onsdag, september 19, 2018

Hjemmelavet karry mayo

Daily Rush Debat Off-topic Hjemmelavet karry mayo

  • Dette indlæg indeholder 20 kommentarer, har 11 deltagere og blev senest opdateret af  Bullit for 3 måneder siden.
  • Forfatter
    Emne
  • #0

    peldrol
    Bruger
    2.630 indlæg
    Offline

    Hejsa kære DR folk. Jeg har igennem de sidste 2 dage eksperimenteret, med at lave min egen karry mayo. Dog syntes jeg det failer ret meget gang på gang, ikke fordi den skiller, men fordi smagen er ganske forfærdelig. Alle de kloge folk siger at hjemme rørt mayo er det bedste, men indtil videre er den klare favorit K-salat eller bænkes karry dressing.

    Er der en rusher der ligger inde med verdens bedste opskrift på:
    Alm. mayo
    Karry mayo
    Anden mayo?

    Så jeg muligvis også kan komme med på mayo vognen..?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Deadmeat
    Bruger
    5.359 indlæg
    Offline

    Dovenløsning: køb en kvali mayo som f.eks. Hellmans og hæld karry i. Hvis det skal bruges som karry dressing i sandwich, så spice den op med et fed hvidløg og en lille klat honning (evt. bare lidt sukker). Honning er virkelig den hemmelige ingrediens i fht. at få en super karry dressing.

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #2

    Kasper Kål
    Bruger
    2.866 indlæg
    Offline

    Altså, der er vel kun én måde at lave mayo? Stuevarme æggeblommer i skål, lidt hvidvinseddike og dijonsennep op i,. Pisk, lidt neutral olie i, pisk, lidt mere olie i, pisk, etc. Og så smag til med salt, peber, sennep, eddike.

    Karrymayo lyder fælt, så det vil jeg ikke udtale mig om.

    The Profile Formerly Known As kring17a

    #3

    pixel
    Bruger
    324 indlæg
    Offline

    Hæld 1l rapsolie i en gryde.
    Smid 5-6 spsk karry i olien.
    Varm nænsomt.. må ikke koge eller friterer. Køl ned når farven har lagt sig i blandingen.

    1dl æggeblomme.
    1spsk hvidvins eddike.
    1spsk dijon sennep.
    Pisk blandingen i 2min
    Hæld olien i langsomt mens der piskes.

    Bum. verdens bedste karry mayo.

    Hak løg og æbler. Sauter dem af. Køl.
    Bland med mayo. Nu er der karrysalat.

    Hak hårdkogte æg i blandingen. Nu har du æggesalat.

    Hakket kød i blandingen. Så har du en klam Blanding med hakket kød der nok smager af lort.

    #4

    pixel
    Bruger
    324 indlæg
    Offline

    Glemte salt. Husk altid salt i mayo.

    #5

    pixel
    Bruger
    324 indlæg
    Offline

    Og tilsæt aldrig ren karry i noget der ikke skal tilberedes. Det nister og smager bittert.

    #6

    Deadmeat
    Bruger
    5.359 indlæg
    Offline

    #5: Du skal vist lige have en snak med din lokale krydderi pusher så – eller også overdoserer du. Vi bruger helt almindelig dansk gul karry til diverse kolde ting herhjemme, som eks. i karry dressing og æggesalat. Jeg har aldrig opdaget antydningen af bitterhed.

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #7

    pixel
    Bruger
    324 indlæg
    Offline

    Så prøv du min måde. Og din egen måde.. verden til forskel.
    Vidste du at det karry pulver vi bruger, intet har med rigtig karry at gøre?

    #8

    peldrol
    Bruger
    2.630 indlæg
    Offline

    #3 Super, jeg siger mange tak for indput. Det må prøves her når denne balje er spist

    #9

    sortsovs
    Bruger
    396 indlæg
    Offline

    #8 Alternativt, kan du hoppe i Føtex og købe deres delikatesse dressing. Kan ikke lige huske mærket men det er på køl ved deres delikatesse afdeling. Det er sådan en stor dunk som sandwich butikkerne også bruger Deres chili dressing kan også anbefales!

    Edit. Det er denne her https://goo.gl/images/QH6txa
    (Fra Gert Nielsen A/S)

    #10

    LilleNicho
    Bruger
    1.109 indlæg
    Offline

    Jeg er en sucker for chili mayo.

    2 æggeblommer røres med en teske grov sennep og 1-3 fed finthakket hvidløg, alt efter størrelse og hvem jeg skal servere for.
    Rør med olie til ønsket konsistens.
    I røres 2-3 forskellige chilipulver (har fra egen høst), røget paprika, cayennepeber, salt og peber, lidt citronskal og saft.
    Smag til, er chilier meget stærke, plejer jeg at spæde til med lidt alm paprika for at give lidt yderligere farve.

    Kan spises til det meste, i rå mængder!

    No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

    #11

    Jacques
    Bruger
    9.700 indlæg
    Offline

    #7, der findes ligeså mange slags karry, som der findes kokke. Karry er ikke en bestemt krydderiblanding. Den varierer voldsomt. Tag bare et typisk, indisk karrypulver sammenlignet med en thai-karrypasta fx. De har intet med hinanden at gøre, så det der med at man ikke kan kalde gul karry nede fra Fakta en karry, er noget hipsterfis.

    Bye with a warmly hugs

    #14

    Deadmeat
    Bruger
    5.359 indlæg
    Offline

    #11: Der findes faktisk ikke noget ‘typisk indisk karrypulver’. Den gule krydderiblanding vi kender her i Danmark, er oprindeligt opstået efter en opskrift lavet af en dansk kvinde.

    Opskriften er helt klart inspireret af det indiske køkken. Men jeg har en hel del indiske kollegaer og de genkender ikke krydderiblandingen.

    Noget andet er så også at ordet ‘karry’ er totalt misvisende til en indisk krydderi blanding. For en inder referer ‘curry’ til selve retten og ikke krydderiet. Så en ret kan laves med mange forskellige krydderiblandinger. Og ingen af dem hedder noget med ‘curry’ i den sammenhæng.

    Ingen kritik, blot lidt bonus info (‘krydderi’ om man vil) til diskussionen.

    "Whose kitty litter box did I just shit in?"

    #15

    photon
    Bruger
    931 indlæg
    Offline

    Heinz Curry-Mango sauce. Den er populær her på egnen. Det smager rigtig godt og frugtig. Rigtig god til kylling og deslige.

    #16

    Jacques
    Bruger
    9.700 indlæg
    Offline

    #14, du misforstår. Jeg mente ikke, at der findes ET ENESTE, typisk indisk karrypulver. Jeg mente bare et tilfældigt men meget brugt, indisk karrypulver. Godt nok er Indien stort og karrypulverne mange(!), men der vil jo altid være regionale favoritter, dvs. et pulver, som alle bruger meget ofte. Det kan man godt tillade sig at kalde “et typisk, indisk karrypulver” i min bog uden at træde karry-aficionado’erne over tæerne og mht. det danske, gule karrypulver, så er det netop det: dansk. Det tror jeg efterhånden, vi alle ved. Elsker det dog stadigvæk, selvom jeg efterhånden har smagt tonsvis af forskellige karrypulverblandinger.

    Bye with a warmly hugs

    • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder siden af  Jacques.
    #17

    carstone
    Bruger
    3.552 indlæg
    Offline

    #15 Den er jeg helt enig med dig i. Den er også god til en tyk ostepølse fra grillen!

    I have spoken.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.