mandag, februar 18, 2019

NY bil

Daily Rush Debat Off-topic NY bil

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Jepparh
  Bruger
  1.714 indlæg
  Offline

  Som overskriften siger, leder vi efter en ny bil.

  Med lille ny på vej, bliver vi 3 + hund(bur).

  Feltet er så småt blevet snævret ind til en Hyundai I30 Stationcar (VM edition)
  Og en Peugeot 308 SW.

  Begge koster ca det samme, 240k ish, med samme udstyr.

  Jeg har bare hørt rigtig meget dårligt om Peugeot, det er dog fra de ældre biler. Men Franske biler generelt har ikke noget særlig godt ry.

  Og hyundaien har 5 års garanti…

  Med andre ord, vil vi fortryde ikke at købe en Octavia for en merpris af 50k for nogenlunde samme udstyr, eller er de 2 førnævnte biler stadig gode valg?

  Jeg har brug for sparring. Den bedre halvdel herhjemme er ikke god til sparring når det drejer sig om biler.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 77 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  5.967 indlæg
  Offline

  Stir dig ikke nødvendigvis blind på garantiperioden. Det er vist muligt hos de fleste bilmærker at tilkøbe længere garanti. Ja det er røv, men pengene kan være godt givet ud. Jeg måtte bløde 5000 kr for 3 års ekstra garanti på min Skoda, men de penge kan jo hurtigt være tjent hjem igen, hvis der sker noget…

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  JD-79
  Bruger
  919 indlæg
  Offline

  #0: Min kæreste kigger pt. på en Seat Arona og den virker som en ganske fornuftig kombi, både hvad angår plads, køreegenskaber og design. Med lidt udstyr endte hendes foretrukne setup (DSG/Full LED, osv.) på ca. 260.000.

  #3

  Retarded_wookie
  Bruger
  459 indlæg
  Offline

  Har en Octavia combi 1.4 tsi med 150 Hk som vi er rigtig glade for. Den har i hvert fald rigtig god plads, ok med udstyr og en fin kraftig motor. Alt i alt en super familie-øse.

  Følger dog ikke voldsomt meget med i bilmarkedet, så ved ikke hvad der er sket i den klasse siden 2015/2016.

  Forestil dig hvordan en retarderet Chewbacca lyder.

  #4

  StultusX2
  Bruger
  4.600 indlæg
  Offline

  Kia har da stadig 7år, eller?

  ..og ér Hyundai dét finere?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #5

  Merus
  Bruger
  124 indlæg
  Offline

  Jeg ville se på andre muligheder med dit budget. 240k er rigtig mange penge at købe bil for! Du kan finde audi a4, vw passat, bmw 3 osv. Et bud kunne være https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/audi/a4/18-tfsi-170-avant-5d/3710687
  Bmw er nok mest aktuelt, hvis jeres kørselsbehov er til diesel biler, da langt de fleste bmw’er er med dieselmotor.

  #6

  MiNo
  Bruger
  2.117 indlæg
  Offline

  #3 +1 – samme bil her, i ‘Style’ udstyr og med DSG gear. Den har lige haft 2 års fødselsdag, og jeg er helt utroligt glad for den bil.

  Kommer fra 2 stk Kia Ceed SW 1.6 diesel som vel er søsterbilen til Hyundai I30. Dem var jeg også glad for, men slet ikke på samme måde.

  For 2 år siden, opstillede jeg et komplet regnestykke over ALLE udgifter mellem endnu en ny Cee’d og så Ocataviaen. Slutresultatet var at Skodaen kostede 500kr mere pr måned. Og det er altså efter tilkøb af ekstra garanti, automatgear, nagivation m.m – så bilen var som jeg ville have det.

  Jeg har aldrig fået så meget for 500kr om måneden før eller siden.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #7

  MiNo
  Bruger
  2.117 indlæg
  Offline

  #5 Tror #0 er ude efter en ny bil

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #8

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.782 indlæg
  Offline

  Jeg har ejet/ejer en Hyundai Coupe 2.0, en Hyundai Tucson 2.0 og en Hyundai I10 1.25, og jeg har ikke oplevet store problemer. Dog var jeg noget utilfreds med service behovet på bremserne på I10’en, men det kan være det er et generelt problem når det kommer til minibiler – dunno.

  En I30 er en rigtig fin bil – Har en kammerat der ejer en årgang 2017, men for en gangs skyld siger #4 noget fornuftigt. Har i prøvet at kigge på hvad KIA kan tilbyde til den samme pris?

  Flere af mine kollegaer og familiemedlemmer har skiftet til KIA og jeg har kun hørt gode ting indtil videre. Mærket vil helt klart være i min kikkert når jeg skal skifte igen.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #9

  Zanmato
  Bruger
  828 indlæg
  Offline

  Har en i30 stationcar vi er rigtig glad for herhjemme. Prøvede også en Kia Ceed dengang vi købte for 3 år siden. De var fuldstædig ens at køre i og med fuldstændig samme udstyr. Valget blev Hyundai udelukkende på grund af designet som jeg meget bedre kan lide end Kia’s.

  Jeg har været i Syd-Korea to gange hvor de har nogle vildt fede modeller. Ærgerligt man ikke kan få dem herhjemme. Men nok ingen der gider betale så meget for en Hyundai hvis man kan få en Audi… desværre.

  Kørte selv i en Santa Fe sidst jeg var derovre.

  https://www.hyundai.com/worldwide/en/find-a-car/all-vehicles

  #10

  StultusX2
  Bruger
  4.600 indlæg
  Offline

  #8 ..når nu jeg ikke gør i den slags – hvorfor er det nødvendigt med “elitære” små nedladende bemærkninger?

  OP: KIA er værd at overveje! Nu andre har sagt, det er en mulighed

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #11

  Kondomet
  Bruger
  327 indlæg
  Offline

  #0 Personligt, så ville jeg ikke købe en sprit ny bil længere.

  Jeg har personligt oplevet og set hos andre, når man køber en bil, så er den ikke testet nok. Det er altså rigtig slemt, når man læser ens bil er i bunden af de mest forfejlede bil per gennemsnit, når året omme(og der er alt fra alvorlige motor fejl til rust, som du ikke kan vide på forhånd når køber en ny bil).

  Man risikere bare rigtig mange babysygdomme. Og det koster dig, fordi efter noget tid, så er du uden for fabriks garanti og så er det fra egen lomme.

  I forhold til franske biler – så menes der Renault – Ikke Peugeot. De laver ret gode biler og jeg har en 308 lige nu fra 2017. Men til den prisklasse – så er der andre muligheder, hvis man vil have value.

  TLDR: køb en bil som er 2 år gammel og som har kørt ca. 30-50K til ca. halv så meget som en nyere udgave koster. Du kan læse anmeldelser og fejlrapporter og du kan vurdere efter det(det er simpelthen den sikreste måde at finde en bil som bare holder).

  Se eventuelt her(Google frem til andre uafhængige sites). Et hurtig kig fortæller os af Asiatiske biler, så er det Toyata eller Honda(uden at tage højde for prisforskelle, value, risikovurdering mv. som man absolut ikke kan se bort fra).

  https://clark.com/cars/most-reliable-cars-cheapest-to-repair/

  #12

  Jacques
  Bruger
  9.856 indlæg
  Offline

  Jeg har aldrig forstået det der med, at franske biler skulle have et “dårligt ry”. Jeg har kørt i Citroen’er hele mit liv og de har altid kørt eksemplarisk. XM, AX, Xantia, C5 og Berlingo. ISÆR den udskældte Berlingo (pga., dens design, som den jo deler med Peogeot Partner), er du vimmer, for en arbejdshest! Alle gode biler og jeg går ik’ ud fra, det har ændret sig markant du burde undersøge dem. Giv dem en chance.

  Bye with a warmly hugs

  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 3 uger siden af  Jacques.
  #13

  Merus
  Bruger
  124 indlæg
  Offline

  #7 korrekt. Jeg ville bare holde mig fra ny bil der taber 15% værdi ligeså snart du kører fra forhandleren. Og brugte biler åbner op for lidt mere “interessante” muligheder 😉

  #14

  TormDK
  Bruger
  14.348 indlæg
  Offline

  #6 +1 til en Octavia. Jeg fik min leveret i Januar. (Style, 2.0 DSG med hele svineriet, samlet 340K – jeg kom til at gå lidt amok med ekstra udstyret :D) og den er dælme nice.

  Jeg kører stadig små 235km per arbejdsdag, og der er plads til 3. armé på bagsædet i sådan en fætter. Jeg er selv 194cm høj, så det var også en faktor i forhold til størrelsen.

  #15

  Shinzon
  Bruger
  1.422 indlæg
  Offline

  Til det med de Franske Biler Peugeot der var problemet det de gamle HDI Motorer det var et alt for smalt indsugnings rør til turbo’en der der startet alt balladen. de nyer benzin motorer er fine nok. til Renault De nye biler 2015+ er stort set ikke franske mere i design er de men teknik er de stort set ens med Nissan. til det med skoda / seat det er samme bil dog kan seat Ibiza / leon fåes med full led og full tft skærm det kan man ikke hos skoda

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 77 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.