mandag, februar 19, 2018

Islamisk stats hovedstad er faldet.

Daily Rush Debat Off-topic Islamisk stats hovedstad er faldet.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  ice_boy
  Moderator
  12.980 indlæg
  Offline

  De finder bare et nyt sted, det er en skrue uden ende

  #2

  Jacques
  Bruger
  9.287 indlæg
  Offline

  Uanset hvad, der sker fremover, er hun stadigvæk – og alle de andre modige kvinder, der deltager i krigen – en fucking powerkvinde! Hatten af. Jeg er ligeglad med, om hun blir brugt som en slags mediestunt for at tvære nederlaget ud i ansigtet på I.S. Ethvert nederlag for I.S. er fremgang, og jo mere magt til kvinder i et islamisk land, jo bedre. Gode nyheder!

  Bye with a warmly hugs

  #3

  Emilsa
  Bruger
  9.838 indlæg
  Offline

  #2 – Det er ikke bare et propagandastunt, de YPG og de autonome kurdiske områder i Syrien prioriterer kvinder vildt højt. Der er iværksat nogle omfattende empowerment programmer både i Civilsamfundet og i militserne. YPJ, den kvindelige milits rundede fornyligt 30000 under våben. Det har især været YPJ der har haft ansvaret for angrebet på Raqqa. Jeg tror ikke der skal herske tvivl om at det har været for at sende et budskab og trække kontrasterne op, der er desuden et “terror” element i det – det er en udbredt ide blandt salafister og wahabbister at bliver man nakket af en kvinde, så har man ikke adgang til paradis.
  Men kurderne har altid prioriteret kvinder højt i deres uafhængigheds bevægelser, både i Tyrkiet, Syrien, Iran og til dels i Irak. De er også begyndt at gøre et stort nummer ud af at mobilisere og bevæbne arabiske kvinder i befriede områder af Syrien. Desuden var det YPG og YPJ der brød igennem Isis belejring af det brev som de Irakiske Yazedier var flygtet op i under de etniske udrensninger – efterfølgende har de stået for bevæbningen og træningen af Yazedi selvforsvars grupper, fordi Yazedier generalt har været ofre, syndebukke og glemt hvergang der sker noget vildt politisk i Irak.

  No Goddess but Sarkesian, and Contra is her Prophet. Hail to the dark mother.

  #4

  -zybr
  Bruger
  2.788 indlæg
  Offline

  #3
  Ja, lad os se hvordan det nu går. Der er allerede lagt op til den næste krig: Irakerne og kurderne har jo hver deres version af hvem der børe kontrollere oliefelterne i Kirkuk…

  "Hvis man sympatiserer med kvindehandlere, mafiabosserne og andre der bedriver organiseret kriminalitet og cybercrime, så forstår jeg et nej den 3. December. Ellers skal man stemme ja." -Bent Bendtsen

  #5

  Harkonnen
  Bruger
  6.357 indlæg
  Offline

  Det er vidst godt nok at PKK, YPG og YPJ med på EU og Nato terrorliste.

  De er ikke en hak bedre selv.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #6

  Paxdk
  Bruger
  1.685 indlæg
  Offline

  #5 Aaaarh…

  "Smokey my friend, you're entering a world of pain..." -Walter Sobchak.

  #7

  StultusX2
  Bruger
  3.770 indlæg
  Offline

  House Harkonnen
  Bringer of Peace

  My TIE! My nimble coffin! Mvh TK-582255. En Snarligt uddøende SinglePlayer - der skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen.

  #8

  R3CoR
  Bruger
  2.271 indlæg
  Offline

  #5 Hvor mange brugere har de på Steamcharts?

  #9

  Canis_Lupus
  Bruger
  1.772 indlæg
  Offline

  Jeg kan godt lide at PKK bliver kaldt “oprørsgruppe” som er på Verdens terroristerlister mens ISIS kaldes terrorgruppe.
  * brug af selvmordsbombere af begge grupper – check
  * brug af bomber – check
  * går efter civile, uskyldige mål, heriblandt kvinder, børn og tourister – check.
  * kæmper for er selvstændigt stat (kurdisk/islamisk) – check.

  Men ja den ene er ren terror og den anden er oprør LOL

  #10

  Fox
  Bruger
  3.202 indlæg
  Offline

  Sej dame ! Gad vide hvor længe hun for lov til R&R inden hun skal op imod tyrkerne eller Irakkerne. Kunne være sjovt at vide hvor mange hænder sådan en AK47 har været i….inden den uundgåeligt møder sit ende ved et amerikansk hellfire missil.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #11

  Harkonnen
  Bruger
  6.357 indlæg
  Offline

  Amerikaner stopper også med deres våben leverance til YPG nu.

  Så vi se hvordan YPG vil klare sig i fremtiden imellem Syrien, Tyrkiet, Rusland og resterne af IS og de andre faktioner.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #12

  Thendur
  Moderator
  9.256 indlæg
  Offline

  #11: Fake news – det er ikke hvad user score på Metacritic siger.

  "You can do it your own way. If it's done just how I say."

  #13

  Emilsa
  Bruger
  9.838 indlæg
  Offline

  De fik leveret 100 humvees til Rojava i sidste uge, så mon ikke stadig at FSA modtager støtte.

  No Goddess but Sarkesian, and Contra is her Prophet. Hail to the dark mother.

  #14

  Harkonnen
  Bruger
  6.357 indlæg
  Offline

  Det er nok været den sidste leverance og var nok sat i bestilling.

  Det har hele tiden været planen at USA vil tage våben fra kurdere efter IS nederlag, eller retter stoppede med udlevering af nye våben.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #15

  Emilsa
  Bruger
  9.838 indlæg
  Offline

  #14 – Jeg tror du misforstår. USA har ikke leveret i store mængder materiel til YPG og YPJ, de leverer til SDF. SDF er USAs allierede, YPG og YPJ er tilfældigvis ryggraden i SDF og står for uddannelse, udrustning og træning af Arabiske enheder i SDF. Jeg tror ikke du skal regne med at USA opgiver støtten til SDF, for på spillebrættet så er det den eneste reelle spillebrik de har på brættet i regionen. Dropper de støtten, så overlader de SDF til Assad, Rusland, Iran og Hizbollah – det er jeg ikke sikker på USAs regering finder hensigtsmæssigt. Især ikke i disse Trumptider hvor USA exkalerer ifht. Iran og et Islamistisk Tyrkisk samtidig driver stille og roligt i retning mod Iran og Rusland.

  Ligenu går der en linje ned gennem Syrien langs en flod. På den ene side bomber russerne, på den anden bomber amerikanerne. Det er sandsynligt at frontlinierne fryser fast der. Tyrkerne, jeg tror ikke du skal regne for meget med de invaderer de kurdiske områder i Syrien – ikke mere end de allerede gør. For YPJ og YPG er måske nok lillebror i en konfrontation, men de er ikke noget pushover – de er sammenlagt op mod 100k under våben, 100k hærdede gurelliakrigere i et bjerg og ørken terræn – det er enhver konventionel hærs mareridt. Desuden vil en invasion i syrien destabilisere de kurdiske områder i tyrkiet.

  EDIT: Desuden, når ISIS er taget af spillebrættet, så efterlader det både Israel og Saudi Arabien i en prekær situation, for så er deres proxybrik væk – men de er samtidig slet ikke interesseret i at Assad (og derved Iran+Hizbollah) vinder. Så de kan meget vel tænkes, såfremt de beslutter at blive på brættet, at smide deres ressourcer i SDF.

  Edit2: SDF ikke FSA, alle de fucking forkortelser

  Edit3: Hvis du ser her, så kan du se at der stadig er områder på den vestlige side af Eufrat der er i hænderne på andre oprørsgrupper. Du ved et kludetæppe af militante islamister der ikke er knyttet til ISIS og så resterne af FSA. Så krigen er slet ikke slut i Assads baghave.

  No Goddess but Sarkesian, and Contra is her Prophet. Hail to the dark mother.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.