tirsdag, juli 23, 2019

Hjælp til pladespiller – Lyden forringes :(

Daily Rush Debat Off-topic Hjælp til pladespiller – Lyden forringes :(

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  N00bcake
  Bruger
  54 indlæg
  Offline

  Hej!

  Har vi nogen med forstand på pladespillere herinde? Vi prøver at få vores gamle Beogram 3000 til spille noget lækker musik, og men vi har et problem med lydkvaliteten.

  DISCLAIMER: Jeg ved intet om sådan noget her, så det er nu de dumme spørgsmål kommer:

  Vi har tilkoblet den til en Beocenter 2100 med følgende kabler
  Link til kabel jeg ikke kan navnet på og bruger to 45W B&O højtalere.

  Det virker rigtig fint, og lyden er som den skal være.
  Problemet er, at kablet som i ser på billedet er meget kort, og pladespilleren og forstærkeren står ca. 6 meter fra hinanden (trækker man en ledning langs listerne, ender man på ca. 10-12 meter kabel).

  Når vi har forlænget kablet i ser på billedet, så bliver lyden MEGET forringet. Det kunne vi nok have sagt os selv, men hvad gør man så lige når lyden skal forblive god og når man ikke bare kan forlænge kablet der går fra pladespilleren?

  Vi har spurgt i 3 forskellige Hi-fi butikker (også kun med pladespillere), og fået 3 forskellige svar. Mangler jeg nogle detaljer, så sig endelig til!

  Så nu prøver jeg DR

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Hyldig
  Bruger
  2.614 indlæg
  Offline

  Vil foreslå det her setup:
  Pladespiller > DIN konverter (med phone OG RIAA stel) > RIAA forforstærker > phono forlænger (af rimelig kvalitet) > forstærker

  Kan dog også være Beogram 3000 har forforstærker indbygget…. så ved jeg ikke helt…. første step kunne være at nøjes med at prøve phono forlænger af bedre kvalitet.

  #2

  hunterSEG
  Bruger
  422 indlæg
  Offline

  Har fået trukket et kabel fra min riaa til anlæg på ca 15 meter. Her brugte min lokale hifi mand et mikrofon kabel, det er tyndt og godt skærmet. Der virker rigtig godt.
  Dog skal du være god til at lodde. For som sagt er det meget tyndt kabel. Der blev monteret phono stik i begge ender.

  Selv da jeg bare skiftede et 1,5 meter billigt phono kabel til en bedre kvalitet blev lyden i det anlæg markant meget bedre og højere. (Min pladespiller er forbundet til to anlæg med en omskifter i mellem)

  #3

  Nickell
  Bruger
  3.951 indlæg
  Offline

  #0: Har din pladespiller en dedikeret pladespiller indgang? Ellers skal du have dPincho Nation, n forstærker, som de andre i tiden snakker om…

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #4

  N00bcake
  Bruger
  54 indlæg
  Offline

  Tak for jeres svar!

  Hvilke RIAA til fornuftige penge vil i anbefale? Og hvis man skal have et phono kabel der skal gå under betegnelsen “god kvalitet” hvad skal jeg så kigge på?

  #3 Det eneste pladespilleren har er strømkabel og det kabel der er på billedet. Pladespilleren har i øvrigt indbygget en forforstærker

  #5

  hunterSEG
  Bruger
  422 indlæg
  Offline

  Som skrevet før. Så ville jeg gå efter at få lavet et kabel. Phonostik i begge ender og af mikrofonkabel, da det er tyndt og godt skærmet, så du ikke mister for meget signal. Det er nok heller ikke dyrere end et kvalitets phonokabel, som måske ikke virker alligevel.
  Jeg fik lavet mit i Viborg.

  #6

  Nickell
  Bruger
  3.951 indlæg
  Offline

  #4: Undskyld mit svar i #3, det gik vist lidt galt på telefonen.

  Jeg mente din forstærker, om den havde en dedikeret pladespillerindgang. Jeg har aldrig hørt om, at pladespilleren har forforstærker, men jeg kører også med dj-udstyr (Technics 1210 MKII) fra en svunden tid.

  Jeg har selv brugt en billig RIAA-forstærker til omtrent 400,-. Fint resultat…

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.