mandag, november 23, 2020

Gratis performance nedgradering til Intel brugere

Daily Rush Debat Hardware Hardware Gratis performance nedgradering til Intel brugere

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Fisker
  Bruger
  12.515 indlæg
  Offline

  Kommer snart til en Windows/Linux klient nær dig.

  5-30% performance nedgang, så skal man vist til at overveje noget threadripper

  Intel’s CEO skaffede sig, klogt nok, af med nogle aktier for en måneds tid siden, forhåbentlig så ligger SEC mærke til det

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 80 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  todd24
  Bruger
  688 indlæg
  Offline

  Shit jeg læste artiklen forkert.. håber ikke at det er så slemt at jeg skal til at lave mine configs om i mine spil.

  #2

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  Kan man få en TL:DR?

  #3

  Fisker
  Bruger
  12.515 indlæg
  Offline

  #2 Der er et sikkerhedshul i basically alle Intel x86 processorer og det kan kun fixes i hardware, men så omgår man problemet i software det koster bare op mod 5-30% i performance.

  #4

  BruneBanan
  Bruger
  36.129 indlæg
  Offline

  Avs! Det er sgu noget af en bommert! Håber ikke det påvirker gaming alt for meget.

  #5

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  God damn

  inb4 amd fan boys skal drille os med Intel..

  #6

  ByteBandit
  Bruger
  1.400 indlæg
  Offline

  Når der er tale om en fejl som var tilstede ved købstidspunktet, så har intel vel pligt til at ombytte produktet med et tilsvarende uden fejl uanset hvor lang tid der er gået?

  #7

  Fisker
  Bruger
  12.515 indlæg
  Offline

  #4 Det tror jeg uden tvivl det gør, det et kun syntetiske eller meget simple ting som vil undgå det, om det så lige er så slemt som 30% ved jeg ikke.

  Men hver gang spillet skal hente en fil, bruge netværket og muligvis også render ting, så bliver det påvirket af det fix.

  #6 I teorien, det bliver nok et meget spændende år, kan forestille mig at der kommer nogle sager, hvis ikke også fra forbrugeren så også fra Amazon, Google og Microsoft som nu har fået forringet deres produkt betydeligt.

  #8

  Nioxic
  Bruger
  17.958 indlæg
  Offline

  #7 indeed. må sgu være nederen at have et par server farme der pludselig bliver reduceret i ydelse med 30%… det skal vel vækkes af intel? – tænker jeg

  i så fald skal intel op med mulvarpen og betale

  Jeg ved så ikke om de har 5-30% ydelsesreduktion har en påvirkning på mig som alm. pc bruger.. ? er det en tvungen opdatering igennem windows, eller hvordan foregår det ? kan jeg vælge mig fra den opdatering? for jeg vil gerne vente til jeg har købt en ryzen cpu :p

  http://www.reddit.com/r/random/

  #9

  Phonetic
  Bruger
  23.574 indlæg
  Offline

  Jeps, den er rimelig grum. Har også fået notices fra flere partnere og problemet er stadig “undisclosed”. Alene det og at at både Nix og Windows får patches allerede i dag eller i morgen, vidner om alvoren. Der er ikke bare tale om KASLR patches.

  Daily Rush Head Honcho

  #10

  Phonetic
  Bruger
  23.574 indlæg
  Offline

  Problemet er jo voldsomt i store database-clusters. Får Amazon, Google, Microsoft m.fl. pludselig 20-30 % performance hit, er det det rimeligt grumt.

  Daily Rush Head Honcho

  #11

  Emilsa
  Bruger
  11.354 indlæg
  Offline

  Så længe det er gratis, whats not to like Anyways, gik med planer om at købe en ny brugt computer… Nu styrer jeg uden om intel

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #12

  Stavepladen
  Bruger
  207 indlæg
  Offline

  Yay! Gratis ydelsesreducering, hvor fedt. Først Apple, nu Intel. Så er der en god undskyldning for at opgradere! Tak!

  #13

  JeBus
  Bruger
  290 indlæg
  Offline

  Jamen så er jeg da utrolig glad for min nye 8770k… ffs

  puuha, det tar' cirka li'så lang tid som det gør for en tosse at binde sine træsko...

  #14

  Fisker
  Bruger
  12.515 indlæg
  Offline

  #8 Vi har ikke information om konkret hvad “exploitet” er endnu, det eneste vi kan se fra de fixes som er committet er at det har noget med kernens adresseområde at gøre.

  Som udgangspunkt så kører programmer i “user mode”, men går over til “kernel mode” når den skal gøre ting som fx at skrive til disk, snakke med andre programmer, osv.

  For at gøre det nemt og hurtigt så har “user mode” programmerne også nemt adgang til kernens adresseområde så når man skifter fra user mode til kernel mode, så ved den processoren allerede at den kan hente de forespurgte kald i det område den allerede kender til.

  Der skal så være en beskyttelse så user mode ikke kan læse/skrive til kernel memory, men det er så åbenbart det som fejler, og det er en fejl i hardwaren, så den eneste løsning er at man nu deler de 2 adresseområder op.

  Jeg tror spil også bliver hårdt ramt, da filadgang, netværksadgang, rendering og lyd alle kræver at kernen arbejder på det. Men ja det bliver vel en rent ud katastrofe for tidskritiske systemer.

  Vi ved at på Linux kan man slå det fra/til som man lyster, men standard virker det sådan at alle X86-processorer som ikke er fra AMD, de får denne feature.

  På Windows ved vi intet endnu, mit gæt vil være at det bare er slået til som standard, og at vi skal være heldig at få en dokumenteret/udokumenteret registry hack eller lignende for at slå det til/fra.

  #15

  Jacques
  Bruger
  10.368 indlæg
  Offline

  Og det ska vi betalende kunder bare æde oder was…? Det er da langt ude.

  Bye with a warmly hugs

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 80 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.