onsdag, januar 27, 2021

Køns forvirring

Daily Rush Debat Off-topic Køns forvirring

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Uranos
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  Nu har jeg lige læst en liste over kønsbetegnelser .. (hvilket jeg aldrig har gidet besvære mig med tidligere, fordi emnet ikke rigtigt har min interesse)
  DR link om E.Page

  samtidig så bliver artiklen sluttet af med:

  Der er dog lang vej endnu – både i popkulturen og kulturen som helhed – før vi er stereotyperne til livs, slutter hun:

  – Men vi må gå ud fra, at vi lige så stille er på vej derhen

  Og efter at have følt efter.. må jeg konstater jeg er der allerede, men de har fandeme lang vej endnu.
  Jeg forbinder køn med hvad kroppen er udstyret med, og ikke mere. Hvis man føler behov for at kalde sig transkønnet, så er det jo fordi man ikke selv kan slippe stereo typerne.

  En parallel, jeg syns jyde-vitser er sjove. Bruger dem selv, men ved godt at jyder er bare mennesker der er født i Jylland, alt andet er bare pjat og pjank der ikke har noget på sig. Fuldstændig som kvinder er født med visse organer, det betyder ikke de godt kan lide at være i køkkenet eller andet (heller ikke seksualitet).

  Hvad tænker i ?
  Har jeg total misset en finere pointe ?

  Alle har deres særheder,,

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 76 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Rieder73
  Bruger
  6.047 indlæg
  Offline

  Hvis man føler at man er andet end det køn man er født som, så er det en psykolog man har brug for.

  viewreview.podbean.com

  #2

  PBT
  Admin
  3.900 indlæg
  Offline

  Jeg synes nu ikke det er så forvirrende. Der er da mange andre områder, hvor vi ikke lader os begrænse af kroppen. Og selvom kromosomerne ikke har ændret sig, har f.eks. synet på kønsroller ændret sig ekstremt meget over nogle hundrede år.

  Men noget af forvirringen ligger måske i, at vi kun har ét ord på dansk (køn), mens de f.eks. på engelsk har to (sex kontra gender). Jeg tror ikke der er nogen, der argumenterer imod at man er født med nogle bestemte kromosomer. Men hvad der sker derfra, synes jeg personligt er vidt åbent.

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #3

  VampiricEye
  Bruger
  26.892 indlæg
  Offline

  “Transkønnet: En person, hvis kønsidentitet eller kønsudtryk ikke stemmer overens med det biologiske køn, man fik tildelt ved fødslen. At være transkønnet har ikke noget med seksuel orientering at gøre.”

  Jeg er ikke biolog, men er det ikke lidt et stretch at sige, at man tildeles et biologisk køn? Umiddelbart vil jeg da tænke, at man i langt de fleste tilfælde ER det køn. Hvad folk så finder ud af sidenhen, og hvad de føler sig som, det er en anden snak. Det må folk fuldstændig selvom. Man skal bare ikke blive sur, når det ikke lige er alle, der fluks har styr på samtlige 27 køn samt hvilke pronominer, der er korrekte at bruge.:)

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #4

  Fox
  Bruger
  3.921 indlæg
  Offline

  Der findes kun 2 slags; køn og grim

  Narj, jeg synes hele denne køns-debat er kørt helt af sporet. Tydeligvis er Ellen Page ikke normal – men inden i nu flamer mig a new one….så forstå hvad jeg mener; er det normalt at man som kvinder føler sig som en mand ? Nej ! – Godt så er det ikke normalt. “Ikke normal” behøver ikke at være noget negativt, men af en eller anden grund så er dem som efterlyser forståelse selv nogle nazier og har ingen forståelse for at vi andre finder dem mærkelige. Den dag 51% af befolkningen er homo’er – jamen så er det vi andre der ikke er normale, men den dag er vist nogle år ud i fremtiden.

  Personligt er jeg ligeglad med hvad der sker i dit soveværelse…så længe det er lovligt, men bliv ikke sur på mig fordi jeg ikke lige kan se det normale i at være en trans-seksuel lesbisk kvinde der nu gerne vil gå med fastmonteret strapon.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #5

  NoFaith
  Bruger
  4.368 indlæg
  Offline

  Forstår ikke behovet for at kalde det noget bestemt og definere sig selv som 1 ting.

  Man er biologisk født som hankøn eller hunkøn, hvem man vælger at have sex med eller hvor mange kønsorganer man ønsker tilføjet/fjernet og hvem man slikker på, det kan man da stadig bare gøre lige meget hvad du kalder det.

  Hvis mig og 100 andre godt kan lide at male os blå og have sex med agurker med falske bryster, kan vi så ikke bare gøre det?, hvorfor skal det hedde noget? hvorfor skal det defineres?

  Kan da være så ligegyldigt, bare vær som du er.

  Its Funny Because Its True...

  #6

  MiNo
  Bruger
  2.847 indlæg
  Offline

  #5 Du er måske inde på noget centralt det. Måske, hvis man ikke gør/er som flertallet og dermed ses af alle som unormale så er det rart at få en ‘officiel’ mærkat sat på. Som måske gør det mere anerkendt og almindeligt end blot at være “unormalt”, “underligt” eller andre ikke-betegnelser.

  Rent gæt dog.

  Dog er der lige inde for sport især nogle interessante problemstillinger. Som f.eks. hvem skal have lov til at stille op i vægtløftning for kvinder, spille kvinde-tennis og have adgang til alle de andre kvinde-omklædningsrum.

  Løsningen her er naturligvis at definere hold efter kromosomer (og droppe herre/dame betegnelser) og så betegne hormonbehandlinger som doping og derfor diskvalificerende. Eller hvad?

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #7

  Nioxic
  Bruger
  17.988 indlæg
  Offline

  #1 jeg er egentlig ret enig

  For man sidder måske og føler sig lidt mærkeligt tilpas

  og så beslutter man sig for det er ens køn den er galt med?

  ifht om det hedder han/hun/hen/den/de/disse/tosse eller noget helt andet

  glem det

  Det kan man ikke. Man kan ikk “opfinde” et 3. køns-ord som det der “hen” som jeg har læst et par steder

  hvad så med alle de andre?

  fætter, kusine, bror, søster, mor, far, konge, dronning, han-stik, hun-stik, drenge-farve, pige-farve, faster, moster, greve, grevinde osv osv osv osv

  Jeg har en kæreste

  Hun har et barn, som er født som en pige. hun er også autist, og pludselig, efter hun modtog en mobiltelefon og var lidt for meget på youtube – er min antagelse – var hun pludselig transkønnet og skulle skifte navn til noget mere kønsneutralt(ifht hende selv) samtidig med min søn hele tiden bliver rettet når han omtaler hende som hans søster. han bliver ikke rettet, om til et andet ord – bare “nej, jeg er ikke din søster”

  Nu er kønsopdelte toiletter et dilemma også. fx på en restaurant, var hun lige ved at pisse i bukserne fordi der var herre og dametoiletter – som der oftest er. og der kunne man jo ikke gå ind mere!?

  Jeg begriber det ikke.

  Så blev hun inviteret på en “tøsetur” med min kæreste og et par andre kvindelige familiemedlemmer, men så var antagelsen igen at så skulle hun jo ikke med, for hun var ikke en pige. Jamen fuck nu af.

  Jeg er ligeglad med hvilket køn folk synes de er. Og jeg er især ligeglad med hvem de går i seng med.

  Men hvorfor skal det hele besværliggøres, i din dagligdag overfor andre, når det kommer til dit køn?

  bare spil med. Hvis du skal være alternativ i samfundet, må du lege med på legen, når du går rundt blandt de andre.

  Det sjove er jo at det her barn, som ikke engang er 15, alligevel konstant opfører sig totalt sterotypisk som en pige, som hun også gjorde da jeg lærte hende at kende, før det her spøjse opmærksomhedskrævende fis startede.

  edit: og det betyder jo selvfølgelig at folk opfatter hende, som en pige. Til trods for beklædningen som er nøje udvalgt for at være mere neutralt (for store størrelser osv)

  Anyways

  Folk skal da ha’ lov til at identificere sig som et ringbind, eller et andet køn hvis de synes det gør dem glade. De kan fandme bare ikke forvente at vi andre kan, vil eller orker at følge dem og deres forståelse af verdenen, til punkt og prikke.

  Det’ betyder jo selvfølgelig en masse positivt, overfor eventuelt stakkels “transkønnede” der sidder derhjemme og venter på en millionær fra hollywood kan springe ud – igen – før de selv kan komme videre i livet. og det’ vel fint nok.

  Men jeg føler ikke at samfundet skal omvæltes pga nogen tror at deres køn er forkert.

  Jeg mener

  jeg er en fyr. det har jeg været hele livet. Jeg har INGEN, og absolut ingen anelse om hvordan det føles at være en kvinde, eller en toilettaske. Men jeg antager det er PRÆCIS det samme, ligegyldigt hvad jeg kalder mig selv. Jeg har jo ikke prøvet andet. og jeg kan heller ikke – bare fordi jeg siger jeg er en toilettaske, bliver jeg det jo ikke. jeg forstår ikke verdenen mere.

  http://www.reddit.com/r/random/

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Nioxic.
  #8

  Paxdk
  Bruger
  2.111 indlæg
  Offline

  #1 Man kunne sådanset lukke tråden allerede der. Tidligere var det nemlig en psykolog der blev tilkaldt, nu er løsningen åbenbart at give dem deres eget flag og tossede bogstavkombinationer.

  Der er to køn, resten er sindslidelser. Kald mig usympatisk og alt muligt andet, vi har millioner af års evolutionshistorie bag os.

  Når det så er sagt, så er det hele ikke sort og hvidt, man kan sagtens have visse (mentale) feminine træk som mand, og vice versa – men i ramme alvor at mene, at et biologisk køn er en social konstruktion, eller noget man ‘føler’ sig til er rendyrket bullshit.

  "Smokey my friend, you're entering a world of pain..." -Walter Sobchak.

  #9

  TheAviator
  Bruger
  903 indlæg
  Offline

  I Thailand har man mange flere kønsidentiteter.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_identities_in_Thailand

  https://soranews24.com/2017/01/27/chart-showing-thailands-18-genders-challenges-the-idea-that-there-is-only-male-and-female/

  Edit: Efter sigende 18 forskellige kønsidentiteter. Det er kulturelt acceptabelt, transvestitter går også bare ind på dametoilettet og pudrer næsen, no fuss.

  Jeg kan huske, jeg så en dokumentar (mindes ikke navnet), hvor en af de medvirkede var en Thai transkønnet borgmester. Det var da festligt.

  Jeg villle ikke umiddelbart tænke, at det var en sindslidelse. Det kan også bare være en præference, det kan være noget biokemisk, det kan være meget andet end noget sygt. Edit: Det kan vel også være en overgangsfase eller en fase, “later in life lesbian” etc.

  Egentlig er min holdning bare, at jeg synes, det er lidt spændende. Jeg er nysgerrig på disse mennesker og vil gerne høre mere, selv om jeg bare selv er kedelig og almindelig.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  TheAviator.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  TheAviator.
  #10

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  For at holde det forståeligt for folk man møder, så burde transkønnede og håndtasker, kaldes hende eller ham udlukkende ud fra hvilken kønsdele de er født med. Hvad de så efterfølgende subjektivt indetificere sig som eller hvem de har sex med, er jo deres egen privat sag/byrde, som ikke skal pålægges andre.

  #11

  Steadi
  Bruger
  5.921 indlæg
  Offline

  #10 – Hvis en person skifter navn, er du så ok med at bruge det nye navn?

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Steadi.
  #12

  PBT
  Admin
  3.900 indlæg
  Offline

  Helt generelt forstår jeg ikke, hvorfor nogle folk føler, at det her er noget, der bliver mast ned i halsen på dem. Det påvirker da ikke mit liv overhovedet, at der er findes mennesker, der ikke kan med deres biologiske køn. I det perspektiv synes jeg det er svært at være andet end neutral eller positiv.

  Det er ekstremt uempatisk at reducere andre mennesker til “mærkelige” eller “sindslidende”, fordi man ikke selv forstår deres problemer. Jeg kender heller ikke problematikken fra første hånd, men derfor kan jeg da sagtens anerkende, at den eksisterer?

  Og hvis der er en eller anden ekstremist derude, der mener at hvis man laver en pronomenfejl, skal man skydes ude bag skuret, så bare ignorer dem, ik’.

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #13

  Drixx
  Bruger
  3.190 indlæg
  Offline

  Ved ikke om det er en lidelse eller ej. Men jeg er rummelig nok til at acceptere hvad vedkommende synes vedkommende er. Jeg skal alligevel ikke forholde mig til det, udenfor vedkommendes selskab. Så jeg står uforstående overfor, at nogle mennesker kan være så forpippede over at thomas blev til tine eller omvendt.

  HVIS det er en sindslidelse og dette bliver bevist, skal man hellere kigge i retning af de læger som tjener boksen på at skære dilleren af et menneske med funktionsnedsættelse. Men tror nu at samfundet er blevet så pc, at trods bevis, ikke ville have nosser til at italesætte det :p

  Et helt almindeligt fyr

  #14

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  #11 Hele debatten kan koges ned til “Sandheden vs Venlighed”, altså om man er venlig nok til at gå med på premissen om at kalde folk for det køn de gerne vil bekræftes i, også selv om deres biologiske kønsdel fortæller noget andet.
  Selv om man som kvinde, indentificere sig om en håndtaske så er sandheden at personen er en kvinde, derfor er jeg helt enig i Jordan Petersons standpunkt, at sandheden (den bioligiske sandhed) er vigtigere end venlighed og folk skal have retten til at kunne sige sandheden. Derudover er det ikke fair at forvente at folk skal kunne holde styr på hvilken af de 18 genders alle disse folk render rundt hverisær og identificere sig som. For at undgå unødvendig komplicering, giver det derfor mest mening at holde sig til Ham og Hende og så ellers bare respektere hvem eller hvad de nu ellers tiltrækkes af, som jeg anser som værende en privat sag.

  #15

  StultusX2
  Bruger
  6.143 indlæg
  Offline

  https://www.dr.dk/drtv/se/signe-molde-paa-udebane_-hos-lgbt_220763

  Jeg bruger i øvrigt pronomen: Han (har en pikkemand og er glad)
  og jeg finder Signe Molde, værende usædvanligt sprød

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  StultusX2.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 76 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.