søndag, november 17, 2019

Ny projektor

Daily Rush Debat Hardware Hardware Ny projektor

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  martin78
  Bruger
  562 indlæg
  Offline

  Hej, jeg har brug for lidt hjælp til køb af en projektor.

  Den skal bruges til undervisning i en klasse. Jeg bestilte en billig én med 1000 lumen, og der var billedet helt vildt mørkt. Den skal mest bruges til at vise hjemmesider, google docs osv. Alt der hedder trådløst og batteridrevet er ligemeget, men jeg kan se fordelen i at pæren er led. Kan man få noget rimeligt i prisklassen 1000- 4000 kr? Ellverne sidder ca mellem 3 og 5 meter væk.

  på forhånd tak.

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  SapowiTz
  Bruger
  1.875 indlæg
  Offline

  På hvid i dagslys er næsten umuligt at skabe ordentlig kontrast. Vil stærkt anbefale at få det op på et gråt lærred da det skaber vildt god kontrast på bekostning af en smule ukorrekt farve-gengivelse men ikke noget uspecialister lægger mærked til!

  Kan smide nogle billeder op senere

  P.s. Bruger selv benQ w1070 og den er jeg satme glad for!

  Jeg vil hellere spise her!

  #2

  martin78
  Bruger
  562 indlæg
  Offline

  #1 tak for hurtigt svar. Vi skal have den som ekstra skærm til at rykke rundt med. De “lærreder” vi har i alle klasserne, ligner bare hvide whiteboards, så dem er der ikke meget grå i.

  #3

  hunterSEG
  Bruger
  456 indlæg
  Offline

  Glem LED i den prisklasse. Vil anbefale Recordere.dk
  De har et godt forum, som jeg selv bruger.

  Kig efter noget short throw, men 4000 til en projektor i dagslys bliver måske lidt svært. Dog skal det være en fremvisnings projektor og ikke en film projektor du skal kigge efter.

  Bruger også selv en Benq w1070 på gråt lærred, men der skal altså være lidt mørke, før billedet kan ses.

  #4

  SapowiTz
  Bruger
  1.875 indlæg
  Offline

  Her er en test jeg lavede hjemme med en smule dagslys. Et gråt rullegardin fra IKEA vs hvid væg 😉 https://www.dropbox.com/s/znjz7o903l4qed6/Billede%2030-05-2017%2017.36.28.jpg?dl=0

  Jeg vil hellere spise her!

  #5

  martin78
  Bruger
  562 indlæg
  Offline

  #4 jeg kan godt se, at der er virkelig stor forskel på hvid væg, og så dit rullegardin, men den mulighed har jeg bare ikke. Jeg prøver at oprette et indlæg på recordere. Tak for hjælpen indtil videre.

  #6

  miscje
  Bruger
  253 indlæg
  Offline

  #4 Er det dette du har?

  Hvis ja, synes jeg bare det ser noget mørkt ud. Og kommer gråt kun til sin ret i lysere rum? Jeg tænker at bruge min projektor i næsten helt mørke rum (biograf stemning osv).

  Edit: nu med link http://m.ikea.com/dk/da/catalog/products/art/90349133/

  #7

  Casqer
  Bruger
  349 indlæg
  Offline

  Hvis det er på en skole, hvorfor tager du så ikke fat i en af SKI forhandlerne?

  #8

  SapowiTz
  Bruger
  1.875 indlæg
  Offline

  #6 Jeps! Købte det KUN for at “teste” da det selvfølgelig ikke er på højde med et rigtig lærred.. men prisen er også derefter

  Og nej, et gråt lærred er også at fortrække hvis rummet du projekterer i har hvide vægge som kaster lyset fra lærredet tilbage på væggen som igen kaster det tilbage på lærredet og udvasker kontrasten!

  En projekter laver sort ved slet ikke at kaste nogle farver afsted og hvid ved at sende ALLE farverne afsted. Dvs. at din sorte KUN er så sort, som rummet er. I et helt kulsort rum på et hvidt lærred vil den sorte være HELT sort… men hvis væggene er hvide og kaster lyset frem og tilbage vil lærredet blive “oplyst” af ambient lys fra projektoren selv og den sorte/kontrasten bliver udvasket. Irriterede mig grænseløst over dette da jeg havde det i stuen i min gamle lejlighed… deraf eksperimentet med gråt

  Dog har jeg søgt de danske sider tynde for et gråt lærred men endnu uden held…

  Jeg vil hellere spise her!

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.