lørdag, august 8, 2020

Leje af fjernvarmeanlæg – god idé?

Daily Rush Debat Off-topic Leje af fjernvarmeanlæg – god idé?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Hej DR,

  Viborg Fjernvarme tilbyder at man kan leje et helt nyt fjernvarmeanlæg af dem for 178 kr. om måneden, hvilket inkluderer alt lige fra montering til service af anlægget hvert 2. år, og reparation/udskiftning af dele hvis der opstår problemer.

  Da mit nuværende anlæg er fra 70’erne og nok snart skal udskiftes, overvejer jeg dette tilbud, da jeg ikke lige har budgetteret med køb af et helt nyt anlæg. Jeg er godt klar over, at jeg selvfølgelig kommer til at betale lidt mere end hvis jeg købte et kontant, men tænker alligevel det kunne være en god idé, da jeg er “forsikret” imod uventede udgifter på den front de næste 20 år. Ifølge deres beregninger, vil energi besparelsen opveje de årlige lejeudgifter og endda give et lille plus.

  Jeg kunne tænke mig at høre hvad I tænker – kunne det være en god idé? Nogen som har erfaringer med noget lignende?

  Jeg har linket til PDF dokumentet som beskriver selve modellen og hele beregningen af lejen, men jeg er ikke specielt god til at aflæse sådanne budgetter.

  Modellen:
  https://drive.google.com/file/d/0B89w3apCqk4mY2NnN2RscE5mdVU/view?usp=sharing

  Budgettet:
  https://drive.google.com/file/d/0B89w3apCqk4mM3FrS0x0SnpuQkE/view?usp=sharing

  Alt feedback er meget velkommen

  Mvh
  Thomas

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Had
  Bruger
  2.778 indlæg
  Offline

  Vi skiftede hele fjernvarmeanlægget, da vi byggede om. Hvis jeg dengang blev tilbudt at leje et nyt til små 200 kr i måneden, havde jeg gjort det. Gætter på vi kom af med +30.000 for det nye anlæg.

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #2

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  #1
  Ja det er også noget i den retning jeg frygter det vil koste for os, og så ser det pludselig meget tiltalende ud at leje det i stedet. De skrev desuden i en mail, at deres leje er baseret på “hvile i sig selv” princippet, så lejen skulle afspejle de faktiske udgifter.

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #3

  Kraben
  Bruger
  2.004 indlæg
  Offline

  Interessant tanke at leje sit varmeanlæg.

  Jeg kigger lige med, idet jeg selv snart skal skifte mit gamle gasfyr+varmtvandsbeholder til en nyere en af slagsen. Tanken om, at skulle betale et fast lavt beløb om måneden og så ellers glemme alt om uforudsete udgifter, tiltaler mig ret meget.

  #4

  Phrozeltic
  Bruger
  841 indlæg
  Offline

  Jeg syntes det lyder som et godt tilbud.
  Det kommer fra en som lever af at servicere Cts anlæg.
  Jeg går ud fra at den nye unit udekompensere fremløbstemperaturen og evt bliver der opsat en rumføler i et opholdsrum for at optimere opstarten til dagdrift fra natsænkning.
  Prøv at få et tilbud fra en vvs’er med de samme stumper og tag så en føler på din pengepung om det er de penge værd.

  Kan da lige indsætte at jeg selv har skiftet min fjernvarme enhed for et par år siden og det kombineret med nye ventiler på alle radiatore samt en rumføler og en elektrisk tremoskat til hvert rum hjalp så meget på min varme regning at fjernvarmen kom forbi for at se om jeg snød med min måler. 😂

  Det er aldrig sjovt at blive nr 2. Og slet ikke i en ildkamp.

  #5

  Had
  Bruger
  2.778 indlæg
  Offline

  Vores nye anlæg kører med 30C retur genemsnitligt hele året. Hvis den er under 35C, får vi penge retur (fjernvarmeværket kalder det for motivationstarif). Så er godt tilfreds, specielt når det er et gammelt, men istandsat, hus fra 60’erne

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #6

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.303 indlæg
  Offline

  Hvad koster det så hvis du vil ud af aftalen inden de 20 år er gået?
  Det er ikke helt utænkeligt, at andre og måske billigere energi former vil være tilgængelig indenfor de næste 20 år.

  Og hvordan står du f.eks. i tilfælde af brand eller anden skade på din ejendom i lejeperioden?

  Og ved aftalens udløb, hvad koster det så at komme af med anlægget igen?

  Det er min erfaring, at man i sådan nogen aftaler skal passe på med kun at stirre sig blind på budgettet.
  De giver dig ikke et godt leje tilbud for dine blå øjnes skyld – desværre.

  *Edit*
  Og hvilke rettigheder giver de dig, hvis anlægget ikke lever op til de lovet anprisninger? For hvis vi bare snakker alm. forbrugerret, så skal vi jo helt op og snakke forringelser på omkring 25-30% før det kan betale sig at gøre noget ved tænker jeg umiddelbart.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #7

  Had
  Bruger
  2.778 indlæg
  Offline

  #6
  Stærkt set. Hvis det er en form for leasing, så er der jo en scrap value. Og hvor længe er man bundet, før man kan komme ud af tilbuddet (6 måneder?)

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #8

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Det gamle vi har er ikke effektivt, vi får ofte breve om at vores returvarme er alt for høj, så tænker at besparelsen nok skal kunne mærkes.

  #6
  Hvis man vil ud inden aftalen udløber, skal man betale rest beløbet, afhængig af hvilket år man vil ud, og så ejer man selv anlægget. Er faktisk ikke klar over hvad der sker i tilfælde af brand osv. Som du nævner, men det må jeg hellere få undersøgt. Har heller ikke lige tænkt på om der skulle komme helt andre muligheder, men nok også værd at overveje.

  Og tak for al feedback indtil videre til alle

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.303 indlæg
  Offline

  #8
  Det er ikke for at skyde en god ide i sænk, for det lyder og ser meget billigt ud såmænd
  Jeg påpeger bare, at du samtidigt skal huske at læse alt det de skriver med småt.

  Vedr. service af anlægget, så er det værd at bringe ting som garanti og udskiftning af sliddele m.m. ind i vurderingen også.
  I min verden er en serviceaftale ikke lig med gratis udskiftning af dele der går i stykker på anlægget i lejeperioden, medmindre det er dækket af garantien. Og garantien i sig selv skal man også være opmærksom på.

  Hvad er deres responstid og forpligtigelser f.eks. i tilfælde af nedbrud, så du ikke står til vinter uden varme, fordi de ikke er forpligtiget til at rykke ud indenfor et døgn, så du enten står efterladt med frostsprængte vandrør, eller en kæmpe regning til en uafhængig reparatør, som de ikke vil dække for dig. Og evt. bagefter beskylder dig for kontraktbrud, fordi du har haft en anden til at pille ved anlægget, som de måske ejer i lejeperioden…. osv.

  Beklager, men det er sådan nogen ting man risikerer at blive butt fucked med hvis man ikke ser sig for, men bare hopper ud i et godt tilbud, fordi det så billigt ud.

  Nu skal jeg nok holde min mund!

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  LilleNicho
  Bruger
  1.176 indlæg
  Offline

  Altså hvis ikke Sturm har fat i noget – er det satme en god forretning!

  Bare et service abb koster jo omkring halvdelen.

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #11

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Kan da lige vedhæfte lejeaftalen hvis nogen skulle være interesserede:

  https://drive.google.com/file/d/0B89w3apCqk4mRGFBNHlIUkRRZTA/view?usp=sharing

  Så vidt jeg kan se, kan aftalen opsiges med 6 måneders varsel fra kundens side, men ikke opsiges fra deres side.

  Jeg er lidt i tvivl omkring de punkter som har været nævnt, men så vidt jeg kan tyde, vil der ikke komme nogle udgifter ifm. installationen med mindre noget f.eks. skal laves lovligt før dette kan laves. Derudover, som jeg tolker det, vil de stå for at vedligeholde selve fjernevarme enheden, men ikke alle dele udenfor denne.

  #9
  Der er flere overvejelser end jeg lige havde forestillet mig i første omgang, men er glad for at få lidt feedback fra en som måske er lidt mere skeptisk end jeg er, og som nok også har en del mere kendskab til dette område

  #10
  Ja det virker jo billigt, men spørgsmålet er om det måske er for billigt. Jeg har nok haft et meget positivt syn på denne aftale lige fra da jeg hørte om den første gang.

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #12

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.303 indlæg
  Offline

  #11
  Nu forstår jeg godt det billige tilbud. Deres risiko for tab i tilfælde af stort set enhver begivenhed er ikke tilstedeværende. Du hæfter for det hele som lejer

  For det første skal de 24/7 havde adgang til dit internet som kunde, jf. 2.4. – lad os håbe at de har IT-sikkerheden i orden.

  Du er forpligtiget til at følge deres anvisninger i ethvert tilfælde, jf. 2.5.

  De kan ud fra alle andre årsager, udover dem der er nævnt i 2.5 forpligtige lejer til at acceptere en udbytning af veksleren, hvis de mener at det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt, jf. 2.7. (Fluffy anyone?)

  De kan til enhver tid kræve adgang til enheden, jf. 2.8. – Selv i den alm. lejeret kan en udlejer ikke udøve sådan en byrdefuld rettighed.
  En bestræbelse er ikke en forpligtigelse.

  I 2.10 har du dit svar på brand og meget meget andet. Bør læses i sammenhæng med 3.1 og 3.4. Sidstnævnte punkt er værd at tænke over hvis du driver erhverv fra samme bygning.

  Lad os håbe at der ikke kommer store ydelses eller bidragsstigninger, jf. 4.1. For det er ikke yderligere fastsat hvad du egentlig er forpligtiget til at acceptere i i hvert fald 6 mdr.
  Og skulle du mene at det er urimeligt, så er bevisbyrden også lige væltet over på lejer i 4.5.

  6.1 bør nok lige læses mere end én gang, specielt andet afsnit. De kan til enhver tid standse varmeleverancen til din ejendom hvis det passer dem.
  Den rettighed har en kreditor ikke engang indenfor inkasso- og gældsretten. Det er et ulovligt vilkår vil jeg mene. Det kan mig bekendt kun gøres via tilladelse fra domstolene.

  Ifølge kapitel 7 står lejer for forsikringen og betaler selvrisiko – almindeligt, men værd at bemærke.

  Som du rigtigt nok påpeger, så er opsigelsesperioden 6 mdr., men har du læst 9.3 også?
  Efter opsigelsen, så forpligtes lejer til at købe veksleren til en pris de fastsætter.
  Så lad os sige at veksleren ikke lever op til den lovet ydelse m.m., så skal du stadigvæk købe enheden

  Og laver politikerne så lige en smart energiordning, hvor du måske kan spare nogen penge, så skal de betales til udlejer, jf. kapitel 10.

  Well.. Jeg ER allerede løbet skrigende væk, men held og lykke!

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #13

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.303 indlæg
  Offline

  Den reelle værdi i den her aftale er dog ikke den lejemæssige del af aftalen. Den virkelig værdi ligger i kravet vedr. internet forbindelsen tror jeg.

  Den data de kan opnå omkring opvarmningen af en stor gruppe, i de fleste tilfælde, forskellige faste ejendomme, vil være millioner af kroner værd for dem, så jeg tænker at det er det der er bagtanken med konceptet. At de så samtidigt næsten ikke løber nogen risiko ved de her lejeaftaler, er jo bare rent win-win.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #14

  VFF1983
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  #12/13
  Tak for gennemgangen. Det lyder da egentlig ikke så tiltalende når du fremstiller det på den nåde, tror jeg vil overveje om det vil være bedre bare at budgettere med køb af nyt om nogle år. Men jeg skal i hvert fald lige ha læst de punkter du nævner igennem igen ☺️

  Havde ikke overvejet at data kunne være af så stor værdi for dem, men sådan er det selvfølgelig i mange brancher efterhånden.

  Mine sider:

  thomasrasmussen.dk
  Netradio.nu
  KalenderNet.dk

  #15

  knekker
  Bruger
  1.732 indlæg
  Offline

  #12 Hvor er det bare fantastisk og underholdende at se hvordan du lige fik endevendt den kontrakt og belyst alle de grusomme ulemper ved den.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.