fredag, december 4, 2020

Iran vs US=?

Daily Rush Debat Off-topic Iran vs US=?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 200 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  H0sTiLe
  Bruger
  71 indlæg
  Offline

  vi kan da håbe at USA bomber dem “tilbage” til stenalderen inden længe.

  #2

  Minardi
  Tilskuer
  1.091 indlæg
  Offline

  #1 Der er de allerede.

  Der kan gå helt Jurassic Park i den.

  #3

  H0sTiLe
  Bruger
  71 indlæg
  Offline

  #2 …derfor “tilbage”.

  #4

  Steadi
  Bruger
  5.784 indlæg
  Offline

  Nej. Det har hverken USA eller Iran interesse i.

  Umiddelbart kunne det have noget at gøre med, at der internt i Iran skulle være store kampe om hvem der reelt har magten.
  Ahmadinejad står åbenbart ikke særligt stærkt og derfor ligger magten enten hos Khamenei eller hos Irans Revolutionsgarde.

  Desuden, hvis Iran går hen og udfører deres trussel, altså blokere Hormuz-strædet, så blokerer de også for deres egne olie-sendinger. Det er vel på nuværende tidspunkt netop den eneste måde for styret overhovedet at tjene penge.

  Hvilket land ville også være dum nok til at gå i kødet på USA’s 5. flåde?
  Et angreb på USA vil ifølge musketereden også være et angreb på NATO, hvorfor bl.a. både Frankrig og Tyskland.. Og de kan vel trods også bringe lidt legetøj til slåskampen.

  #1 – Den persiske kultur og historie er vel godt på højde med flere europæiske landes, så forhåbentlig holder alle sig fra at bombe noget tilbage til stenalderen.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #5

  H0sTiLe
  Bruger
  71 indlæg
  Offline

  #4

  nej, det er jo desværre det eneste de forstår – bomb lortet og indfør flere sanktioner.

  #7

  Minardi
  Tilskuer
  1.091 indlæg
  Offline

  #3 Touché

  #8

  Omnifilm
  Bruger
  5.489 indlæg
  Offline

  Skræmmende som I omtaler det som om det er Iran der vil gå i kødet på USA…

  For det første er USA laaangt udenfor deres territorie her. Jeg vil skide på om man har den største flåde i verden. Man skal ikke tro man bare kan rende rundt og opføre sig som politimand og moderator i fremmede farvande. Heller ikke selv om man har relationer med de lande hvis farvand man fyrer rundt i.

  Hvis der er nogen vi burde frygte her, så er det da uden tvivl USA og deres imperialistiske mentalitet!
  De har om nogen vist at de ikke kan administrere at være i besiddelse af våben og et militær.
  Det er bare blevet tolereret fordi vestens propaganda maskine er så velfungerende som den er.

  HVIS der skal blive krig så starter det ved en af følgende situationer:
  1. USA laver et falseflag på Iran.
  2. USA angriber først.
  3. Terror staten Israel angriber Iran og så løber de hjem til storebror og græder.

  Det er forkasteligt så tilbøjelige vi efterhånden er i vesten til bare at lade os forføre at det vi får at vide af vores medier og såkaldte ledere…

  Bare se hvor meget tid de bruger på at snakke om Romney, selvom Ron Paul i princippet sagtens kunne gå hen og blive kandidaten ( og et langt bedre bud imo).

  Iran har altid været stor i kæften, tilgengæld smadrer de kun deres egen befolkning i modsætning til fx USA og Israel.

  Hvis vi skal tage et skridt videre kan vi jo også snakke om hvilket land der reelt er bag tilstande i Iran som de er idag…. Nej, det svar kender I jo godt.

  Åben jeres fucking øjne for en gangs skyld, istedet for bare at ride med på propaganda bølgen.

  #10

  Snikz
  Bruger
  1.960 indlæg
  Offline

  #8

  Nogen der har pisset på din sukkermad?

  Terrorstaten Israel ligefrem? De er ikke guds bedste børn, men ligefrem en terrorstat?

  Der kan jeg da godt finde en del andre der passer bedre på den på den beskrivelse

  http://www.liberalalliance.dk/

  #12

  Wayfarer
  Bruger
  5.712 indlæg
  Offline

  #8 lol, stop da det “hvis i ikke er enig med mig er i blevet hjernevasket af propaganda”, og lad os tage en diskution om emnet istedet!!

  Ja USA er langt fra perfekt, men iforhold til den udemokratiske fundamentalistiske Iran, er de en god gammel ven (for vest europa anyway).

  Det sidste i verden jeg vil se, er at Iran for atomvåben (eller nord korea invadere syden men det er en anden snak).

  Den Iran har allerede flere terrorist grupper på deres budget, hvis Iran også for atomvåben så vil der ikke gå lang tid før de vil ende i hænderne på terrorister, som er den virkelige trussel.

  Jeg tror heller ikke at Irans naboer vil se at Iran for atom våben.

  At Amerikanerne har en tilstedeværelse i området er en meget god ide, da man skal for alt i verden undgå at Iran får atom våben.

  Vi prøvede “Fred for en hver pris” i 20erne og 30erne, og det endte jo ikke så godt!

  Men prøver virkeligt også massivt at udgå at Iran får atomvåben med ikke militære måder, men vi kan se at det desværre ikke har den store effekt ind til videre, og det er derfor ikke dumt at dække sig lidt ind.

  USA har dog ingen lyst til at gå i krig med Iran, what so ever!! Da de har lige så store økonomiske problemer som os, og Irak var meget dyr og upopulær.
  De fleste af deres tropper er godt “kamp trætte” etc.

  Jaaaaa men Iran har olie etc. ja det havde Irak også men Irak kostede dem ekstremt meget. Hvad end du tror så vil den amerikanske økonomi ikke blive forbedret at en krig imod Iran!!

  I believe our future depends powerfully on how well we understand this cosmos in which we float like a mote of dust in the morning sky. -Carl Sagan

  #13

  jaymz187
  Bruger
  491 indlæg
  Offline

  Tror sgu efterhånden ikke det er et spørgsmål OM der bliver krig, mere hvornår..

  Jeg syns begge sider (USA og Iran) presser citronen en anelse med at køre på hinanden, men til gengæld så kunne jeg godt frygte Israel starter en eventuel krig..

  smunit.dk

  #14

  Fox
  Bruger
  3.880 indlæg
  Offline

  Jeg forstår overhovedet ikke fuzzet ?! Lad dem da få A-våben hvis de gerne vil have dem…det er jo alligevel bare forstørrede brevvægte og de nægter jo at de har ambitioner i den retning.

  Så enten spilder de deres sidste credit på at lyve for hele verden…for noget komplet ubrugeligt eller også har de rent faktisk ren mel i posen ??

  Ingen tør jo bruge disse våben anyway og gjorde man det = selvmord.

  Det med at en terrorcelle fik fat i sådan en thingy…jamen naturligvis ville det komme frem hvor de havde fået den fra og så ville leverandøren jo blive nuked tilbage til Oblivion.

  ..og en olieembargo….det gir nok ikke højere priser i DK…

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #15

  Tha_Doller
  Bruger
  1.019 indlæg
  Offline

  #8, det er muligt at Israels udenrigsminister lader meget tilbage at ønske diplomatisk, og at landets fremfær overfor palæstinenserne, særligt i de besatte områder og hele sagen omkring fredsspørgsmålet ofte er yderst kritisabel (omend jeg godt kan se meningen hvis jeg kun tænker 100% realpolitik og israelsk indenrigspolitik), men ligefrem at kalde det en terrorstat er måske at gå over grænsen. Det er trods alt et demokrati, hvilket ikke kan siges om Iran.

  Dernæst, at USA vil føre et hangarskib igennem Hormuz-strædet er der vel ikke så meget nyt i. Derudover virker det til at amerikanerne må sejle så meget igennem strædet de har lyst til jvf. internationale regler omkring havret (ikke at jeg er ekspert dog).

  Jeg tror dog heller ikke at dette bliver affyringsrampen til en større konflikt mellem Iran og USA og resten af verden. Ingen har interesse i sådan en konflikt, og ingen har penge til sådan en konflikt som tingene ser ud nu, og da slet ikke Frankrig og Tyskland som #4 henviser til. Det er dog særligt i den iranske regerings interesse at få det til at se ud som om at man er villig til at eskalere konflikten for at virke stærke både indadtil og udadtil. USA bliver bare nødt til at agere som USA og rasle med sablerne – “speak softly, but carry a big stick” – for at understrege at iranerne ikke skal prøve på noget.

  Powered by alcohol

  #16

  Bounty
  Bruger
  2.485 indlæg
  Offline

  #8

  Sikke noget infamt, uvidende og ulækkert sludder og vrøvl.

  Jeg er så træt af folk, der ligestiller Vesten og USA med nogle af de mest grusomme regimer, som denne klode desværre rummer.

  Herunder også det iranske.

  I Iran findes der ingen rettigheder for nogle indbyggere.

  Iran er et af de lande, der årligt henretter flest personer. Ofte i fuld offentlighed.

  Desværre ikke alene for kriminalitet, som du og jeg forstår begrebet. Nej, også for utroskab, homoseksualitet og andre forhold, som det syge religiøse styre ikke bryder sig om.

  Henrettelser foregår alene for at sige regimet imod. Under demonstrationerne sidste år skød regimets soldater direkte mod folkemængden og dræbte adskillige.

  Børn bliver også henrettet. Også i offentlighed.

  Men en ting er henrettelser. Det er vel ikke det værste.

  Det værste er vel de talrige grusomme fængslinger uden rettergang, som finder sted i dagligdagen.

  Familier oplever at deres kære aldrig kommer hjem. De aner ikke hvor de bliver af.

  Mange af de bortførte fanger ender i de hemmelige fængslers torturkældre, hvor de mishandles på værste vis.

  Fanger får stukket skarpe genstande ind under neglene, får stød på kønsdelene, brændes med cigaretter, får slået fodsålerne ind, hænges op i dagevis eller isoleres i mørke rum så længe at de mister forstanden. Eller måske tvinges de til at deltage i henrettelser af deres egne pårørende.

  Forestil dig at du kommer ud i fængselsgården og din egen bror, far eller måske søn står op af muren. Grædende og desperat. Du skal skyde ham.

  Fangerne ved aldrig hvornår de kommer ud. Eller om de kommer ud.

  Og om lidt så skriver du: Jamen, se bare på Guantanamo-basen!!

  Ja, den skamplet på USA og hele vesten burde også lukkes. Afgjort. Men hæslig som den er, så er den det rene vand mod de hæslige overgreb, der foregår i Iran.

  Det er trist og ærgeligt, at kritikerne af USA ikke helt forstår gradsforskellene på verdens regimer.

  Det ødelægger ofte den debat og den kritik, der med rette kan bringes frem om vores egen del af verden.

  Når du trækker splitten ud af Hr. Granat, er han ikke længere din ven

  #17

  Paxdk
  Bruger
  2.078 indlæg
  Offline

  Jeg mener meget af snakken om USA vs Iran er aggressiv retorik. Der vil ikke komme en konflikt mellem to de lande. Det der imidlertid er langt mere sandsynligt, er en krig mellem Israel og Iran.

  Det er en krig som i teorien er mere sandsynlig, fordi iranerne nægter at opgive deres atomprogram, og Israelerne har flere gange meddelt, at en “militær løsning” ikke er udelukket. Iran er den største trussel mod Israels eksistens og derfor kommer det før eller senere til en afgørelse, dog ikke nødvendigvis en militær.

  USAs rolle i denne sammenhæng vil være interessant, særligt alt efter hvordan præsidentvalget kommer til at forløbe senere i år.

  "Smokey my friend, you're entering a world of pain..." -Walter Sobchak.

  #18

  TabascoPreben
  Bruger
  833 indlæg
  Offline

  USA vil ikke bare lige gå ind i Iran.

  De er betydeligt bedre udrustede end de forige modstandere, og så har USA slet ikke råd til at gå ind.

  Begge parter ryster lidt med sablen af interne politiske årsager – Iran har også proklameret at de vil til at patruljere ud for USA’s østkyst, de har bare ikke nogle fartøjer der vil kunne gøre det.

  #17

  Israel har uofficielt fået adskillige nukes af storebror USA i tilfælde af en invasion. Det ved Iran udemærket godt. Så medmindre Iran vil se Teheran og mange af deres andre større byer fordampe i et glimt sker der ingenting.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 200 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.