søndag, maj 31, 2020

Job/Livskvalitet/Overvejelser

Daily Rush Debat Off-topic Job/Livskvalitet/Overvejelser

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  kongkim
  Bruger
  16.100 indlæg
  Offline

  Viste sq ikke lige hvad jeg skulle lave af overskrift.

  Går med rigtig mange tanker lige for tiden og tror enlig bare jeg har lyst til at smide det ned på skrift i en stor roden pærevelling, og så måske se hvad folk tænker og siger.

  De sidste par år 3-4 år har været et stort rod for at sige det pænt.

  Har en mor med Alzheimer hvor jeg er værge, det har stået på i en del år nu og har været pisse hårdt. Her det sidste år er hun så kommet på plejehjem og jeg har fået solgt hendes hus osv. Men har været hårdt og stressende.

  Arbejder som de fleste ved i DSB hvor jeg også var tillidsmand og har stået midt i alt den ballade der har været som flere jo har mærket til og haft en holdning til.
  Har virkelig lagt min sjæl og til i det TR arbejde og prøvet at være der for medarbejderne oven på alt det ballade der har været, og en ledelse der lyver og pisser os op og ned af ryggen og stadig gør.

  Har kæreste som jeg har været sammen med i 10 år, vi bord ikke sammen mere da vi flyttet hver for sig for ca. 4 år siden. men enlig har det ganske godt sammen. savner dog det med at ha en der hjemme hver dag.

  Har været pisse syg. blev ramt at 2 store blodpropper i forrige måned der nemt kunne ha kostet mig livet. Og arbejder derfor på halv tid pt.
  Er træt konstant og alt virker hårdt.

  Nu kommer jeg lige fra arbejdet hvor de har fremlagt nye ture med nye arbejdstider igen igen fordi de ikke kan få det til at virke efter de har udelukket TR for at være med indeover. Så nu vil de lave helt op i ens arbejdstider igen hvor jeg vil blive tvangsflyttet til at arbejde eftermiddag eller aften. Da de har fået en eller anden ide om at nedlægge alle de tur og tider som jeg har været på i de sidste 11 år i DSB.
  Udover det vil de ha vi skal køre reserve ture hvor du ikke ved hvad tid du skal møde før 28 dage før, og de kan rykke dine vagter inde for et tidsrun på 24 timer så jeg ikke ved om jeg skal arbejde kl 6 eller 22 osv.
  Det er satme ikke menneskelig og fair at tilbyde nogen der har arbejdet fast tur så længe. Så smadre det for rigtig mange medarbejder pga. nogen har fået en ide. som enlig ikke har den store betydning for produktionen og bemandingen.

  Er ved at brække mig over det. Og efter jeg mistet TR delen da DSB jo meldte siger over i DI. Så er de sidste ting jeg lige som kæmpet for væk. Lysten og lyset er slukket.

  Men som menneske er vi jo alle tryghed narkomaner., vi ved hvad vi har og ikke hvad vi får. og vi fungere generelt bedst med rutiner.

  Har mest af alt lyst til at sige fuck det hele. Men hvad så?? Hvad skulle jeg så..

  Skal på Stress kursus i morgen, så måske jeg kan komme af med noget galle der haha. Men kan sq ikke helt finde hoved og hale i hvad jeg vil og hvad der ellers ligger forude.

  Har en fandes masser kurser i service, person træk, adfær, og konflikter, psykologi, førstehjælp osv.
  Samt en hel del IT erfaring fra førhen, og så har jeg hele den faglige TR del bag mig også. Hvad kan man blive med de erfaringer???

  Har ingen anelse.
  Leger lidt med tanken om noget lederjob hvor man har noget ansvar og med til at præ hverdagen for andre. Men ved ærligt ikke om det er det jeg vil eller hvor man skulle starte.

  Men puha. har rigtig mange tanker om alt lige nu, og ingen anelse om hver eller hvor jeg skal starte.

  Og nu sidder jeg her og smider mit lort ud på nettet. DR er et fantastisk sted. Tak for det.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Bullit
  Bruger
  984 indlæg
  Offline

  Det er hårdt at læse. Jeg håber at nogen af de kendte på DR kan tage sig af dig. Det virker som om du godt kan bruge en der også er der i det virkelige liv.

  Don't say motherfucker, motherfucker.

  #2

  Hansens kammerat
  Bruger
  116 indlæg
  Offline

  #1 Afdanket superstar kendis her.

  #0 Du skal på ingen måde tage en lederstilling. Jeg har set folk ligne en på 60, når de egentligt er 45 år. Selv den mest raske går ned som leder.

  Jeg tror du skal adskille problemerne.

  Det med din mor er tragisk. Jeg håber bedring – men du skal adskille det fra dit erhvervsliv.

  Du skal adskille dine egne helbredsmæssige problemer.

  Dit forhold lyder også ret særpræget.

  Ikke for at nævne dine erhvervsudfordringer.

  Når jeg læser det her, så giver det mening at du er opgivende. Du kan ikke holde fokus under disse omstændigheder. Disse udfordringer kræver hver og især en særlig tråd, med fokus på én ting af gangen.

  Løsningen dertil er simpelt. Start dit professionelle liv forfra og hold på dit helbred. Du starter forfra ved at tage en uddannelse, certificeringer eller bare arbejder et andet sted.

  Hvis du vil præge folks liv(som du nævner)så gå ind for sundhed. Det kan også være du vil være betjent? Prøv og drøm lidt med frit valg af uddannelse. Se om det kilder i maven – for hvis det gør, så er det med garanti løsningen.

  Hold gerne en lang ferie inden da med en ‘Fuck det hele’ attitude. Men så skal du også op på hesten efterfølgende – helt og aldeles målrettet. Jeg har selv har succes med det.

  Held og lykke til dig:)

  #3

  TormDK
  Bruger
  14.603 indlæg
  Offline

  #1 Er det nu man skal synge med på den der “jeg er for kendt til det her steeeed”!?

  #0 – du skal helt sikkert ikke være leder lige her og nu.

  Moderne ledelse er fedt på papiret, men der er mega meget politik i langt de fleste organisationer, som det lyder til du er træt af :),

  Der er samtidig meget administration, hvilket var en af grundene til jeg ikke har personale ansvar den dag i dag. Jeg er rimeligt fornuftigt til inspirations delen, og til at hjælpe mennesker vokse, men jeg gider bare ikke alt det der admin hejs som også følger med

  Hvis du har plads i økonomien, så overvej at skift karrierevej. Ja, det kan sutte at ryge på SU i en periode, og samtidig være den gamle i klassen, men hvis vi er ca. samme aldersgruppe, så har vi altså stadig godt 30 år på arbejdsmarkedet, så det er værd at tage med. Jeg prøver at skuppe min kæreste lidt samme retning, primært fordi jeg ikke rigtigt gider høre på hvordan det offentlige forvalter mine skattekroner på handikap området (som de i øvrigt gør MEGA dårligt) – hun er samtidig også selv træt af det, så win-win, hun skal bare lige tage sig sammen til at skrive sig op et sted.

  Der er altid brug for dygtige software udviklere, og andet godtfolk inden for IT, så det kan være en mulighed. Du skal bare være indstillet på konstant at lære nyt, for der sker rigtigt meget i den her branche.

  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.277 indlæg
  Offline

  #0
  For det første ked af at høre at det går skidt med dig, men jeg må også sige, at jeg havde det faktisk lidt på fornemmelsen, at du kæmpede med nogen problematikker.
  Selvom vi ikke kender hinanden rl, så forandrede krisen i DSB dig lidt, men særligt her efter blodproppen. Den muntre og snaksaglige Kim loggede ikke ind så ofte længere

  For det andet hatten af for at starte den her tråd. Det faktum at du har indset der er noget galt i det liv du ønsker at have, og at du vil ændre det, er halvdelen af vejen, vil jeg næsten sige.

  Det er svært at hjælpe dig med hvad du skal fremadrettet, men jeg ville begynde at læse lidt op om andre ting du interessere dig for/har erfaring med.

  Jeg har selv prøvet en blodprop for mange år siden, og den der udødeligheds følelse man rendte rundt med før, den ryger totalt ud med badevandet.

  Derudover var jeg også maskinarbejder før, og ikke jurist. Men en aften på aftenholdet hørte jeg de kære politikere snakke om pension m.v. i radioen, og så slog det mig pludselig.. “Gider du det her til du er 70” – Nej fandme nej, og så var jeg pludselig ved at udfylde ansøgning til historiestudiet på universitetet – Men så slog det mig også, at jeg nok ville ende i fængsel, hvis jeg skulle have tålmodighed med ungdommen idag.
  Så jeg valgte jura i stedet, for det giver i det mindste mening (Okay nogen enkelte gange gør det ikke, men det er når politikkerne blander sig for meget). Jeg har ikke set mig tilbage siden.

  Så sæt dig ned og evt. skriv nogen af de kvaliteter og erfaringer ned, som du har gjort dig i dit arbejdsliv/privatliv.
  Da du har været tillidsmand, så ville jeg også prøve at hive fat i et par af dine gode kollegaer, og så spørg dem, om de ikke har lyst til at prøve at beskrive dig med 5 ord som kollega/person.
  Hvis nogen af de kvaliteter du mener du selv har, også bliver bemærket af andre, ja så er det jo nok ikke helt dumt.

  Jeg vil umiddelbart, som #3 også siger, nok ikke gå benhårdt efter lederstillingen lige nu. Det dur ikke at have en leder, der er leder, blot fordi vedkommende gerne vil være det – No offense.
  Og hvis de politiske problemstillinger i DSB allerede hænger dig ud af halsen, så tror jeg slet ikke det er dig, for det bliver der næppe mindre af i fremtiden.

  Jeg vil selv rigtig gerne have et arbejde, som gør at når jeg vågner om morgen, så glæder jeg mig til at komme ind til kollegaerne og gå i krig med problemstillingerne og arbejdsopgaverne igen. Hvis det ikke går godt på arbejdsfronten, så gør det ofte heller ikke udenfor arbejdet.
  For andre er arbejdet bare et stempelarbejde, og de kan sidde i hvad som helst næsten, men sådan er vi forskellige.

  Du skal lade den indstilling du har, guide dig hen til det, som du godt selv kunne tænke dig – Forudsat at du har økonomien til det.
  Men er det et skod arbejde i et halvt år der gør, at du kan realisere hvad du skal de næste 35 år af dit liv, så vil jeg sige tag det skod job, eller tag et lille lån i huset/lejligheden evt., og så få søsat det skib

  *Edit*
  #3
  Haha jeg laver faktisk noget frivilligt arbejde indenfor socialretten, og har vundet en del handicapsager efterhånden.
  Kommunerne gør det nogengange for nemt, når de træffer afgørelser, der åbenlyst er truffet på baggrund af økonomiske hensyn, og ikke en konkret individuel vurdering.

  Det er hele min uddannelse værd, når man klapper en kommune rundt med en våd berlinger, og tvinger dem til at bevilge den hjælp de faktisk skal. Handicappede er mange gange ikke selv i stand til at råbe op, eller må kæmpe alene når forældre er døde.

  Lad kæresten starte op som selvstændig konsulent, så hun kan være bisidder/værge m.v.. Opgaverne vil vælte ind imo.

  *Edit2*
  Ændrede kone til kæreste. Jeg overså, at Torm ikke har installeret Kone 1.0 endnu.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 3 uger siden af  SturmW-Ghost.
  • Denne kommentar blev ændret for 7 måneder, 3 uger siden af  SturmW-Ghost.
  #5

  Luffe-
  Bruger
  455 indlæg
  Offline

  Tror det er over mine evne, og kræver professionel hjælp. Jeg vil forslå en tur til en psykolog.

  I am going to kill you, until you die of it

  #6

  Emilsa
  Bruger
  11.103 indlæg
  Offline

  #0 – Nu du er kommet ud af et forløb med 2 blodpropper og derfor er træt og afkræftet – så burde du altså nok slet ikke arbejde.

  Hvis du kigger dybt ind, hvad ville du så rent faktisk gerne lave – hvad kan du se dig selv lave om 30 år uden at være blevet led og ked i mellemtiden? For det er nok det du bør sætte kursen efter og så hele tiden rette til så du kan realisere det på et tidspunkt – uden at have for travlt.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #7

  kongkim
  Bruger
  16.100 indlæg
  Offline

  Nu jeg fik krænget det hele ud må jeg jo nok også lige få svaret igen.
  Har dog ikke lige overskud til at få svaret på det hele.

  #1 Har da snakket lidt med Sturm om det
  Men er nu ikke typen der lukker mig inde med det så har da snakket med den del om det. Men det løser bare ikke problemerne.

  #2 Ang. lederstilling så var det heller ikke tænkt som noget nu og her, men måske på sigt. Men ærligt så ved jeg ikke helt hvad jeg vil og i hvad retning.

  #3 At arbejde med IT er okay. Lavet jo 3D og hjemmesider førhen. Men problemet den gang for mig var med mindre du er heldig eller god nok til at få et arbejde inde for en større veletableret firma, så er lønnen ikke ret god, og det med at lære nyt hele tiden er noget der foregår i det private. Og så lige pludselig har man utrolig mange arbejdstimer. Der er bare utrolig mange små IT virksomheder derude hvor tingene ikke fungere særlig godt.

  #4 Tak Men vi har også snakket om nogen af tingende før.
  Men det er svært det hele når man ikke helt ved hvad man vil.

  #5 Har jeg fået pga. af alt det med min mor.
  Men nogen gange så snakker de også bare for at snak :S
  Har også prøvet det før i forhold til personpåkørsler osv. og ja det kan virke og være ok. Men tror sq mange gange jeg er lidt for selv bevist om de ting de kommer med og så hjælper det bare ikke.

  #6 Nej var også hjemme et stykke tid. Men lægerne mente jeg godt kunne begynde at starte langsomt op igen. Så er jo på 4t pt om dagen. Men om jeg er klar når de mener jeg skal på fuld tid… det jeg ikke sikker på.

  Ja men hvad er det jeg vil… det var jeg ærligt ikke. Jeg er god til at ha med mennesker at gøre. Er rolig og generelt rigtig god til at snakke folk til ro og lytte og aflæse adfærd osv. Syntes menneskelig adfærd og reaktioner og hvorfor folk gør som de gør er utroligt spændende.

  Men lige hvad man skulle kikke på ved jeg ikke.
  Eller hvor man skulle starte.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #8

  Mart33N
  Bruger
  3.199 indlæg
  Offline

  Hør her min ven: Du har alle symptomerne og mere til. Ud fra din beskrivelse og egne erfaringer tør jeg næsten godt garantere dig, at du har stress.

  Tænker du har rigtig godt af, at blive sygemeldt og få en henvisning til en psykolog/stress coach.

  Du har oplevet mange voldsomme ting og der er ingen skam i livet over at få hjælp til at komme videre.

  Hilsen en gammel nar der har været der selv.

  Google

  #9

  Fox
  Bruger
  3.736 indlæg
  Offline

  #0 – du skal på sygeorlov kære ven ! Den er ikke længere….ingen takker dig for at “være stærk” sidst på dagen….tænk på dig selv.

  …og få et rigtigt forhold ! Det er der “bollen-hos-dig-og-mig” er sjovt i et stykke tid…derefter er det (som du trænger til nu) tosomheden der gælder.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #10

  kongkim
  Bruger
  16.100 indlæg
  Offline

  #8 Fun Fact.. Har været på stress kursus i dag fra 9 til 16 :S
  Hun sagde ikke meget jeg ikke allerede vidste.
  Men ja, det hænger jo nok også sammen med blodpropperne.

  Nu skal jeg til møde på fredag kl 10 ang. de nye arbejdstider og planer. og så må jeg jo til at tage stilling til hvad jeg vil. Men ligger jeg mig syg igen lige nu så er jeg skrevet ud af det regnestykke. Men lige nu tager jeg den med ro og så vil jeg prøve at forlænge min 4 timer om dagen når jeg kommer der til.

  #0 Ha der er nu lidt mere i det da vi jo tros alt har været sammen i over 10 år.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #11

  TormDK
  Bruger
  14.603 indlæg
  Offline

  #7 Jeg startede min gloværdige IT karriere på 20.000 som front line supporter – bare lige til info.

  #12

  Kolben
  Bruger
  18.672 indlæg
  Offline

  Noget, der lyder vildt arrogant og nedladende overfor en stresset person, men som på sigt kan synke ind, er: “Slap dog af mand – det er bare et arbejde”. Det har jeg haft brug for at høre et par gange, og hver gang været ved at bide hovedet af budbringeren. Men hvor har det dog været rigtigt

  Jeg har selv været ramt af stress, og noget en psykolog foreslog, der gav mig humøret tilbage var at sidde om aftenen og lave en plan (fysisk liste) for næste dag. Blev listen for lang til at jeg magtede det, så fjernede jeg noget fra den (og meldte afbud hvis det involverede andre mennesker). Nogle gange blev det til en sygemelding, andre gange blev det til en aflyst venneaften, og andre gange udsat rengøring osv. Men blot det at få truffet beslutningerne om hvad jeg kunne klare og få de nederen ting afklaret inden jeg lagde mig til at sove gjorde en kæmpe forskel. Humøret kom rimeligt hurtigt – trætheden tog lidt tid. Det er dog super individuelt, og graden af stress har også betydning, så jeg foreslår (som andre) at du taler med en psykolog – igen. Tal om at du er stresset og måske deprimeret – det går tit hånd i hånd. Det kan godt være at det skyldes din mor og dine blodpropper og personpåkørsler osv., men hvis man har ondt i sjælen i for lang tid uden at det bliver bedre, så skal man aktivt behandle det og grave i det uanset hvad grunden måtte være. Medmindre man er et ekstremt psykisk tilfælde eller afsporet med traumer, er man i stand til at blive god igen indenfor rimelig tid, nærmest uanset mængden af sorger og lidelser man har måttet stå igennem, hvis man får noget kyndig hjælp.

  Derudover er her banaliteterne, der kan være rare at få bekræftet: Pas din mor og pas din genoptræning. Det er vigtigst. Pas måske din kæreste (måske burde vedkommende i virkeligheden passe dig). Prøv at sørge for at have en stabil indtægt i en eller anden form og søg (altid-altid-altid) andet arbejde, hvis noget ser spændende ud – du kan bare sige nej til evt. tilbud hvis du får kolde fødder, og det er ikke et nederlag at få afslag. Nogle tror man er utro mod sin arbejdsplads hvis man går til jobsamtaler. Det er man ikke. Tværtimod bør man undgå at slå rod, da det oftest dræner ens selvtillid og tro på at man kan andre ting, og samtidig ophober man en masse galde, fordi man altid går og bærer lidt nag og husker hvad der blev lovet for 5 år siden og alt det dér. 11 år samme sted? Det er godt nok længe…

  God bedring. Lov at gøre noget aktivt ved det og at du ikke bare tøffer rundt i en ond spiral.

  P=NP?

  #13

  Mart33N
  Bruger
  3.199 indlæg
  Offline

  #10

  Hvis du godt ved det og din krop af to omgange nu har givet dig alvorlige advarsler på kanten af livet, hvorfor hører du så ikke efter?

  Stands ulykken, skid hul i det fucking arbejde og træk den fuldtidssygemelding. De frustrationer du allerede nu har om de ændrede arbejdstider liner allerede op til tredje, og måske sidste, advarsel.

  Træk stikket, få ro på og du kommer ud på den anden side. Så vil du se, at det med arbejde nok skal løse sig. Jeg taler heldigvis af erfaring.

  Google

Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.