fredag, september 25, 2020

Hvordan tømmer i hovedet?

Daily Rush Debat Off-topic Hvordan tømmer i hovedet?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Tjaz
  Bruger
  3.928 indlæg
  Offline

  Sagen er den at jeg er stærkt introvert. At være sammen med mennesker i flok dræner mig totalt, ISÆR når der er træls typer imellem. Så over årene har jeg kigget efter mange forskellige metoder, som kunne hjælpe mig til hurtigere at opnå overskud igen.

  Nogle har virket, andre droppede jeg igen. Bla. motion har jeg fundet ikke hjælper mig med mental træthed, på tros af utallige råd her om.

  Men de tre ting som jeg har haft mest succes med er:
  1) At tage en morfar.
  2) Mediter (jeg syntes dog det er røv kedeligt).
  3) Tage en stiv drik om aftenen. Heldigvis har jeg udviklede en kærlighed til Whiskey.

  Men det kunne være interessant at høre hvad I gør oven på en drænede dag, hvor jeres hoved bare ikke kan rumme mere. Selvfølelig uanset om I er introvert eller ej

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 39 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  ngin
  Bruger
  2.777 indlæg
  Offline

  Gamer selvfølgelig.
  Har det meget på samme måde, og gaming har altid været min måde at slå hjernen fra og tænke på noget mere spændende end hverdagens problematikker.

  #2

  -zybr
  Bruger
  2.982 indlæg
  Offline

  Jeg har også haft det på samme måde alt den tid jeg ka huske.

  Det er alfa omega at man har evnen til at kunne aktivere sig selv så man fungerer i alt den tid hvor man er alene og skal lade op.

  For mig har 3 ting altid virket:
  Bygge på mit hus og lign. projekter associaceret med huset(nedlagt landbrug = masser af plads = masser af sjov!).
  Lave tekniske hobbyprojekter da jeg er meget teknisk orienteret(mest før jeg købte hus, ik så meget efter,,pga. tid :/).
  Hobby der ikke involverer at man er super social, men hvor man skal være mentalt focuseret/koncentreret . Går selv til skydning.(har også prøvet meditation men det hjalp ik en skid).

  Motion har aldrig virket for mig selv om folk siger det er åh så godt. Jeg bliver dog underligt nok mentalt “ladet op” når jeg leger gør-det-selv håndværker eller lign. fysiske opgaver…

  Jeg kan ikke metalt lade op på computerspil. Det er nu definitivt modbevist efter ca. 30års field-tests, (desværre)…

  "Tibet-kommissionen har derimod ikke kunnet læse de øverste chefers mails, fordi ”deres korrespondance simpelthen var væk. Slettet. Slettet også fra backup’en og væk", -Kommissionens formand, Tuk Bagger.

  #3

  Uranos
  Bruger
  2.145 indlæg
  Offline

  Er rimelig enig med #2

  At lave noget håndgribeligt (bogstavelig talt) opvask i nødsituationer, men helst noget håndværk.

  Computer udsætter det mest for mig, kan distrahere 100 procent men lige så snart jeg rejser mig rammes jeg igen

  En god nats søvn hjælpe

  En god ensom tur i skoven, evt finde et godt klatre træ så jeg kan sidde oppe i kronen og bare nyde lugt, lyd og udsigt.

  Stå og kigge på havet alene er også godt

  Alle har deres særheder,,

  #4

  TormDK
  Bruger
  14.689 indlæg
  Offline

  #0 Hvilken personlighed lander du normalt i? Der er jo mange forskellige slags introverte (jeg selv er oftest en; “Adventurer” ISFP (-A/-T)).

  Det der hjælper på mig, for jeg har et ofte ekstrovert arbejde med konferencer, taler og andet hejs hvor jeg får lov at være i centrum selvom jeg er introvert, er blot at få lov at stene lidt foran skærmen i samme rum som min familie, men uden at de som sådan “findes”. Efter 60-90 minutter alt efter hvor hjernedød energi forladt jeg har følt mig, kan jeg være til at snakke til igen.

  Der er dog også situationer hvor jeg kan føle mig mega presset derhjemme efter en lang dag, for min kæreste af en af de der typer som bare skal pensle alting ud i mindste detalje når hun taler, og det går sku for langsomt for mig – så siger jeg pænt til hende at hun lige må vente lidt inden hun laver en minute-by-minute genfortælling af sin dag.

  #5

  Ixnatifual
  Bruger
  2.447 indlæg
  Offline

  Er også introvert. Jeg får normalt overskud tilbage relativt hurtigt så længe jeg ikke er blandt mange mennesker. Det værste jeg ved er mange mennesker plus høj musik så man skal sidde og råbe. Det er frustrerende og virker så dumt. Jeg hader at gentage mig selv samt lade som om jeg har forstået hvad en anden person har sagt.

  Hobbies som kræver tålmodig er gode til at fjerne stress for mig. Det kan være gaming, maling, læsning, serier eller film, Twitch mm. Gammelkendt musik er også godt så længe der ikke er nogen der skruer for højt op

  En løbetur er dog afstressende for mig mentalt. Har også mulighed for at løbe i områder hvor der ikke er så tæt befolket. Styrketræning fjerner ikke stress fra mig selvom jeg træner på et tidspunkt hvor jeg nærmest er alene.

  #6

  SirYggdrasil
  Bruger
  261 indlæg
  Offline

  Jeg finder bare det at komme hjem og sidde alene og surfe lidt og chatte på nettet, afstressende. Men er det helt galt plejer jeg at ligge på sofaen en times tid. Jeg plejer ikke at falde i søvn (heldigvis), så jeg kan godt sove om natten.
  Nogle gange er der stressende personer på vej hjem i bussen, men der hjælper en god podcast i ørerne. Kan i øvrigt også anbefales til daglige trummerumopgaver som fx opvask.

  #7

  VampiricEye
  Bruger
  26.021 indlæg
  Offline

  Gaming, en tur i skoven på MTB, hjernedøde ting på Netflix. Ellers måske bare at koge lidt med mobilen.

  Hvis jeg er lidt småstresset, så er en hurtig spiller som regel også godt til lige at rydde tankerne.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #8

  Kolben
  Bruger
  18.726 indlæg
  Offline

  Jeg er svært introvært, men har oplevet at mit mentale batteri bliver drænet af at skulle kommunikere med og forholde mig til andre mennesker, men ikke samværet som sådan. Så jeg kobler rigtig godt fra midt i folkemængden til en rockkoncert. Der er masser af mennesker, men ingen af dem kræver din opmærksomhed. Det er faktisk nok mit yndlingssted i hele verden

  Derudover kan jeg anbefale at (selv-)lære at spille på et musikinstrument. Der er ingen krav eller regler, men stadigvæk uendeligt mange “achievements” at gå efter, hvis man ind i mellem får blod på tanden.

  Motion for motionens skyld gør ikke en skid for mig. Men at gøre et eller andet, der giver motion plus nogle andre ting, er gode. F.eks.er windsurfing, kajakture, cykelture osv. glimrende. Ofte er aktiviteter hvor jeg også kan have en lydbog i ørerne et hit.

  For mig er det kontraproduktivt at sove om dagen. Så har jeg svært ved at sove om natten, og jeg har virkelig brug for min nattesøvn. Hvis jeg tager en lur, bliver jeg også doven resten af dagen. Meditation har jeg aldrig fået noget ud af (jeg har sikkert ikke lært at gøre det ordentligt). Og i stedet for at drikke whisky om aftenen, kan jeg anbefale en øl i solen en sen eftermiddag.

  P=NP?

  #9

  Ixnatifual
  Bruger
  2.447 indlæg
  Offline

  #8 Der er faktisk lavet en undersøgelse der beviser whiskey stort set altid har en højere målbar afstressende effekt end øl.

  Se undersøgelsen analyseret her.

  #10

  Tjaz
  Bruger
  3.928 indlæg
  Offline

  #3 Jeg har det desværre på samme måde med computer spil. Det er en god distrahering, men, det lader mig ikke op Men som du siger en god lang gå tur havde jeg helt glemt at skrive på

  #4 Åh hvad type jeg er ved jeg faktisk ikke, det har jeg aldrig rigtigt undersøgt.
  Jeg har dog ikke noget problem med at “være på” når jeg skal arbejde sammen med andre, men jeg føler helt sikkert at min hjerne er på overarbejdet, sammenlignet med at sidde med en opgave alene.
  Det med de alt for mange detaljer fra kæresten lyder dog MEGET bekendt! :p

  #9 Den analyse virker faktisk også afstressende på mig :p

  • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 1 måned siden af  Tjaz.
  #11

  Kolben
  Bruger
  18.726 indlæg
  Offline

  #9: Det lyder sært, men ikke specielt interessant for mig, da jeg ikke bryder mig om stærk alkohol.

  P=NP?

  #12

  Tjaz
  Bruger
  3.928 indlæg
  Offline

  #11 Er ikke den store øl drikker, whiskey både smager og lugter bedre

  #13

  BruneBanan
  Bruger
  36.141 indlæg
  Offline

  Jeg er også meget introvert, selvom jeg igennem mange år som underviser har lært at affinde mig med at stå foran andre mennesker

  Jeg har flere metoder til at koble af, alt efter hvad jeg har behov for.

  1. Gaming. Nok min mest brugte, da det er nemt at ploppe ned foran skærmen og spille.

  2. Spille guitar og synge lidt. Elsker det, men hvis jeg rigtig skal slappe af med det, kræver det, at jeg er alene hjemme. Men så er det også en stensikker måde at få mit humør i top.

  3. En løbetur. Med musik. Musikken er 100% essentielt. Jeg løb engang uden musik og fy for satan, hvor var det pisse ubehageligt. Det gør jeg aldrig nogensinde igen. Ikke engang efter bussen. Men med den rette musik kobler jeg fuldstændig fra og får tænkt en masse super gode tanker og får drømt en masse lækre ting igennem. Alle store beslutninger i mit liv er stort set truffet løbende med musik i ørerne.

  Og inden du afskriver en løbetur, så er det ikke selve motionen, der gør det for mig. Det er det med at være udenfor og bruge kroppen. En lang cykektur ud i naturen eller steder uden for meget trafik fungerer også ekstremt godt for mig.

  4. Biografen. At sidde i mørket og se en film er perfekt. Ingen forstyrrelser, selvom man ikke er alene. Det er virkelig godt.

  5. Film. De rigtige film på de rette tidspunkter har også hjulpet mig meget. Det kommer meget an på mit humør, men alt fra motiverende sportsfilm, fantastiske scifi film eller kiksede romcoms har altså hjulpet mig meget!

  #14

  Jacques
  Bruger
  10.298 indlæg
  Offline

  Gå en tur.

  Spil computer/konsol.

  Læs en god bog.

  Ha’ sex eller ta’ en spiller.

  Lav mad. Spis maden.

  Gå på opdagelse i Spotify.

  Det er ting, der hjælper mig.

  Bye with a warmly hugs

  #15

  Had
  Bruger
  2.778 indlæg
  Offline

  Kører MC om sommeren. Om vinteren går jeg i seng, når ungerne går i seng. Elsker mørket og stener til musik (hørebøffer er guld, når man har børn).

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 39 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.