onsdag, januar 20, 2021

Matematikken bag COVID

Daily Rush Debat Off-topic Matematikken bag COVID

  • Dette indlæg indeholder 32 kommentarer, har 19 deltagere og blev senest opdateret af  Killerring for 6 dage siden.
  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Fox
    Bruger
    3.918 indlæg
    Offline

    Jeg ved godt at overskriften lægger op til noget vildt…men bare pak sølvpapiret ned i skuffen igen. Dette er skam et seriøst indlæg i et forsøg på at forstå matematikken bag COVID.

    Jeg står ikke forrest i køen til vaccinen, men det skyldes at jeg har seriøst allergi og har læst, at folk med kronisk allergi helst ikke skal have den (jeg spiser antihistaminer som M&Ms). Om det så har noget på sig ved jeg ikke, men jeg kan huske at jeg for mange år siden blev seriøst syg af at få den ”alm influenza” vaccine…så derfor. Jeg tror ikke den gør os til hverken reptil-aliens eller zombier….

    Men ! Hvis vi nu tager udgangspunkt i best case scenario – 95% dækkende. Så betyder det jo i sagens natur at vi ender med 5% der ikke får gavn af vaccinen. Jeg ved godt at ikke 100% siger ja tak til vaccinen, men det må jo være deres eget problem i sidste ende….men lad os nu sige at vi ender med 5% som ikke er vaccineret. Det tal – 5% – holder vi lige i mente.

    Pt. (tal fra Sundhedsstyrelsen) er der foretaget 4.039.422 tests og ud af dem var 183.801 positive. Det giver 4,55% positive (og ud af dem er 0,9% døde)…og med den pulje (+4 mio) er det vel meget repræsentativt for DK.
    Landet er lukket ned….af flere omgange…fordi man frygter en pandemi ude af kontrol. Fair nok.

    Men – hvis man i fremtiden vil acceptere at 5% er i risikogruppen for at få COVID og man i den gruppe har en 1% chance for at dø…..hvordan kan man så forsvare nedlukningen – når man med den anden hånd formodentligt accepterer et ”5% spild” i fremtiden ?
    Kan nogen forklare mig det ? …og lad os nu ikke kidde ourselfs….verden kan jo ikke stå stille for de 5%……

    Sometimes you gotta rise above your morales

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 32 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    -dut-
    Bruger
    3.088 indlæg
    Offline

    #0 grunden til der ikke er flere smittede end der er, er jo grundet nedlukningen. Det kan vel ikke være så kompliceret at forstå! Når vi har tilpas mange der er vaccineret, så er vi jo sikret i at situationen ikke bliver værre, det er jo en gigantisk forskel.

    Bare se hvad det er sket i UK, Italien, USA osv. Du ønsker vel ikke massegrave, vel? Vi har faktisk været skræmmende tæt på hospitalernes kapacitet med indlæggelser, det må ikke stige for voldsomt der.

    #2

    kamala
    Bruger
    501 indlæg
    Offline

    Udgangspunktet i dit regnestykke går galt med det samme i og med børn under 16 ikke skal vaccineres.

    #3

    Frodinen
    Bruger
    128 indlæg
    Offline

    #0 Jeg græmmes hver gang jeg læser folk sidde 10 mdr. efter sige “Se der er ikke flere smittede end normalt” efter at alt har været lukket ned…..

    Der kommer et vaccine pas du skal fremvise fremover hvis du vil deltage i festivaller, koncerter osv.

    #4

    LM
    Bruger
    2.525 indlæg
    Offline

    De 5% vil i fremtiden have meget mindre chance for at blive smittet når de 95% slet ikke kan få det, og dermed naturligvis heller ikke kan smitte videre.

    I dag kan 100% få det, og bære smitten videre, det er den store forskel på nu og fremtiden.

    Det er hvad begrebet flokimmunitet går ud på, at selvom individet ikke er beskyttet, så er man alligevel beskyttet fordi resten (majoriteten) af flokken er immune.

    #5

    Mazeios
    Bruger
    1.332 indlæg
    Offline

    Jeg er ikke sikker på at du anskuer det rigtigt. Så jeg vil prøve at give dig et anderledes eksempel.

    Det regner og du er ude og gå. Du går sammen med en gruppe af 99 af dine bedste venner. I alt er i 100.

    Nu kommer der en trunte der hedder Mette og siger: Hey gå lige inden for ellers bliver i våde.
    95 af jer gå ind under et halvtag. 5 står tilbage og bliver våde.

    Nu står du og spørger 94 af dine venner hvorfor i skulle gå indenfor. Det er jo kun 5 af jer der bliver våde.

    Nu er det ikke kun antal døde der er værd at fokusere på.
    Men man kan blive alvorligt syg, selvom man ikke dør.

    Jeg synes du skal læse den her artikle, der illustrere meget godt hvorfor vi lukker ned. Covid artikle

    Derefter kan du undersøge hvad det egentligt betyder at være syg med Covid.
    Hvis du efter det ikke forstår hvorfor vi lukker ned, så mangler du vist et batteri i dit empati center.

    "It´s only a Game until you win"

    • Denne kommentar blev ændret for 6 dage, 12 timer siden af  Mazeios.
    #6

    StultusX2
    Bruger
    6.123 indlæg
    Offline

    Luk nu bare Jem & Fix op – for helvede! I nedluknings og Covid-Ausweis fanatikere kan kan sgu ikke komme med argumenter mod byggemarkeder!? Var de f.eks lukket ned i foråret, nej vel.

    #1 “massegrave” SPAR MIG! Du aner intet om massegrave!

    (Selvfølgelig kan I det…)

    My TIE! My nimble coffin!
    En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

    #7

    -dut-
    Bruger
    3.088 indlæg
    Offline

    #6 kun dem jeg har set på tv.

    #8

    Sven_Bent
    Bruger
    25.989 indlæg
    Offline

    #0
    Det er ikke et matematisk problem du har men et mangel af forstaeelse at emnet og hvordan man laver korrekte sammenligninger. Ligesom alle andre anti-goere-noget-imod-covid19

    – Du sammenlinger post action tal med Pre action tal
    – bare fordi 5% ikke kan faa vaccinene er ikke det samem som at accepter 5% risiko gruppe.. det er simpelhent ikke saadan tingene virker

    men for ikke er komem for dybt ind i tingene og skulle forklare alle basis ting ( og andre har proevet her) saa er der en nemt ting du burde kunne se.
    Der er forskellen paa at have %5 smitte grupppe med et nedlukket land og 5% smittegruppe og et aabent land.

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #9

    FIRESTORM
    Bruger
    5.347 indlæg
    Offline

    Jeg synes at have læst at selv med vaccinen kan man stadig være smittebærer men man bliver bare ikke selv bliver syg. Det er vist ikke undersøgt hvor stort problemet er, men hvis det er sandt så er det ikke godt, fordi så skal kan en effektiv mutation som den engelske overleve selv vi tror vi er på den sikre side.

    #10

    Sven_Bent
    Bruger
    25.989 indlæg
    Offline

    #9
    Korrekt hivs det er tilfaeldet saa ned saettes herd immunfosvaret vel drastisk.

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #11

    Ixnatifual
    Bruger
    2.687 indlæg
    Offline

    #5 Meget elegant analogi som de fleste _burde_ kunne følge.

    #12

    Fox
    Bruger
    3.918 indlæg
    Offline

    #1 – men du svarer jo ikke på hvad jeg efterspørger – eller forstår helt min pointe.

    Jeg forstår pointen med nedlukningen – men om 6 md. når alle der vil vaccineres er det = så åbner alt op og alt bliver som før ?

    …også selvom nok 20% af befolkningen ikke er vaccineret (af den ene eller den anden grund)…så om 7 md. kan vi stå med 300.000 covid patienter og landet vil ikke blive lukket ned igen ?? Selvom det vil være mange gange højere end i dag….kan du se hvad jeg fisker efter ?

    #3 – jaja…passet…lad os nu se. Europa har dårlige erfaringer med at mærke et bestemt folk….hvorfor ikke bare en gul stjerne fremfor et pas…..

    #4 – det er stadig 275.000 mennesker i runde tal + dem der ikke vil vaccineres…..godt 100.000 flere end der er testet positive.

    Sometimes you gotta rise above your morales

    • Denne kommentar blev ændret for 6 dage, 9 timer siden af  Fox.
    #13

    Frodinen
    Bruger
    128 indlæg
    Offline

    #12 Sidder du virkelig og sammenligner nazisternes jødestjerner med et vaccinations id der sørger for man ikke spreder en dødelig virus?

    Fuck folk er syge.

    #14

    -dut-
    Bruger
    3.088 indlæg
    Offline

    #12 nej, jeg forstår ikke din pointe.

    #15

    Festival_H
    Bruger
    4.627 indlæg
    Offline

    #12 Sørg nu bare for at blive vaccineret når det er din tur. Så er du med til at redde menneskeliv. Tak.

    Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

    • Denne kommentar blev ændret for 6 dage, 9 timer siden af  Festival_H.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 32 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.