lørdag, september 19, 2020

Gulvbelægning på ikke isoleret betondæk.

Daily Rush Debat Off-topic Gulvbelægning på ikke isoleret betondæk.

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  zyDocx
  Bruger
  2.111 indlæg
  Offline

  Jeg er ved at indrette et retro PC rum i garagen og har i den forbindelse et spørgsmål, hvor jeg håber at en rusher evt. har kendskab til dette og kan svare på.

  Vi bor i et typisk 70´er parcelhus, hvor den tilhørende garage er med fladt tag. Vægge i garagen er opbygget af gasbeton på indersiden og mursten på ydersiden. Vægge og loft er isoleret og jeg kan se at der oprindelig har været et skillevæg i bunden af garagen, som af tidligere ejer er blevet fjerne. Denne væg har jeg nu bygget op igen, af 70mm stålskellet med 2 lag gips på hver side og en dampspærre imellem 1 og andet lag gips på den opvarmede side / hobbyrummet.

  Hobbyrummet udgør de bagerste 2 meter af garagen. Gulvet i hobbyrummet er ca 5cm højere end resten af botondækket i garagen, dog tror jeg ikke at der er isolering i gulvet. Jeg vil tro at det blot er rent betondæk. Jeg vil gerne have at rummet er opvarmet til ca 12-15 grader+ året rundt, hvilket jeg tænker at gøre ved at have en PC eller 2 stående som miner crypto. Rummet er kun på ca 7m2, så det burde fint kunne lade sig gøre.

  Mit spørgsmål går lige nu på selve gulvet. Jeg vil gerne have en eller anden form for gulvbelægning som ikke er beton. Jeg vil ikke til at isolere gulvet, da der i forvejen er forholdsvis lavt til loftet (~198cm). Jeg har det okay med at gulvet er koldt, dog ønsker jeg ikke at opleve fugtproblemer.

  Ville det være en okay løsning at lægge en fugtspærre direkte på betondækket og derefter lægge et billigt jem&fix laminatgulv på? Hvis jeg kan acceptere et køligt gulv, ville jeg så med denne løsning slippe for at fugt og ville det være en holdbar løsning ift. beton dækket? Jeg tænker på om betonen under denne fugtspærre så bare ville ophobe en masse fugt, som den ikke kunne komme af med. Ville det være acceptabelt, eller ville det blot nedbryde gulvet over tid / lave følgeskader?

  Hvis ikke, er der en anden gulvbelægning som er at foretrække ift. et ikke isoleret betongulv?

  Konsolsamling & Mods Hjemmeside (http://konsolting.blogspot.com/) // YT channel (https://www.youtube.com/c/konsolting)

  • Dette indlæg blev ændret for 1 år, 11 måneder siden af  zyDocx.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  atmorell
  Bruger
  76 indlæg
  Offline

  Du kan sagtens lægge en dampspærre, tyndt underlag og tilslut et gulv eller gulvtæppe. Samlingerne skal overlappe med 10-20 cm. og samles med tape til dampsærre. Køre dem et par cm. op af væggene – dækkes med gulvlisterne. Husk et ordentligt underlag, så gulvet ikke vipper.

  #2

  YourDestiny
  Bruger
  314 indlæg
  Offline

  Det er lige præcis den korrekte fremgangsmåde du beskriver. Sådan er der mange huse det er bygget tilbage i tiden.

  #3

  Cancerman
  Bruger
  1.223 indlæg
  Offline

  Jeg vil ikke gøre mig klog på dampspærren, men hvis du kan undvære bare et par cm. i højden så ville jeg lægge bare en smule isolering. Jeg ved man kan få nogle ret tynde isoleringsplader til formålet.

  Jeg sidder selv direkte på et betongulv og der kommer betydelig mere kulde op fra gulvet end man lige tror.
  Så selvom rummet er rimeligt varmt, så får du kolde fuser pga kuldestrålingen fra gulvet.
  Hvis ikke du kan/vil/orker at isolere så kan et gulvtæppe der hvor du sidder også hjælpe en del – mere end man lige tror faktisk.

  #4

  StultusX2
  Bruger
  5.651 indlæg
  Online

  #3 igen, går man rundt på strømpefødder i hobbyrummet?
  ..nærmer sig luksus? Bevares, er jyde, så hva’ ved jeg

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #5

  Cancerman
  Bruger
  1.223 indlæg
  Offline

  Nu skrev han retro-pc rum, så gik stærkt ud fra, at han skulle sidde og game derude – og så er det jo ikke fedt med kolde fusser

  #6

  zyDocx
  Bruger
  2.111 indlæg
  Offline

  Tanken er at der konstant skal stå 3-4 retro maskiner i LAN, så jeg kan invitere et par folk over til en gang StarCraft, Blood, Red Alert eller andet hyggeligt. Det er okay at folk beholder skoende på, så om gulvet er koldt betyder ikke så meget. Jeg synes dog at beton dels er grimt at se på, men også bliver ved med at støve. Derfor vil jeg gerne have en anden overflade på.
  I tilfælde af at jeg skulle vælge et gulvtæppe, er det så også bare at smide et fugtspærre under?
  Er en fugtspærre og en dampspærre i bund og grund det samme`”stykke plastik”, blot med 2 forskellige formål?

  Konsolsamling & Mods Hjemmeside (http://konsolting.blogspot.com/) // YT channel (https://www.youtube.com/c/konsolting)

  #7

  LilleNicho
  Bruger
  1.184 indlæg
  Offline

  Jeg ville absolut ikke gå på kompromis med underlaget for klikgulvet – køb den dyre de har hos stark eller andre markeder med dampfolie på, husk at tape samlinger med dampspærre tape, samt til væggen.
  Så kan du købe det billigste klik gulv og lægge ovenpå.

  Du får bedre isolering og et langt behageligere gulv at gå på (bedre trinlydsdæmpning).

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #8

  atmorell
  Bruger
  76 indlæg
  Offline

  Du kan sikkert finde det billigere andre steder, men jeg ville nok vælge noget i den her stil:

  https://www.silvan.dk/wallmann-dampspaerre-2-mtr-25-mtr-02-mm?id=5102-5380185

  https://www.silvan.dk/acc-fiber-gulvunderlag-590-mm-850-mm-4-mm?id=5100-9693390

  https://www.silvan.dk/storm-groen-dampspaerretape-50-mm-25-mtr?id=9220-9700856

  Til sidst lægger du et trægulv eller gulvtæppe. Hvis I går rundt med sko og det bare skal kunne klare nogle tæsk ville jeg vælge Pergo. Larkeret laminat er flot og nemt at gøre rent, men får ridser! Husk at lade være med at lægge gulvet helt op af væggen. Der er skal være 10mm så gulvet kan arbejde, når det bliver koldt og varmt.

  #9

  EL_Carstone
  Bruger
  5 indlæg
  Offline

  Efter mange år som passiv medlem bliver jeg nødt til at lave mit første indlæg inden vi som kollektiv ødelægger en mands hus og helbred – satans… Men aj nu må I sgu lige styre jer.

  Jeg vil tro at det blot er rent betondæk.

  En kulde og fugt kilde må aldrig indkapsles direkte, særligt hvis der er temperaturforskel mellem emnerne. Det giver meget hurtigt, i løbet af timer og dage, kondensvand på kuldesiden som lige så hurtigt bliver til skimmelsvamp. I løbet af nogle måneder vil det sprede sig til de tilstødende materialer og hvis der er bløde konstruktioner som gips og træ, lave uoprettelig skade på bygningen.

  Der findes mange løsninger på problemet, f.eks. særlige diffusionsåbne gulvtæpper til præcist det her formål. De tæpper er lavet med en åben vævning uden traditionel gummibund og “står” på 2mm gummidutter så der kan komme rigelig luft.

  #10

  atmorell
  Bruger
  76 indlæg
  Offline

  #9 En fugtspærre bruges jo netop for at undgå at fugten trækker ind i materialerne og giver problemer. Vil du linke til dine kilder. Vil nemlig gerne selv vide det.

  https://www.bolius.dk/laminatgulv-paa-betongulv-er-dampspaerre-fugtspaerre-noedvendig-29322/

  #11

  EL_Carstone
  Bruger
  5 indlæg
  Offline

  #10 Som spørgsmål-stiller selv skriver

  Er det klogt – hvad med fugt i betongulv konstruktionen som dermed ikke kan komme ud?

  Og svaret er altid et rungende nej, man må ikke indkapsle fugt. Mine kilder er bl.a. bolius og mange andre sider. F.eks. https://www.isover.dk/ydervaegge-i-kaelder-indefraDet er mere problematisk, at isolere kælderydervægge inde fra på grund af risikoen for problemer med fugt og skimmelsvamp“.

  https://www.bolius.dk/isolering-af-kaelderen-saadan-goer-du-16366/Indvendig isolering af kælderen – hvilket ikke kan anbefales. ” og “ligesom der heller ikke skal benyttes dampspærre

  Min primære kilde er dog 12 år med gammelt hus hvor jeg har en fuldudnyttet kælder med betongulv direkte på jorden, som jeg bl.a. anvender som kontor og motionsrum.
  Jeg har igennem årene lavet mange forsøg med isolering og opvarmning, og jeg må bare konkludere, at som lægmand er dampspærre virkelig farligt bare lige at smide på.

  #12

  atmorell
  Bruger
  76 indlæg
  Offline

  #11 Jeg renoverede en gammel lejlighed fra 70’erne fra nogle år siden og der blev dampspærret sat på på den varme siden af isoleringen og tilslut afsluttet med en gibsvæg. ydervæg -> rockwool -> dampspær -> gipsvæg -> spartlet/malet.

  #1 Måske vil det være bedst et få en håndværker ud der har godt forstand på gulve og vurdere hvordan det skal laves – bare så du kommer rigtigt igang med projektet.

  #13

  ByteBandit
  Bruger
  1.391 indlæg
  Offline

  #0 Hvordan er økonomien egentligt i at benytte cryptomining som varmekilde? Hvor mange kr får man i bitcoins pr kWh ca?

  Så vidt jeg selv kan regne mig frem til, skal man ned i en strømpris på 7 øre pr kWh for at det bare går i nul. Det virker da helt hul i hovedet, med mindre eneste alternativ er elvarme.

  #14

  EL_Carstone
  Bruger
  5 indlæg
  Offline

  #12 Det er et lidt andet scenarie dels fordi du i en lejlighed ikke har samme naturlige fugt som du har fra jorden, så du kæmper kun mod kulde/varme-kondens, og dels fordi du har isolering med:
  Ydervæg -> rockwool -> dampspær -> gipsvæg -> spartlet/malet
  #1 skriver at han ikke vil isolere.

  Jeg er fuldstændig enig i at #1 bør rådføre sig med en sagkyndig. Og jeg kan slet ikke understrege nok hvor klamt det er at opdage man har lavet en fejl i den slags byggeri.

  #15

  LilleNicho
  Bruger
  1.184 indlæg
  Offline

  #11 Jeg syntes du skal tage opgøret med Danske Standarter der er skrevet for området, således at den danske byggebranche kan få rettet op på hvordan man bygger.

  Inden da skal du nok få styr på forskelle imellem kældre, tærrendæk samt dampspærre og fugtspærre.

  Held og lykke!

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.