lørdag, august 8, 2020

Kat og altan

Daily Rush Debat Off-topic Kat og altan

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Jacques
  Bruger
  10.255 indlæg
  Offline

  Hej, DR.

  Der er stensikkert nogen af jer, der er erfarne kattefolk. Jeg har fået mig en hankilling og han er hamrende kær. Jeg har en altan og kunne egentlig godt tænke mig at have ham med derud. Men kan han det uden snor/sele? Eller er katte generelt så nysgerrige, at de springer ud fra altanen..?Jeg bor på 2. sal, hvilket er den øverste sal i bygningen.

  Bye with a warmly hugs

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Shiu
  Bruger
  1.691 indlæg
  Offline

  Har selv to katte og en altan. Den ene kat er engang faldet ned selvom der er en ret bred kant, så det kan ske. Det var heldigvis kun fra første sal.
  Du kan evt. sætte et net op ala. https://www.megapetshop.dk/shop/cat-protect-net-8358p.html?gclid=Cj0KCQjwiYL3BRDVARIsAF9E4GcMiRCRd5GbKQzcNFoCR4zAVu3NRTHvtWm05NHw3kJv_mT39Lmf17UaAtnPEALw_wcB

  Esoteric Software

  #2

  kenkari
  Bruger
  5.196 indlæg
  Offline

  Hvad med en line til den?

  Stay Loyal - Forget Royal

  #3

  -dut-
  Bruger
  2.771 indlæg
  Offline

  #0 nu har jeg ikke selv kat, men har da vokset op med forskellige dyr, og adfærd kan være fundamentalt forskellig fra kat til kat. Det ville nok ikke være forsvarligt for os at påstå, at din kat ikke kunne finde på at komme for tæt på kanten.

  #4

  Mart33N
  Bruger
  3.216 indlæg
  Offline

  Hvad var det nu der slog katte ihjel. Var det altaner?

  Hmm…

  Google

  #5

  Pjulledk
  Bruger
  802 indlæg
  Offline

  min mors kat sprang ud fra en altan på 1 sal engang der skete ikke noget med katten men siden dengang har hun kunne lade vinduerne stå helt åbne uden den hopper ud

  https://www.reddit.com/r/gameofthrones/

  #6

  kongkim
  Bruger
  16.162 indlæg
  Offline

  Har faktisk tit tænkt på det samme da jeg bor på 3 sal, og har altan hele vejen langs lejligheden, og har tit overvejet at få kat.

  Men tør ikke rigtig

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #7

  Kasper Kål
  Bruger
  3.221 indlæg
  Offline

  Man kan godt risikere at de falder ud, så det er op til ens nerver. Men ellers er det noget med at sætte net op.

  I øvrigt vill han nu nok slippe fint fra et fald fra anden sal

  The Profile Formerly Known As kring17a

  #8

  Foamy
  Bruger
  166 indlæg
  Offline

  Køb et net, og husk at gå ture med den
  Og når det så er sagt, så har jeg altid syntes det var synd alt med det at holde katte inde i en lejlighed hele deres liv. Navnet “indekat” er jo 100% kun fordi de bliver tvunget til det, og efter nogle år ikke kan trives udenfor længere. Sorry.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 4 uger siden af  Foamy.
  #9

  _Djernis_
  Bruger
  1.377 indlæg
  Offline

  Et harness og en line til katten ville nok være den nemmeste løsning, vores Nabo har sådan et setup til deres kat så den kan komme ud i deres lille have.

  #8 Ja en kat tvinges til at være indekat det er korrekt, men ifølge gældende lovgivning skal du som ejer sørge for at katten færdes på din egen matrikkel og ikke render rundt hos naboer. Vi har selv haft katte der strejfede, skulle vi have kat igen så ville det blive en indekat og så med en voliere eller harness+line.
  Ikke kun for vores egen skyld men også for at katten ikke ender med at blive kørt ned. Vi har også oplevet at blive ringet op af et katte internat med beskeden om at vi gerne måtte komme og hente vores kat da han var registreret i vores navn, vi havde så bare ikke set ham i 11 år fordi der var nogen der havde valgt at gå og fodre på ham og åbenbart syntes han skulle være deres kat nu…
  Om det er synd kan vel diskuterres, så længe de bliver aktiveret nok så er der jo intet problem i det. Vi er flyttet i Lejlighed og har da stadig vores hund, eneste forskel er at han ikke længere bliver lukket ud i haven for at tisse, og at istedet for måske 1 tur om dagen eller hver 2. dag så er det 4-5 ture der bliver gået med ham om dagen.

  "Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle... men vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege"

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 4 uger siden af  _Djernis_.
  #10

  anden145
  Bruger
  713 indlæg
  Offline

  #9
  Enig. Vi har selv haft kat og bor på 2. sal.

  Den døde desværre, da den faldt ud over altanen. Den blev bange for noget efter den faldt ned, og løb væk. Vi ledte og ledte efter den, men fandt den aldrig. VI blev ringet op af et dyrelæge-hospital i København ca 2 uger efter den løb væk, om at den var blevet indleveret, da den var blevet kørt ned af en bil og ikke stod til at redde…

  #11

  Haveplanten
  Bruger
  1.477 indlæg
  Offline

  Kæft hvor er man da også uansvarlig, ved ikke at have hegnet sin altan af.. Det er sgu da logik for burhøns, at en kat på et tidspunkt, på den ene eller anden måde vil tage springet?! Om det er fordi den vil ud eller på jagt efter en fugl…. Hvad fanden tænker I på, helt ærligt ?!

  Vor herre bevares.. Nogle mennesker altså……………..

  Bor selv på 2 sal og det første jeg gjorde var sgu da at få hegnet min altan af, så jeg netop med ro i sind og sjæl kunne have altan døren åbent, uden frygt for at en kat faldt ud!

  #12

  Shiu
  Bruger
  1.691 indlæg
  Offline

  #11 så fik du lige pudset glorien lidt hva

  Esoteric Software

  #13

  HorrorByte
  Bruger
  4.764 indlæg
  Offline

  Der er vist bred enighed, iøvrigt hader mange katte at være i sele så der er vist kun en vej

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #14

  ByteBandit
  Bruger
  1.389 indlæg
  Offline

  Min kone havde en kat der hele tiden hoppede ud fra altanen på 6. sal. Den blev 18 år, så de kan altså holde til ret meget hvis de ellers ikke er for fede. Katte lander også altid på benene, så jeg ville ikke være bekymret for den ryger ud fra 2. sal, med mindre den løber ud på vejen og bliver kørt over.

  #15

  _Djernis_
  Bruger
  1.377 indlæg
  Offline

  #13 Det er et spørgsmål om tilvænning, vores egne katte burgte det aldrig, men flere venner og bekendte har ikke haft nogen problemer, andre har oplevet katten “smed” sig på gulvet når den fik harness på, men efter nogle dages træning så var det helt normalt for katten.
  Se det som når en hund får “futter” på så går de også meget underligt det første stykke tid indtil de har vænnet sig til at have dem på. Vores corgi brød sig heller ikke om at få harness på i starten, men efter lidt tilvænning så er der ingen problemer idag.

  "Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle... men vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege"

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.