torsdag, januar 28, 2021

Hvad medierne ikke fortæller jer, Revolution i Iran

Daily Rush Debat Off-topic Hvad medierne ikke fortæller jer, Revolution i Iran

 • Dette indlæg indeholder 20 kommentarer, har 8 deltagere og blev senest opdateret af  Deadmeat for 3 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  #Iranprotest

  I Iran har der været protester og demonstrationer de sidste 5 dage, i mindst 30 byer er der demonstrationer. Demonstrationer oversigt.

  For 3 dage siden begyndte regimet at komme med indrømmelser, de anerkendte befolkningen oplever presse fra stigende priser på udvalgte fødevare,(æg er feks steget 40xnormal) og strammere regler omkring visa udskrivelsen(pga. USA).

  De internationale luftfartsmyndigheder melder om mere end 200 civile flyafgange fra Iran, disse er uanmeldte og uden destination.(er det eliten eller en generel udvandring, imens systemet er optaget andet sted?). Oversigt over fly afgange iran

  Blandt andet blev det for få dage siden, anerkendt, af systemet at det er lovligt ikke a bære tørklæde. Noget som antageligt får befolkningen til at få smag for den individuelle frihed, vogternes råd, begrænserog holder på.

  Der er billeder på de sociale medier, hvor en kvinde under en demonstration tager sit tørklæde af, for at benytte dette til en hvid fane. Flere kvinde følger hendes eksemple og på de sociale medier, benytter islamkritiker og især højreorienteret vesterlændinge Et eksemple på memeficering af den Iranskefrihedsgudinde, at benytte billedet af den unge kvinde, til at hånde vestlige feminister som tager tørklæder på for frihed(se bla svenske feminist minister underbesøg i Iran, alle iført tørklæder). Hun omtales som Irans Friheds Gudinde.

  Under hashtaggene #Iranprotest #iranprotesters, har der siden kl 20:00 dansk tid 31.12.17. været utallige klip med demonstrationer, som bliver til optøjer, modstand og regulær frihedskamp.

  Irans premierminister har til internationale medier udtalt at protestere og demonstrationer er lovligt i Iran, men optøjer og hærværk vil ikke blive tolereret. Efter denne udmelding er volden steget. Der utallige film hvor politikontorer stikkes i brand, hvor demonstranter stormer, overmander, og gennembanker specialstyrkerne trods deres besiddelse af sværd, køller, automatvåben og militær udrustning. (Demonstranterne er kun bevæbnet med de bare hænder). Ligeledes er der ud fra utallige rapportere om dødsfald, mit estimat at der er tale om 30plus dødsfald. Regimet talte igår om 2 dødsfald, naturligvis udført af fremmede magter.

  De danske medier og internationale medier, glimrende ved deres fraværd i dækningen. Af en regulær frihedskamp, i en atomarmagt.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  I finder ikke den her nyhed på Ekstra bladet, Berlingske, Tv2 eller Danmarks Radio, og kun sparsomt på cnn.

  #Dailyrush.dkExclusive

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #2

  Emilsa
  Bruger
  11.490 indlæg
  Offline

  Det er meget interessant. Hvorfor er fødevarepriserne steget så markant?

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #3

  Deadmeat
  Bruger
  7.627 indlæg
  Offline

  Der er da en smule dækning i medierne. Washington Post skriver f.eks.:

  Despite people’s passion and energy, no one knows what is happening in Iran. Analysts are confused and mostly silent. And the people on the streets are not supporting any individual or group; they have chanted slogans against Rouhani and Khamenei, but unlike in 2009, there are no leaders to guide them.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #4

  Guru35
  Bruger
  262 indlæg
  Offline
  #5

  Guru35
  Bruger
  262 indlæg
  Offline
  #6

  Guru35
  Bruger
  262 indlæg
  Offline
  #7

  Guru35
  Bruger
  262 indlæg
  Offline

  Berlingske

  https://www.b.dk/globalt/protester-i-iran-udloeser-stop-for-adgang-til-sociale-medier

  Kom igen. Det er desuden et par dage siden jeg læste om det første gang på DR.

  Hvad er din pointe egentlig? Du bør nok ændre din overskrift til: “Hvad medierne fortæller!”

  #8

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  Ingen af vinklerne fra de sociale medier jeg nævner er dækket. Men der sker helt klart noget nu i mediebilledet, fra kl 1105 ca i det danske billede, har de fleste medier nu en uddybende artikel. Men dødstal og detaljer er selvsagt i kraft af journalisters behov for bekræftelse. 2 døgn forsinket.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #9

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  #emiisa kritiske stemmer i opposition og civilsamfund siger de stiger PGA korruption og pengene til subsidier for mad(påkrævet PGA US/FN sanktioner) går til proxykrig og det øvrige militær.

  Man kan også omend det er smerteligt tillægge det amerikanske Udenrigsministeriets øget strammer kurs overfor Iran og olieprisen en hvis vægt.

  En stråmand for regimet nævner vanen tro også zionisterne og mosad, som årsag via al Jazeera .

  Pengene mangler til subsidierne, men grundene kan være flere.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #10

  Emilsa
  Bruger
  11.490 indlæg
  Offline

  Jeg tror jeg hælder til korruption, et rigidt bureaukrati og mangel på moderniseringer i landbruget. Et land som Iran burde godt kunne forsyne sin befolkning med basale fødevarer…

  Iran burde ikke have fødevare problemer
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_Iran

  Anyway, det står skrevet i drejebogen for regimer på første side med fed og understreget “Hold for guds skyld fødevarepriserne på et acceptabelt niveau, ellers går det helt amok”.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #11

  Deadmeat
  Bruger
  7.627 indlæg
  Offline

  #10: Men lige nu er det tilsyneladende protester uden en egentlig leder eller organisation i baggrunden til at styre det (#3). Deraf er der vel et godt stykke vej endnu til at nogen ligefrem forsøger at vælte styret.

  På den anden side er det helt klart i mine øjne, at styret er noget rystet over omfanget af situationen, ud fra deres ret passive håndtering af urolighederne indtil videre.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #12

  NightBreaker
  Bruger
  7.126 indlæg
  Offline

  Synes nu jeg har både set og læs det på CNN og selv The Daily Show. Derudeover så har jeg set det på TV2 News og TV2. Så synes nu fint jeg er med på hvad der sker dernede. Og nu er Medie for mig ikke direkte TV. Youtube og Twitter er lige så meget medie for mig omend ikke mainstream.

  #13

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  #12 deler du ikke det fra the dailyshow, nu har jeg søgt via Google og på deres YouTube Channel uden held. Ligeledes har jeg fulgt cnns dækning, med det har godt nok været sparsomt med detaljerne. Og andet end Reuters retweets.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #14

  Harkonnen
  Bruger
  6.962 indlæg
  Offline

  Der er overskud af olie i verden samfundet og depoterne er fuldt op til randen, og det gælder især i USA pt.

  Plus at alternativ energi vinder frem og man har stadigvæk atomkraft som backup.

  Behovet for olie fra Mellemøsten begynder at blive reduceret.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #15

  Steadi
  Bruger
  5.921 indlæg
  Offline

  “Hvad medierne ikke fortæller dig”-historier er ret tit ting, som medierne faktisk har fortalt… men nok om det.

  Udenlandske journalister, også fra større “worldwide”-nyhedsorganisationer, har delt en del nyheder fra Iran de sidste par dage. Jeg vil næsten vove at påstå, at det har været den mest fremherskende nyhed på mit feed; men det er selvfølgelig forskelligt fra bruger til bruger.

  #13 – Mener du kun CNN’s tv-dækning eller generelle dækning? Urolighederne i Iran er en af hovedhistorierne på CNN’s hjemmeside pt.

  #10 – Jeg tænker, at Rouhani på en eller anden måde omfavner protesterne, så de kvæles i opløbet. Måske bare flere penge på bordet.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.