søndag, januar 17, 2021

Hjælp til køb af nyt komfur

Daily Rush Debat Off-topic Hjælp til køb af nyt komfur

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Heschen
    Bruger
    1.908 indlæg
    Offline

    Hejsa

    Står og vil gerne udskifte mit 14 år gamle BOSH keramisk komfur med noget lidt mere tidsvarende, især tide for at få vandet i kog og ovnen varm halter lidt efter.

    Nu ved jeg INTET om komfurer ud over 9 er, HOLD fingeren væk og 0 er, nu må du gerne rører så håber der måske var nogle kvalificerede herinde der kunne give et par råd med på vejen omkring hvad man evt skal holde sig fra, eller om der er nogle faldgrubber man skal passe ekstra på.

    Jeg har bestemt mig for at det skal være induktion og så skal det ikke koste mere end MAX 5000,- det er sådan set mine krav.

    Nu er jeg jo ikke helt dum, så har tjekket de forskellige BLACK WEEK tilbud og har fundet hvad ligner et okay tilbud fra VOSS

    VOSS ELI24472HV
    73 Liter ovn
    Induktion – Firkantede (firkantede er bedst – Sælgers salgstale )
    Indbygget stegetermometer
    Damp
    Pyrolyse
    Pris 4999,- normal pris 9000,- (Imellem 9.000 – 11.000 på PriceRunner)
    https://www.voss.dk/kitchen/cooking/cookers/electric-cooker/eli24472hv/

    Nogle der har lidt info om dette ikke er er OK tilbud, og mærke for den sags skyld, har da hørt om VOSS før i det mindste

    På forhånd tak.

    What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

    • Dette indlæg blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Heschen.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    StultusX2
    Bruger
    6.102 indlæg
    Offline

    Er din Gryde,pande,kasserolle HW klar til induktion? Eller køber du bare nyt

    My TIE! My nimble coffin!
    En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

    #2

    Heschen
    Bruger
    1.908 indlæg
    Offline

    #1 Ja det skulle alt virke

    What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

    #3

    Mr_Wizard
    Bruger
    1.222 indlæg
    Offline

    #0 Som ejer at et induktionskomfur med pyrolyse ovn og et indbygget stegetermometer(var en gave), vil jeg anbefale dig at styre udenom modeller med indbygget stegetermometer, og bruge et eksternt istedet.
    Har haft en masse bøvl med at det stegemeter stik betød “kortslutning” af elektronikken bagved. Det blev dog omsider fixet efter 4 servicetekniker besøg(heldigvis på garantien). Men jeg fandt bagefter ud af, at en del af dampen fra ovnen slipper ud igennem stegemeter stikket og danner ulækker fedt inde i ovnen, som hober sig op over tid….hverken en særlig lækker tanke, eller noget som jeg tror ovnen har godt af over tid.

    Men ellers helt fint med induktion. Kan huske da jeg selv skiftede fra et gammelt brugt keramisk….helt da kæft en forskel i kogetider. Nu kan man pludselig koge pasta på den halve tid ifht. før! Så induktion gjorde for mit vedkommende, at jeg oftere gad at lave varm mad, fordi det ikke længere tog så lang tid at varme noget op til “arbejdstemperatur”!

    Så det skal du nok blive glad for, er jeg sikker på!

    • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Mr_Wizard.
    #4

    StultusX2
    Bruger
    6.102 indlæg
    Offline

    #3 Og hvis man er vokset op med ild/gas? Der’ os’ varme fra start er der ik’?
    ..og Keramisk = pisse langsomt? DU må være for ung til ‘kogeplade’, så . Mr. Troldkarl

    My TIE! My nimble coffin!
    En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

    • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  StultusX2.
    #5

    Heschen
    Bruger
    1.908 indlæg
    Offline

    #3 Stikket til dit stegetermometer, sidder det inde i ovnen?
    For den model jeg linkende sidder den nemlig på fronten, altså uden for gummipakningen på lågen, men stadig bag lågen.
    Tænker de måske har lært lidt af de første modeller, hvor han nemlig selv fortalte at den sad inden i ovnen, og der brændte folk sig ofte når de skulle tilslutte den.

    What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

    #6

    Mr_Wizard
    Bruger
    1.222 indlæg
    Offline

    #4 Ung? Jeg gik da fra at stege vildsvin over bål -> gas komfur -> keramisk komfur -> induktion! Følger bare udviklingen, som århundrederne går forbi! ;-P

    #5 Ja det sidder inde i ovnen og gjorde at ovnen kunne finde på at slukke, selvom der ingen stegetermometer sad i stikket, fordi at kombinationen af damp og salt i maden, fik stikket til at aktivere temperatur overvågnings funktionen pga. kortslutning af stikket på bagsiden!

    Jeg kan ikke ud fra tegningen se hvor stikket sidder på den Voss model du har fundet. Men jeg ville ihvertfald som minimum, inspicere hvordan stikket er lavet, for at sikre mig at det er lavet så at der ikke kan sive damp længere ind i ovenen.

    Men for at gøre det simpelt, så sagde derfor blot at jeg vil fraråde termometer stikket helt, så er du ihvertfald garderet imod evt. ærgelser i fremtiden!

    Var selv pisse irriteret over at jeg ikke kunne have noget til at stege i ovnen i længere tid uden den pludselig “slukkede”(havde fået at vide ovnen virkede som den skulle af teknikerne på det tidspunkt)! Hvilket gjorde jeg kun brugte ovnen til at varme fryse pizzaer i lang tid! ;-P

    #7

    peldrol
    Bruger
    2.728 indlæg
    Offline

    Voss er helt igennem en fin ovn, vi bruger dem i vores 5000 lejeligheder. Der er sgu sjældent noget med dem. Kan kun anbefale dem her fra (Y)

    #8

    TabascoPreben
    Bruger
    838 indlæg
    Offline

    Vi har også VOSS induktionskomfur. Købte det sidste år da det 15 år gamle Voss komfur der kom med huset stod af. De har en lidt funky bredde, så hvis det skulle passe i indhakket måtte det blive Voss igen.

    Det er ok kvalitet, men ikke decideret lækkert. Men det giver lidt sig selv til prisen.

    Induktion har været super og jeg vil ikke undvære det igen.

    #9

    Heschen
    Bruger
    1.908 indlæg
    Offline

    Nu er det jeg linkede til som var på tilbud hos Shousen indkøbt.
    Leveres midt december

    What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

    #10

    gumshot
    Bruger
    563 indlæg
    Offline

    Jeg har induktion og

    Nu ved jeg INTET om komfurer ud over 9 er, HOLD fingeren væk og 0 er, nu må du gerne rører

    Den tror jeg ikke er korrekt her, for pladerne bliver ikke varme

    Man kan se på vand som koger over, der er det grydens varme som kan lave mærker når vand løber ned, ikke pladens varme, som et eksempel.
    Altså vand i kanten mens gryde er kold, og der er ingen mærker, selvom den står på MAX

    Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

    #11

    knekker
    Bruger
    1.989 indlæg
    Offline

    Selv om sælgere og folk her inde vil hævde at induktion er pisse fedt og ufarligt, så bryder jeg mig selv ikke om tanken om at have et komfur der skyder stråler op fra kogepladen i hovedet på mig. Ja det er meningen panden skal gribe strålerne, men det kan man altså ikke vide sig sikker på at det altid bliver tilfældet og der er ikke lavet nok forskning på området til at jeg ville løbe nogen risiko med induktion.
    Så jeg købte en Miele 2020 model uden induktion, som er Rolls Roy’s mærket inde for hårdehvidevare, og hvis du gerne vil spare et par tusinde, så kan det anbefales at kigge på de tyske online retailers, da denne model f.eks koster 5700kr hos Miele dk, men fås til 4170 kr inkl forsendelse til Danmark, hvis du prutter lidt om prisen hos den Tyske online retailer butik Technik-profis.de det tog ikke mere end 5 arbejdsdage at få den hjem.
    Det som jeg rigtig godt kan lide ved dette komfur, er at den har alle varme styrker fra 1-9 som seperate touch knapper, så du skal ikke ind og trykke en masse gange for at justere temperaturen på din mad, det kan gøres på meget få klik.
    Meget intuitivt setup.

    Det du generelt skal være opmærksom på når det kommer til keramiske komfur, er bruger interfacet, hvor intuitivt og let er den og bruge? Og sørge for den er stærk nok til at kunne trække alle 4 kogeplader på max styrke, det er der nemlig en del af de billige som ikke kan.

    #12

    MiNo
    Bruger
    2.841 indlæg
    Offline

    Jeg er pisse misundelig

    Vores køkken har en kogeplade nedfældet i bordet med en ovn der hører til. Et samlet betjeningspanel til begge, så begge dele skal skiftes, men fordi det er ‘indbygget’ i bordpladen så er det ikke muligt uden at finde en plade i samme mål eller større og så skal der så skære hul m.m. Da pladen er pisse stor, så er det ikke lige så nemt.

    Så hvis i kan, prøv at undgå at ende i den situation. Fedt nok når det er nyt, men FÅÅÅÅRK hvor er det træls når man bare gerne vil købe noget nyt uden at skulle betale en formue for udskiftning.

    i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

    #13

    gumshot
    Bruger
    563 indlæg
    Offline

    #11 Nu “skyder” stråler så ikke særligt langt op, hvis hele fladen ikke er dækket, og oftest vil systemet slukke den del af pladen, som ikke er dækket, så du bruger mindre energi på opvarmning, og intet går til spild udenom kanten som ikke dækkes.
    Og så må du være meget lav, hvis du mener strålerne rammer dig i hovedet for de ryger ca. 30 cm op, hvis de slippes fri af ukendte grunde, som dårlige induktions produkter. Så ud fra højde på dig eller komfur, så kan du være i fare , ellers er der ikke påvist sundhedsrisiko ved feltet, som aftager meget hurtigt over pladen, og som ikke er i et specielt sundhedsfarligt frekvensområde.

    Du har selvfølgelig lov til at have den holdning men du giver udtryk for vi andre tager fejl, så må du jo også tage imod et svar, som for andre er dokumenteret af fabrikanterne og ikke bare snak , som 5G signalet der er årsag til Corona

    Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

    #14

    TabascoPreben
    Bruger
    838 indlæg
    Offline

    #13 Jeg sad også og tænkte at #11 skal til at passe på med at det der 5G ikke også springer på ham :p

    #15

    hausner
    Moderator
    17.174 indlæg
    Offline

    @knekker
    Har du heller ikke en mikrobølgeovn?

    Planter er fascinerende

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.