lørdag, august 8, 2020

Juridisk hjælp – Udlejer har smidt mig ud på helt igennem "ulovlig" vis!

Daily Rush Debat Off-topic Juridisk hjælp – Udlejer har smidt mig ud på helt igennem "ulovlig" vis!

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  Hej allesammen!
  De fleste vil måske finde det her lidt komisk, som resten af min vennekreds samt familie.
  But here we go!

  Jeg er pt. lejer af et værelse, med egen indgang samt køkken og toilet (Det kommer handy længere nede)
  Min udlejer gav mig idag en opsigelse med 1 måneds varsel. Dette strider allerede i mod ovenstående, da jeg har ret til 3 måneder.
  Her kommer så det “sjove”!

  Hendes grundlag for at smide mig lyder som følgende:
  1. Jeg havde stået og røget (cigaretter) ude på gaden, hvilken hun ikke ville have og beskrev som “Ikke noget vi gør her omkring!”
  2. Jeg havde i nogle weekender min kæreste på besøg, hvor hun fra tid til anden overnattede her – Jeg må ifølge udlejer, kun have 1 gæste over hver 2 måned…
  3. Jeg havde sat mine sko i gangen, og det var til irritation overfor rengøringsdamen.
  4. Mens hun havde været på ferie, havde jeg parkeret min bil 3 dage på hendes plads (Hvor hendes bil ikke stod).
  5. Jeg havde glemt at fjerne mit tøjvask 1 til 2 gange.

  Der står INTET i vores kontrakt angående hvor mine sko skulle stå, hvornår jeg måtte have gæster hos mig, hvor min bil måtte holde og at jeg ikke måtte ryge UDEN for grunden… At glemme mit vasketøj var selvfølgelig uheldigt, dette beklagede jeg også meget!

  I sidste uge konfrontere hun mig om alt ovenstående, og fortalte at hun ville stærkt overveje om jeg stadig skulle blive boende – Og i dag lå der så en seddel ved min dør.

  I HENDES Opsigelse:

  Her stod der intet omkring grundlag eller noget som helst, andet end jeg skulle være pr. 1 December 2016.. Altså her overtræder hun også en del regler, som kan findes i lejeloven mm.

  Så mit spørgsmål lyder som følgende.. Hvordan skal jeg takle det her?
  Opsigelsen er i hvert fald ikke gældende, på nogen måde.. Og ifølge lejeloven, skal hun give mig klare advarsler om ovenstående.. Hvis jeg fortsat bryder dem, kan hun så smide mig ud med 3 måneders varsel..
  Jeg har vel rettighed til at have gæster, så længe de ikke flytter ind?

  Hvad er det bedste at gøre her?

  Tak for jeres tålmodighed, jeg ville lige have alle detaljerne med.. Så det blev lidt langt
  Nogen spørgsmål, så kom endelig!

  ** Hvis jeg ikke fik sagt det tydeligt nok, så stod der intet i kontrakten om ovenstående.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Romby
  Bruger
  1.063 indlæg
  Offline

  Vi venter spændt på Sturm og hans svar. Men hold da kæft en skør historie.

  Smidt ud for at ryge ude på gaden (noget enhver tilfældig forbipaserende kunne gøre) og have besøg på et værelse du lejer. Ok de sidste 3 ting kan man måske hidse sig op over og sige de ikke går. Men hold da kæft hvor er hun en usympatisk person hvis hun hidser sig op over sådanne ting.

  #2

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  Helt enig @romby!
  Men som beskrevet, så skal hun give mig fair advarsler omkring alt det her.. Jeg undskyldte selvfølgelig og ingen af tingene er sket siden..
  Jeg fisker dog lidt efter, hvad mine rettigheder er? Altså det halve kan da ikke være rigtigt.. Så før jeg går til huslejenævnet, kunne jeg godt tænke mig en juridisk bedømmelse.. Det føltes i hvert fald som et fængsel her :x….

  #3

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  Det skal også siges, at hun slet ikke havde berettet mig om noget af ovenstående.. Det kom bare på bordet på én gang..

  #4

  Mikaa
  Bruger
  3.246 indlæg
  Offline

  Står der noget i kontrakten om et ordensreglement/husorden?

  Hvis ja, har udlejeren givet dig et eksemplar af denne?

  Umiddelbart virker årsag 1, 3 4 og 5 ret langt ude.

  Synes umiddelbart din udlejer har en svag sag, men under alle omstændigheder ville jeg nok begynde at kigge efter noget andet at bo i, hvis jeg var dig.

  I min egen lejekontrakt, der virker rimelig standard, er der en passus med, at det lejede ikke må benyttes af andre end mig.

  Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!

  #5

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  @mikaa Jeg har gennemlæst kontrakten et par gange nu, og der står intet med at jeg ikke må have besøgende.

  Så i forbindelse med ovenstående, kan hun vil ikke sige anderledes?

  Jeg leder skam også i fuld drøn efter at finde et behageligere sted at bo

  For mig, skal ret dog være ret.. og hvis jeg havde brudt kontraktens regler, havde jeg skam også taget konsekvenserne.

  #6

  hausner
  Moderator
  17.161 indlæg
  Offline

  Nu spørger du til hvad det bedste er at gøre (og ikke hvad du har ret til i juridisk forstand).
  Og det bedste du kan gøre er at finde et nyt sted at bo. Gerne inden d. 1. december. Der bliver alligevel pænt dårlig stemning hvis du holder på din ret til at blive boende.
  Fuck, hvad du har ret til. Find et nyt sted at bo og glem alt om den tosse.

  Planter er fascinerende

  #7

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  @hausner Hvis jeg finder et andet sted at bo til den 1. December, ville det også være optimalt.. men ellers vil jeg tage brug af de 3 måneder, jeg har krav på…

  Dårlig stemning kommer ikke til at være et problem, da hun langt væk fra mig.

  #8

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.303 indlæg
  Offline

  Mit bedste råd er, at du bliver medlem af LLO, og forelægger dem sagen hurtigst muligt.

  Min umiddelbare vurdering er, at opsigelsen er ugyldig, med forbehold for, at jeg hverken har set lejekontrakten eller opsigelsen, samt ikke har kendskab til den faktiske indretning af lejemålet.

  Det lyder umiddelbart som om, at hun tror at lejemålet er et accessorisk enkeltværelse, men problemet er rigtigt nok, at dit lejemål har selvstændigt køkken/afløb, hvorved at der bliver tale om en beboelseslejlighed, jf. U1981.74H, hvorfor at reglerne for opsigelse ændre sig en hel del, herunder at hun skal anvende en gyldig opsigelsesgrund.
  Men jo det er korrekt, at du har 3 mdr.s opsigelsesvarsel, såfremt lejemålet er en beboelseslejlighed, jf. lejelovens § 86, stk. 1.

  For så vidt angår opsigelse, så er lejemålet som hovedregel uopsigeligt fra udlejers side, jf. Lejelovens § 82. Der er dog visse undtagelser hertil, se bl.a. lejelovens § 83.
  Selvom værelset med køkken er en del af hendes bolig f.eks., så er det de faktiske forhold i ejendommen der er afgørende, så hvis du har selvstændig indgang, så mener jeg ikke at hun kan anvende den grund, hvilket hun jo så iøvrigt heller ikke har gjort i opsigelsen.

  De ting hun anfører som grund til opsigelsen, og som du skulle have brudt, skal være anført skriftligt i lejekontrakten/udleveret husordensbestemmelse, eller f.eks. høre under lejers brud på god skik og orden, jf. lejelovens § 83, stk. 1, litra e. I den vurdering skelnes der dog sjældent fra den bedømmelse, som sker efter den noget mere alvorlige ophævelsesregel efter lejelovens § 93, stk. 1, litra g. (Væsentlighedsvurdering)

  Dvs. der skal være tale om nogen noget mere alvorlige brud end glemte sko og vasketøj som jeg ser det.
  Opsigelse vil f.eks. være berettiget efter gentagene støjgener, eller hvis lejeren udøver vold mod udlejer eller andre lejere i ejendommen m.m.
  Det mest alvorlige du har foretaget dig er, at du måske har parkeret på en privat parkeringsplads i 3 dage, men hvis det kan berettige en opsigelse, så bliver jeg noget chokeret.

  For så vidt angår din umiddelbare reaktion, så har du pligt til skriftligt at reklamere over opsigelsen, hvis du ikke er enig, jf. lejelovens § 87, stk. 2.
  Du behøver ikke at angive hvilke indsigelser du har, blot at du gør indsigelser imod opsigelsen (Herefter kan du præcisere den nærmere). Du har en tidsfrist hertil på 6 uger fra at du har modtaget opsigelsen. Din indsigelse vil have opsættende virkning.
  Efter din indsigelse, så har udlejer pligt til at indbringe sagen for boligretten, hvilket hun skal gøre inden 6 uger.
  Det er i øvrigt et formkrav til opsigelsen, at der heri er angivet, at du har ret til at gøre indsigelser imod opsigelsen, jf. lejelovens § 87, stk. 1. Indeholder den ikke sådan en oplysning, så er den ligeledes ugyldig.

  Vedr. din kæreste, så vil sådanne besøgsbegrænsninger som hun nævner være ugyldige, selv hvis de står i lejekontrakten. Gæsteophold af kort varighed i lejemålet er ikke i strid med lejelovens § 26, stk. 2.
  Her antager jeg naturligvis, at lejemålet ikke er omfattet af et forbud efter lov om forbud mod besøgende i bestemte lokaler

  Hendes brok om din gøren og laden på steder udenfor hendes grund vil jeg ikke engang værdige et svar.. Kvinden må jo være gal.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #9

  Jacques
  Bruger
  10.255 indlæg
  Offline

  Hvordan har du fundet sådan et skodlejemål….?? Og endnu vigtigere: hvorfor vil du gerne blive boende…?? Er det fordi, du ikke har noget valg..?

  Bye with a warmly hugs

  #10

  Kwanza
  Bruger
  5.466 indlæg
  Offline

  #9 Det vil han vel heller ikke. Læs #5. Han vil bare have sine 3 måneders opsigelse.

  #11

  Hamdie
  Bruger
  438 indlæg
  Offline

  Din udlejer er kugleskør, er min professionelle vurdering.

  #12

  Fribo
  Bruger
  1.009 indlæg
  Offline

  En måneds opsigelse er jo skør giver ingen mulighed for at finde noget nyt at bo i

  *Der tages forbehold for eventuelle stavefejl, ulogiske sammenhænge, trykfejl og falske informationer

  #13

  Lucky
  Bruger
  3.308 indlæg
  Offline

  Dejligt skrevet indlæg – tænkte i første omgang med titlen, jaja sådan en uskyldig Junkie der ævler/bævler. Men din intro fik mig helt på din side

  Syntes kun der er 1 ting for dig at gøre – meldes ind i LLO og forklar dem sagen, det kan de hurtigt vinkle med psykopat udlejere. Vil tro det nemt kan ende med du slet ikke kan siges op, at du så nok selv har interesse i det er en anden sag.

  Hvordan kan hun bo langt væk og du så kan benytte hendes parkeringsplads under hendes ferie?

  Ad nauseam

  #14

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  @lucky Jeg er bosat i en villa, hvor hun bor på stue etagen og jeg bor oppe på 2.

  #15

  kugle96
  Bruger
  12 indlæg
  Offline

  Men hvorfor vælge LLO fremfor huslejenævnet?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 38 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.