søndag, september 20, 2020

Guitar til far og datter(totale begyndere)

Daily Rush Debat Off-topic Guitar til far og datter(totale begyndere)

 • Dette indlæg indeholder 9 kommentarer, har 8 deltagere og blev senest opdateret af  Mr_Wizard for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Bams
  Bruger
  2.009 indlæg
  Offline

  Hej med jer

  Min datter (8år) og jeg vil gerne forsøge at lære os selv at spille guitar. Jeg er blevet anbefalet Ultimate Guitar Pro til at lære at spille nogle sange. Vi håber at kunne lære et par sange, som vi kan spille herhjemme på værelset:)

  Men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal købe, men det skal selvfølgelig være i den billige ende – både fordi vi er begyndere og fordi det måske viser sig ikke at være noget for os.

  – Skal jeg have 2 guitarer – en alm. og en børne? Eller kan vi nøjes med at dele én alm? Kan hun spille ordentligt på den?

  – Er der nogen købsanbefalinger?

  – Er der noget ekstraudstyr vi med fordel kan købe sammen med guitarerne?

  Jeg hoster når jeg kysser

Viser 9 kommentarer - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Krisp
  Bruger
  5.038 indlæg
  Offline

  Er det akustisk eller el?

  Jeg startede med at lære el guitar på sådan et billigt elguitar start sæt, tror det var en Behringer guitar med en 15 watt skod forstærker. Men det var fint til at komme igang med. Kostede omkring 1000 kr dengang for ca 15 år siden.

  Har aldrig gået til undervisning og har lært alt af mig selv ved at studere guitar tabs. :-). Ultimate Guitar er klart det bedste tab site idag. Tabz.dk kan godt anbefales til danske sange.

  Jeg bruger dog bare deres gratis site og har aldrig været abonnent, så det skal jeg ikke kunne udtale mig om.

  Har haft mange forskellige el guitarer. Idag har jeg en Ibanez i 1500 krs klassen og den har været fin til mit behov. Spiller dog næsten kun akustisk nu, det er bare nemmere at hive sådan en frem. :-).

  Min spanske akustiske guitar er en gammel model fra et tysk firma som vist ikke eksisterer mere.

  Jeg ville gå efter et billigt begynder sæt hvad enten det er el eller akustisk guitar. Bare man undgår sådan noget Aldi skrammel som går ud af stemning hele tiden. Har dog desværre ikke noget jeg lige kan anbefale, det er mange år siden jeg har købt.

  Steam: Krisp89 - Origin: Krisp1989 - BattleTag: Krisp#2319

  #2

  Jacques
  Bruger
  10.296 indlæg
  Offline

  Når hun ikke er større, tror jeg, hun får meget mere ud af at spille på en børneguitar.

  Mht. at lære nemme melodier, så ville jeg bruge YouTube. Du finder alt derinde. Den visuelle instruktion hjælper mig meget mere end tabs, men det er nok en smagssag.

  Bye with a warmly hugs

  #3

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.153 indlæg
  Offline

  Vil anbefale at hun/I starter med en guitar egnet til mindre fingre/børnestørrelse, da begyndelsen ellers kan blive for svær til at det nogensinde når at blive sjovt.

  Piger har generalt også lidt mindre hænder end drengene og hun skulle nødig starte guitar karrieren med at få en skade!

  Jeg går ud fra I begge er højrehåndet….

  Til datteren = https://www.danguitar.dk/yamaha-cs40-spansk-borne-guitar

  Nylon strenge er den blødeste type(men forvent alligevel at få ondt i fingrene de første måneder, indtil der bliver dannet en hinde af mere hård hud på fingre spidserne).

  Hvis du syntes I skal have en guitar hver, så I kan spille samtidigt, kunne denne være et forslag til farmand = https://www.danguitar.dk/yamaha-c40-spansk-guitar?c=3280

  Yamaha har været på markedet i årtier og er et mærke man plejer at kunne stole på mht. at minimum byggekvaliteten er af en standard som er acceptabel for de fleste!

  I skal også huske at anskaffe en guitar stemmer/tuner……jeg sværger selv til Peterson tunere, men disse er nok lige en tand for dyre til jeres budget, så istedet vil jeg anbefale at vælge en model med indbygget mikrofon og denne model(fra samme forhandler) kunne være en udemærket begynder model = https://www.danguitar.dk/cherub-wst-910-universal-tuner

  /my 2 cents

  Update: Skal måske lige huske at “advare” om at akustiske og særligt spansk akustiske guitarer med nylon strenge, er lidt “skrøbelige” mht. modstandsdygtighed overfor temperatur ændringer samt ved luftfugtighed som ligger udenfor området 40 – 55% luftfugtighed. Med andre ord, de er primært beregnet til indendørs brug og bør aldrig udsættes for træk(åbne vinduer) eller stå tæt på en varm radiator og man må ALDRIG lige pludselig tager dem med udenfor(særlig om vinteren hvor temperatur forskellen udenfor kontra indenfor kan være meget store). Så risikerer du at de går i stykker/bliver deforme- hurtigt.

  Var bare lige en “for your information”…….iøvrigt, el guitarer som oftest både er lakeret og uden hulrum i midten, er derfor generalt langt mindre kritiske hvad disse forhold angår.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Mr_Wizard.
  #4

  Red-poL
  Bruger
  280 indlæg
  Offline

  I kan også kigge efter brugt på dba. Der kan man få en elguitar til en 600kr. Man kan godt lære at spille på dem uden forstærker. I kan også finde billige akustiske til et par hundrede.

  #5

  Nickell
  Bruger
  4.298 indlæg
  Offline

  Tag eventuelt en tur i 4sound, hvis I bor nær en af dem. Jeg har altid fået god service og en gang i mellem møder man nogle af de kendte… Jeg så Kim Larsen derinde en gang.

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #6

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.107 indlæg
  Offline

  Et (måske) lidt atypisk råd: sæt en grænse for hvor længe I må øve jer om dagen.

  Det er en helt ny måde at bruge muskler og sener i fingre, håndled og underarm. Hvis ikke I holder jer til MAKS en 40-45 minutter om dagen i starten, så får I ondt. Rigtig trælst ondt.
  – Det er helt normalt at få ondt i fingerspidserne. Det får jeg også selv hvis jeg lader min egen spade stå for mange dage i træk. Men det er ikke godt hvis det begynder at spænde konstant i håndled eller underarm, for så man ikke spille guitar indtil det er helet igen.

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #7

  Noize
  Bruger
  4.499 indlæg
  Offline

  Ved ikke hvad budget i har men i skal overveje om i vil spille el eller akustisk ikke om hvad der er lettest. Spil det i gerne vil spille.

  Er i til EL så vil jeg anbefale at i køber en Fender Mustang, da den er mindre og har en kort scala (afstand mellem bånd) Både du og din datter kan spille på den da den også sagtans kan bruges af voksne.
  feks denne til små 900,.
  https://www.coolshop.dk/produkt/squier-by-fender-bullet-mustang-hh-elektrisk-guitar-black/AK2697/?gclid=EAIaIQobChMIjcKPw4PE5AIVzOWaCh0BjgvLEAQYASABEgIhZ_D_BwE
  eller denne hvis budgettet er større:
  https://www.thomann.de/dk/fender_sq_cv_60s_mustang_lrl_vwt.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIjcKPw4PE5AIVzOWaCh0BjgvLEAQYBSABEgI-7_D_BwE

  #8

  Bams
  Bruger
  2.009 indlæg
  Offline

  Mange tak for hjælpen. Baseret på jeres anbefaleringer, så er jeg gået med dette køb.

  Min guitar begynderindkøbsliste

  Så håber jeg ikke vi ses i en salgstråd om en måned!

  Jeg hoster når jeg kysser

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Bams.
  #9

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.153 indlæg
  Offline

  #8 Jeg vil mene du har overset mindst 1 ting og potentielt 2!

  1. Den klassiske guitar du har valgt er 1/2 istedet for 3/4 som den jeg anbefalede. 1/2 størrelse er til helt små børn og 4/4 er den “fuldt voksne” model størrelse!

  2. Medmindre du regner med at bruge software på computer/mobil(mindre ideelt i min erfaring), så mangler du/I også en tuner til at stemme jeres guitar med!

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Mr_Wizard.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Mr_Wizard.
Viser 9 kommentarer - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.