onsdag, juli 15, 2020

Hjælp til opgradering af Lenovo Legion

Daily Rush Debat Hardware Hardware Hjælp til opgradering af Lenovo Legion

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  tjimmah
  Bruger
  41 indlæg
  Offline

  Hej i forum

  Wow det er længe siden jeg har været her! Nu er jeg begyndt at game igen, så selvfølgelig skulle jeg lige herind og læse lidt. Jeg har købt mig en Lenovo T-530 færdigbygget. Det er +10 år siden jeg selv byggede en PC, så det skulle bare være nemt. Jeg har dog brug for en lille opgradering, som jeg håber i kan være behjælpelige med.

  Jeg vil gerne have en ramblok ekstra i. (har en blok på 8 gb i nu).
  Derudover en ssd harddisk ekstra på 500 gb minimum.

  Da jeg åbnede kabinettet kunne jeg se, at der var to ekstra “indsatse” til harddiske, som klikkes i uden kabler. Så smart var det ikke dengang jeg byggede :D:D

  Det drejer sig om denne PC:

  LENOVO LEGION T530-28ICB CI5
  2.9 8/256 GTX1660TI W10H

  Jeg håber i vil være behjælpelige med, hvad jeg skal købe. Så burde jeg kunne montere selv Jeg handler meget på dustin.dk erhverv, så hvis det kan findes derinde, havde det været super fedt. På forhånd tusind tak.

  God mandag derude,
  Vh Tjimmah

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  MiNo
  Bruger
  2.560 indlæg
  Offline

  #0 Den helt nemme løsning er jo at købe/spørge der hvor du fik maskinen fra.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #2

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  #1 Og det nemme svar er ikke at svare med noget brugbart? 😉

  #0
  Mht. hukommelse, så er det bedste klart hvis du kan pille den nuværende stick ud, læse hvad det er for en, og så købe en magen til. Så er du sikker på at både den nye og den gamle kommer til at arbejde ordenligt sammen.

  Og mht. lagring, så læser jeg mig til at dit motherboard har én M.2 NVMe SSD installeret, og at du så har plads på motherboardet til tre SATA-tilsluttede drev. Her skal du lige sikre dig at der så faktisk også går et kabel fra drev-skuffen og over til motherboardet, og hvis ikke, så husk at købe et SATA-kabel med. (Jeg kender ikke din computer-model, og kunne ikke finde info specifikt om dette.)

  Derudover skal du også være sikker på at der er ledig SATA-strøm fra strømforsyningen (igen, hvis ikke det allerede er trukket ud til skuffen på forhånd). Ellers er det bare at finde en 2,5″ SSD med en SATA600 forbindelse.

  Sluttelig bemærkning: da SSD’er enten kommer som 2,5″ dreve, eller som M.2 dreve, og dit kabinet tilsyneladende kun har ledige pladser til 3,5″ dreve, så kan det være du får brug for noget ligende det her.

  Held og lykke med det! Og post gerne nogle billeder, hvis der skal mere specifik hjælp til. Motherboard (specielt hvor man lige kan se venstre side hvor SATA-stikkene gerne skulle sidde) og den stang RAM du har hvor man kan se dens modelnummer. Så er det lettere at søge info frem hvis der skulle mangle noget.

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #3

  MiNo
  Bruger
  2.560 indlæg
  Offline

  #1 det var skam helt alvorligt. Dels har den slags PC’er ofte en lidt anden opbygning / begrænsninger og dels ved butikken måske disse ting fordi de sælger dem

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #4

  tjimmah
  Bruger
  41 indlæg
  Offline

  Hej igen

  #1 – Jeg har skrevet en e-mail til butikken, uden at få svar. Kundeservice medarbejderen i telefonen, kunne ikke hjælpe.

  #2 – Tak for dit udførlige svar! Den med rammene lyder nemt og overskueligt. Vedr. harddisk, så har jeg vedhæftet fotos her, bare for en sikkerheds skyld. Jeg vil tro at sådan en indsats skal bruges, men vedr. kabler, så ser det ud til at diskene kan sættes “direkte” i, uden brug af kabler?

  Disk indsats:
  https://drive.google.com/file/d/1dxBudm6LofNRlBL6aLZ03elwdYxwRPpx/view?usp=sharing

  Stik indgang:
  https://drive.google.com/file/d/199SrzWsm4-M5cW1zGT0hrXMrZuTWA56t/view?usp=sharing

  Og så lige rammene, jeg ved ikke om det er bedre med én stor blok eller to mindre:
  https://drive.google.com/file/d/18iOuAEOew5h23IWuBlOl1tARpna3ALZg/view?usp=sharing

  Go’ aften derude

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 2 uger siden af  tjimmah.
  #5

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  #3 Se nu ligner det jo faktisk et brugbart svar, når der lige kom rationale med. Ellers så det bare flabet og gerrigt ud fra min vinkel – Godt jeg tog fejl 😄

  #4 Jeg fandt den model af ram du har, men det virker semi-besværligt at få en stang mere magen til hjem. Jeg vil hellere anbefale dig at du løber med sådan et set her, og også udskifter den du har siddende i forvejen.

  Der ser ud til at være trukket både strøm og data-linje til et nyt drev, så det er “bare” at sætte et i. Eneste problem er så bare, at det er forventet du kun benytter 3.5″ drev, og der skal en konvertering til, ligesom jeg spåede. Men!! Alle de billige adapter-løsninger fra Dustin ender med at placere 2.5″ drevet i midten af skuffen, og som du kan se på dine egne billeder, så sidder selve stikket ude i den ene side. Dustin har dog dette som kan løse det, omend det virker som en enormt kompliceret løsning i forhold til hvad jeg kunne findes hos eg. Proshop, hvor der også tages højde for placeringen af stikket.

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #6

  FunteX
  Bruger
  7.975 indlæg
  Offline

  Er jo sjaeldent en billig omgang det der . . .

  Daily Rush's Petrolhead & ADHD case #1 Triple punctuation is my trademark!!!

  #7

  tjimmah
  Bruger
  41 indlæg
  Offline

  #5 Fedt med rammene, dem tror jeg bare jeg køber Vedr. harddisk indsatsen, så kan jeg godt se det bliver lidt besværligt med den løsning hos Dustin. Men jeg har heller intet i mod at handle hos Proshop.. Kan du også anbefale en harddisk på min. 500gb jeg kan benytte til det setup? Så er jeg helt sikker på jeg får købt det rigtige, og så kan jeg endelig få bestilt grejerne hjem

  Go’ dag

  #8

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  #7 Jeg vil først og fremmest ikke påstå at jeg er nogen ekspert, bare så vi lige er enige om dét, inden du bruger mine ord som din beslutning

  Når det så er sagt, så bare find en 2.5″ SSD med SATA-600 tilslutning, og hvor dens NAND-teknologi er enten 2-bit MLC eller TLC. Det her kunne være et eksempel (som igen underbydes hos Proshop).

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.