søndag, oktober 20, 2019

Ny økonomisk krise?

Daily Rush Debat Politik Ny økonomisk krise?

 • Dette indlæg indeholder 23 kommentarer, har 19 deltagere og blev senest opdateret af  SturmW-Ghost for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Kondomet
  Bruger
  294 indlæg
  Offline

  Hvad forventinger i efter Danske Banks stunt?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  MiNo
  Bruger
  2.264 indlæg
  Offline

  Tjaa, hvis deres aktier kommer ned på 26-28 kr igen, så vil jeg ikke tøve denne gang.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #2

  Genne
  Bruger
  482 indlæg
  Offline

  …at der ikke kommer til at ske nogetsomhelst.

  #3

  Kondomet
  Bruger
  294 indlæg
  Offline

  #2 Heller ikke en lille en, så man kan købe, bare et nogenlunde funktionelt hus til 3M?

  #4

  Genne
  Bruger
  482 indlæg
  Offline

  #3 det kan da sagtens være at der kommer en krise, men det kommer ikke til at have noget med Danske Bank-sagen at gøre i så fald. Man kan argumentere for at der sagtens kan komme en nedtur (krise er et stærkt ord), fordi politikerne notorisk vælger at overse krisetegn, og sjældent formår at træde på bremse når alarmklokkerne bimler. Der tales ihvertfald en del om opadgående lønpres, kunstigt oppustede aktiekurser pga. lempelig pengepolitik og lave obligationsafkast og i forlængelse heraf et behov for at føre en strammere finanspolitik.

  Men altså, hvis huspriserne begynder at falde skal du nok opdage det. Hvis du selv sidder i en bolig som du skal have solgt liiiiiiiiige inden de andre går ned, så held og lykke. Det er pænt svært at forudse hvornår den slags sker i praksis, især fordi der er tale om psykologi i det store hele.

  #5

  Kondomet
  Bruger
  294 indlæg
  Offline

  #4 Nej nej. Jeg har det godt til leje. Jeg skal købe et, når markedet er perfekt og har op til 2 år endnu, inden en investering.

  Ville du vente lidt endnu hvis du var i min situation?

  Det undre mig lidt. I 2007 gik Amagerbanken konkurs, som var hovedetårsagen(jeg tror dog ikke en gigant som Danske Bank går ned sådan bare lige).

  #6

  FedeJoergen
  Bruger
  559 indlæg
  Offline

  Der sker intet, de har allerede været ude med dækhistorier for at afværge at fokus kommer på den massive svindel de har været med til.

  Fyret medarbejdere.
  Fond på +1,5 mia til at dele ud af som undskyldning.
  Kæmpe aktiepotentiale.

  Osv… en masse ting for at lave spin og dreje opmærksomheden væk fra deres åbenlyse deltagelse i svindel.

  Canis_Lupus: "Troll-profil, smut hjem til din troll-farm i Rusland og hav et godt liv i din boble. Jeg er færdige med at spilde sekunderne på dig."

  #7

  Warhead
  Bruger
  837 indlæg
  Offline

  Købte lige 100 aktier ..

  #8

  TabascoPreben
  Bruger
  814 indlæg
  Offline

  #5 Finanskrisen i 2007-2008 var global og ikke et isoleret lokalt fænomen udløst af Amagerbanken eller Roskilde bank.

  Jeg er selv overbevist om, at der vil komme en krise til. Ændringerne har været for små til at forhindre at det sker igen. Men om der går 1 eller 7 år er umuligt at forudsige. Så hvis du venter 2 år med at købe, kan du stadigt sagtens ende med at markedet er fortsat med at stige og du køber på toppen… Selv hvis en krise rammer kan der godt gå et godt stykke tid før markedet har justeret sig og et stort prisfald er tilgængeligt.

  Så jeg ville i dine sko nok se mere på dine aktuelle behov end på markedet, også sørge for at sikre dig, så i vil kunne blive siddende i tilfælde af økonomisk nedgang (fast rente, afdrag på lånene, lønforsikring og godt med luft i budgettet). Over en periode på måske 10-20 år er en forskel på nogle hundrede tusinde i købspris måske også mindre væsentlig end man går og forestilller sig.

  #9

  BraXiz
  Bruger
  4.153 indlæg
  Offline

  #5
  Tror du blander tingene lidt sammen. At Amagerbanken gik fallit dengang, var vel mere en konsekvens af finanskrisen end det var en årsag.

  Ud fra tidligere vurderinger så er 70-80 % af dansk økonomi direkte påvirket af udlandet. Den krise vi oplevede for 10 år siden, var derfor mere en konsekvens af hvad der skete over Atlanten. Og ja, der har de danske bankers ageren, vel også påvirket lidt i forhold til hvor slem krisen blev for os. Men i den målestok, at det var en hovedårsag, kan man ikke snakke om.

  Har set 2020 nævnt som et bud på hvornår vi oplever krise igen næste gang. Det kan man så tro på eller lade være.

  #10

  Nioxic
  Bruger
  17.641 indlæg
  Offline

  for fanden da

  nej

  Det er hvidvaskning. det er ikke “banken har lavet lort i hele økonomien og lånt penge ud til højre og venstre, til folk der ikke kan betale” osv osv. det er slet ikke sammenligneligt med hvad der skete i 2008.

  Det er jo desuden ikke hvidvaskning som danske bank har stået bag. deres kunder har stået for det. simpelthen.

  rolig nu!

  overvej istedet om du skal købe flere aktier i danske bank. den falder nok ikke meget meget mere, end den kommer til over de næste par dage. og så stiger den sgu nok igen bagefter. det er mit bud. jeg har dog ikke lige nogen penge liggende til at investere med. har pt penge i AMD, og det går jo fantastisk

  http://www.reddit.com/r/random/

  #11

  FIRESTORM
  Bruger
  5.073 indlæg
  Offline

  Vil nu være lidt påpasselig med at investere i danske bank indtil sagens fulde omfang er kendt. De kan sagtens dumpe længere ned, når det går op for udlandet hvor useriøs en forretning de har drevet/måske stadig driver. (hvidvaskningen er ikke det værste, men det at de har dækket og løjet omkring det, det ser ikke særlig godt ud, fordi hvilke andre lig har de så i lasten).

  #12

  MiNo
  Bruger
  2.264 indlæg
  Offline

  #7 Not sure if serious … men #metoo

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #13

  solvhoi
  Bruger
  641 indlæg
  Offline

  #5

  Nu gik Amagerbanken først konkurs i 2011 så at give den skylden for finanskrisens 4 år før er lidt søgt….

  #14

  OnePostOnly
  Bruger
  4.945 indlæg
  Offline

  #10 – Jeg har selv AMD til $10 overvejer at hive dem ud og smide dem I Danske Bank.

  Tror du at AMD kommer meget over de ~ $30 de ligger på nu?

  "Hummerbestanden i de vestlige farvande har lidt et grumt nederlag som følge af min svaghed for deres überfråderen kød" - Ukendt dansker i Caribien.

  #15

  Harkonnen
  Bruger
  6.843 indlæg
  Offline

  Amagerbanken og Roskilde Bank satses alt for meget på ejendomme i sin tid.

  Os der er gamle kan huske dengang Krone banken gik konkurs, af lignede årsager.

  Jørgen Olsen klare det fint med at kører både Krone banken og Roskilde Bank i sænk. Men Amagerbanken klarede det fint nok.

  Danske Bank og Danmark skal nok klare sig. Ikke nogen økonomisk krise i denne omgang. Den sidste krise har fået ryddet godt op i de fup og fidus banker.

  He who controls the Spice, controls the universe!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.