søndag, januar 17, 2021

Ny skærm? What to pick

Daily Rush Debat Hardware Hardware Ny skærm? What to pick

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  chanix
  Bruger
  397 indlæg
  Offline

  Hej derude,

  Jeg har for nyligt købt denne maskine hos MM-Vision: https://www.mm-vision.dk/visiongaming/Predator-gaming-stationaer som jo i sig selv er super lækker.

  Jeg søger en ny skærm og jeg har kigget på følgende skærm fra AOC. Mit budget er maks 4.000 – 4.500. Skærmen bruges til casual gaming, redigering af billeder (hobby niveau), dockes til arbejde og ellers almen brug af en pc.

  AOC 34″ Curved gamingskærm CU34G2X/BK

  Review: https://www.displayninja.com/aoc-cu34g2x-review/

  Har i erfaringer med denne skærm, eller eventuel forslag til alternativer indenfor budget og benyttelse?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  7.624 indlæg
  Offline

  Ser ud til at være en fin skærm, MEN: Det er en Freesync skærm og din PC har NVIDIA grafikkort. En del Freesync skærme virker fint med G Sync, men i anmeldelsen gør de netop OBS på nogen kompatibilitetsproblemer med denne skærm:

  “Some units of the monitor will have brightness flickering in certain scenarios when using FreeSync with NVIDIA cards, mainly when your FPS fluctuates and in in-game menus and cutscenes.

  In fact, some users with AMD cards have reported the same issue as well. A future driver update by NVIDIA and AMD will hopefully fix this issue.”

  Så det er værd at grave i om problemerne er løst. Den mest optimale løsning er bestemt at finde en Freesync skærm, der også fint virker med G Sync (dokumenteret). Så er du ikke så låst i fremtiden med grafikkort valg hvis du vil blive ved med at kunne bruge hardware sync og derved undgå v sync.

  Kig alternativt efter en ‘G Sync Compatible’ monitor, som reelt er en Freesync monitor der er certificeret af NVIDIA til at virke med G Sync også.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  FIRESTORM
  Bruger
  5.344 indlæg
  Offline

  I det prisleje er der vist ikke så meget der er bedre, hvis det skal være 144 hz.

  #3

  Elocon
  Bruger
  2.090 indlæg
  Offline

  Denne her ser meget fornuftig ud
  Og skulle os virke med g sync
  https://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/pc-skarme/63718/dell-32-s3220dgf-buet-skarm#

  For at blive gammel og klog, bliver man nød til at ha været ung og dum

  #4

  Noize
  Bruger
  4.545 indlæg
  Offline
  #5

  Redspeed93
  Bruger
  13.446 indlæg
  Offline

  #4 Det er en fantastisk gamer skærm. Det er en middelmådig skærm til fotoredigering.

  Men omvendt, (næsten) det samme kan siges om den skærm OP selv har fundet. Den er okay til gaming og middelmådig til fotoredigering.

  #0 Hvis din fotoredigering virkelig er hobby niveau, så ville jeg snuppe en 32″ Samsung Odyssey G7 uden tøven. Hvis det er noget du seriøst går op i, så skal du ikke kigge på gamerskærme.

  Jeg kan ikke understrenge nok hvor sindsygt fed G7 32″ er. Det er den ultimative gaming skærm i 16:9.

  Basis-råd: Vælg et billigere bundkort, en mindre PSU og hovedtelefoner + mic i stedet for et headset

  #6

  knekker
  Bruger
  1.989 indlæg
  Offline

  hvis du også går op i photo redigering, så ville jeg gå en stor bue rundt om Samsung monitors og holde dig til en IPS skærm.

  #7

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.222 indlæg
  Offline

  #0 Jep, de pt. bedste gamer skærme i det prisleje, ser ud til at være Samsung’s Odyssy serie. Der er dog rapporteret lidt problemer med g-sync. flicker(blinkende lys) med 31,5″ modellen, som jeg pt. ikke ved om er blevet endelig fixet af Sumsung eller opklaret hvad skyldes.
  Mere info om dette i denne anmeldelse(scroll en smule op til du når den grå tekstboks kaldet “VRR flickering issues?”) = Samsung odyssey g7 c32g75t anmeldelse hos TFTCentral

  Men vil du spare lidt(måske stå fast på at købe indenfor dit opgivede budget), og kan “nøjes” med 27 tommer, så er Odyssy modellen lige under altså også et rigtig godt køb, og den har tilgengæld ingen rapporterede problemer med noget som helst og er endda målt til at have en lille anelse bedre kontrast end storebror modellen!

  Link til 27 tommer model(pris knap 4000) = Samsung Odyssey G7 C27G75TQSU

  Der er snart black friday…..men jeg syntes desværre ikke at mindes, at PC monitorer har særlig stor prioritering på denne dag. Men hvem ved, måske du kan spare lidt gryn ved at vente!

  Til kontor/foto brug, er denne(lille hemmelighed) den absolut bedste lowbudget IPS du kan købe for penge idag = https://www.pricerunner.dk/pl/25-5055481/Skaerme/AOC-24G2U-Sammenlign-Priser
  Er eneste IPS der er målt til at kunne præstere en 1500:1 kontrast og har dermed 50% bedre kontrast end hvad er typisk for IPS skærme. Desuden(hvis korrekte farver er vigtige), er den målt til at kunne gengive 100% af sRGB farverummet, samt 92% af DCI-P3. Så den kan sagtens bruges til lettere foto redigering!

  Det var så lidt!

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  #8

  chanix
  Bruger
  397 indlæg
  Offline

  Hej alle,

  Super fedt i kommer med så konstruktivt input! Det værdsætter jeg meget!!

  #1, jeg har læst mange reviews på skærmen men de fleste understøtter den er G-sync kompatibel.. Ikke desto mindre skal man være OBS når det ikke er verificeret af Nvidia og jeg ved nogle har haft problemer.. det er til min forståelse afhængig af hvilket produktions batch (de tidlige havde problemer) men skulle generelt være fikset igennem driver updates.

  #5, foto er på hobby niveau og med det afsæt jeg kommer fra vil alt andet være en kæmpe upgrade.. men derfor vigtigt at bruge pengene klogt, når det nu skal være!

  #7, ser at G7 er lidt over budget.. det er ikke det som er skelsættende – men vil gerne holde det nede, da jeg selv har set på skærme til både 8 – 10 – 12.000+ og det er tosset ift. mit behov.

  Jeg vil undersøge G7 nærmere i 32″ og læse og forstå den i dybden inden jeg træffer et valg.. Det virker som en kompetent konkurrent selvom prisen er ca. 1.400 højere.. men igen, det er ikke det afgørende.

  Mange tak for input – det værdsætter jeg!

  #9

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.222 indlæg
  Offline

  #8 Hvis du vil have en monitor med VA panel, er der ingen vej udenom Odyssy G7. De har det første VA panel indbygget der ikke har “black smearing”, som altid har været VA panelers svaghed. VA har altid været efter de 2 andre panel typer (TN,IPS) når det gælder hastighed og dermed slør ved bevægelser. Dette har Samsung åbenbart lykkedes at eliminere ved ders Odyssy serie, hvilket derfor er en “stor ting” indenfor skærme med VA paneler……der ellers hidtil kun har kunne bryste sig af at have den bedste kontrast og dermed sortniveau! Det var den “ikke-tekniske” forklaring på hvorfor Samsung pt. er bedst, når vi snakker VA skærme!

  Der er dog muligvis også et par interessante HD(1080P) VA skærme på vej fra Acer(link til Amazon = Acer Nitro XZ320Q), som lover Odyssy lignende specifikationer(udover den lidt lavere opløsning) “på papiret ihvertfald”, men med dobbelt op på kontrasten. Er dog nok desværre lidt tvivlsomt, om de vil kunne følge med Odyssy i hastighed…men det må en fremtidig test vel vise!

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder, 1 uge siden af  Mr_Wizard.
  #10

  CDM
  Bruger
  1.704 indlæg
  Offline

  Jeg får snart en “gratis” G7 skærm I forbindelse med tv køb, og blev sq lidt glad for at læse jeres anmeldelse herinde :D.

  Husk at G7 kommer med 240 Hz fremfor 144hz som er normen i dag :). Og som flere skriver så kan 27 tommer modellen fåes til omkring 4000 kr. (inden for dit budget)

  Til sidst så er G7 modellen mere buet end hvad man ellers ser, så det gerne skulle passe med øjets synsvinkel, som jeg har læst det. Har idag en 32 tommer buet skærm, og man skal dreje hovedet lidt for at se de sidste par cm af skærmen.

  Får desværre først min skærm i uge 49, så kan ikke komme med en decideret anmeldelse.

  Not having a profile on DR is like invading russia in the winter!

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder, 1 uge siden af  CDM.
  #11

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.222 indlæg
  Offline

  Vil bare lige opdatere tråden med ny information ang. g-sync flicker problemet på Samsungs G7 modeller(27″ og 31,5″) jeg beskrev før. Det skulle nu være fixet med seneste firmware fra Samsung v1009.3 som kan hentes her = https://www.samsung.com/uk/support/model/LC27G75TQSUXEN/

  Der er kommen en ny funktion i skærmens menu med denne opdatering, som man kan slå til hvis man oplever problemet med at skærmen blinker….illustreret af denne Nvidia forum bruger = https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/user/96237/404415//?comment=2864759

  Så dem jeg evt. skræmte før med min lille “advarsel”, skylder jeg vel at berolige igen!

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder siden af  Mr_Wizard.
  #12

  CDM
  Bruger
  1.704 indlæg
  Offline

  Hvis du ikke har fået købt en skærm endnu, så har de Samsung G7 27″ ved Elbanditten til 3799 kr. pt. Som jeg mindes var indenfor dit budget :).

  https://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/pc-skarme/181264/samsung-odyssey-c27g7-27-buet-gaming-skarm

  32 modellen står til 4699 kr. Hvis du gerne vil op i størrelse.

  Not having a profile on DR is like invading russia in the winter!

  #13

  chanix
  Bruger
  397 indlæg
  Offline

  Jeg endte med at købe Samsung G7 32″ udgaven. Valget stod imellem den eller predator x34p. Sidst nævnte kan købes til 6.000 på Komplett i dag.

  #14

  Fox
  Bruger
  3.917 indlæg
  Offline

  Teløk!

  Sometimes you gotta rise above your morales

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  Fox.
  #15

  knekker
  Bruger
  1.989 indlæg
  Offline

  Så har LG lige annonceret produktion af 42″ OLED skærm. Det ser ud til at den sidste knast med deres 48″ som var en tand for stor, er blevet fikset. Dette kunne godt gå hen og blive den ultimative gamer/productivity skærm i 2021/2022.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.