torsdag, september 24, 2020

Nyere svensk voldtægts lov

Daily Rush Debat Politik Nyere svensk voldtægts lov

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  knekker
  Bruger
  1.804 indlæg
  Offline

  I sverige skal man åbenbart have en verbal godkendelse inden må begynde på sex. Hvis kvinden eller manden selv har taget alt tøj af og ikke siger noget mens den anden roligt begynder at kæle, nusse, kysse som leder til sex, så betragtes dette som voldtægt.

  Jeg har sjældent følt nedvendigheden for at spørge vedkommet hvis jeg må have sex med dem, det har man derimod følning for når man mærker at den anden også gerne vil, i form af gensidig berøing og kys osv, men ifølge Sveriges lov, så er jeg voldtægts forbryder.

  Jeg synes at denne lov gøt det ret farligt at være mand i dette samfund, det kan jo let udnyttes af en sur kvinde som vil en ondt.

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/man-ligger-i-samme-seng-uden-toej-paa-indebaerer-ikke-man-deltager-frivilligt-i-sex

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  KazcoN
  Bruger
  1.146 indlæg
  Offline

  Så må hun jo være OK med at jeg lige sætter kameraet op igen..

  Always treat your kite like you treat your woman. Get inside her five times a day and take her to heaven and back.

  #2

  Caulnian
  Bruger
  929 indlæg
  Offline

  Fra en af dommerne:

  – Han var usikker på, hvordan det forholdt sig i denne her situation – om hun ville deltage i seksuelle handlinger eller ej – og når han på trods af dette gennemførte seksuelle handlinger med hende, dømmes han for uagtsom voldtægt, siger Agneta Bäcklund til SVT.

  Hvis det passer, så synes jeg ærligt talt, at dommen er rimelig. 8 måneders fængsel lyder også passende, synes jeg.

  #3

  Jacques
  Bruger
  10.298 indlæg
  Offline

  Det der er så typisk Sverige. Totalt ligegyldig lov, der ikke kan håndhæves på nogen måde og som ingen har tænkt sig at overholde. Hvis den vitterligt skulle gælde, så er jeg selv blevet voldtaget adskillige gange!

  Bye with a warmly hugs

  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.326 indlæg
  Offline

  #0
  Der er den forskel, at han som oplyst i #2 var usikker, men forsatte til trods for det. Så er man en klaphat.

  Når det så er sagt, så er jeg enig i, at loven kan udnyttes groft af en sur modpart, hvis du har lagt din sæd i hende/ham.
  Bevisbyrden ligges automatisk over på den anklaget “gerningsmand”. Så medmindre du har en kontrakt der specifikt beskriver, at der er givet samtykke til at du må have sex med vedkommende, så er du på skideren.

  Det er en syg lovændring, og jeg håber ikke den vinder fremgang i dk, for det øger risikoen skræmmende meget for at uskyldige bliver dømt, for noget de ikke har gjort.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #5

  Spionas
  Bruger
  1.649 indlæg
  Offline

  #0 Hvis det har forholdt sig som beskrevet i artiklen har der vel netop ikke været gensidig kys og berøring. Og så burde man nok stoppe op et øjeblik og vurdere situationen.

  #4 Men problemet er vel at der har været flere voldtægtssager fremme, hvor pigen nærmest har været bevidstløs, men alligevel er ingen blevet dømt fordi hun åbenbart ikke har gjort nok modstand. Det er da lige så sygt.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 2 måneder siden af  Spionas.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 2 måneder siden af  Spionas.
  #6

  Emilsa
  Bruger
  11.230 indlæg
  Offline

  #4 – hvad #5 siger…

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #7

  DasJux
  Bruger
  1.411 indlæg
  Offline

  Jeg havde en ven – som ikke er min ven mere – der træk tøjet af en veninde imens hun lå og sov. Hun bad ham om at knappe hendes bh i igen og det gjorde han. Somehow vågnede de begge dagen efter uden tøj på…

  Der bliver ikke gjort noget ved det i Danmark. Jeg tog hjem til hans forældre og hans kæreste (som han ellers sagde havde slået op med ham, men det vidste hun ikke noget om) og fortalte det.

  Han har et alkohol problem, men det er ikke en undskyldning. Min veninde var blackout og det var han jo på en måde også. Det var meningen han skulle sove på sofan.

  Han blev sendt i psykiatrien (af sine forældre) hans kæreste slog rigtigt op med ham og han skulle passes af sine bedste forældre forrige sommer.

  Det tænker jeg trods alt er en form for straf, nu hvor vi ikke rigtigt gør noget i sådanne sager i DK.

  Om han havde voldtaget hende er svært at vide. Hans nu ekskæreste sagde han gjorde noget lignede når han kom fuld hjem fra byen i mod hende, men altid var for stiv til at få den op og stå. Stadigvæk, det er klamt at trække tøjet af en pige der er fuld og ligger og sover… specielt når du kun har fået lov at ligge på sofan og hun tydeligt havde sagt han skulle lukke bh’en inden hun faldt i søvn.

  Dra'nakyuek er min drømmekvinde.

  #8

  knekker
  Bruger
  1.804 indlæg
  Offline

  #4 Hvis man tydeligt kan maerke at lysten ikke er gensidigt fordi han/hun ligger stille som et lig, saa burde man ikke gennemfoere den one night stand.

  #5 Det argumentere jeg ikke imod, det jeg argumentere imod er faktummet alene det at hvis du ikke har faaet verbal accept af modparten, saa er du ifoelge svensk lovgivning voldtaegts forbryder.

  Jeg synes dog at der er en stor forskel imellem at han/hun er ved bevisthed men ligger stille, og saa det at hoppe paa vedkomne mens han/hun ligger bevistloes.
  Jeg synes ikke det foerste automatisk skal kunne lede til voldtaegt. Jeg synes at han/hun som minimum skal ha’ sagt fra paa en eller anden maade, foer man kan betragte det som voldtaegt, med mindre at hun selvfoelgelig er bevistloes.

  Jeg har sku tit selv blevet vaekket midt om natten at af min tidligere kaereste var igang med at deepthroat mit lem, jeg synes det er noget pjat at hun ifoelge svensk lov er voldtaegtsforbryder.

  Hende: “vaagn op ! vaagn op!
  Mig “hvad?”
  Hende: “er det ok at jeg giver dig et blowjob nu her midt om natten?”
  Mig: “er dette et trik spoergsmaal?”

  #9

  Fisker
  Bruger
  12.359 indlæg
  Offline

  #8 Det lyder som en god idé, lad os også overføre dette til andre forbrydelser, såsom tyveri, vold og drab. Har man ikke sagt nej, så er man jo tydeligvis interesseret i at få stjålet sine ejendele, eller blive udsat for vold

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 2 måneder siden af  Fisker.
  #10

  knekker
  Bruger
  1.804 indlæg
  Offline

  #9 Jeg kan godt lide hvordan du samligner paere med aebler, fantastisk arbejde fra din side!

  #11

  Fisker
  Bruger
  12.359 indlæg
  Offline

  #10 Det gør jeg da heller ikke. Jeg ved godt empati ikke er din stærke side, men du kunne lære noget af at se sagen fra den anden side

  #12

  knekker
  Bruger
  1.804 indlæg
  Offline

  #11 Og jeg ved godt at du kan lide at dreje samligninger som ikke kan samlignes, med det formaal at dreje sagen til din fordel, saa jo, det synes jeg at du goer. Du deltager ikke i denne traad med formaalet at have en saglig debat, det beviser du jo tydeligt ved starte ud med at forsoege at udstille mig som ignorant. Traadens gode tone gik ganske fint indtil du kom paa banen med dit sarkatiske indskud.

  Jeg har masser af empati, problemet er at jeg netop forsoeger at se lovgivningen ogsaa fra mandens side, noget som modsat dig, du fuldstaendig ignorere. Denne lovgivning er en farlig vej at gaa, hvilket andre i denne traad ogsaa naevner.

  #13

  cycron
  Bruger
  814 indlæg
  Offline

  #11

  Men hvordan vil du håndhæve det? Det bliver meget hurtigt en ‘hun sagde, han sagde’ situation – og hvem skal man så tro på, hvis der ingen beviser er, udover de to parters ord?
  For eksempel – hun siger, at hun var hammerstiv og ikke kunne sige imod – han siger, at hun var helt med på den (uden at han spurgte). Desværre er der ingen beviser for noget. Hvad gør man?

  #14

  Fisker
  Bruger
  12.359 indlæg
  Offline

  #12 Selvfølgelig deltager jeg i debatten med at formål med at have en saglig debat, du er bare sur over hvorfor du ikke med logikkens kraft kan formå at besvare min meget simple konklusion på din meget farlige holdning.

  Hvis du havde massere af empati, ville du, og forbryderen, jo naturligt have stillet spørgsmålet, hvorfor ligger kvinder stille? En opførsel som i din verden, åbenbart, er en invitation til at du kan stikke pikken i hende, måske et par timers animal planet kunne give dig lidt bedre forståelse for hvorfor det ikke er tilfældet.

  #13 Det er et selvskabt problem, hvis nu ikke magtdynamikken var så ubalanceret som den er i dag, så ville man nok ikke stå i den situation til at starte med, problemet er at lovene og opdragelsen i dag understøtter at manden blot kan forbryde sig mod kvinden uden de store konsekvenser.

  Men selvfølgelig ville man håndtere det ligesom alle andre sager hvori man “kun” har vidneudsagn, udsagnet som anses mest troværdigt, ville være det der vinder.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 2 måneder siden af  Fisker.
  #15

  knekker
  Bruger
  1.804 indlæg
  Offline

  #8 Knekker

  Hvis man tydeligt kan maerke at lysten ikke er gensidigt fordi han/hun ligger stille som et lig, saa burde man ikke gennemfoere den one night stand.

  #14 Fisker

  Hvis du havde massere af empati, ville du, og forbryderen, jo naturligt have stillet spørgsmålet, hvorfor ligger kvinder stille? En opførsel som i din verden, åbenbart, er en invitation til at du kan stikke pikken i hende

  …Selvfølgelig deltager jeg i debatten med at formål med at have en saglig debat

  Ja klart det kan vi se, hehe.
  Du troller for haardt lige nu, dig gider jeg selvfoelgelig ikke at spilde mere tid paa.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.