torsdag, juli 2, 2020

Karakterskala igen igen

Daily Rush Debat Politik Karakterskala igen igen

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Uranos
  Bruger
  2.083 indlæg
  Offline

  Så vil SF have en ny karakterskala.

  Er jeg den eneste der tænker det en god ide ! Men er ved at brække mig når jeg ser deres forslag og begrundelse ?

  Hvis de ikke vil straffe små fejltrin/kreative indslag, skal der jo netop ikke være så stort et spænd på top og bund. og hvad skal den kæmpe skala til for ? den fortæller jo ikke hvad man har lært.
  Hvis det var miiig der bestemte ! skulle den hede:
  0: dumpet
  1: bestået, eleven kan forstå principper og udtryk samt bruge disse i den gennemgået kontekst.
  3: bestået, eleven kan bruge principper og udtryk fra faget i ny kontekst

  Generelt syns jeg grænsen for at bestå er for lav, og alle de mellemliggende karaktere handler mere om forhold mellem lære og elev samt om elen lige havde en dårlig dag, eller trak heldigt.
  Hvis jeg sidder og kigger karakter er jeg ikke intresseret i et mere nuanceret billede da jeg ikke mener det giver et meningsfyldt sammenligningsgrundlag. Hvis ikke det er samme fag, samme lære, samme årgang, og samme emne de er kommet op i.

  Sidder og bliver helt glad for jeg er ude af det kapløb

  Alle har deres særheder,,

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Kolben
  Bruger
  18.680 indlæg
  Offline

  Hvis man skal have karakterer er det fint at have to dumpekarakterer. Det signalerer om den studerende er tæt på at kunne bestå, hvilket kan være et brugbart værktøj for modtageren til at genoverveje sin situation. Derudover ville det også være fint at kunne placere studerende under middel, ca. middel og over middel for at kunne udstikke en retning for hvilke kompetencer det giver bedst mening at specialisere sig i.

  Men vi skal lade være med at pille ved det igen. Hvis man skal kunne bruge en karakterskala til noget kræver det at den får ro til at udkrystalisere sin semantik. Det værste man kan gøre er at ændre på det hver tiende år, medmindre ændringen er at afskaffe det og indføre noget mere kvalitativt.

  SFs forslag lyder som en panikreaktion på at vi har fået skabt for mange curlingbørn, der ikke kan tåle at blive konfronteret med deres egne utilstrækkeligheder. Der er sgu mange, der har brug for at blive dunket oven i hovedet, og få at vide at deres indsats er uacceptabelt dårlig (mig selv inkluderet i starten af mit studie).

  P=NP?

  #2

  FIRESTORM
  Bruger
  5.168 indlæg
  Offline

  Lyder tosset et karaktersystem skal være konsistens.

  Få karakterer er dog ikke nødvendigvis bedre, hvis man ønsker at bruge system til at motivere folk er det ikke smart at 50% får 12. Jeg synes stadig 13 tals systemet var genialt. Meget få fik 13, om dem der gjorde kunne noget helt særligt. I dag siger et 12 tal intet.

  #3

  Spionas
  Bruger
  1.638 indlæg
  Offline

  Nu er det efterhånden længe siden jeg har fået karakterer men det lyder som om nuancerne er forsvundet i det nuværende system. Det er nærmest kun 12 som kan bruges til noget og alt andet opfattes som et gigantisk nederlag. Jeg mindes da at vi i 13-skala tiden godt kunne være glade for middelkaraktererne.

  #4

  Kolben
  Bruger
  18.680 indlæg
  Offline

  #3
  Jeg tror i højere grad at det skyldes den perfekthedskultur, der er opstået siden de sociale mediers indtog. Nutidens lorteforældre har mere travlt med at dele sine perfekthedsprojekter med omverdenen end med at lære deres børn at finde sine egne veje gennem livet. I stedet curles børnene afsted på deres projekterede sti, urimeligt angste for at træde forkert og ødelægge glansbilledet – men altid klar til at få forældrene til at klage, hvis de får en dårlig karakter. Det er selvfølgelig lettere at fremstå perfekt med 12-skalaen, men det umiddelbare problem er kulturen. Angsten for ikke at være perfekt.

  P=NP?

  #5

  Uranos
  Bruger
  2.083 indlæg
  Offline

  #1 om 2 dumpe karaktere.
  Kan godt følge dig, men så længe der skal så lidt til at bestå og standart er stikprøve i emner, syns jeg ikke det giver mening. Pt hvis du kun lige har bestået, er det skidt nok til jeg ser det som, at du har fået lov til at ligge det bag dig selvom du ikke nødvendighvis har lært noget.

  3 middel karaktere.
  vieker helt håbløst syns jeg. det kommer til at ligge for tæt på hianden og dermed alt for tit tilfældigt hvilken man lander på. og med hensyn til at se om der er noget at forfølge, mener jeg man skal forfølge den højste karakter; Og den højeste karakter syns jeg er fin nu altså ~tæt på eller inden fejl. giver mere mening at forfølge det brede snit. hvis man allerede ligger på top karatere er det på tide at komme ud i verden og få noget på CV ved frivillig eller andet arbejde.

  Alle har deres særheder,,

  #6

  Kwanza
  Bruger
  5.454 indlæg
  Offline

  #0 Det er jo nødvendigt at kunne sammenligne og oversætte vores karakterskala til de skalaer, der bruges internationalt. En skala som du foreslår med kun 3 krakterer kan give en masse bøvl for de studerende, der vil ind på udenlandske universiteter. Det var jo netop et af argumenterne for afskaffelsen af 13-skalaen; at karakteren 13 var for forskellig fra A, 4 og hvad der ellers bruges som topkarakter i udlandet.

  #7

  Atheist
  Bruger
  4.858 indlæg
  Offline

  Jeg kunne personligt meget bedre lide 13-skalaen end den nuværende – også selvom jeg aldrig opnåede at få 13.

  Der jeg har problemet, er der hvor man får 12 bare fordi man ikke laver fejl – 12 skal sq være noget ud over at kunne pensum. Man skal kunne ekstrapolere på pensum og udlede nye tanker/ideer.

  Problemet med 13-skalaen var, at et 13 var noget der skete en eller to gange i ens liv – så exceptionelt var det. Det var et problem når karakterer skulle ‘oversættes’ til f.eks. engelsk, hvor ‘A’ er meget mere opnåeligt, hvis man så kommer med et eksamensbevis der viser en masse ‘B”er, ligner man lige pludselig en knap så brillant studerende, selvom man måske kom med et snit på 10.5…

  Growing old is mandatory, groving up is optional.

  #8

  Tjaz
  Bruger
  3.897 indlæg
  Offline

  Nu værende karakterskala er totalt latterlig.
  Det er alt for let at få 10-12. Man kan i dag lave nogle seriøse fejl og stadig få 12. Det ved jeg fordi jeg lige har fået et 12 tal selv om jeg lavede op til flere fejl.
  02 er også bestået, men for de fleste er det et totalt nederlag at bestå med 02 og mange vil heller dumpe og prøve igen på en højere karakter.

  Der er også latterligt mange unge i dag, som tager det som et nederlag at få under 10. Jeg mener helt sikkert at et moderne karakter system, burde have maks 2-3 forskellige bestået karakter og 1 dumpet.

  I øvrigt så passer 7 tals systemet alligevel ikke ind internationalt. Vi har haft flere studerende fra udelandet som skulle have mindst 4, for at deres hjemland ville acceptere faget som bestået.

  #9

  VampiricEye
  Bruger
  25.595 indlæg
  Offline

  Jeg foreslår denne skala: https://www.dailyrush.dk/artikler/saadan-giver-vi-karakterer/

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #10

  Sven_Bent
  Bruger
  25.727 indlæg
  Offline

  karakter systemmer er jo en fallit erklareing i mine oejne
  nar det ikke er objectivt maalbart

  det virker til tider som om politiker vil fikse karakter skalaens for at faa lanets karakter til at see bedre ud i sammenligning med andre fremfor at avre at godt vaerktoej til formaalet.

  men idag er det jo blevet en tilsvigning blot a taenket at nogle boern er doerligere til noget end andet

  #1
  jeg er enig paa alle punkter

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #11

  -dut-
  Bruger
  2.721 indlæg
  Offline

  Der er ikke noget umiddelbart galt med den nuværende skala. Der er noget galt med at især folkeskoler og gymnasier ikke kan finde ud af at anvende den korrekt.

  Så ender det med skuffede studerende når de kommer på universitetet og pludselig ikke automatisk får høje karakterer eller endda består.

  #12

  -zybr
  Bruger
  2.972 indlæg
  Offline

  Endnu et typisk bevis på at politikerne konstant forsøger at micro-manage althele tiden.

  Hvor mange gange er der efterhånden pillet ved den fucking skala?.

  Så længe uddannelsessystemet køre med en mentalitet hvor det handlere mere om at præstere end at lære så skal der mere end pillen ved karakterskalaen til for at fikse tingene.

  "Tibet-kommissionen har derimod ikke kunnet læse de øverste chefers mails, fordi ”deres korrespondance simpelthen var væk. Slettet. Slettet også fra backup’en og væk", -Kommissionens formand, Tuk Bagger.

  #13

  Jacques
  Bruger
  10.215 indlæg
  Offline

  0, 1, 3….??

  Bye with a warmly hugs

  #14

  VampiricEye
  Bruger
  25.595 indlæg
  Offline

  #13 Et nederlag giver 0 point, uafgjort 1 point og 3 point for en sejr.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #15

  Tjaz
  Bruger
  3.897 indlæg
  Offline

  #11 det er heller ikke svært at få gode karakter på Uni med den skala.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.