fredag, januar 22, 2021

ophavsret på Flash animationer

Daily Rush Debat Off-topic ophavsret på Flash animationer

 • Dette indlæg indeholder 10 kommentarer, har 6 deltagere og blev senest opdateret af  Anonym for 13 år, 5 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  Hej

  Der er nogen der har fortalt mig, at hvis man putter Copyright logo, år, og sit navn, som en linie nederst i sine Flash animationer, kan man godt være sikker på at ingen kan bruge karakter designet i fremtiden kommercielt (altså tjene penge på mine karakterer hvis de en dag bliver kendte). Han siger at i DK har man automatisk ophavsret i det øjeblik, man har skabt det og puttet sit logo på.

  Har han ret eller?

  Han har givet mig dette link, men jeg er ret dårlig til at forstå paragrafer og sådan http://147.29.40.90/_GETDOCI_/ACCN/A20010061829-REGL

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Natlampen
  Bruger
  646 indlæg
  Offline

  Ja, du har automatisk ophavsret på de ting du laver, og så vidt jeg ved så behøver du ikke at sætte navn på.

  Må jeg be om en cola ?

  #2

  kongkim
  Bruger
  16.368 indlæg
  Offline

  Ja du skal bare kunne besvise du har arbejds filerne vis det kommer der til

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #3

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  #2 jamen det har jeg da problemet er at idag har man tools til at decompile alt flash værk fra SWF til FLA

  #4

  VaN_GoGO
  Bruger
  126 indlæg
  Offline

  Det er de lorte pirater, de kopier alt ting, selvom de ikke har ophavsretten

  #5

  EvilDonut
  Bruger
  5.586 indlæg
  Offline

  Det er ikke nødvendigt med ©, dato eller navn. Ophavsretten er automatisk din. Det gælder i øvrigt også i resten af (den civiliserede) verden.

  One Donut to rule them all, One Donut to find them,
  One Donut to bring them all and in the darkness bind them

  #6

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  #5 jamen det lyder jo bare for godt til at være sandt det med at det er “helt automatisk” hvad hvis man fx har lavet en flash animations serie der er ved at blive ret populær og en eller anden idiot begynder at tjene på disse animations karakterer – hvad kan man så gøre ved det?

  Edit: grunden til så megen paranoia er fordi jeg er ved at udvikle et større projekt som jeg regner stort med at leve af.. bliver lidt i stilen med dette http://www.toonhaze.com/proj/test11.html

  #7

  TheRaz
  Bruger
  9.294 indlæg
  Offline

  #6
  Jeg ville alligevel smide en copyright notice ind i dit sted…bare lige for at gøre besøgende opmærksom på at du mener dit arbejde seriøst, og at du beskytter det. Også selvom det allerede er pointeret ovenover at ophavsretten er din pr. automatik.

  Udover det er det bare at gemme dokumenter/backups af dine værker osv.

  Jeg har atomer i bukserne. Og så kan man desuden aldrig få CPU'er nok. Det er ganske enkelt naturvidenskabeligt umuligt.

  #8

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  #7 jeg backuper som galning, i flere filer, fleres stedet på HDD Og som du kan se på min projekt “sub-site”, er der allerede proppet copyright logoer både på html siden og på swf+jpg filer.

  Der er også noget der hedder http://www.legalzoom.com hvor man betaler ca 700,- og får dem til at holde styr på ens copyright, men ham jeg talte med, sagde at det er fuldstændig lige meget… det er dét der forvirrer mig

  #9

  TheRaz
  Bruger
  9.294 indlæg
  Offline

  #8
  Kender det alt for godt med at backuppe som besat…jeg gør det selv (for) ofte, og helst på skiver som IKKE kan overskrives :). Men det er man nødttil når ens værker er rene digitale værker.

  Angående legalzoom så er mit bud at de håndhæver dine rettigheder. Altså undersøger om de bliver krænket. Rettighederne er dine uanset om de er indblandet eller ej, men hvis dit arbejde er i kommercielt øjemed er det måske ikke så dårlig en idé, at få nogle til at ligge og holde øje med det. Så bliver du også fri for det, og kan fokusere udelukkende på det kreative med ro i sindet

  Jeg har atomer i bukserne. Og så kan man desuden aldrig få CPU'er nok. Det er ganske enkelt naturvidenskabeligt umuligt.

  #10

  Anonym 3.915 indlæg
  Offline

  #9 ja det har du fuldstændig ret i – jeg må arbejde lidt mere og sørge for at jeg 100% har besluttet mig for min tegnestil, karakterer osv, så jeg slipper for at betale dem dobbeltpris, og indtil da må jeg bare sætte mit navn på alting, og lade være med at offentliggøre det for meget.. det er ret belastende at være paranoid – så bliver det i hvert fald svært at tænke kreativt

  og ang backup – jeg glemmer aldrig følelsen af skuffelse, koldsved og selvbebrejdelse da jeg kom til at slette hele min partition med flere måneds arbejde

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.