lørdag, januar 19, 2019

Manglende gulvafløb og forsikring

Daily Rush Debat Off-topic Manglende gulvafløb og forsikring

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  Sidst jeg havde spørgsmål til Rusherne, stod jeg og var interesseret i at købe hus. Dette blev en realitet for 14 dage siden, hvor min kæreste og jeg flyttede ind, og vi har ikke fortrudt! Det er virkelig lækkert at være husejer, og vi føler, at vi har fundet et sted, der lige er noget for os!

  Når det så er sagt, så har der været, og er stadig nogle problemer. Vi havde ikke regnet med andet! Der er selvfølgelig noget håndværksmæssigt, der ikke har været i orden, og som også bliver rettet til, men desværre også en større ting, som jeg håber jeg kan få lidt hjælp med

  Det største problem er, at der ikke er noget gulvafløb i bryggers, og vores forsikring har meddelt, at de ikke vil dække i forbindelse med en eventuel vandskade.

  Jeg har fået plantegningerne, og her er der påtegnet gulvafløb. Mit spørgsmål lyder så på, hvorvidt bygherre på boligprojektet har lov til at undlade at lave noget, der er planlagt, eller om tegningerne kun er vejledende? Hvis ikke, skal man så igennem en advokat for at gøre noget ved det? – Der er lavet sokkel til de næste huse der skal bygges, og her kan man se at der er lagt an på gulvafløb i bryggers.

  Jeg har kigget på byggereglement 2015, hvor jeg blev henvist til følgende af en byggeteknisk medarbejder fra kommunen:

  “Bygningsreglement 2015 kap. 8.4 henviser til DS 432, norm for afløbsinstallationer. Heraf fremgår, at vaske- og opvaskemaskiner uden oversvømmelsessikring tillades kun opstillet i rum med gulvafløb. Maskiner, der er sikret, kan opstilles i rum, uden gulvafløb, på visse betingelser. Det vil fremgå af maskinens typegodkendelse om den kan opstilles i rum, uden gulvafløb og på hvilke betingelse det kan ske.”

  Jeg har en aquastop på vandtilførslen på min vaskemaskine, men der er intet på afløbsslangen, ligesom der i skabe i bryggers er installation til gulvvarmen. Jeg har heller ikke kunnet finde mere på typegodkendelse af maskiner samt noget om omnævnte betingelser?

  Det er ikke afløbet i sig selv der er vigtigt (men rart at have for at begrænse en skade), men at forsikringen vil dække en eventuel vand skade!

  Bygherre har sagt, at han vil få smeden, der har lavet rørarbejdet til at sende noget information omkring, at det ikke er et krav at have afløb i bryggers “engang ved lejlighed” – Men jeg tænker det måske er godt at være på forkant med hvilke muligheder jeg har for, at få det bragt i orden, således at forsikringen dækker, hvad enten det betyder, at der skal laves et gulvafløb, eller der skal installeres en vandalarm, eller noget helt tredje!

  Jeg håber der er nogle af jer der har indsigt i problematikken!
  På forhånd tak!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  peldrol
  Bruger
  2.661 indlæg
  Offline

  Hvis der på tegning er anført en GA, så skal der selvfølgelig være det. Jeg er ikke VVS mand, men jeg udfører kloak til hverdag og det er vist rigtigt at det ikke er et krav. Vi har lige lavet en skole med 2 toilet rum samt diverse vaske osv. Ikke 1 eneste GA, og vi forhørte os også om ikke det var en fejl, men det var det ikke. Så lovmæssigt skal der ikke være, men er det på tegning skal det være i hus, færdig

  #2

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  Ja, tænker da også han ikke kan vige fra planen, men hvad ved jeg
  Det kunne jo være at han havde frihed til at afvige, og at planen kun var vejledende

  #3

  Tumult
  Bruger
  161 indlæg
  Offline

  Er det noget I har været bekendt med inden I købte at det manglede?

  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.712 indlæg
  Offline

  Som #3 er lidt inde på, så er det vigtigt at vide, om I har købt huset ud fra tegningen, eller om I har set huset i dets endelig stand inden I købte det.

  Hvis det er købt ud fra tegningen, så er der tale om en mangel efter min mening, og så må bygherren lave det om, alternativt skal I have et afslag, fordi I nu selv skal ud og afholde den udgift til etableringen.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #5

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  #3+4 Vi har set både tegninger samt et prøvehus. Der hvor gulvafløbet er sat til at være, er under vandinstallation (gulvvarme etc.) Vi har ikke haft åbnet skabet i prøvehuset for at se til installationerne, men blot set huset som inspiration til det færdige produkt. Da vi så overtog vores har jeg kigget ind, og konstateret at der mangler et afløb, som ellers var vist på tegningen.

  #6

  photon
  Bruger
  934 indlæg
  Offline

  Kan jeres boligadvokat ikke hjælpe jer med at gør krav på at få etableret det afløb? Dyrt brevpapir og et advokat brevhoved er ofte meget effektivt.

  #7

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  #6 Det kunne godt tænkes. Det nemme ville nu være at henvise til paragraffer udenom advokat, og dermed spare lidt på det Advokat vi har haft på, dækker kun indtil køb, men jeg kan lige høre dem om dette, eftersom det stod i plantegningerne…

  #8

  knekker
  Bruger
  1.408 indlæg
  Offline

  Naar man koeber et hus der ikke er blevet faerdig bygget, betaler man saa bare hele beloebet paa forhaand, eller kan man holde en del af husets pris tilbage, foer man selv har faaet inspiceret og godkendt det faerdige resultat af huset? Det er jo den eneste maade man kan undgaa at bygherren tager roeven paa dig med b.la. at spare noget saa vigtigt et afloeb vaek.

  #9

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  #8 Beløbet er overført på overtagelsesdatoen, der er lagt 30k til side på en fastlåst konto. Men ja, det er en god ide at få set det hele igennem, så man ikke bliver taget ved næsen

  #10

  knekker
  Bruger
  1.408 indlæg
  Offline

  #9 ok saa i har faktisk haft mulighed for at tjekke for mangler osv i det faerdige hus inden i overfoerte pengene, saa I missede altsaa manglen den gang under inspektionen?

  #11

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  #10 Vi havde en halv times gennemgang af huset da vi overtog, pengene var overført fra bank inden da. Det hele er aftalt mellem advokat for sælger og køber.

  Ved gennemgangen er der blevet set efter ting der skulle laves inden vi kunne flytte ind, og at kigge efter gulvafløb har ikke været i mine tanker. Der har simpelthen været nok andet at se efter, men man kan sagtens argumentere for at det ville have været en god idé at have gjort allerede der.

  Vi har efterfølgende haft en 14-dages gennemgang, hvor vi jo i mellemtiden har bemærket at der mangler et gulvafløb, hvilket blev pointeret overfor bygherre.

  Det han er i gang med nu, er at få info fra smeden der har lavet rør arbejde i hele huset omkring det lov-mæssige i, hvorvidt der skal eller ikke skal, være et gulvafløb. Med hensyn til forsikringen, er dette det vigtigste for os. Det andet aspekt er jo så at der står i plantegningen at der skal være et afløb, men der ikke er et.

  #12

  knekker
  Bruger
  1.408 indlæg
  Offline

  Misforstaa mig ikke, jeg proever ikke at pege fingre, jeg proevede blot at finde ud af om det er acceptablet at naegte betaling af det fulde beloeb, foer huset staar faerdig og man har vaeret forbi med en ekstern expert for at kigge efter fejl og mangler, inden man overfoere resten af pengene. For som sagt saa har saelger/haandvaerker’s lyst til at levere resten af varen, ofte vaerende dalende, efter de har faaet alle deres penge.
  Derfor ville jeg aldrig selv betale det fulde beloeb paa saa stor en investering, foer alt er tjekket efter.

  Vil jo helst undgaa at staa i den situation som du star i lige nu, eller hvad sagtens kunne ha’ vaeret vaerre!

  #13

  guilt-machine
  Bruger
  975 indlæg
  Offline

  Jeg er helt enig, vi kunne have kigget nærmere på det, men vi tænkte, at i og med at advokat havde kigget papirer og aftaler igennem, så var det som det skulle være.
  Jeg kontakter dem også på mandag og ser hvad de siger til manglende afløb.
  Det lyder måske også som vilde kår, men ifølge advokat var det standard bolighandel på nybyggeri. Og hvad det ender med, ved jeg jo heller ikke endnu, har et møde med bygherre i løbet af næste uge

  #14

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.712 indlæg
  Offline

  #5
  Som de andre siger, så vil det være en fordel for dig at kontakte den advokat som også stod for selve handlen/byggeaftalen, da de allerede er inde i tingene – Det spare du nemt penge på, istedet for at betale en ny advokat for at sætte sig ind i sagen.

  Ud fra det du beskriver, så tænker jeg at du har krav på et afløb, jf. de konkrete byggetegninger. Det er hvad du har købt, og derfor også har krav på ville jeg sige. Så er det egentlig lidt ligemeget, at det ikke skulle være lovpligtigt.

  #8
  Man betaler oftest ved overtagelsesdagen, men ratebetaling kan aftales. Indtil da stilles der en sikkerhed. Sådan en aftale kan reguleres og laves efter f.eks. AB 92/AB-Forbruger.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #15

  Tumult
  Bruger
  161 indlæg
  Offline

  Har man ikke på nybygget huse 5 års garanti på fejl og mangler som standard?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.