onsdag, januar 20, 2021

Hvilken uddannelse indenfor Programmør?

Daily Rush Debat Programmering Hvilken uddannelse indenfor Programmør?

 • Dette indlæg indeholder 44 kommentarer, har 22 deltagere og blev senest opdateret af  Shodo for 5 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Schalde
  Bruger
  6.287 indlæg
  Offline

  Hej folkens. Jeg er begyndt at kode lidt i python på hyggeplan og synes det er meget spændende. Har også længe overvejet at tage Multimediedesigner uddannelsen men har desværre hørt den er alt for bred og job mulighederne er dårlige.

  Tænker der ligger rigtig mange gode jobmuligheder derude indenfor Programmering men hvilken vil i anbefale. Arbejdsmæssigt tænker jeg at udvikle apps og webudvikling er interessant.

  Det skal også lige siges jeg er 37 og ligger kun med en HG erhvervsuddannelse så ved ikke lige om jeg er klar på de der 5+ år i skolen.

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  CrackMaND
  Bruger
  1.077 indlæg
  Offline

  Hvis det er programmering som har din interesse, så overvej datamatiker. Den tager 2½ år og er en god praktisk uddannelse med fokus på software udvikling og programmering.

  Startede selv med datamatiker som siden er blevet suppleret med en diplom uddannelse og en lang række certificeringer.

  Du kan se krav her: https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/itogdesignuddannelser/datamatiker

  Ved ikke om HG er det samme som EUX, men med din lange erhvervserfaring kan du sikkert nok godt blive optaget.

  May the source be with you

  • Denne kommentar blev ændret for 9 måneder, 2 uger siden af  CrackMaND.
  #2

  Tjaz
  Bruger
  3.974 indlæg
  Offline

  Glem erhvervsuddannelser inden for IT.

  Hvis uddannelse retninger som Ingeniør inden for Software eller Robotteknologi er udelukket. Så har jeg hørt godt om Datamatiker uddannelsen.

  Jeg har tidligere taget ikke 1, men 2 erhvervsuddannelser inden for IT. Hvilket kun gav udsigt til lavt lønnede sjæledræbende arbejdspladser. Men nu er jeg heldigvis snart færdig med at omskole mig som diplomingeniør i maskinteknik, som 36 årige. Så det kan lade sig gøre for os gamle mennesker

  #3

  Schalde
  Bruger
  6.287 indlæg
  Offline

  Tak for det

  Jeg er ikke særlig god i matematik… Er det en stor udfordring med datamatiker???

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #4

  Cancerman
  Bruger
  1.655 indlæg
  Offline

  Jeg kan godt bakke op om #2
  Hvis ikke du har mod på en af de tunge (ingeniør, diplomingeniør, datalog osv) så gå efter datamatiker.

  Uden at jeg skal træde nogen multimediedesignere over tæerne, så ville deres ansøgning ligger under de ovennævnte når jeg sorterede jobansøgninger.
  (Medmindre der virkelig var nogle interessante, men en nyuddannet MMD ville ikke ligge lunt i feltet)

  #5

  Cancerman
  Bruger
  1.655 indlæg
  Offline

  #3 Du finder næppe en IT uddannelse hvor du slipper for matematik, men når det er sagt, så mener jeg stadig, at man kan blive en god udvikler selvom man ikke er en kæmpe haj til matematik.

  Du vil nok skulle bruge noget ekstra energi på, at komme igennem hvis matematik er meget svært for dig, men jeg vil absolut ikke mene det er umuligt.

  #6

  Nioxic
  Bruger
  17.984 indlæg
  Offline

  #3 datamatiker kræver matematik på B niveau

  jeg har selv spurgt herinde til netop det, og jeg mangler også matematik for at komme ind.
  så jeg starter da bare på matematik til sommer, på VUC/HF inde i aarhus. de har også lige fået et “informatik” fag, som også omhandler programmering..

  så tager jeg datamatiker-uddannelsen i 2021

  Jeg er selv 35

  http://www.reddit.com/r/random/

  #7

  Tjaz
  Bruger
  3.974 indlæg
  Offline

  Jeg gik selv ud af 9. klasse og skulle tage E og D niveau på VUC inden jeg måtte søge ind på Universitets adgangskursus til ingeniøruddannelserne (som underviser i Engelsk B, Dansk A, Fysik B, Kemi C og Mat. C-A).

  Men det forgik rigtigt nemt over nettet, med opgaver, digital lærebog, en lære tilknyttet som man kunne skrive/ringe til og en 14 dages afleverings frist hver gang. Typisk klarede jeg alle afleveringer inden for 1-2 dage efter de blev stillet. Den eneste gang jeg var på VUC skolen var til min eksamen.

  Jeg har heller aldrig været super stærk til matematik, men det var først rigtigt ved A-niveau jeg begyndet at få det svært. Græsk bogstavs matematik vil nok altid været rodet at se på for mig.

  #8

  Friik
  Bruger
  1.239 indlæg
  Offline

  Hej OP!

  Jeg er selv opstartet på Datamatiker her for 3 måneder siden, jeg er selv 35. Du er ikke alene.

  Gør det! Det er virkelig spændende i forhold til at jeg efter 2 uger (1 uge med intro er som altid ikke brugbar) sagtens kan se hvordan jeg kan bruge det på arbejdsmarkedet fremadrettet, og ikke kun via kodning, men også igennem projekt ledelse.

  Ift. din bekymring om Matematik, så er det ikke fordi vi sidder og løser formler i timerne – men det er godt at have en form for forståelse af matematik. Dvs. du forstår hvordan du kan bruge X til at finde Y, præcedens reglerne, da det er en tankegang du bruger direkte i kodning.

  Udover det, hvis jeg var dig, så ville jeg gå igang med nogle Java-kurser på egen hånd, da det er det første sprog I introduceres for, og det kan være svært at lære programmering via tavleundervisning – for mig, ihvertfald.

  Hvis du er ekstra ihærdig, så dyk ned i en overfladisk introduktion til UML og hvordan de forskellige diagrammer fungerer, i sådan en grad at du når du hører om fx Class-Diagram så ved du at det kan bruges dette, Sequence-diagram kan bruges til dette. Ikke nødvendigvis hvordan du bruger det, da det hele giver mening efter lidt tid.

  Her er et blogpost om Datamatiker Uddannelsen, som er nok 5 år gammel.
  https://programmeringsbog.dk/datamatiker-uddannelsen/
  Den holder stadig, udover lidt andre bøger.

  flibble flibble flibble.

  #9

  Kolben
  Bruger
  18.938 indlæg
  Offline

  #0: Multimediedesign er ikke en programmøruddannelse. Der er datamatiker det tætteste du kommer. Den sætter det håndværksmæssige op. Derefter kan du læse en akademisk overbygning hvis det ikke er nok. Men vedrørende programmering er der stadigvæk en stor grad af intern disciplin, man kun lærer ved at gøre det meget, og ikke så meget på skolebænken. I skolen er det er alt det “rundt om” du skal lære: Overblik over forskellige sprog, matematisk modellering, intern repræsentation osv.

  #7: Jeg har oplevet mange med det problem, at når man begyndte med græske bogstaver i matematik, så blev det svært. Jeg har selv været der. Løsningen jeg har set hver gang har bare været at lære det græske alfabet udenad (både store og små bogstaver). Det lyder mærkeligt, men jeg vil næsten sige at det er en silver bullet. Jeg tror at det har noget at gøre med at det er lettere at læse en tekst, hvis man ved hvordan man udtaler den. Så bliver man ikke bremset af at skulle holde styr på det som en ubekendt.

  P=NP?

  #10

  Schalde
  Bruger
  6.287 indlæg
  Offline

  #8 Tak for link. Selvfølgelig en del jeg ikke forstår men rart at få det på skrift og kunne læse igennem

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #11

  -dut-
  Bruger
  3.088 indlæg
  Offline

  #9 ja, der er som udgangspunkt ikke noget der er sværere fordi der bliver brugt et græsk tegn. Man kan jo passende erstatte det med bogstaver som man kender. At bruge det græske alfabet er ofte et udtryk for at man er løbet tør for symboler

  #12

  Atheist
  Bruger
  4.877 indlæg
  Offline

  Jeg tog selv datamatikeren, så jeg var færdiguddannet i en alder af 29. Matematisk var det ikke så slemt, men som andre har sagt, så er Mat b et krav.

  Af os der ikke læste videre (jeg var løbet tør for SU-klip), fik vi allesammen arbejde nærmest med det samme. Jeg var til samtale dagen efter min sidste eksamen, og hvor samtalen faldt en fredag, blev jeg tilbudt job tirsdagen efter.

  Growing old is mandatory, groving up is optional.

  #13

  woet
  Bruger
  329 indlæg
  Offline

  Jeg har selv taget en Multimediedesigner, og er nu i gang med en Professions bachelor i Webudvikling.

  Der er ikke meget programmering på en MMD uddannelse. Det var mest css, html, WordPress og meget lidt javascript. Udover det, var der business, design, ux/ui og vr. Så medmindre man bruger meget af sin fritid på at blive bedre, så kommer man ikke langt med en MMD. men sådan er det vel med de fleste uddannelser.

  På webudvikling som jeg er i gang med nu, bliver det hele mere interessant. Her arbejder vi med Javascript, PHP, DB. React, Vue. Jeg ville dog personligt ønske uddannelsen fokuserede endnu mere på javascript.

  #14

  FIRESTORM
  Bruger
  5.348 indlæg
  Offline

  Hvis du kan så tag som minimum en datamatiker uddannelse. Den er okay i øjeblikket, jeg tror dog ikke nødvendigvis den er det going forward, men så er du igang, og får forhåbentlig blod på tanden.

  #15

  Schalde
  Bruger
  6.287 indlæg
  Offline

  #14 Hvad tænker du på at det ikke fint nok at gennemføre den??

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.