torsdag, januar 21, 2021

Ny bil eller reparation

Daily Rush Debat Off-topic Ny bil eller reparation

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Hej,

  Jeg er kommet i tvivl vedr. min nuværende bil, om jeg skal lade den køre et par år mere eller investere i ny.

  Min nuværende bil er en Skoda Fabia, årgang 2005, benzin, kørt ca. 230.000 km. Bruger den dagligt frem og tilbage til arbejde (ca. 35 km. hver vej) + diverse småture og et par enkelte længere ture om året.

  Jeg ved at der skal laves en mindre reparation (nogle filtre og en lille utæthed), som jeg har fået tilbud på. Det vil løbe op i ca. 4.400 hvis ikke der er noget uventet. Bilen skal synes d. 15. oktober i år, så det skal nok snart laves. Udover dette, synes jeg egentlig den kører OK og der er kun småting. Har haft den i 4 år til oktober, og har vel brugt en 5-6000 i denne tid på reparationer.

  Er der nogle holdninger til denne situation? hvad ville du gøre?

  Hvis ikke jeg får synet bilen og (forhåbentlig) lader den køre 2 år mere, har jeg overvejet en “ny brugt” til en 75 – 100.000 kr., da jeg kan fornemme man får en del bil i det prisleje, som ikke har alt for mange år og kilometer bag sig.

  Mvh.
  Thomas

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Red-poL
  Bruger
  305 indlæg
  Offline

  Få den repareret og synet. Det lyder til den kan klare syn som du beskriver den. Derefter kan du køre eller vælge at sælge den som nysynet og tjene lidt extra hvis du vil have ny bil.

  Skal du have ny brugt bil så hold øje på facebook. Det er tit billige priser. Folk lægger det på facebook for at få det solgt hurtigt.

  #2

  hausner
  Moderator
  17.182 indlæg
  Offline

  Du skal nok lige undersøge om der er nogle større ting der bør skiftes ved 200.00 mærket. Eks. Tandrem eller lign.

  Men umiddelbart lyder det til at det billigste er at beholde din nuværende bil.

  Planter er fascinerende

  #3

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Takker for jeres svar. Hælder nok også mest til at beholde den et par år mere, men frygter en større reparation lige pludselig.

  Har overvejet at køre den til syn, på trods af den fejl jeg allerede kender, så de kan finde eventuelle andre fejl med det samme og jeg kan få repareret det hele på en gang. Kræver selvfølgelig et omsyn. Nogle holdninger til det?

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #4

  kroelleboellen
  Bruger
  13 indlæg
  Offline

  Jeg vil mene synshallen leverer den billigst mulige fejlsøgning du kan få. Dels er du sikker på bilen går igennem anden gang når du har udbedret eventuelle fejl og dels er omsyn billigere end traditionelt syn.

  Vær dog opmærksom på, at en synet bil ikke er en fejlfri bil. Et syn har fokus på sikkerhed og miljø – Ikke bilpleje. Din bils alder taget i betragtning, er det dog mindre vigtigt. Jeg havde smidt bilen til syn og vurderet situationen bagefter. Udgiften til syn er småpenge sammenlignet med løbende afskrivninger på en nyere bil til fx 100.000 kr.

  #5

  NightBreaker
  Bruger
  7.107 indlæg
  Offline

  Lad den køre, og for lavet det,. og synes.

  Du får ikke billigere bil end det. De sidste kilometer er der man får mest, hvis bilen kan klare det uden det store. Hvilket det lyder til.

  #6

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Jeg forventer da den kan klare syn, lige bortset fra den ting jeg allerede ved skal laves. Vil se om ikke jeg kan presse et par gode år mere ud af den, det er en ret stabil bil sådan en Skoda

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #7

  ngin
  Bruger
  2.793 indlæg
  Offline

  Nu tjekker synsmanden jo ikke levetiden på din bil, og den kan sagtens have defekter som ikke påvirker den sikkerhedsmæssigt – nærmere pengepungsmæssigt

  Men hvis dette ikke er tilfældet så er synshallen et godt træk, så slipper man for at mekanikeren siger “det der og der der skal laves, det går ikke gennem syn”. Er selv mekaniker og har kørt mange biler gennem syn hvor jeg selv ville have skiftet flere dele, men synsmanden var åbenbart uenig $$$

  #8

  TormDK
  Bruger
  14.794 indlæg
  Offline

  Jeg havde en Fabia tidligere. Den kørte 411.000 km over 8 år inden jeg skiftede den ud.

  Den fik kun lavet service, og så en ny turbo omkring de 250.000km, ellers var der intet i vejen med den overhovedet.

  Så den holder fint nogle år til, og de 4400 skal du da bare få lavet den for

  #9

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  #7
  Synes jeg er sluppet billigt indtil videre, nu er mekanikeren heldigvis en ven som har eget værksted, så er sikker på han er meget rimelig

  #8
  Det lyder betryggende, men vil være fint tilfreds bare med et par år mere. Kan godt mærke der mangler lidt komfort i forhold til nye biler, men det må man leve med

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #10

  TabascoPreben
  Bruger
  839 indlæg
  Offline

  Jeg ville også helt klart beholde bilen, med den situation du beskriver.

  Det trækker altid med noget nyt og det er en prioriteringssag, men det vil sandsynligvis være ret meget dyrere i længden at skifte din Fabia med noget nyere og dyrere.

  Jeg ville starte med at ofre de ca. 300 kr. og tage den til syn, og se hvad der dukker op også få lavet det. De fleste synshaller har også en lavere pris for omsyn. Og du kan oven i købet få lavet tingene til en god pris.

  #11

  NoFaith
  Bruger
  4.363 indlæg
  Offline

  Jeg synes du skal finde et skoda forum og hører om andres erfaringer med lign. bil og km. stand for at se hvad du kan forvente fra andres erfaringer, de fleste biler har tendenser som man kan tage med i sin beslutning baseret på kørte km.

  Hvis folk generelt har goder erfaringer ved at presse den over 250.000 km. så go for it, hvis det er nu alle de store regninger kommer så skyd den af og lad en anden bøvle med det.

  Its Funny Because Its True...

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.