søndag, juli 12, 2020

Huskøb – førstegangskøber

Daily Rush Debat Off-topic Huskøb – førstegangskøber

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Razorsson
  Bruger
  289 indlæg
  Offline

  Lige nu bor mig og min kæreste billigt til leje i et hus, og det betyder derfor, at vi har mulighed for at spare en del op. Vi regner med at købe hus i sommeren 20. Jeg er lidt usikker på hvor meget udover de 5%, som vi skal spare sammen. Altså hvilke gebyrer mm. kan jeg være helt sikker på, som vi også skal bruge penge på?

  I forhold til prisleje regner vi med 1,5-1,6 mil – men gerne billigere, hvis det rigtige hus er der. Jeg tænker selv, at en opsparing på 150.000 kr. i forhold til det prisleje, burde kunne gøre det.

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mortendb
  Bruger
  366 indlæg
  Offline

  Hvis muligt så vil du gerne spare 20% op så du kun sidder med et realkreditlån.

  #2

  StultusX2
  Bruger
  5.452 indlæg
  Offline

  ..men HUSpriser er ganske høje p.t.

  Går ud fra I er storby? Men hvor?

  Aalborg*, Esbjerg = *semi-ja, Ja ok, resten er HØJE! Mht. De 3 andre byer….mnjah, Fyn?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #3

  Razorsson
  Bruger
  289 indlæg
  Offline

  #1 & 2

  De 20% ville også være at foretrække, men da det primært er mig, som der har mulighed for at spare op, så bliver det svært…lige pt sparer jeg 8-10.000 kr. op om måneden.

  Vi bor lidt uden for Slagelse, og det bliver også i det område, hvor vi køber hus

  #4

  NightBreaker
  Bruger
  6.782 indlæg
  Offline

  Også meget fint. iht. opsparing. Men I skal se hvad I begge kan give. Men mindre i har fuld fælles økonomi . Derefter er det vigtigt at havde sig for øjene at løbende ormkosteringer spiller meget ind. Så bare fordi et hus er billigt er det ikke lige med at det koster mindre i måned pga. varme f.eks. Kig også efter et sted hvor huset kan sælges igen. Jeg har set det for mange gange hvor folk køber et billigt hus men det ligger dårligt, et par år sener og folk vil sælge det men kan ikke komme af med det.

  #5

  Uranos
  Bruger
  2.085 indlæg
  Offline

  Selvfølgelig er 20% rigtig fint,,, men vil mene hvis du har bare 10%, er du rigtig godt stillet, og burde ikke have problemer mht. til købet og dertil engangs udgifter.

  Men som #4 siger, sæt løbende udgifter højt som prioritet !
  Både mht penge og tid, har både set nogen knække på at skulle betale for meget i varme, men også nogen som fint kunne holde til det økonomiske press, men der simpelthen var for meget at lave for at holde huset og grunden i fornuftig stand.

  Alle har deres særheder,,

  #6

  Mart33N
  Bruger
  3.204 indlæg
  Offline

  1. Spar det op du kan. Hvis i ikke kan undgå banklån, så tag et huslån til lav rente med afdragsfrihed, fx F3 eller F5 og afliv banklånet asap.

  2. Konverter herefter lånet om til et lån der passer til jeres banklånsfri tilværelse, måske et med afdrag til en lav rente over 20, 30 år.

  3. ?

  4. Profit!

  Google

  #7

  MiNo
  Bruger
  2.560 indlæg
  Offline

  Hvis jeg kunne rejse tilbage i tiden og give mig selv et råd mht huskøb så havde det været at købe MEGET før. Priserne steg hurtigere end jeg kunne spare op, så det var lort med lort på.

  TL:DR De bedste råd kræver en tidsmaskine

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #8

  costanza
  Bruger
  1.659 indlæg
  Offline

  Jo hurtigere I kan få afviklet jeres bankgæld, jo bedre. Så spar så meget op som muligt og sæt alt ind på at få jeres bankgæld afviklet så hurtigt som muligt. Og sørg for altid at have en buffer på ca. tre måneders løn stående, så I kan overkomme forskellige økonomiske udfordringer.

  En af de bedste brugere af Daily Rush nogensinde. Oprettet som profil nummer 16 den 25. april 2000. Lowly dog! Bow your head! Kneel and worship at the feet of costanza!

  #9

  DrPotatoe
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Nogen der har forstand på om huspriserne kommer til at falde igen på naturlig vis?

  Vil selv gerne købe, men som enlig og forholdvis nyudlært, er det svært med disse priser

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  DrPotatoe.
  #10

  Mart33N
  Bruger
  3.204 indlæg
  Offline

  #9

  Priserne falder ikke før markedet stagnerer og så længe der er fremdrift i den danske økonomi har det nok lange udsigter

  Google

  #11

  Tyfalion
  Bruger
  605 indlæg
  Offline

  Senest 2021 kommer der “store” prisfald på lejlighedsmarkedet. Hvordan husmarkedet er stillet, er jeg mere udvidende omkring. Enten vil husene i forstæderne opleve større fald, ellers vil det gå udover de nuværende udbyggende “villa-byer” som f.eks. Ringsted.

  .

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.