tirsdag, juni 2, 2020

Kan det spises?

Daily Rush Debat Off-topic Kan det spises?

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    ByteBandit
    Bruger
    1.387 indlæg
    Offline

    Hey DR her er et lille dilemma de fleste nok kender til, jeg hader simpelthen bare at smide mad ud.

    Jeg lavede en gryde gullash i går, men jeg glemte at sætte resterne i køleskabet. Det har stået i 24 timer med låg på ved omkring 23 grader. Planen er enten at koge det godt igennem og spise det, eller kassere det.

    Jeg hælder selv til at det nok er bedst at kassere det, men hvad mener i?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Evv
    Bruger
    803 indlæg
    Offline

    Fuuuck no!

    Alt som har stået ude i stue temp efter +5 hours er totalt no go for me.. Men jeg er også totalt bakterie skræmt så det batter xD

    Kyl lortet ud og bestil en pizza istedet. Win win i min verden

    #2

    R3CoR
    Bruger
    2.568 indlæg
    Offline

    Det er en bakteriebombe hvis det har stået på bordet ved stuetemperatur, du kan stadig godt spise det men jeg vil råde dig til at smække den over 60 grader i hvertfald 5 minutter

    #3

    Evv
    Bruger
    803 indlæg
    Offline

    Det som pandoras æske Don’t give in !

    #4

    ByteBandit
    Bruger
    1.387 indlæg
    Offline

    Nu har der jo været låg på det meste af tiden, så det burde jo været begrænset hvor mange bakterier der har kunnet falde ned i og danne kolonier? Men ja jeg tror jeg smider det ud for en sikkerheds skyld, jeg har bare lidt dårlig samvittighed over for den ko som har givet sit liv for en at jeg kan smide en gullash ud

    #5

    ngin
    Bruger
    2.770 indlæg
    Offline

    Du kan sikkert sagtens koge det op, jeg ville dog have mistet appetitten for det alligevel. Kan heller ikke spise noget der er gået over dato, selvom det ser fint ud mister jeg bare lysten til at spise det så hvorfor gøre det

    #6

    Harkonnen
    Bruger
    6.917 indlæg
    Offline

    Bakterier klar sig bedst omkring 20-40 grader og nogle klare sig ganske udmærket ved 75-80 grader.

    Jeg vil nok smide det hele væk og undgå at blive syg.

    He who controls the Spice, controls the universe!

    #7

    Pro_Olaf
    Bruger
    524 indlæg
    Offline

    – Hvor lang tid kan vores mad egentlig stå, før der udvikler sig bakterier, som vi kan gå hen og blive syge af?

    Ifølge Morten Lisby (Dyrlæge, fødevarestyrelsen):
    ” Omkring 20 pct. af danskerne lader mad stå på køkkenbordet og køle af i 2-4 timer, og det er alt for længe. Står mad lunt for længe, er der risiko for, at de bakterier, der er naturligt i mad, og som er harmløse i små mængder, kan formere sig så voldsomt, at maden kan gøre os syge.”

    Altså skal det ud efter 23 timer, da låget ikke gør nogen forskel

    #8

    Jacques
    Bruger
    10.178 indlæg
    Offline

    Min roomie lader virkeligt tit sine gryderetter stå ude i mere end 12 timer, gerne op til 24 timer. Jeg synes, det er rockerklamt og halvfarligt, men ham rør det åbenbart ikke. Han er ikke dejset om endnu.

    Bye with a warmly hugs

    #9

    Deadmeat
    Bruger
    7.029 indlæg
    Offline

    #8: hans tarme må være belagt med Teflon

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #10

    Mikaa
    Bruger
    3.211 indlæg
    Offline

    Spørger du Pølle fra Pølles køkken, så spiser du bare

    Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!

    #11

    Omnifilm
    Bruger
    5.406 indlæg
    Offline

    LAWL…. varm mad må max stå et par timer i stue temperatur.
    Derefter er det lige klar til skraldespanden.

    Så du må nøjes med rubbere i aften

    #12

    Nickell
    Bruger
    4.189 indlæg
    Offline

    Det må sateme have været en god gullasch, siden #0 kan finde på at spørge…

    Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

    #13

    HorrorByte
    Bruger
    4.763 indlæg
    Offline

    Det lyder jo som et eksperiment varm op og spis så kan vi vædde om du blive syg eller ej

    First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

    #14

    Jacques
    Bruger
    10.178 indlæg
    Offline

    #9, noget i den stil!

    Bye with a warmly hugs

    #15

    ByteBandit
    Bruger
    1.387 indlæg
    Offline

    Jeg har åbnet pandora’s æske…

    Jeg skulle til at smide det ud men så nænnede jeg det ikke fordi det så fantastisk ud og det lugtede også fint. Jeg tror jeg kogte det igennem i en god ½ time, før jeg spiste det og det smagte ligeså godt som i går. Hunden mæskede sig i resterne, den er ellers normalt ret kræsen, så det tager som et godt tegn.

    Jeg har fundet en gammel pakke med bredspektret antibiotika frem, hvis det skulle gå helt galt.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.