onsdag, oktober 23, 2019

Køb af bolig – vurdering af økonomi(SU lån)

Daily Rush Debat Off-topic Køb af bolig – vurdering af økonomi(SU lån)

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  ahymdahl5
  Tilskuer
  9.424 indlæg
  Offline

  Hej allesammen.

  Det nye DR byder på en masse energi og folk der har taget PRINCE2, købt en Mercer AMG mv.

  Så jeg tænkte at spørge mine homies, der tjener mindre end 45K(lige børn leger bedst):

  Når jeg har lagt min udbetaling ind, hvor stor en ulempe er mit SU-lån(80K), ift. mine muligheder for et boliglån? Er der er en særlig vurdering eller er det samme som forbrugslån f.eks.?

  Jeg tænker på om jeg skulle give den fuld skrue og lukke lånet af eller kan det bedre betale sig og afdrage sideløbende(nu tænker jeg på at spare penge op kontra indfri lånet).

  Un dos tres Maria!

Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Noize
  Bruger
  4.402 indlæg
  Offline

  Det bedste og billigste er at komme af med de dyre lån først. Det kan ikke svare sig at betale SU lånet hurtigt af hvis det er for at låne andre penge til dyrere penge..

  Mhs til vurdering så sidestilles et SU lån ikke med forbrugslån. Din kreditvurdering handler ikke om om du har det lån eller ej men om du kan sidde fornuftigt i det du vil låne til og afvikle på det og stadig have råd til resten af dine udgifter som vil være inkl dit SU lån.

  #2

  Atheist
  Bruger
  4.830 indlæg
  Offline

  Helt ærligt så betragter jeg selv mit su-lån som noget der bare er der, og de 1000 jeg afdrager hver måned de næste mange år, er bare noget jeg ikke tænker over.

  Kæresten og jeg lånte til både hus og bil for 1½ år siden, Vi har begge su-lån + et par relativt små banklån vi betaler af på, og min kæreste læste stadig dengang. Jeg tjente 28k.

  Som #1 siger, så længe banken kan se, at du/i har nok til at sidde fornuftigt i det, så er de glade.

  Growing old is mandatory, groving up is optional.

  #3

  MortenPed
  Bruger
  1.125 indlæg
  Offline

  SU lån talte ikke ned for os, og var tilmed en fordel fordi vi havde sparet midlerne op. Jeg tror bare du skal regne det ind som -1000kr i rådighedsbeløbet og forvente det ikke giver minuspoint som andre lån gør.

  #4

  ahymdahl5
  Tilskuer
  9.424 indlæg
  Offline

  Fedt! Tak drenge.:D

  Un dos tres Maria!

  #5

  MortenPed
  Bruger
  1.125 indlæg
  Offline

  Har du overvejet at ansøge kommunen om en mentor?

  #6

  abildhauge
  Bruger
  112 indlæg
  Offline

  Banken tænker på 2 ting når de vurderer jeres økonomi.

  1: Jeres rådighedsbeløb – Hvor mange penge er der tilbage når de faste omkostninger er betalt. Nødvendigt rådighedsbeløb afhænger at jeres situation – med/uden børn osv.

  2: Jeres gældsfaktor. Typisk kan du maksimalt låne 3-3,5 gange jeres samlede årsindkomst.(Tjener I samlet 500k kan I maksimalt låne 1.500-1750k Der kan selvfølgelig være lokale forskelle. jeg forestiller mig i hvert fald mand accepterer en lidt støre gældsfaktor i hovedstadsområdet, men det er bare en gisning.

  Altså SU lånet trækker hverken op eller ned. Er den billigere end andre lån I har er der ingen grund til at forcere det i forhold til at kunne stille med en pæn udbetalt og dermed vise I har evne til at spare op.

  #7

  Dallas
  Bruger
  773 indlæg
  Offline

  Gældsfaktor har jeg ikke oplevet har været vigtig ved relativ høj indkomst og høj huspris.

  F.eks. kræver det ikke en hustandsindkomst på 3 mil for at købe hus til 10 mil.

  Jeg ligger selv med en gældsfaktor på ca. 5 efter at have købt lejlighed i KBH her til foråret. Jeg talte med 7 forskellige banker/realkreditinstitutter og 5 af dem gav tilbud på finansiering.

  Mit SU lån er relativt stort, og det blev der slet ikke set på. Derimod er mit indtryk at penge på bankbogen til udbetaling åbner virkeligt mange døre. Så jeg tror det ligefrem kan betale sig at tage SU lån hvis man sætter det til side til udbetaling på bolig. Det reducerer bankens risiko ifbm. tvangsauktion øjeblikkeligt, da gælden reduceres her-og-nu.

  Du kan evt. også spørge herinde: http://www.boligdebatten.dk/finansiering/

Viser 7 kommentarer - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.