tirsdag, december 1, 2020

Kvindelig Gamere og klamme mænd (drenge)

Daily Rush Debat Off-topic Kvindelig Gamere og klamme mænd (drenge)

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  GrayHair
  Bruger
  2.162 indlæg
  Offline

  På det seneste er DR.dk kørt flere artikler omkring kvindelige gamere der bliver konstant udsat for krænkende adfærd fra mænd.

  Jeg startede tilbage i 2002/2003 med at spille Dark Age of Camelot og videre til WOW (selvfølgelig), EVE Online, CS, TFC og en masse andre MMORPG – jeg har ALDRIG i den tid oplevet nogen, som har være seksuelt krænkende over for de (få) kvinder der var. Tonen har til tider været hård, men hvis der var sexisme så var det fordi man altid var “gay”, hvis man gjorde noget forkert.
  Spørgsmålet er om jeg bare er for blind for den slags (fordi jeg selv er en hvid, cis mand) eller at den generation jeg tilhører har lidt mere respekt for kvinder (minus serie krænkerne i dansk politik og mediebranchen).

  PS det skal siges at det virker til at dr.dk er igang med en længere kampagne der retter sig mod hvide mænd – men det giver måske meget god mening med alle de sager de selv har haft om krænkende adfærd.

  Dingleswitch

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Uranos
  Bruger
  2.191 indlæg
  Offline

  Jeg mindes ikke at have set eller hørt noget.
  Der har været nogle servere med hårdt sprog, men mindes ikke det var mod piger.. eller at der overhovedt var piger. (har ikke spillet så meget de sidste par år)

  Jeg er mere inde på de må vælge de dårlige servere, og lade dem definere deres overordnede indtryk.

  Alle har deres særheder,,

  #2

  aIMless-
  Bruger
  36 indlæg
  Offline

  Stort set alle de kvindelige gamere jeg kender har været udsat for en eller flere episoder med utilstedelig adfærd fra drenge/mænd (det er ofte late teens der er problemet). Det er et relativt stort problem, og i de danske communities, at kvinder bliver sat i bås og anset som objekter, da disse så hellere vil spille alene/uden mikrofon/whatever og dermed få en ringere spiloplevelse end mændene.

  Jeg vil lige pointere at jeg ikke generelt stiller mig frem og er “feminist”, men det her er et reelt problem, som mange har oplevet. Dog omvendt så føler jeg heller ikke at de kvinder jeg kender, som oplever de her ting, har nogle idéer/holdninger til hvordan man kan stoppe det.

  #3

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.433 indlæg
  Offline

  Det er fandme også irriterende når man streamer, at få alle de pm med pus pics af udpinte skræv.. Jeg forstår dem godt!

  Spøg til side. Jeg kender faktisk flere kvindelige gamere/streamere, som ofte beretter om sådan nogen grænseoverskridende oplevelser.
  Tonen på nettet kan være utrolig hård, og det der sociale filter, som måske afholder de her typer fra at gøre det face to face, stopper dem ikke, når de sidder i deres liderlighed foran en skærm.

  Og som GM/Casemanager hos AO, så oplever vi en strid strøm af det hver eneste fucking dag. Og det er ikke kun indsendte klager over det, men ser det også ret ofte i enten general eller local chats i spillet. Der er så mange retards online, at det er helt utroligt hvordan folk kan finde på at opføre sig.
  Godt nok kan spilmiljøet i AO også være utrolig toxic, men der er mange sager der er langt ud over alm. hård tone, som inkludere hacking, dødstrusler m.v. hvor en anmeldelse freelt burde være på sin plads. Det er bare næsten umuligt at gå videre med, bl.a. bevismæssigt fordi folk anvender VPN osv.

  Så deres fortællinger om deres oplevelser kommer overhovedet ikke bag på mig. Det er efter min mening et reelt og alvorligt issue imo.
  Jeg tænker dog kun vi har set toppen af det her i DK endnu, netop pga. ovenstående. Folk opgiver at gå videre med det tror jeg, så det kommer ikke frem i lyset.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #4

  Fox
  Bruger
  3.878 indlæg
  Offline

  Her er jeg meget 2020′ agtig : alle er bitches i mine øjne – ingen forskelsbehandling her !

  For lige at være seriøs – for det er et alvorlig emne – så jeg har ALDRIG rantet imod nogen i forbindelse med spil (true story!). Er der cheaters i et spil så logger jeg bare af; dem gider jeg ikke spilde mere tid på og er nogle bedre end mig – det kan jo kun være mit eget problem.

  Jeg synes også at man skal tænke på, at der kan sidde en 12 årig i den anden ende som ikke helt har fuldvoksent “bodyarmor” yet som rent faktisk bliver ked af det.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #5

  Kimozabi
  Bruger
  24.679 indlæg
  Offline

  Det er næsten som om, at umodne klaphatte tager deres adfærd med sig, uanset om de mobber folk i skolen eller chikanerer folk online. Og med en skærm som skjold imod konsekvenser? Det kan kun blive værre.

  Jeg synes, det kunne være interessant at prøve, at man f.eks. på Facebook, hvert år får en opsamling af alle de nedladende kommentarer/beskeder, man har skrevet.
  En art “så dumt et svin har du været i år”.
  Det er alt for let at svine folk til på nettet og så glemme det bagefter.

  "You don't want to see me when I'm angry - because I back up my rage with facts and documented sources." - The Credible Hulk.

  #6

  Jacques
  Bruger
  10.375 indlæg
  Offline

  Nu er det efterhånden lang tid siden, at jeg har været online gamer, men dengang jeg var, var der aldrig krænkende adfærd mod de meget få gamere af hunkøn, der var til stede. Og jeg har godt nok gamet meget…! Tværtimod kunne der ofte udvides en slags “beskyttertrang” fra de mandlige gamere overfor kvinden. Spøjst, egentlig, men da rart og ganske uskyldigt. Men der var uden tvivl en STOR opmærksomhed på dem

  Med det sagt er jeg da selvfølgelig stensikker på, at kvindelige gamere MASSER af gange er blevet udsat for krænkende adfærd online. Men det gjorde man jo faktisk også ret meget selv som mand 🤔 folk var/er virkeligt grove ved hinanden.

  Bye with a warmly hugs

  #7

  Kassen
  Bruger
  62 indlæg
  Offline

  Mange af de kvinder jeg har spillet sammen med igennem tiden har haft oplevelser.
  Det værste jeg har hørt om var dog en i wow, hvor en anden gut ud af den blå luft sendte hende et Dic pic.

  Men handler det ikke bare om at på nettet er der ingen konsekvens, som måske afholder dem i det virkelige liv. Og igen er det ikke kun et mindretal? der er bare mange folk på nettet som hurtigt kommer vidt.

  Personligt snakker jeg ens til alle. Hvis du er kvinde får du ligeså mange dumme kommentarer som hvis du er mand.

  #6 Ja det er helt vildt hvordan attituden er online. Jeg har før nævnt at jeg godt gad man kunne sætte et flueben “Nu kommer jeg kun på servere med folk med dette flueben, og er strengere regler for hvordan man snakker her” Så havde forældre også en mulighed for at beskytte den lille 12 årige med dårlig body armor. (Eller det vil jeg ihvertfald gerne tro på)

  #8

  Uranos
  Bruger
  2.191 indlæg
  Offline

  Kan også være jeg ikke har oplevet det fordi jeg som#4 bare smutter fra serveren, hvis nogen snyder.. og for mig så også, hvis chatten/voice bliver brugt med hårdt sprog.

  Jeg kommer for at hygge mig, så gider ikke høre på det.

  Kan se det er et problem hvis man streamer, men ellers har jeg stadig holdning, at de (piger og sarte sjæle som mig selv..) bare må leve med der også findes uopdragede personer, og må flytte til en anden server.
  (Og ja i nogen spil, kan det godt være svært at finde en god server)

  Jeg syns firmaerne bag, har et stort ansvar her.
  Det burde udløse ban at bruge en række ord i chatten, og det burde være nemt at aktivere en voice-reconition software , der så kunne banne folk hvis de ikke taler pænt. Man sammentykker en bunke ting når man starter et spil, det burde, ikke være et kæmpe problem at tilføje et afsnit om ordenligt sprogbrug.

  Alle har deres særheder,,

  #9

  GrayHair
  Bruger
  2.162 indlæg
  Offline

  Tak for gode input – jeg undrede mig bare over om det virkelig er så slemt, men det er det beklageligvis …. sgu trals at folk ikke kan opfører sig ordentlig når de er online.

  Dingleswitch

  #10

  NightBreaker
  Bruger
  6.990 indlæg
  Offline

  Har oplevet det i Quake engang hvor vi havde et par gode tøser med os. Og der blev der gået lidt overgrænsen et par gange hvor vi måtte sige til folk at de lige skulle opføre sig pænt. Folk holdt op men der blev ikke sagt undskyld fra dem der lavet det. Set tilbage på det vil det havde været rart at jeg sagde noget mere end bare at de skulle hold kræft. Men ellers kan jeg ikke lige komme på noget lige sådan på stående fod.

  #11

  Spionas
  Bruger
  1.665 indlæg
  Offline

  Jeg tror desværre det er præcis så slemt som der bliver givet udtryk for. Men i IT-branchen er der åbenbart det samme problem med negligering af problemerne. En debattør på V2 skrev for uger tilbage et indlæg som handlede om sexisme og krænkende adfærd i IT-branchen. Kommentarsporet blev et væld af folk som mente der ikke var et generelt problem for “de havde aldrig oplevet noget” og “folk i branchen er da for intelligente til den slags”.

  I spil fyrer folk alt mulig crap af og mener at det jo “bare er for sjov”. Jeg stiller mig meget tvivlende over for om det også opfattes således når mængden er så massiv. Det er et generelt problem at det bliver gjort – uanset grunden.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 1 uge siden af  Spionas.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 1 uge siden af  Spionas.
  #12

  Kassen
  Bruger
  62 indlæg
  Offline

  #11 Den er nem at gemme sig bag ved ikke. “Det er bare for sjov. du er nærtagende”

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 1 uge siden af  Kassen.
  #13

  Sven_Bent
  Bruger
  25.941 indlæg
  Offline

  Jeg har ikke oplevet det da jeg gamme meget meget MMO. men nu var det ogsaa et aeldre mmo med et aldre publikum. jeg har lidt paa fornemmelse der der er noget katagory basering involveret.

  men i andre omfang har jeg set hvordan nogle folk svare paa chat og andre kommunikations former og her er det jo helt horrible hvordan nogle fyre startet ud

  jeg vil dog omvent ogsaa sige at maend har en en hvis omgang tone og nogle kvinder er meget emsig om at verdeb skal aendre sig fordi de er kommet ind i billedet. jeg mener bestem der skal vaere plads til alle og lidt humor ogsaa saa men det er en graense som nogle har ret svaert ved at finde

  min amerikanske sviger soester kaereste er temmelig antimand
  Hun var utroligt imod at en mand . fkes proeve at flirte med en kvinde. Det var roblemtatisk adfaerd i hendes oejne.
  jeg sourgte til hende hvordan hun forventede racen skulle overleve hvis vi fjerne den naturlig kur goeerende ud af den menneskelig adfaerd.
  Hun mente saa at man helt skulel spoerge foerst om der var interesse.
  dvs ingen smasnakken hvor man proeve at finde ud af noget. intet lidt flirt snak for at finde kemien.
  Bare fra helt koldt tilstand sporge en ud paa en date.

  Den er jeg altsaa ikke helt enig I

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #14

  Sven_Bent
  Bruger
  25.941 indlæg
  Offline

  oh kom lige i tanke om en episode konene fortalte mig
  Da hun blev gift foerste gang saa jokede hendes boss at nu skulle hun hjem til mande og sex slyngen.
  Det gik for sig et par gangen og var ganske uoensket.
  det er bestemt langt over hvad jeg vil antyde som almindelig joken/flirten

  Det handle jo for helvede bare om at starte ud fornuftigt og foelse modpersonen

  Omvendt havde jeg en veninde der jokede ret meget til mig omkring hendes sex legetoej da vi spille i MMO og jeg var med til at vaelge hendes butplug hale og vi talte om kvaele teknik. Tror ikke rigtige jeg vilel kunne have gjort meget der kunne have overskredet hendes graense.

  Kort sagt:
  jeg tror bestem der er en stor gruppe maend/drenge der ikke helt kan finde ud af det med lidt at stikke en finger I jorden.
  Omvendt tror jeg ogsaa der er en mindre grube kvinde/pige som er lidt hurtige til at hive paa snowflake aftraeken.
  Der skal vaere plads til lidt misforstaelse og fejl. men hvis der er gentange ellrhelt horrible boer der bestem lige hives fat i en “hold kaeft eller du er bootet”

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #15

  Belwas
  Bruger
  447 indlæg
  Offline

  Sandsynligvis er størstedelen af det de oplever DM’s, så selvom man ikke har personligt oplevet det i public forums i gaming kan der sagtens være masser man ikke ser.

  For mig er det lidt ligesom alt det øvrige krænkelse – der er nok ikke procentvis ret mange mænd der gør det, men de som gør opfører sig bare sådan overfor kvinder. Hvis 1000 idioter krænker 5 kvinder hver om måneden, så får de hurtigt arbejdet sig igennem en ret stor mængde kvinder. Der skal ikke mange til før at alle kvinder på et eller andet tidspunkt har oplevet det.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.