torsdag, juli 16, 2020

Gør hvad der gør dig glad… (job / ansøgning)

Daily Rush Debat Off-topic Gør hvad der gør dig glad… (job / ansøgning)

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Omnifilm
  Bruger
  5.427 indlæg
  Offline

  For et stykke tid sluttede min tid hos min daværende arbejdsplads. Det var tid til at komme videre efter 9 år.
  Men 9 år gør en utrolig forvænt og tryg… måske lidt for meget.

  Så da jeg stod der, på gaden… alene… kold… sulten… ej ok. Men da jeg stod der uden at have et sted at tage hen hver morgen blev jeg faktisk grebet lidt af en stille panik.
  Den sidste tid havde ikkr været god. Mine og deres visioner matchede ikke op og branchen er trykket i pris.
  Men jeg blev godt nok i tvivl om mit værd… og det var ikke en rar følelse.

  Tankerne kredsede rundt omkring muligheder og begrænsninger… skal jeg starte selv, skal jeg være skraldemand eller netto kassemand.

  Imellemtiden fyldte jeg noget af tomrummet med 3D som nogen af jer har set mig poste her.
  Har ikke været igang i så lang tid, men ledigheden gav rum til at udvikle nogen kompetencer indenfor området. Ikke i den grad at jeg lignede en som kendte til workflows i 3D branchen, men nok til at jeg turde prøve at sende lidt rundt til forskellige studier…. tænk nu hvis… og 3D branchen ser lækker ud.

  Mange afslag senere. Humøret er ikke fantastisk og jeg tvivler igen på mine evner. Et eller andet sted stod og skulle overveje om jeg overhovedet kunne bidrage med noget med min alder og min manglende 3D erfaring nogen steder.

  Men der var noget ved at sidde og modellere og putte texturer på. Det er sjovt… det er inspirende og for første gang i lang tid følte jeg sådan en dybtliggende glæde ved at sidde med det. Uansey om det så tog nogle dage at lave en enkelt scene.

  Tiden går og jeg begynder at søge jobs som ikke er direkte relevante for min branche… det var jeg nødt til.
  Men 3D blev jeg ved med uagtet… fordi jeg ku lide det. Ikke fordi jeg skulle.

  En dag ser jeg et opslag….. ikke hvad jeg er skolet til, men det indeholdte ord som grafisk, 3D og udvikling, og så var det en større stabil virksomhed tæt på mig. Jobbet lød rigtig fedt og med fremtids muligheder.

  Den søger jeg tænkte jeg… og sendte nogle af mine nyeste renderinger med.

  Efter en del afslag var selvtilliden lidt presset og jeg turde ikke lade mig selv tro alt for meget på at det kunne føre noget med sig.

  Men rekrutteringsbureauet ringede tilbage… de ville gerne mødes. Tog selvf imod den første dato de smed.

  Mødet gik godt… men jeg havde ikke den der “den er hjemme” fornemmelse i maven.

  Jeg var kommet ind for at snakke om eet job, men endte med at pitche på et andet som ikke var slået op. “Jeg tror du er bedre til den her… du har jo selv sagt du ikkr havdr så meget erfaring med det software.”
  Den anden stilling lød langt federe og ja… jeg er nok bedre rustet til den set ud fra et drifts synspunkt.

  Men faktum er at efter at have mistet håbet lidt pga ventetiden, så blev jeg kaldt til 2. Samtale, personlighedstest og nu har jeg lige været til 3. Samtale hvor jeg skulle forberede en præsentation af mit syn på koncept og udvikling hos dem.

  Er igen gået derfra med en lunken følelse i maven, men så må jeg huske de andre gange og tro på at jeg gjorde det godt. Den ene time føltes virkelig knap.

  Men vigtigst af alt… huske på hvordan jeg overhovedet blev taget i betragtning i første omgang……. fordi den glæde jeg følte i forbindelsr med noget jeg havde lavet smittede af på min tro på at det kunne være noget værd.
  Hvis ikke jeg havde haft det så sjovt og hyggeligt med 3D, og reageret på det. Så er det ikke sikkert jeg overhovedet havde fået søgt den stilling.

  Nu venter der 2 pinefulde dage på svar om de tager mig om bord.
  Og jeg tør tro på det og håber virkelig det bliver mig.

  Så husk… intet er så værdifuldt som glæde ifht. ens arbejde eller ønsker for fremtiden. Hvis du ikke nyder det du gør, så er det sværere at brænde igennem med det.
  Hvis du nyder det og finder glæde i det, så kan man også se det på dit ansigt og høre det på dine ord. Og hvem vil ikke gerne arbejde sammen med en glad kollega eller for en glad chef

  God vind til alle jer der søger.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  johbe
  Bruger
  9.510 indlæg
  Offline

  Krydser fingre for dig.

  Same shit, different day.

  #2

  PBT
  Admin
  3.083 indlæg
  Online

  Lige meget hvordan det går, er det sgu en inspirerende historie. Tak fordi du delte den – og held og lykke!

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #3

  BraXiz
  Bruger
  4.153 indlæg
  Offline

  Tillykke!

  Krydser fingre for dig.

  Er til dels enig, i det du skriver. Hvis man direkte hader det man laver, er det en god ide at arbejde hen imod noget andet.

  #4

  Jacques
  Bruger
  10.228 indlæg
  Offline

  Håber, du får det 😊

  Bye with a warmly hugs

  #5

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.290 indlæg
  Offline

  Krydser fingre, og forstår dig godt.

  Jeg blev forsøgt headhuntet til en særlig stilling for et par mdr. siden også, men jeg tog ikke springet.
  Jeg trives endda ikke ligefrem super godt i min nuværende stilling, men jeg giver det lige en chance. Men det var sq godt nok et par sjove dages forhandlinger, hvor tankerne lige gled hen på den rene forbrugsfest, men fornuften sejrede

  Hvis jobbet ikke fungere for en, så kan man få tendens til at blive i så dårligt et humør, at venner og familie ikke kan holde en ud. Efter ni år forstår jeg faktisk godt , at du ville prøve noget nyt.
  Trygheden du omtaler er lidt det samme når man skifter job, og rutinerne og opgaverne bliver anderledes og ukendte. Pludselig kan man ikke længere leverer til UG med det samme.
  Nogen ser det som en enorm uoverskuelig opgave, og får hjertebanken når de vågner om morgen, hvor andre ser det som en spændende udfordring, og mulighed for at lærer nye ting.

  Forhåbentlig kommer du godt på plads med det du godt kunne tænke dig at arbejde med.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #6

  nEmo
  Bruger
  3.736 indlæg
  Offline

  Good luck dude!

  Der sker altid noget godt for dem der knokler, og hvis der er en ting jeg har lært af at have siddet for begge ender af bordet, så er det at være ærlig og autentisk hele vejen igennem – så skal det nok lykkes.

  Hvis det ikke skulle blive denne gang, så vær insiterende på at få vide hvorfor de ikke valgte dig, og hvad den anden person kunne som du manglede.

  And isn't it ironic, don't you think?

  #7

  Sven_Bent
  Bruger
  25.733 indlæg
  Offline

  Jeg er enorm glad for mig arbejde men omvent har jeg aldri haft problemer med at var abejde soegende heller ikke. selv med alle 24 timers i doegnet hele ugen igennem tilraadighed har jeg ikke nok tid til at lave alle de ting jeg vil.

  om det er fra simpet at spille spil /eller glo tv til at rode med skripting eller teste underlige ting. saa er jeg en enorm nysgerrig person og elsker at tilegne mig ny viden.

  jeg ville aldrig arbejde et sted jeg ikke broed mig om bare for for at faa lidt mere i kassen. saa justere jeg heller mit forbrug

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #8

  Kufad
  Bruger
  3.538 indlæg
  Offline

  Jeg har også selv været i et job, hvor det faktisk ødelagde mit humør og hele min hverdag. Knold og tot var hhv. chef og teamleder, og jeg glemmer aldrig hvordan min teamleder konstant kiggede mig over skulderen og kommenterede hvis jeg ikke liiiiiige gjorde tingene efter hans hoved.

  Jeg blev fyret, tog ud at rejse, kom tilbage og blev headhuntet til det sted, hvor jeg nu har været i 4 år. Jeg har den bedste chef, et super godt team og gode arbejdsopgaver. Det er en verden til forskel!!

  Held og lykke, mate! Fingers crossed!

  PSN & XBL & Steam: kufad

  #9

  Emilsa
  Bruger
  11.166 indlæg
  Offline

  Knold og tot var hhv. chef og teamleder

  Det har jeg også prøvet, det er fanme ikke til at holde ud. Jeg har arbejdet på en fabrik hvor værkførern og chefen ikke var enige om prioriteringer og produktionsflow hvor chefen hele tiden gik ind og lavede om på værkførens beslutninger. Resultatet var en pisse frustreret og stresset værkfører der lod det gå ud over alle andre. Chefen kunne også finde på at justere hastigheden på maskinerne mens folk arbejdede uden at sige det til dem. Når det så gik galt så luntede han ligeså stille væk og lod som om han aldrig havde været der.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #10

  kongkim
  Bruger
  16.145 indlæg
  Offline

  Godt skrevet.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #11

  Omnifilm
  Bruger
  5.427 indlæg
  Offline

  Tak for alle jeres støttende kommentarer de er værdsat.

  Fik lige en sen sms som efterlod alt for mange spørgsmål igår aftes xD Heldigvis fulgte de så op på den her til formiddag.
  Jeg spurgte helt konkret hvor mange vi er tilbage og vi er to nu… de var glade for min præsentation og vision, nu mangler jeg så at snakke om personligheds og iq testen, samt et endeligt møde med chefen og chefens chef.

  Men det endelige møde ligger først i starten af august (feriemode for alle parter), så nu skal jeg leve af sodavandsis hele sommeren x)
  Jeg håbede lige jeg var nået i mål. Men tager da gerne lige en runde mere. Det er nu også lidt spændende på den fede måde haha.

  #12

  snowball42
  Bruger
  1.295 indlæg
  Offline

  #11 ok, det synes jeg er pænt dårlig stil… så starter de et ansættelsesforløb, og holder så 2 mdr ferie lige når de mangler sidste samtale. Comon.. Det er sku ikke ok.

  Når det så er sagt, så et virkelig godt indlæg. Det er altid godt at høre at du nu trods alt har været i finalen omkring jobbet. Det må da give dig blod på tanden, også selvom dette job ikke skulle falde ud til din fordel.

  Jeg skal nok krydse fingre for at det falder ud til din fordel. Så skal du bare lige holde modet oppe i et par måneder endnu for at få svaret.

  #13

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.290 indlæg
  Offline

  #12
  Enig dårlig stil.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #14

  Omnifilm
  Bruger
  5.427 indlæg
  Offline

  Jeg vil ikke holde det imod dem da der ligger en meget god årsag bag…. omend det er lidt tungt at vente så længe.

  #15

  Guru35
  Bruger
  165 indlæg
  Offline

  #14 Klart! Når du så gerne vil have jobbet, så skal du fokusere på at bevare det positive mindste, så at du også skinner igennem til sidste runde. Brug tiden på at sætte dig endnu mere ind i området og branchen generelt, og øv dig lidt med dit 3D.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.