onsdag, oktober 18, 2017

Langsomt netvaerks filoverfoersel

Daily Rush Debat Hardware Hardware Langsomt netvaerks filoverfoersel

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Sven_Bent
    Bruger
    25.069 indlæg
    Offline

    Jeg kan sgu ikke hitte ud af hvorfor min 105mb/s pludselig er dalet til noget der minder om 30MB/s

    1gbit kablet netvaerks
    Cat5e kabling.
    9k jumbo frames slaat til paa baade server og client og testet til at virke
    (kan pinge med 9170 bytes uden packet bliver defragmentret)
    Begge maskiner forbinder med 1gbit iht taskmanager

    Server koere raid 5 med ca 300MB/s skriveog laese hastighed iht atto paa diskene
    Koersle af ATTO paa clientens mappee drev giver utroligt lav performance isaer i 4K og 8K omraadet.

    jeg proevee at disable large sende offload paa clienten ( tip fra msdn) og det gave et boost lige Efter hvor jeg kom op paa min vante 105MB/s. men nu er det igen langsomt

    Begge maskiner er med windows 7 pro

    Client
    I7 3770k
    32gb ram
    Gigabyte gtx970
    samsung 850 pro + 2x velociraptor i raid 0

    Server
    Core 2 quad 9400
    Onboard gpu
    6GB ram
    Kingston V300 SSD for OS
    4x samsung 1TB diske i raid5 for storage

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    • Dette indlæg blev ændret for 3 uger, 6 dage siden af  Sven_Bent.
Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Sven_Bent
    Bruger
    25.069 indlæg
    Offline

    hmm disabled jumbo frames paa serverne og buoom jeg ramte nu 80MB/s
    disabled de paa cliente og jeg saa peaks til over 100MB/s men for det metse 80MB/s

    skal dog siges ta jeg havde gang i handbrake og en Razor comprimering samme tid saa
    der var noget I/o baggrunds load under disse maalinger.

    men det ser ud til at 9k jumbo frames skader min file overfoersles hastighed

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #2

    hausner
    Moderator
    16.796 indlæg
    Offline

    Har du ikke en switch imellem? Så vidt jeg husker er det alt udsyr der skal understøtte jumbo frames for at det virker.
    Hvad sker der hvis du dropper til 4k jf?

    Planter er fascinerende

    #3

    Sven_Bent
    Bruger
    25.069 indlæg
    Offline

    #1
    Switchen understoetter jumbo frames. og jeg testede at det virkede mellem de to enheder med ping testen.
    mne jeg proeve lige 3k eller 4k her idag bare for sjov

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #4

    Sven_Bent
    Bruger
    25.069 indlæg
    Offline

    Proevede med 4k jumbo frames ( eneste mulighed der var tilbage paa intel NIC”
    85MB/s saa nada jumbo frames for mig

    1500 = 105MB/s
    4000 = 85MB/s
    9000 = 60MB/s

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #5

    hausner
    Moderator
    16.796 indlæg
    Offline

    Det er muligvis et Win7 64bits issue:

    https://community.netgear.com/t5/Using-your-ReadyNAS/jumbo-frames-slow-things-down/td-p/812473

    Planter er fascinerende

    #6

    Sven_Bent
    Bruger
    25.069 indlæg
    Offline

    #5
    Det er ihvertfald irriterende

    jeg opdater min intel driver paa server da den var fraa 2008. nyeste fra intel var 2013 saa mindst 5 aarr for gammelt

    derefter skruede jeg op for trnasmit og recieve buffers i driveren til det dobblet og sat side scaling quest til 2 quees (lantacy loss men bedre for baendbrede paa multicore systemmer)
    legede lidt frme og tiblagemed jumbo frames men det var stadigvaek horrible hastighed.

    men ved standard frames har jeg nu denne nice hastighed

    Saa naeste issue er er faa min quad nics til at virke

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #7

    hausner
    Moderator
    16.796 indlæg
    Offline

    Med den hastighed er det da ligemeget om jumbo frames virker

    Planter er fascinerende

Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.