lørdag, november 28, 2020

Jylland – hvor skal man bo?

Daily Rush Debat Off-topic Jylland – hvor skal man bo?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  lbech
  Bruger
  92 indlæg
  Offline

  Hej dailyrush
  Jeg haaber at der er nogle, der kan levere nogle konstruktive input – da jeg er lidt paa bar bund.

  Sagen er, at jeg efter nogle aar i udlandet, skal flytte hjem til DK. Har faaet job i Holstebro – men er selv fra Sjaelland/KBH omraadet. Saa har ikke det store netvaerk i Jylland. Jeg har (polsk) kone og to boern (3 og 6) – og satser paa at koebe et hus.

  Jeg vil max have en time til arbejde. Jeg overvejer Herning, Silkeborg eller evt. udkanten af aarhus (Viby etc.). Men Viborg kan evt. ogsaa vaere en mulighed. Lige nu, har jeg mest fidus til Silkeborg, da det virker som et ok forhold mellem natur og civilisation. OG det er ikke saa langt igen fra Aarhus.

  Kender intet til byerne, saa hvis der er nogle, der har brugbare input i min situation, saa kom glad. – ogsaa meget gerne specifikke omraader i de naevnte byer. Lidt bonusinfo:
  – Satser paa at koebe et simpelt, men moderne hus til 2-3 mio kr. (konen har ikke arbejde naar vi flytter, saa skal ogsaa vaere til at betale)
  – Vil gerne bo et sted, hvor det er muligt at gaa paa restaurant uden noedvendigvis at skulle bestille wienerschnitzel med pommes fritter (konen er vegetar og kan godt lidt et lidt mere “progressivt” koekken…)
  – Vil gerne bo taet paa daginstitutioner mv. og andre boernefamilier
  – Regner med at konen ogsaa skal have bil – saa offentligt transport er nice-to-have, men ikke need-to-have.

  Haaber nogen kan hjaelpe lidt – da det ellers er lidt uoverskueligt at skulle vaelge…

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  HQX
  Bruger
  1.205 indlæg
  Offline

  Ville klart gå efter Viborg eller Silkeborg da de to steder har meget sjæl/liv/flotte områder og man kommer ret langt for 2-3 mil. (Viborg nok lidt billgere end Silkeborg)

  #2

  Luffe-
  Bruger
  456 indlæg
  Offline

  Bor selv tæt på Herning. Jeg vil vælge Herning, som er en dejlig by i udvikling.
  Ting som jeg er glad for i Herning
  Boxen (Konceter osv.)
  FCM (Hvis man kan lide fodbold)
  Messecenter
  Kongrescenter
  Fermaten (Dejlig spillested til mindre koncerter og stand-up)
  Ny biblotek med masser af muligheder for børnefamiler
  Is-stadion (Hyggelig tur med familien)
  Tæt på Haunstrup Zoo. Lille zoo perfekt til en tur med familien
  Mad mæssigt er det blevet bedre og bedre. Indisk, japansk og thai resurant er dukket op. Mener både Østergaards hotel og Dyrbys severe vegetaisk.

  Med motorvej fra Herning, så er du også hurtigt i Århus.

  Området omkring Østergade er virkeligt fedt om dagen. Mulighed for at sætte og nyde en øl på gågaden og få serveret mad. Fox N Hound er her en vinder.

  Jeg vil forslå at man fandt noget i Lind, Tjørring eller en anden af byerne lige udenfor Herning. For så kommer du dælme langt for 2-3 mill

  I am going to kill you, until you die of it

  #3

  anders-cold
  Bruger
  4.465 indlæg
  Offline

  Det kommer helt an på, hvad du forventer, at de 3 mil. rækker til. En 120-140 kvm. villa med 4-5 værelser i en helt okay, men næppe prangende stand koster faktisk kun deromkring i Lystrup, som ligger 15 km nord for centrum i Aarhus. Når Letbanen omsider åbner engang (kæmpe joke), så er der 15 min. ind til byen via den. Så for de penge kan du komme MEGET tæt på storbyerne, hvis du er villig til at gå bare en lille smule på kompromis med boligens beskaffenhed.

  Hvis du kan “nøjes” med det, kan du sagtens gå efter én af satellitlandsbyerne til Aarhus og få alt hvad du ønsker dig af commodities. Hvis du gerne vil bo lidt mere rummeligt eller luksuøst, så skal man bare lidt længere ud, så rækker de penge pludselig enormt langt. Og så er der stort set frit valg.

  Generelt set, jo større byer, man er i nærheden af, jo bedre er de lokale jobmuligheder, men hvis I alligevel satser på bilismen, så kan I jo praktisk talt bosætte jer hvor som helst.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #4

  MaD_MaX
  Bruger
  2.125 indlæg
  Offline

  Bor selv I Fredericia, og jeg har mange venner i midtjylland, og jeg tænker altid når jeg besøger dem, at jeg ikke ville kunne leve så langt fra vandet… det føler bare forkert

  Ikke at jeg sejler eller noget, men jeg forbinder det med en frihed at være tæt på vandet

  og søerne er bare ikke godt nok

  my 2 cent

  don't much care what it is

  #5

  lbech
  Bruger
  92 indlæg
  Offline

  Tak for input so far.

  Mht. huse, saa behoever jeg ikke det vilde luksus. Men kan se, som flere naevner, at jeg kan faa noget i udemaerket stand til ca. 2,5-3,0 mio. Selvfoelgelig afhaengig af hvor langt fra bymidten i de forskellige byer det er. I Aarhus omraadet, kan jeg se, at Brabrand og deromkring ser fint ud ift. boligpriser. Men maa indroemme – at jeg efter at have kigget paa rejsetider, saa er det lige langt nok vaek fra min kommende arbejdsplads som er i Holstebro. Kan jeg holde det paa en time er det ok, men selv med den nye Holstebro-motorvej bliver det lidt snaevert. Saa lige nu holder jeg nok mest til Herning/Silkeborg – evt. Viborg.

  Er der nogle, som har viden om konkrete omraader, der er vaerd at anbefale i naerheden af disse byer? Jeg har f.eks. kig paa nogle huse omkring “Balle” omkring Silkeborg. Men det er mest ud fra boligsoegning paa boligsiden.dk

  Jeg vil kigge naermere paa Lind og nogle af de andre byer omkring. Vil bare vaere sikker paa der ogsaa er gode skolemuligheder mv.

  #6

  lbech
  Bruger
  92 indlæg
  Offline

  #4: De sidste 5 aar har jeg boet 3 timers koersel fra vandet, saa at have op til en times koersel fra vandet, er ganske fint

  #7

  ByteBandit
  Bruger
  1.400 indlæg
  Offline

  Hvis jeg var dig ville jeg købe et hus indenfor cykelafstand af dit arbejde. Der er ikke noget mere befriende end at kunne cykle på arbejde og undgå helvede i myldretiden.

  #8

  lbech
  Bruger
  92 indlæg
  Offline

  #7 Tja, det er rigtigt, men med firmabil og behov for at koere til div. moeder rundt omkring – samt aflevering af boern mv. saa er det nok kun faa dage hvor det er aktuelt med cykel.
  Grunden til jeg ikke umiddelbart taenker at flytte til Holstebro og omegn, er at jeg er bange for min kone vil blive for isoleret og mangle muligheder(arbejde/fritid/uddannelse). Hun er polak og kan endnu ikke dansk.

  #9

  Human
  Bruger
  4.991 indlæg
  Offline

  #7 Ja for det at skifte job er jo utænkeligt.

  #10

  Omnifilm
  Bruger
  5.488 indlæg
  Offline

  Er selv fra Silkeborg oprindeligt og endte med at bo i Allerød i nordsjælland.

  Tror jeg er faldet godt til heroppe pga Allerød har mange af de samme kvaliteter som Silkeborg har med byliv og natur.
  Har ikke rigtig noget forhold til Herning… der vil nok altid være det der indgroede lokal rivalisering overfor den by ;P Godt nok synes jeg Silkeborg er rimelig bonderøvs agtig at vende hjem til når jeg er på besøg, men kunne forestille mig jeg ville synes Herning var det endnu mere xD

  Min far døde her i vinter og vi har lige fået solgt hans hus her i juli. Det lå i Silkeborg 2 minutters kørsel fra den nye motorvej, helt uden lyd gener (kan være lidt om vinteren pga. der ikke er blade på træerne til at tage noget af støjen, men hvor meget er man lige udenfor i sin have om vinteren).

  Anyways… det blev solgt for 1.8 mil og var på ca. 145kvm2. Godt stort hus der trængte til lidt forbedringer, men ellers perfekt til en ny familie.

  Så jeg vil da anbefale jer at prøve at se på et par huse på den vej der hedder Ege Allé i SIlkeborg. Der er mange gode parcel huse fra 60erne / 70erne i ret god stand. Det er et virkelig hyggeligt og stille kvarter, og selve vejen er ikke specielt trafikkeret da den som sådan ikke er en gennemfarts vej. Alle huse ligger på sideveje. To busforbindelser ned til byen. En god bager ved starten af vejen. Svømmehal i den anden ende og et atletik stadion (ikke larmende).
  Tror ikke jeg i min tid nogensinde har oplevet noget dårligt i det kvarter

  #11

  Mikaa
  Bruger
  3.272 indlæg
  Offline

  Jeg har boet i Holstebro og var rigtig glad for det.

  For mit vedkommende ville jeg flytte til Struer, udelukkende fordi jeg vil bo helt ned til vandet senere i livet. Men dér vil din ægtefælle blive isoleret og det tror jeg ikke er tilfældet i Holstebro.

  Hvis det ikke kan komme på tale, vil jeg anbefale Herning, da vejen mellem Herning og Holstebro vist er ved at blive udvidet. Men det er nu mit indtryk at der sker nogenlunde det samme i de to byer, hvis man ikke tæller Boksen og Ulvene med.

  Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!

  #12

  FedeAnderzen
  Bruger
  6.293 indlæg
  Offline

  ½ times kørsel nord for Holstebro får du et hus på 150+ km2 fuldt istandsat for 1 mio, overvej Skive – årets by 1977.

  Jeg ville ønske jeg havde en kagearm.

  #13

  Kaalund
  Bruger
  1.548 indlæg
  Offline

  Kig da på hvad Holstebro har at byde på, det er en større by end de fleste går og tror.

  Origin: LaManchaDK // Steam: KongenDK // UPlay: LaManchaDK // Discord: Jensen

  #14

  StiX
  Bruger
  6.390 indlæg
  Offline

  Alle de større provins byer i Midtjylland har hvad du søger.
  Gik på efterskole i Viborg som jeg synes er en rigtig dejlig by. To store søer med masser af natur omkring lige midt i byen, og generelt bare en dejlig atmosfære i byen.
  Nu har jeg absolut intet netværk i Viborg da det efterhånden er mange år siden, men har altid tænkt at det ville være et udmærket sted at bosætte sig.

  Derudover har jeg frekventeret Silkeborg pga. familie, som jeg synes på mange måder minder om Viborg mht. natur og byliv.

  Så en af de to ville være mit bud.

  - fordi jeg siger det...

  #15

  lbech
  Bruger
  92 indlæg
  Offline

  Tak for svarene alle sammen.

  Jeg havde saadan set haabet paa at kunne indskraenke min boligsoegning lidt, men jeg hoerer kun positive ting om alle byer. Saa det lader til ihvertfald at man ikke skal vaere bange for at ende i et “hul” uanset om man vaelger at bo i naerheden af den ene eller anden by – og umiddelbart hoerer jeg ingen “no-gos”.

  #13: Vil heller ikke udelukke Holstebro 100%. Men for det foerste, saa er der bare det laengere til Aarhus og andre byer sydpaa – det ligger rimeligt meget i et hjoerne. Det goer ikke mig noget – men det goer, alt andet lige, mulighederne mindre for min kone, naar hun skal soege job, uddannelse mv.
  For det andet, saa har jeg bevaeget mig lidt rundt i byen, dengang jeg var til jobsamtaler mv. – og selvom det lader til der umiddelbart er alt, hvad man skal bruge – saa er det altsaa begraenset hvor meget byliv der er at gaa paa opdagelse i. Ved godt, at Herning, Silkeborg mv. ikke er ret meget stoerre – men saa er der trods alt kortere til resten af Jylland.

  Men igen: Det er bestemt ikke udelukket at finde noget i naerheden af Holstebro.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 34 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.