søndag, december 8, 2019

MSI laptop: Teknisk vejledning søges

Daily Rush Debat Hardware Hardware MSI laptop: Teknisk vejledning søges

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Timberjim
    Bruger
    3.778 indlæg
    Offline

    Er den lykkelige ejer af en MSI GX60, der kører med Windows 8 64-bit, men et par problemer er opstået, som jeg håber, en teknisk kyndig guru kan hjælpe mig med.

    Problem #1
    Efter for nylig at have opgraderet grafikkortdriver til den nyeste Catalyst 13.4, kan jeg pludselig ikke længere justere lysstyrke på skærmen. Jeg gik derfor tilbage til min gamle driver omgående, men problemet hang ved. Cleanede ellers alt driver relateret, jeg kunne finde. Har også forsøg mig med den endnu nyere beta driver 13.6, men stadig uden mulighed for justering af lysstyrke. Ville være lækkert, hvis det blot var noget, der kunne justeres i grafikkortets AMD Vision interface, men kan intet finde. Nogen idéer?

    Problem #2
    Nu bliver det teknisk! Maskinen kører med MSI softwaren SCM (System Control Manager), der basalt set styrer de særlige funktioner/knapper, der er unikke for den enkelte maskine. GX60’eren har eksempelvis en disctray, turbo fan og “sluk skærm” knap, foruden en masse funktioner, der aktiveres ved at trykke “Fn” knappen på tastaturet, samt en af F1-F12 knapperne.
    Alt dette har virket fint, indtil i morges, hvor jeg pludselig lagde mærke til, at der ikke kom symbol frem på skærmen, når jeg eksempelvis aktiverede blutooth via Fn + F7 knapperne. Og de specielle knapper for disctray, turbo fan og “sluk skærm” virkede slet ikke.
    Det viste sig, at SCM softwaren slet ikke kørte i baggrunden, hvilket jo forklarede en del. Jeg prøvede derfor at starte det op manuelt ved at finde .exe filen, men her opstod det egentlige problem, da jeg fik følgende fejlmelding:

    C:\Program Files (x86)\SCM\SCM.exe
    Serveren returnerede en henvisning.

    Har siden geninstalleret SCM og opgraderet til nyere version (jeg til at begynde med havde fravalgt, da det aldrig kom til at virke ordentligt), men intet afhjælper problemet. SCM starter simpelthen ikke op længere og kan heller ikke tvinges til manuel opstart.

    Og nu er min fejlsøgning gået helt i stå, da jeg simpelthen ikke kan gennemskue, hvad der forårsager problemet. Jeg har intet installeret siden i går, og kun de daglige Windows opdateringer kan have ændret på noget. Kan dog se på oversigten over opdateringer, at den sidste er blevet installeret 19-06, så det forklarer heller ikke noget. Om ikke andet forsøgte jeg mig med en genoprettelse til i går morges, men gudhjælpemig om ikke problemet hænger ved.

    UPDATE
    Jeg aktiverede “kør som administrator” på SCM .exe filen og pludselig vil det gerne starte igen. Men ved Windows startup, gider det stadig ikke køre automatisk. Har tjekket min startup liste, hvor det ellers står som aktiveret. Any clue?

    Har skrevet en mail til MSI support, men indtil jeg hører nærmere fra dem, kunne det være rart med lidt hjælp til selvhjælp.

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Timberjim
    Bruger
    3.778 indlæg
    Offline

    Problem #2 opdateret.

    Herunder poster jeg også lige min mail til supportafdelingen. Kan være den præciserer problemet mere.

    —–

    Suddenly, the SCM has stopped working on my GX60 laptop. For a long time, there has been conflicts between SCM and .NET Framework – pc restarting after error shortly after Windows startup. But now SCM doesn’t show up at all at startup. I’ve tried to reinstall SCM, and upgrade to newer version, but without luck.

    So right now I can’t use the special buttons on the laptop such as eject disctray, and no symbol shows when I use the Fn button for wi-fi, webcam etc. I haven’t installed anything new. Only thing is Windows upgrade which has been doing it’s daily routines. Have tried to reset the pc to yesterday before SCM stopped working, but still doesn’t work.

    Update: I just found out that by running the SCM .exe file as administrator it can actually run like before. But at Windows startup it’s not starting up at all. I’ve checked my list of startup programs, and it should be activated. Tried to deactivate administrator mode again, not working once more. I get an error message in danish. Translated it would say: “C:\Program Files (x86)\SCM\SCM.e­xe The server returned a referral.” I have tried to google a lot around, and no answers. But the SCM seems to be strongly dependent on .NET Framework and I have the newest version of this.

    #2

    Timberjim
    Bruger
    3.778 indlæg
    Offline

    Har googlet og googlet og fundet en løsning, tror jeg.

    Ser ud til, at Windows 8 har problemer med at køre “kør som administrator” programmer ved opstart. Men kun når UAC er slået til. Det er ikke nok at deaktivere UAC i det almindelige Windows 8 interface, der skal åbenbart en mere grundig tilgang på banen.

    Denne sti skulle føre til at jeg kan deaktivere: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

    Men jeg er ikke just ekspert, så hvordan finder jeg det på en dansk Windows 8? En, der kan guide mig?

    UPDATE
    Aha, fundet! Kør -> regedit

    #3

    zyrix
    Bruger
    391 indlæg
    Offline
    #4

    Timberjim
    Bruger
    3.778 indlæg
    Offline

    #3 Ikke just, men jeg prøver da.

    UPDATE
    Ikke mere UAC deaktivering til mig! Slog UAC fra, og sørme om ikke SCM startede op med Windows… lige indtil skærmen begyndte at blinke vilde farver og blæseren slog turboen til. Herefter crash. Genstartede, men med samme resultat. Har ingen idé om, hvorfor en deaktivering af UAC kan være skyld i så meget.

    Men nu må jeg altså lede efter løsningen uden om hele UAC systemet. Tror jeg holder for nu, medmindre I har inputs. Ellers må jeg vente på svar fra MSI.

Viser 4 kommentarer - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.