du ville overveje.

  Alternativt kan jeg kun tale for ud fra mine egne erfaringer. Jeg bed i det sure æble og holdt stædigt fast i et elendigt arbejde, på en elendig arbejdsplads, så længe at jeg tilsidst gik fuldstændig ned med flaget af stress.
  Min korttids hukommelse forsvandt fuldstændigt, jeg fik panik anfald over ingen ting, depression og glemte hvordan man gjorde hverdags ting, så som at køre bil.
  Den periode var det værste jeg nogen sinde har været igennem og ikke noget jeg i den vildeste fantasi havde forstillet kunne ske for mig. Jeg ville heller brække begge ben og arme end at gå det igennem igen. Det har efterfølgende taget mig mange år efterfølgende at komme helt oven på igen.

  Så jeg er ikke i tvivl om at jeg ville opsige jobbet og se at komme videre med noget mere tilfredsstillelse og som du har lyst til at ligge din stolthed i.

  #11

  Fox
  Bruger
  3.921 indlæg
  Offline

  #10 – Netop ! Hans kollegaer vil da sige nej hvor synd du er nede….og så 5 min. senere sidde og arbejde…..#9 – pas på dig selv !

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #12

  knj
  Bruger
  160 indlæg
  Offline

  Der er næsten kun grunde til at bide i det sure æble og blive hængende til du har fundet noget nyt. Her er et par stykker:

  1. Hvis det ender med at tage tid at finde noget nyt, og du har økonomiske forpligtelser, kan det blive rigtig uheldigt.

  2. Det ser altid bedre ud, hvis du stadigvæk er i arbejde når du søger noget nyt. Man kan hurtigt få et negativt indtryk, når man hører at vedkommende man interviewer kan starte med det samme eller har været arbejdsløs et stykke tid. Du står også dårligt ift. lønforhandling.

  3. Lad være med at smække med døren på vej ud. Det giver dig et dårligt ry og sådan noget er bare uheldigt i flere sammenhænge. Der er ingen der gider ansætte sådan en.

  Sig op på en ordentlig måde. Du har været der i 5 år, så du kan sagtens sige at du har “brug for at prøve noget nyt” eller lignende. Jeg tror ikke du vil vinde noget ved at sige sandheden her

  Følg evt. op med du har været glad for at være der. De har måske mærket du har været lidt irriteret, og det er du selvfølgelig ked af.

  Forlad dit arbejde og lad en dør stå på klem. Du kan møde folk der fra senere, eller du ønsker måske at vende tilbage langt nede af vejen. Det kan være de senere mangler en i en afdeling hvor du gerne gider at være.

  Lad være med at gå med til ekstra ting som en længere opsigelsesvarsel. Sig du har fundet noget nyt og har en start dato. Lav et clean cut trods alt

  Jeg har selv prøvet det hele før og jeg synes selv det her _meget_ dyrt købt erfaring. For helvede hvor ville jeg gerne have lavet nogle ting om og brændt færre broer

  Lige meget hvad så held og lykke med det

  #13

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  #12 Mange tak for det…. fandens gode råd

  Det er meget fristende at lufte sin mening ved opsigelsen, men ved også godt det ikke vinder noget så ender nok bare med at sige jeg søger nye udfordringer hvis jeg siger op.

  Mht at blive hængende så ved jeg at man ser bedst ud ved at være i job, men de planer jeg har lige nu, er enten en voksenlærling plads, grundforløb på skole eller vikariat.. så skal nok gå.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #14

  Schalde
  Bruger
  6.292 indlæg
  Offline

  Og nej jeg siger ikke op bare fordi Classic wow udkommer om lidt.. Ja ja jeg har stadig en sjat humor tilbage trods situationen.

  Mange tak for hjælpen alle sammen. Må sove på det og se hvad det ender med.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #15

  Nickell
  Bruger
  4.436 indlæg
  Offline

  Gå ind og bed om en anbefaling… Så kan de tygge lidt på den. 🙂

  Xbox-nyheder? https://xgamer.dk
  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.