søndag, januar 17, 2021

Hurtigt Nemt matematik verificering

Daily Rush Debat Off-topic Hurtigt Nemt matematik verificering

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Sven_Bent
    Bruger
    25.983 indlæg
    Offline

    jeg praler nu normalt med at vare temmelig ok med matematik men af en eller ande aarsag bliver jeg lidt nervous ved min udregnings her til mine skud chance i X-com Terror from the deep (1995)

    min gut kan skyde i autofire mode med 3 skud af 29% chance for at ramme.
    jeg kommer frme ti lat det er ca 64% chance for at mindst et skud rammer.
    forste skud har 29% chance for at ramme det giver 71% “ikke ramt” chance der gaa videre
    2. skud har 29% af de 71% dvs ca 20.6%point extra
    de giver saa (71-20.6) 50.4% uramt de gaa videre til 3 skud
    3 skud rammer i 29% af de 50.4 tilfaelde det er inde i billed dvs ca 14.6%point

    29+20.6+14.6 = 64.2% for at mindst et skud rammer

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Niril
    Bruger
    43 indlæg
    Offline

    Korrekt.

    Eller en hurtigere udregning:
    1-(1-29%)^3

    #2

    Ixnatifual
    Bruger
    2.685 indlæg
    Offline

    I det “nye” XCOM: Enemy Unknown ramte en af mine soldater ved siden af med et skud der havde 100% chance for at ramme. Det vil jeg gerne se beregningen på.

    #3

    Deadmeat
    Bruger
    7.624 indlæg
    Offline

    #2: hehe der må vist være nogen decimaler spillet ikke har vist. 99.999 % chance. Du var bare (meget) uheldig gættter jeg på

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #4

    PBT
    Admin
    3.879 indlæg
    Online

    #0 Dit resultat er korrekt, men den hurtigere (og IMO mere elegante) måde at nå det, er at gøre som #1. Sandsynligheden for at ingen skud rammer er (1-0,29)^3 og sandsynligheden for at mindst ét rammer er derfor 1-(1-0,29)^3.

    Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

    #5

    PBT
    Admin
    3.879 indlæg
    Online

    #2 Men gælder det for alle værdier af 100%? Dårlig joke

    Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

    #6

    Sven_Bent
    Bruger
    25.983 indlæg
    Offline

    jeg takker

    og satme TFD er noget svaere end EU. jeg er lidt ked af at se hvor udueligt de opgrader menneske vaaben er i TFT (gaus) vs EU (Laser)
    LAser hade en klar fordel i form af ingen ammunition krav i EU og gjorde laser pistoler selv en guld ting smo side arm sent i spillet

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

    #7

    Ixnatifual
    Bruger
    2.685 indlæg
    Offline

    Jeg gennemførte TFD tilbage i tiden, da jeg var teenager. Det var voldsomt svært og jeg save-scummede som en gal for at klare mig gennem mange af missionerne.

    Det originale synes jeg er bedre rent gameplay-mæssigt. Især fordi der ikke er de sygt lange multi-level missioner. TFD har dog en fantastisk og uhyggelig atmosfære. Især når man angriber baser dybt nede på havbunden, hvor det er mørkt.

    Mange år efter har jeg stadig mareridt om terrormissioner på et krydstogtskib, hvor den sidste alien gemmer sig i et lorteskab et eller andet sted i det kæmpe skib som vist også havde flere niveauer.

    En skam det ikke ser ud til at fungere med OpenXcom.

    Det vil nok være nemmere at gå til nu rent sværhedsmæssigt, da folk gennem årene har fundet nogle bedre taktikker til de spil. Jeg vil dog gætte på de lange missioner stadig giver mindst lige så lange løg.

    #8

    Sven_Bent
    Bruger
    25.983 indlæg
    Offline

    #7 jeg er faktis kret ked af at see hvor mange gode gamel dos spil der er bleve rebooted og saa komme frem i en helt nedvandet version

    smatlige rebbots af ufo/xcom jeg har proevet har slet ikke haft den samme micro/macro styring som de original XCOM til DOS

    Master of orion har slet ikke haft de same game mechanis som i den orignale dosversion. faktisk er endless space nok taetter paa.

    Sven Bent - Dr. Diagnostic
    www.TechCenter.DK

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.