torsdag, januar 28, 2021

Gode tips til hvidevarer

Daily Rush Debat Off-topic Gode tips til hvidevarer

 • Dette indlæg indeholder 20 kommentarer, har 16 deltagere og blev senest opdateret af  mortendb for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  JT
  Bruger
  2.314 indlæg
  Offline

  Hej DR,

  Det er altid godt at spørge til råds herinde omkring praktiske ting.
  Sagen er den at vi gerne vil se på en ny vaskemaskine.

  Jeg er lettere frustreret i min søgen, fordi det virker til at alle de gængse forhandlere; elgiganten, power, skousen. whiteaway ,etc. ikke forhandler samme modeller af samme mærke. Det gør det umuligt at sammenligne priser på tværs af forhandlere. Så har man kun pricerunners historik fra samme forhandler at gå ud af fra. Men når samme produkt jævnligt svinger fra fx 8000 til 3000, så bliver det endnu mere forvirrende. Hvornår er noget billigt så?

  Hvad har I andre gjort, hvis I har købt ny vaskemaskine for nyligt?

  Hvis I kan anbefale et mærke/modelnummer, så er jeg også interesseret i det.

  Mange tak.

  Just kidding God tirsdag

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  anden145
  Bruger
  748 indlæg
  Offline

  Kunne godt tænke mig at høre om det samme, da vi (snart) står i samme situation.

  #2

  TabascoPreben
  Bruger
  839 indlæg
  Offline

  Har haft noget knas med de siemens maskiner vi har haft så nu har vi prøvet med en Miele. Det lyder til at de holder længere, men prisen er så også derefter… Det vil til gengæld spare noget bøvl ift. hvert 4-5 år at skulle finde ny maskine og smide den gamle ud.

  #3

  gumshot
  Bruger
  570 indlæg
  Offline

  Hvis du følger pricerunner, så har de vist fået pris historikken til at virke. Så allerede der kan du se om normale tilbud er gode tilbud, hvis vi ikke tager dagstilbud , åbningstilbud og lign. med.
  Jeg købte først AEG produkter til tør og vask, tør virker stadig efter 15 år, vask blev fornyet fordi jeg ville, ikke fordi den krævede det. Nu er det samsung med lidt mere plads til dyner osv..

  Om Samsung så gør det, må jeg erfare, det tager nogle år af ens liv af vurdere, når de skal passe til ens brugsmønster. Vi passer jo alle vores produkter forskelligt, og vaskemaskiner skal jo også plejes.

  Jeg giver dig gerne ret i det kan være svært at finde gode priser , især når deres tilbudsvare i power/elgiganten slet ikke er der, når man kommer derned.
  Et råd der, hold fast i budget, lad dig ikke købe af et alternativ som findes på lagret og evt gå til konkurrenterne hvis du er rundt i butikkerne. power vs elgiganten er nok de 2 som lettest giver efter.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #4

  solvhoi
  Bruger
  679 indlæg
  Offline

  Det er i bund og grund samme maskine med nuancerede navne. Så er de tvunget til prismatch.

  Jeg skiftede vores maskine i efteråret og valgte en Bosch serie 8 med automatisk sæbedispenser. Fik den for 5555kr og en tilsvarende miele koster ihvertfald 12000. Jeg sværger ellers til miele fordi det er klassemaskiner.

  #5

  Sanjo
  Bruger
  872 indlæg
  Offline

  Det er egentlig ret nemt. Køb Miele, det er lidt dyrere end det andet, men det er kvalitet der holder.

  #6

  MiNo
  Bruger
  2.847 indlæg
  Offline

  Som husejer / familiefar så dukker sådan et spørgsmål ofte op når maskinparken skal fornys. Jeg har valgt at være medlem af Forbrugerrådet Tænk (tænk.dk) som har nogle virkeligt gode tests af alverdens ting men især det mest brugte hvidevare og elektronik. Vil man ikke betale, så kan man nasse ved at kikke efter produkter som de har udråbt som testvindere. Det reklamere der ofres med. Omend man så ikke opdager at et andet produkt er bedre til ens specifikke behov (hvis man har den slags). Deres blad og artikler er ganske gode og her oplyse de feks ofte om hvilke maskiner der er identiske trods forskellige modelnumre eller fabrikater!

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #7

  ZeroSeven
  Bruger
  2.172 indlæg
  Offline

  Vil anbefale at sørge for at få en maskine med en Bestikbakke, fremfor en Bestikkurv.
  Den er meget nemmere at tømme, med betydelig mindre for at stikke eller skære sig. Og fordi bestikket ikke står op af hinanden, kan der ikke gemme sig madrester mellem skeer og lignende.
  Vil mene det er en af de vigtigste QOL features i en opmaskine.

  #8

  anders-cold
  Bruger
  4.467 indlæg
  Offline

  #7: Stikke eller skære sig? Stil knivene med bladet nedad – problem solved.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #9

  snowball42
  Bruger
  1.389 indlæg
  Offline

  #7 Jeg vælger som regel at vaske mit bestik i min opvaskemaskine. Jeg skal ikke kunne sige om #0 ønsker at benytte den vaskemaskine han er på udkig efter til at vaske bestik i, men umiddelbart tror jeg det ikke.

  #0 Jeg købte for et par år siden en LG der kan klare 12 kg tøj på en gang. Det er konen voldsomt glad for, da det lige skærer antallet af nødvendige omgange vask ned. Det satte antallet af muligheder gevaldigt ned. Vi ville dog købe en i samme størrelse igen.

  I forhold til at du ikke kan sammenligne på tværs er at de gerne har deres “egne” versioner af samme vaskemaskine. Så typisk hedder de lidt andet helt til slut, mens maskinerne er de samme. Det gør det næsten umuligt at sammenligne uden at skulle bruge rigtig meget tid på det.

  Som flere nævner, så er Miele klart det bedste, og nok også den vaskemaskine du vil kunne have de næste 20 år. Omvendt, så holder en billig vaskemaskine måske 5-10 år, og koster 1/4. Bevares, det kan da godt være at feature sættet er bedre på Miele, men hvis du sammenligner en 10 år gammel maskine med en ny low-cost maskine, så er de jo nok blevet bedre i den periode. (Skal da gerne indrømme at hvis jeg havde været mindre nærig, så havde jeg da også valgt en Miele hvis de har en i 12+ kg klassen.)

  Køb dig adgang til tænk for en enkelt måned, koster vist 50ish kroner. Så kigger du på maskinerne og ser hvilket budget du gider at ofre på en vaskemaskine.

  #10

  FedeAnderzen
  Bruger
  6.308 indlæg
  Offline

  Køb en tysk maskine der passer til dit budget og behov. Du kan ca regne med at den holder et år pr 1000 kr du giver for den.

  De billige modeller er lavet af plastic dele og der er sparet på ALT for at få prisen ned. Derfor kan det sjældent betale sig at reparere på dem. Køber du en Miele som andre anbefaler så kan den for det meste repareres og er du lidt god ved den så holder den i mange år.

  Har du børn eller skal have det inden for de nærmeste år, så ville jeg vælge Miele for der er ikke noget værre end en ødelagt vaskemaskine og unger der skifter tøj 4 gange om dagen. Og af en eller anden årsag går de maskiner altid i stykker sent fredag og gerne op til en ferie…..

  Jeg ville ønske jeg havde en kagearm.

  #11

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.509 indlæg
  Offline

  #0
  Hvis du bruger skjorter i forbindelse med dit arbejde, eller bare i dagligdagen, så kan jeg anbefale at få en maskine med damp funktion.
  Jeg købte en AEG, og jeg er godt tilfreds med vaskeresultatet, men damp funktion har gjort mig vildt tilfreds med købet

  #9
  LOL jeg sad og tænkte det samme mhs. til #7. Totalt wtf moment.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #12

  nEmo
  Bruger
  3.773 indlæg
  Offline

  Hvad end du gør, så få en med bestikskuffe!!!

  And isn't it ironic, don't you think?

  #13

  MiNo
  Bruger
  2.847 indlæg
  Offline

  Skal aldrig have en med bestik skuffe.

  Det virker enormt besværligt når man skal have al bestik transporteret over til en skuffe med bestik.

  Eller hva?

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #14

  gumshot
  Bruger
  570 indlæg
  Offline

  Jeg ville være rigtig ked af og vaske underhyler i bestikbakke eller kurv ;( , så hellere adskille tøjvaske og bestik vask , og helt glemme den problematik, for det er jo ikke så aktuelt

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #15

  ZeroSeven
  Bruger
  2.172 indlæg
  Offline

  #7 Tyder på jeg havde en Brainfart, da jeg skrev den kommentar inden jeg hoppede i seng den nat XD

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.