mandag, august 19, 2019

Nyt job og hva så?

Daily Rush Debat Off-topic Nyt job og hva så?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Omnifilm
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  Er nået til en krydsvej, på mange måder. 15 år i reklamebranchen ligger bag mig, 9 af dem hos samme reklamefotograf, først som stillfoto, senere som video/filmfotograf og nu skal jeg finde en ny vej.

  Jeg vil gerne være realistisk, men jeg mener bestemt også jeg har rum til at være ambitiøs.

  Jeg er ikke nødvendigvis færdig med reklame og branding branchen, men jeg må være ærlig og sige at rendering og vfx de seneste år trækker mere og mere i mig, så hvis jeg kunne lande i spil industrien eller arbejde med visualiseringer så er det bestemt også noget der kunne kaste benzin på bålet.

  Helt optimalt ville det være at kunne blive en fast del af et hus (eller hytte), hvor jeg både ville kunne bidrage med min forståelse for lys og komposition, samt processen i det at skabe og udføre et visuelt produkt til en given kunde, og samtidig kunne blive oplært i 3D og / eller vfx.

  Jeg er klar over der er uddannelser der specifikt skoler folk til sådan et retning, men jeg har en evne til hurtigt at sætte mig ind i det software jeg får stukket i hånden, og endnu vigtigere, så har jeg ikke mærket en hunger efter et arbejds-emne, som jeg gør nu for 3D, siden før jeg kastede mig over foto. Måske ligefrem mere nu end dengang.

  Hvor hulen går jeg hen med sådan en baggrund, drift og indstilling?

Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.019 indlæg
  Offline

  Mig bekendt er der efterhånden nogen udviklere der har til huse i Aalborg, men ellers er det vel Aarhus og København du skal til alt efter hvilket temperament du har.

  Ellers kan du prøve svenske paradox, de er vist altid på udkig efter gode kompetencer, men deres spil er ikke så vilde rent visuelt.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #2

  Omnifilm
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  Jeg er selv bosiddende i allerød, så kbh er meget nærliggende

  #3

  knekker
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Jeg skulle rejse til udlandet for at lande på de helt store hollywood vfx produktioner, men et godt sted at starte ud som ny, er bl.a at kontakte visualiserings firmaer der f.eks. laver relativt simpelt 3d interior til huse for arkitekt firmaer osv. smid nogle uopfordret ansøgninger afsted med et par eksempler af dit 3d arbejde som disse firmaer kan se potentiale i, og det vil kun blive et spørgsmål om tid, før der vil være et firma som gerne vil tilbyde dig en praktik plads eller junior stilling.

  Siden at det er en karriere investering for dig, skal du blot gøre dig selv så billigt som muligt i starten for at få foden inden for døren, så når du lige så stille og roligt får bygget et 3d portfolio op, så kan du begynde at kræve mere i løn.

  Du skal iøvrigt ikke være bange for at selvstudere 3d, da der i dag findes et hav af video tutorials, at man ikke rigtig behøver et tage en uddannelse i feltet. Den eneste fordel ved at tage en uddannelse i 3d, er at man sidder iblandt ligesindede, så man bliver mere inspireret og måske motiveret, men i sidste ende er det op til dig selv og din selv disciplin, hvor vidt du lære noget og udvikler dig under uddannelsen, som helt afhænger af hvor meget tid du selv bruger på 3d efter skole tiden. Hvis jeg var dig og gerne vil ende med at arbejde med VFX, så ville jeg fokusere på 3d softwaren Houdini.

  Når du ikke har nogen uddannelse, så skal du blot få bygget dig en port folio op i form af en showreel, nu er min showreel selvfølgelig lidt over the top, da jeg har så mange års erfaring i branchen, men min pointe er at firmaer kigger slet ikke efter om jeg har nogen uddannelse, de kigger blot på min showreel og hvor vidt det jeg har lavet, er det niveau af grafik som de gerne vil have jeg skal gentage hos dem ved en eventuel ansættelse.

  #4

  Omnifilm
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  #3 god ide, det vil jeg gøre. Når man sender sådan nogen refs, er det så nok bare at sende sit beauty pas eller forvente de at se wireframes og ao osv også?

  #5

  knekker
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  I tilfælde at du ikke har så meget at vise, så for at trække tiden i din portfolio/showreel lidt ud, så kan du godt vedlægge lidt wireframe eller before-and-after compositing, for at vise at du er i stand til at holde din modelering rent og effektiv, eller hvor meget flottere du fik dine beauty renders til at se ud efter noget compositing.
  Bare pas på at du ikke trækker det for meget i langdrag, for du vil helst undgå at kede den person/recruiter som ser din portfolio/showreel.

  #6

  kongkim
  Bruger
  15.785 indlæg
  Online

  Før jeg kom ind i DSB arbejdet jeg i ca. 7 år med 3D interior for div, arkitekt firmaer, og bolig kæder,

  Der er mange om buddet, og mange som kan lave en smule 3D. Men du må ha en rigtig god vide hvad angår lys osv. som fotograf. Udnyt det, da man tit kan se det er der skællet er mellem dem der kan det og de rigtig gode

  Lav nogen fede scener med fokus på lyset i boliger brugt til salgs billeder.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #7

  kongkim
  Bruger
  15.785 indlæg
  Online

  #3 Haha det er satme blær at kunne fremvise sådan en trailer
  Så der sq åbnet op får lige hvad du lyster. Super fedt.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #8

  FIRESTORM
  Bruger
  5.056 indlæg
  Offline

  #3 fedt reel – men køb da lige et domæne til en email

  #9

  Tyfalion
  Bruger
  594 indlæg
  Offline

  #3; Off-topic men fuck nogle vilde produktioner, du har været med på/stået for.

  Kan desværre ikke rigtig byde ind on topic. Tænker, som der bliver nævnt, at udnytte dine skills indenfor belysning/lys og så gå efter et godt sted/gode oplæringsmuligheder og så tage den lønnedgang, der nu måtte være.

  .

  #10

  Omnifilm
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  Hm, ja der er godt nok mange inden for 3d Viz i Aalborg. Hvad er årsagen til at de lægger sig der eller Odense? Handler det udelukkende om omkostninger?

  #11

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.019 indlæg
  Offline

  #10
  Nordjylland er the bomb.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #12

  Nioxic
  Bruger
  17.600 indlæg
  Offline

  #1 ligger Dice ikke også i sverige?

  og dem der har lavet der der sorte/hvide spil i kbh.. hva fanden hedder det? 2d puzzle platformer

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Denne kommentar blev ændret for 4 måneder, 3 uger siden af  Nioxic.
  #13

  Kwanza
  Bruger
  5.380 indlæg
  Offline

  #7-9 Hvad er det I snakker om? Jeg ser ingen links til noget showreel i #3?

  #14

  Omnifilm
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  #13 ja… han klippede det ud igen.

  Knekker! Du må gerne bevare det, hvis det ikke generer dig jeg skulle lige til at vise dit reel til en ven og så var linket væk. Kunne ikke finde det igen manuelt hehe.

Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.