lørdag, januar 16, 2021

Headhunting/rekruttering

Daily Rush Debat Off-topic Headhunting/rekruttering

 • Dette indlæg indeholder 10 kommentarer, har 9 deltagere og blev senest opdateret af  FIRESTORM for 4 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  LilleNicho
  Bruger
  1.190 indlæg
  Offline

  Hej gutter

  Jeg har igennem det sidste halve år oplevet en stor stigning i antallet af headhuntere der har taget kontakt til mig på LinkedIn.
  Selvfølgelig allesammen med en standard smøre om at de er stødt på lige præcis mit navn igennem deres netværk – umiddelbart tror jeg nu mere det er via en søgning på min titel, da jeg sidder i en branche med håbløs mangel på projektledere.

  Anyways, så er jeg igen blevet kontaktet i går. Denne gang med en lidt mere målrettet indstilling til at det er mig som person han vil snakke og ikke bare en tilfældig projektleder, dette kom til udtryk via telefonisk samtale hvor han vidste ting om min karriere der umiddelbart ikke er offentlig tilgængelige.
  Hans kunde er umiddelbart en virksomhed, jeg godt kan se mig selv i. Med mulighed for virkelig at skrive nogle prestige projekter på cv’et, et team af erfarne kolleger jeg kan sparre med, god løn og personalegoder – kort sagt hele pakken og næsten for godt til at være sandt.

  Mit spørgsmål et jo så bare: Hvad er jeres erfaringer med headhunting?

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  TormDK
  Bruger
  14.793 indlæg
  Offline

  Det kan såmen godt virke.

  Jeg bliver også kontaktet jævnligt fordi jeg har Azure kompetencer, og en masse Microsoft Cloud presales erfaring – jeg siger dog pænt nej tak fordi jeg er glad lige pt. der hvor jeg er.

  Men derfor kan man jo godt høre lidt på hvad de har at sige.

  Jeg tror dog mere på det netværks/relations drevne rekruttering sådan helt generelt.

  #2

  Anathema
  Bruger
  1.749 indlæg
  Offline

  Jeg har haft en del headhunter henvendelser da jeg har en lidt sjov blanding af IT og Medico erfaring. Jeg har to gange fulgt den type henvendelser til dørs, og taget alle samtaler og i et enkelt tilfælde skiftet job. Den anden gang fik jeg det tilbudt, men sagde nej.

  For mig at se er det en god mulighed for at se hvad du er værd på lønstigen, hvad andre kan tilbyde og få lidt indsigt i hvad der generelt er på markedet. Du lyder fristet, så jeg syntes du skal gøre som jeg og undersøge det nærmere.

  #3

  Kufad
  Bruger
  3.568 indlæg
  Offline

  Jeg er blevet headhuntet 2x og blev tilbudt ansættelse begge gange efter flere samtaler og tests. Endte dog med at afslå første gang, da jeg hellere ville blive i min daværende stilling.

  Anden gang var ved det firma, jeg er i nu. Var først tøvende, da jeg ikke ville til Aarhus, men har næsten været der i 2 år, og det har været det bedste. De læste også ud fra min profil, hvorfor jeg ville matche jobbet perfekt, og de ramte _spot on_.

  PSN & XBL & Steam: kufad

  #4

  LilleNicho
  Bruger
  1.190 indlæg
  Offline

  Fedt… Tak for lidt input.
  Jeg er også nået til den konklusion at jeg prøver at tage den videre. For som #2 er inde på er jeg sgu lidt fristet. Om ikke andet finder jeg jo ud af om jeg er det værd jeg går og tror.

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #5

  TFlashman
  Bruger
  45 indlæg
  Offline

  Jeg er indtil nu blevet kontaktet 6 gange i år, hvilket føles ret overvældende.

  Det endte jeg med at sige pænt nej tak til efter et par samtaler med rekrutteringsagenten, og seneste forløb endte efter adskillige samtaler og et par fysiske møder med at de valgte den anden.

  De sidste to jeg er blevet kontaktet af har ikke skrevet igen efter jeg har svaret dem, så jeg ved ikke om de er seriøse (er Nigel Frank ikke et seriøst firma?)

  Den ene recruiter (fra IBM) sagde at det var min titel de var tiltrukket af, så jeg har dem også mistænk for at det er en generel søgning på titlen.

  #6

  Atheist
  Bruger
  4.871 indlæg
  Offline

  Jeg har netop idag fået tilbudt nyt arbejde, der startede med en henvendelse fra en headhunter.
  Normalt plejer jeg at sige pænt nej tak til dem, men lige det her, var i samme by, og så på en af de fedeste arbejdspladser herhjemme, det betyder så også en mindre stigning i løn, og at jeg kommer tilbage til et programmeringssprog jeg har savnet lidt – og at jeg udelukkende skal beskæftige mig med backend-programmering og et totalt farvel til frontend (hvilket jeg overhovedet ikke kommer til at savne).

  Det bliver også første gang, at jeg kommer til at arbejde som en del af et større team, og ikke sidder mutters alene med et projekt, hvilket er noget jeg har været virkelig træt af på det seneste…

  Growing old is mandatory, groving up is optional.

  #7

  LilleNicho
  Bruger
  1.190 indlæg
  Offline

  Nu må vi se…
  Jeg har været til samtale med ham, hvilket gik meget godt.
  Modtog mail fra ham i går, hvor han orienterede mig om at han havde indstillet mig som kandidat overfor virksomheden. Så der bliver lidt at, forhåbentlig, glæder sig til hen over juleferien.

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #8

  Abaddon696
  Bruger
  203 indlæg
  Offline

  Jeg bliver også jævnligt kontakte af headhunters og én gang er har det båret frugt indirekte. Hende jeg snakkede med gav mit fulde navn til min nuværende arbejdsgiver, og da der ikke er mange der har midt mellemnavn i Nordjylland som laver Microsoft CRM, så kunne min nuværende arbejdsgiver blot finde mit nummer online og kontakte mig.

  Lige pt takker jeg nej tak til alle stillinger, da jeg har det super godt i firmaet og har en masse ansvar som jeg tvivler på jeg får andet steds

  Pøj pøj med din videre færd og det muligt kommende job

  #9

  PBT
  Admin
  3.877 indlæg
  Offline

  Jeg arbejder inden for SAP-verdenen, og bliver også jævnligt kontaktet, men er også fint tilfreds, hvor jeg er. Men hvis du (#0) synes muligheden er spændende, er det da bare at forfølge den. Hvordan den kom på din radar er mindre vigtigt i den sammenhæng.

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #10

  FIRESTORM
  Bruger
  5.341 indlæg
  Offline

  Jeg ignorere dem. (jeg er inden for it så de skriver jævnligt, både danske og engelske).

  Har endda skrevet i min profiltekst at jeg ikke vil kontaktes med mindre de kender mig i forvejen (det står endda på engelsk) og de skriver alliegevel. Det får mig til at tro at det er bare er mass spam i håb om at få fat i nogen der er på udkig efter nyt job. Tænk på det fleste af recruiterne er 100 % provisionslønnede (især de engelske) får de ingen til at skifte job får de intet. Når det lykkes får de tilgengæld en pæn sum, har hørt 3 månedes lønninger ikke er unormalt.

  Min personlig holdning er de er med til at skabe en syg kultur, hvor det eneste firmaerne konkurrere på er løn. Sidste gang jeg kiggede efter nyt job, benyttede jeg mig af dem, og synes ikke oplevelsen var specielt god og det ene af stederne jeg var til samtale, kunne direkte ikke ansætte mig fordi de var i konflikt med headhunteren der havde refereret mig i forbindelse med en tidligere ansættelse. Har også jobinterviewet folk der er blevet refereret til os af headhuntere, og generelt har jeg ikke været imponeret dem de har fundet. Og når de så endelig har fundet nogle gode, sender de dem til 5 forskellige firmaer for at få prisen op på dem, så deres provision bliver højere.

  Bottomline, er du på udkig efter nyt job, så brug dem hvis du ikke selv gider researche din nye arbejdsplads. Men vær opmærksom på at den provision din nye arbejdsgiver skal betale headhunteren for at få dig ombord, måske kunne have været kommet dig tilgode i stedet, hvis du selv havde lavet arbejdet.

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.