onsdag, november 25, 2020

Nye døre i boligforening. – Erfaring?

Daily Rush Debat Off-topic Nye døre i boligforening. – Erfaring?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Janns
  Bruger
  576 indlæg
  Offline

  Hej DR,

  Vi plejer at være så gode til at hjælpe hinanden her på DR, så nu søger jeg Jeres hjælp og erfaringer.

  I min andelsforening skal vi have skiftet døre ind til lejlighederne, det drejer sig om ca 15 døre, og vi vil gerne have en samlet pakke, altså firmaet skal både afmontere de gamle døre + karme, køre dem væk, selv stå for køb/produktion af nye døre og karme samt montere dem.

  Er det noget I har erfaringer med? og i så fald, hvem brugte I?

  Håber I har en god dag.

  Mvh.

Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  kenkari
  Bruger
  5.314 indlæg
  Offline

  Har jeres andelsforening ikke en administrator som har nogle kontakter?

  Stay Loyal - Forget Royal

  #2

  Janns
  Bruger
  576 indlæg
  Offline

  #1 Jo, de vil gerne påtage sig at stå for projektet, og så skal det være med deres kontakter, men så skal de også have penge for at stå for projektet. Så umiddelbart vil vi hellere selv stå for det.

  Og ja, vi har overvejet at skifte administrator.

  #3

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.425 indlæg
  Offline

  Hvor befinder den andelsforening sig?

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #4

  Jeppe
  Bruger
  1.955 indlæg
  Offline

  Vi har skiftet begge entrédøre i vores lejlighed (vi har lagt to lejligheder sammen, så to døre). Begge er udskiftet til en Swedoor BD30/35Db. Det er en som denne, vores er dog mahogni:
  https://www.byghjemme.dk/pi/Klimad%C3%B8r-Swedoor-Klima-GW-63-mm-BD30M-35dB-HVID-V-ENSTRE-82-5×204-cm-9×21-_2291736_117580.aspx

  Der er en del her i foreningen der har fået udskiftet til den model. Den er virkeligt støjdæmpende i forhold til gamle døre, og så har jeg selvfølgeligt fået den uden brevsprække, hvilket også hjælper en del på træk/støj.

  Enhver tømrervirksomhed kan lave udskiftningen. Jeg gav vist omkring 11.000 kroner for dør inkl. afmontering, montering, låse-cylinder, dørgreb mm. I kan nok få lidt rabat når det drejer sig om mange døre.

  #5

  LilleNicho
  Bruger
  1.184 indlæg
  Offline

  Hvis i ligger i nærheden af København, kan jeg anbefale Frederiksberg Vinduet.

  De laver ikke andet end vindues og dør udskiftninger.
  De leverer nogle produkter i den gode ende kvalitetsmæssigt.

  Hvis i vil have dem med på et bud, så spørg efter Bo og sig Nicholas har anbefalet ham. Så kan det være det afspejler sig lidt i prisen.

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #6

  Janns
  Bruger
  576 indlæg
  Offline

  #3 Det er i København nærmere bestemt nørrebro ved søerne.

  #4 Fedt, det vil jeg lige have med i overvejelserne, da det lyder ret billigt i for forhold til de tilbud vi allerede har fået.

  #5 Jeg ringer og snakker med dem. – Tak!

  Det er virkelig en stor hjælp, og hvis der er flere inputs er de mere end velkomne!

  #7

  Jeppe
  Bruger
  1.955 indlæg
  Offline

  #6
  Vær opmærksom på at der er to typer døre:

  – Sikkerhedsdøre
  – Entrédøre

  Jeg har købt en entredør. En sikkerhedsdør koster omkring det dobbelte, og har flere låse osv. Der er et københavnsk firma, Daloc, der sælger sikkerhedsdøre, og de har også været ude og give tilbud hos os. Jeg tror dog ikke at nogen i foreningen valgte at købe en dør hos dem. Vi ligger i et ret stille område i Roskilde hvor så mange låse osv. var lidt overkill

  #8

  Synonymet
  Bruger
  8.196 indlæg
  Offline

  Jeg vil så lige smide en rigtig dårlig historie om Frederiksberg Vinduet.

  Jeg er formand for vores ejerforening, og derfor har jeg hørt alle detaljer i denne sag.

  Vi har en del vinduer, der er blevet udskiftet ifm. en facaderenovering, men enkelte blev ikke udskiftet. En beboer købte en større lejlighed i samme bygning og ville i den forbindelse udskifte de meget slidte vinduerne.

  Det tog dem en hel dag at udskifte et enkelt vinduesfag, og flere, der ved noget om den slags arbejde sagde, at deres fremgangsmåde var virkelig underlig.

  Projektet, der burde have taget et par dage, endte med at tage flere uger, og beboeren måtte overnatte flere nætter andre steder, fordi de ikke kunne få gjort det færdigt.

  Han har også fået nogen til at kigge på dét, de har lavet, og det er pilskævt, og der er risiko for at nogle af vinduerne falder ud, fordi de ikke er sat ordentligt ind.

  For at gøre det endnu bedre måtte han også selv rydde op efter dem, fordi de dagligt efterlod træstumper, flis, savsmuld osv. ud over det hele, både indenfor og udenfor.

  Og så knækkede de også lige 8 fortovsfliser på vores fortorv, fordi de brugte en lift uden at sikre, at vægten blev fordelt. Dem skiftede de til gengæld også uden beregning…efter 2½ måned. Jeg skrev til dem den 30. maj, og de nye fliser blev lagt i forgårs.

  Men det stopper ikke dér. De mangler nemlig at udskifte en enkelt knækket flise. Jeg ved ikke, om de ikke kan tælle til 8 og tage det rigtige antal fliser med, eller om de mener, at lige præcis dén flise ikke var deres skyld, selvom den ligger i forlængelse af de andre. Jeg gider ikke at gøre mere ved det. Jeg magter det ikke.

  Under alle omstændigheder er det ubetinget det mest amatøragtige håndværkerfirma, jeg har oplevet. Jeg vil på det kraftigste fraråde folk at bruge dem. Det er muligt, at de også har dygtige håndværkere, men jeg ville sgu ikke tage chancen.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.425 indlæg
  Offline

  Det er altid en god ide at få flere tilbud på et projekt. Og så skader det heller ikke at lave lidt baggrundstjek på et firma. Har de byg-garanti, eller har de været i økonomiske vanskeligheder osv.
  Hvis der er andre som har haft en rigtig dårlig oplevelse, eller en rigtig god oplevelse med dem, så er chancerne store for at det er på nettet.

  Nu skal Trustpilot tages med et gran salt naturligvis, men historierne er ikke super positive fra dem som #5 anbefaler. Og anbefalingerne der er i top (3 stk., men meget korte) har alle kun én anmeldelse bag sig. Det samme kan så siges om nogen af de negative, men personligt havde jeg nok indhentet flere tilbud efter #8‘s historie, og så set hvordan oplevelsen er af de forskellige håndværkere, når de er ude at afgive deres tilbud på opgaven.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  Janns
  Bruger
  576 indlæg
  Offline

  #8 & #9

  Tak for Jeres inputs, ved godt det lidt tid siden, at jeg skrev det her indlæg, men det er stadigvæk relevant. Jeg tror jeg holder mig på afstand af Frederiksberg Vinduet efter #8‘s historie.

  Er der nogen, som er kommet i tanke om flere steder?

  #11

  DsJ
  Bruger
  3.110 indlæg
  Offline

  #10 Har sendt en PM til dig.

  #12

  Proctor
  Bruger
  956 indlæg
  Offline

  #10 pb sendt

  Computeren er den opfindelse hvormed man kan begå flest fejl hurtigst, dog er tequila og håndvåben mulige undtagelser (Mitch Radcliffe)

  #13

  Janns
  Bruger
  576 indlæg
  Offline

  #11 og #12 tak for pms.

Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.