søndag, januar 19, 2020

Jobsamtale

Daily Rush Debat Off-topic Jobsamtale

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  kenkari
  Bruger
  5.043 indlæg
  Offline

  De fleste af jer så mit lille rant omkring at have mistet mit køleskab og mit job på samme tid.

  For lige at smide Klør Es oven i det, så mistede jeg også min støvsuger. Men, nok om det,

  Men men men, der er intet der er så skidt, det ikke er godt for noget, så jeg gik i gang med at smide ansøgninger ud, også med lidt spredhagl. Og, det lader sgu til det virkede. Jeg skal til samtale i næste uge.

  Nuvel, jeg mindes der var et par stykker herinde, der tidligere har nævnt de nogle gange har folk til jobsamtale. Jeg ville egentlig bare gerne have et par tips og tricks til hvad man kunne gøre under sådan en samtale, for ligesom at have gjort et godt indtryk.

  Bare sådan en ting eller tre.

  Jeg er med på jeg selvfølgelig skal være velsoigneret, ikke møde op og være forpustet hvis jeg cykler dertil, og ikke kommer to minutter i, ej heller 30 min før.

  Det var et par nyttige tips og tricks inde til selve samtalen. Jeg hørte en professionel “recruiter” snakke om på et tidspunkt, at han havde en test til enhver han havde til samtale, som gik ud på han egentlig blot observerede hvad folk gjorde ved det glas vand eller kop kaffe/te de fik udleveret. Om de lod det stå eller tog det med ud i køkkenet.

  Stay Loyal - Forget Royal

Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  GrillBiller
  Bruger
  2.671 indlæg
  Offline

  Bare vær dig selv… dog ikke så afslappet at du kommer i camping habit og morgenhår.
  vær helt inde i hvad der stod af arbejdsopgaver i jobopslaget.

  og forresten.. var det dig?
  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11531611/Smed-k%C3%B8leskab-ud-over-klippeskr%C3%A6nt-betjente-tvang-ham-til-tr%C3%A6kke-det-op-igen/

  ”Vi griner meget sammen, men vi er også meget forskellige. Nogle gange bliver Bubber altså 12 år – det er charmerende, men også lidt anstrengende to måneder i træk.” B.S. Christiansen

  #2

  Tequilashot
  Bruger
  4.720 indlæg
  Offline

  Sørg for at have nogle spørgsmål klar, hvilket også gør dig engageret i jobbet ud over, hvad lønnen må være.8men gør dig klar over, hvad du forventer i løn)
  Hvis de har en hjemme side så læs den igennem.

  Når der tales så anbefaler jeg at lytte og være stille
  det så frustrerende at blive afbrudt.

  Hav eventuelt en kopi med af din ansøgning i tilfælde der er spørgsmål til den (det er der altid)

  Vær klar over dine hårde og bløde kvalifikationer.
  Der vil med en, hvis sandsynlighed blive spurgt om andet end arbejde.

  Sørg for at have noget tid til dig selv dagen før eller før samtalen (meditation eller, hvad der virker for dig)

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #3

  kenkari
  Bruger
  5.043 indlæg
  Offline

  #1: Hehe, dog ikke, selvom jeg havde tanken at smide det ud fra altanen

  #2: Jeg har både en kopi af annoncen, min ansøgning og mit CV med, just in case. Jeg har forberedt mig på virksomheden, så der er et par spørgsmål jeg kan komme ind på.
  Den med tid før samtalen, bliver svær, da jeg kører direkte fra mit nuværende arbejde, til denne her samtale.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #4

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.507 indlæg
  Offline

  #3 et godt trick er, slå din kommende chef op på LinkedIn og se hvad han har lavet, det kan du bruge til din fordel.
  Bare alene du kender din til chefs og CFOs (hvis der er sådan en med) baggrund viser hvor seriøs du er og at du har rent faktisk brugt tid på at researche virksomheden og medarbejderne
  Det har ALTID imponeret dem når jeg har lavet det stunt til jobsamtalen.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
  #5

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.507 indlæg
  Offline

  Husk på 3 ting,
  1) dine kvalifikationer
  2) at du er behagelig at være sammen med, en åben person, vis at du kan være sjov og seriøs, og elsker at lære nye ting og er hurtig til at lære nye opgaver osv.
  3) selvom de aldrig siger de direkte, så ser de selvfølgelig også på om du ville passe ind i den nuværende afdeling husk på det. Så du ikke ligger ud med, “jeg skal have mit eget kontor, og hader at være sammen med andre mennesker” =D

  #6

  Ghostav
  Bruger
  3.373 indlæg
  Offline

  #4
  Hvis jeg har nogen til jobsamtale og jeg fornemmer at de har stalket mig på SoMe i den tro at det vil give dem en fordel, sorterer jeg dem allerede fra der. Det er misforstået interesse og en lille smule semi-creepy.

  #7

  FIRESTORM
  Bruger
  5.092 indlæg
  Offline

  #0 hvis du har tænkt dig at følge #4‘s råd, så skal du sgu være rimelig proff omkring det. Dvs. det er fint nok at slå folk op, du må ikke få det til at fremstå som om du har gjort det, dvs brug det udelukkende til din egen forberedelse. Sælgere elsker at gøre det og de dygtige kan få en masse ud af det – hvis du ikke er en god menneskekender, vil jeg anbefale du bare fokusere på virksomheden det andet kan hurtigt komme til at blive pinligt, desuden er det dig der er i centrum ikke intervieweren.

  Oprigtigt engagement er for mig det vigtigste når jeg har samtaler, dernæste kompetencer. Jeg vil hellere ansætte en med drive og engagement en end med ene 12-taller der egentlig hellere vil være et andet sted. (Nogle gange bliver de mennesker pissed når man sortere dem fra, men that’s life, vil heller have en kanon medarbejder i 5 år som det måske tager et år at bygge op, end en kanon medarbejder i et år, som så skrider derefter.)

  Selvfølgelig er det muligt du ikke er oprigtigt interesseret – du vil nok mest af alt bare have et job – hvilket er fair nok. Men så sørg for det helvede at få det til at fremstå som om du er interesseret, har haft kandidater der har sagt at de egentligt heller vil arbejde med noget andet end det vi tilbyder (enten direkte eller indirekte), hvis man har valgmulighed når man ansætter bliver de selvfølgelig hurtigt siet fra.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  FIRESTORM.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  FIRESTORM.
  #8

  kenkari
  Bruger
  5.043 indlæg
  Offline

  #7: Jeg vil sige det på den måde. Ja, jeg har søgt en del jobs, men jeg vil også sige, jeg er oprigtigt interesseret i de jobs jeg har søgt. Jeg har sorteret en del fra, som enten ikke har virket spændende eller jeg kendte arbejdspladsen i forvejen, og dermed ikke havde lyst til enten arbejdspladsen eller den slags arbejde.

  Det jeg har søgt, ser jeg en god fremtid i, og også et område, hvor jeg har en smule erfaring, og dermed har noget at bygge på, og dermed også kan bygge på fremtiden. Samtidig er den branche spændende for mig, arbejdspladsen er spændende og transporttiden er tilforladelig og mulig på både cykel og med det offentlige inden for rimelig tid.

  Jeg har ikke tænkt mig at stalke nogle, ej heller gå på de personer jeg skal til samtale med’s, LinkedIn. Det er ikke dem jeg skal vurdere, det er virksomheden.

  Men, jeg har fået et par gode pointers. Jeg skal heller ikke huske på for meget, men have de gængse ting på rygraden, og så have et par ekstra ting jeg lige kan huske på at sige/gøre

  Stay Loyal - Forget Royal

  #9

  Kwanza
  Bruger
  5.406 indlæg
  Offline

  #4 Jeg har godt nok svært ved at forestille mig, hvordan man lige kan få det naturligt flettet ind i en jobsamtale, at man ved hvad chefen har beskæftiget sig med førhen.

  Jeg ville som #6 også finde det pænt malplaceret og nok ikke få et godt indtryk af kandidaten.

  #10

  Omnifilm
  Bruger
  5.330 indlæg
  Offline

  #6 & #9 det er jo heller ikke den måde man bruger det på. Ville aldrig være så direkte. Men det kan være så lidt som at vælge relaterebare ord når man skal redegøre for eller forklare noget.
  Jeg synes bestemt ikke det virker creepy at ansøgeren viser interesse for at forstå og passe ind, ikke bare i miljøet gennem jargon men også medmenneskeligt. Hvis vedkommende spiller old boys squash og jeg normalt dyrker sjipning, ville jeg heller ikke prøve at foregive at vide en masse om squash.
  Men hvis han eller hun og jeg begge spiller badmin så ser jeg ikke noget problem i at “stryge forbi” emnet subtilt undervejs.

  Jobs besættes ikke kun af evner men i ligeså høj grad medspillere eller folk som man befinder sig godt sammen med.

  #11

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.507 indlæg
  Offline

  Mht. chefernes baggrund, og hvornår man tager det op i samtalen,
  timing er Meget vigtig vil jeg sige og måden man gør det på.
  Det skal helst ligge naturligt, man snakker om deres baggrund –>
  de fortæller om virksomheden –> du snakker om dit baggrund –> du fortæller dem om hvad du ved om virksomheden.

  Jeg har i hvert fald kun haft positivt respons på at jeg kendte til deres baggrund, dem som jeg skulle til samtale hos. I det tidligere job, der grinede CFO’en kan jeg huske =) men ja jeg kan selv godt se at det godt kan være akavet.. men altså på den anden side, så stalker de dig, din facebook profil, din linkedin profil inden de hiver dig ind til samtalen, sååååå hvorfor skulle det modsatte være ‘forkert’. Alt er tilgængeligt på nettet.

  Jeg gjorde det under min jobsamtale (regnskabs afdeling) at jeg tog deres årsregnskab frem og snakkede om deres vækst de sidste 2-3 år… det imponerede dem rigtig meget kunne jeg godt mærke, især CFOen.

  Alle midler gælder =) du skal bare sælge dig selv. Hvis det var kundeservice arbejde , (som jeg også selv har siddet med) så ville tage eksempler op hvor jeg har leveret en fantastisk god service til kunden.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
  #12

  Hansens kammerat
  Bruger
  110 indlæg
  Offline

  #0 Hvordan er det gået?

  Har selv været til et i dag og jeg mener selv at jeg er ret god til det. Det hele handler om charme – enten har man det, eller også skal man fake og håbe på, at man er skudsikker. Og at det hele står faktisk i jobannoncen.

  Jeg har lært hvis du tager en sætning fra annoncen… Eksempelvis klichéen: “Du skal have mangle bolde i luften” og spørger ind til om hvor travlt man har eller hvad der menes med det. Så udviser du en interesse, samtidig med, at DU giver intervieweren en mulighed for en uddybning.

  Tænk hvis du var intervieweren og kandidaten spurgte ind til noget, som du selv har skrevet. Kan du forstille samtalens flow? Samtalen ville være mere naturligt og man snakker om tingene på et helt andet niveau.

  #13

  Ghostav
  Bruger
  3.373 indlæg
  Offline

  Jeg gjorde det under min jobsamtale (regnskabs afdeling) at jeg tog deres årsregnskab frem og snakkede om deres vækst de sidste 2-3 år… det imponerede dem rigtig meget kunne jeg godt mærke, især CFOen.

  Tog du årsregnskabet frem rent fysisk? I så fald tror jeg mere de var chokerede end imponerede. Det ene kan være svært at skelne fra det andet.. 😆

  #14

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.507 indlæg
  Offline

  #13. fyisisk, I farver og det hele med rigtig mange grafer. Men jeg tror faktisk at jeg havde rapporten fra virk.dk faktisk, det viste stadigvæk det samme som deres årsregnskab.

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 2 uger siden af  Canis_Lupus.
Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.