torsdag, juni 4, 2020

Net uptime monitor, et lignende program?

Daily Rush Debat Off-topic Net uptime monitor, et lignende program?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.667 indlæg
  Offline

  Hej folkens,

  Jeg bruger dette ret simple program “net uptime monitor”
  til at overvåge om der er udfald på min netforbindelse og min server.
  PRoblemet er at det er en trial som kun kører 30 min.
  Kender i et lignende program som kan det samme men er helt gratis?

  Mvh CL

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  julemand101
  Bruger
  334 indlæg
  Offline

  Min egen løsning på dette er at bruge uptimerobot.com og sat den til at ping både på hjemmeforbindelse og mine servere. Endte med at betale for tjenesten da den egentlig er rigtig god og så får man adgang til at sætte status sider op som fx følgende hvor man nemt kan få et overblik over oppetiden:
  https://status.archlinux.dk/

  Det gode ved at bruge en ekstern service er at den kan sende mails (og SMS) ved nedbrud. Hvis du kan nøjes med 5 min pings så er den gratis version udmærket. En alternativ service er letsmonitor.org som også er god.

  Ellers har jeg på min NAS bare lavet nogle scripts der kalder “ping” til en række forskellige endepunkter og hvis dette fejler så aktiverer et script der genstarter netkortet på NAS’en. Det er så fordi der er en fejl på den der gør at netkortet bare stopper med at virke engang imellem og skal lige sparkes til…

  #2

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.667 indlæg
  Offline

  1000 tak, det vil jeg prøve

  #3

  snowball42
  Bruger
  1.274 indlæg
  Offline

  #1 Det er altså en pænt træls fejl du har med din netkort på NAS’en. Det er ikke blot drivers?

  #4

  julemand101
  Bruger
  334 indlæg
  Offline

  #3
  Åh du kan tro jeg har forsøgt at finde frem til fejlen…

  Det er en Synology DS414 med 2 netkort. Problemet kommer snigende med tiden og kan tage mellem 1 og 14 dage før det dukker op. Det kan identificeres ved at ping tiden ud af NAS’en øges langsomt og tilsidst er den umulig at få fat på…

  Ved det andet netkort kan jeg så godt komme ind i NAS’en men jeg har ikke kunne finde ud af hvad faen der fylder netkortet op. Og hvis jeg lader netværkstrafikken løbe igennem det andet netkort vil det også fyldes op efter lidt tid.

  Tidligere genstartede jeg så hele NAS’en men jeg fandt ud af det egentlig var nok bare at køre en ifdown/ifup og det løste som sådan problemet indtil det kom igen efter 1-14 dage…

  Mit problem er at den gennemsnitlige Synology ejer ikke har ret mange IT-kompetancer så deres forum er ikke videre hjælpsom i dette problem. Ej kan problemet reproduceres nemt så hvert forsøg på at rette fejlen kan tage uger for at se resultatet.

  Efter flere måneders kamp smed jeg bare håndklædet i ringen og skrev et script der pinger min router. Hvis ping-tiden er over 10 sek så nulstil netkortet. Dette gør jeg for begge netkort i NAS’en da de begge er sluttet til routeren. Så jeg oplever som sådan ikke det store netudfald på routeren da hele operationen tager under 1 sek.

  Men jeg er rimelig sikker på jeg ikke køber en Synology NAS næste gang… Magen til lort når man ser hvordan de har pakket deres Linux distribution.

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.