torsdag, november 26, 2020

George Floyd’s død – har USA ændret sig?

Daily Rush Debat Politik George Floyd’s død – har USA ændret sig?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Canis_Lupus
  Bruger
  2.846 indlæg
  Offline

  Som i nok allerede har læst på den ene eller anden nyhedsside,
  så er der en by i brænd nu i USA over Georg Floyds død.
  Jeg gad ikke engang at se videoen til slut fordi jeg var ved at brække mig.
  Forstil jer, at det er jeres familiemedlem der står der mens politiet bare kvæler ham, og de 3 andre betjente står klar, med tårgas og klar til at skyde dig ned, hvis du gør noget for at stoppe deres kollega, som stille og roligt slår din bror ihjel.

  Man så eksempler på det samme, selv da Obama var president.
  Racismen har altid været i USA, med den mørke historie som landet har.

  Mit spørgsmål er, er det blevet værere nu under Trump ?
  Eller er det bare en udvikling der har kørt non-stop,
  fordi jeg synes bare de sidste 10 år har man efterhånden læst eller hørt om rigtig mange historier hvor sorte mennesker, helt ubevæbnet bliver skudt ned.

  Bare i sidste uge var der en ung fyr, der var ude på en fucking løbetur (undskyld mit sprog), som blev skudt af en redneck og hans søn.

  Har USA ændret sig, eller er det bare “just another day in the USofA”?

  • Dette indlæg blev ændret for 5 måneder, 4 uger siden af  Canis_Lupus.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 287 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  JVA
  Bruger
  1.281 indlæg
  Offline

  Det ved jeg ikke rigtigt. Gider ikke følge så meget med i hvad der sker i USA, jeg er helt ligeglad med hvem der er præsident eller ej. Tror USAs politivæsen har et uddannelses problem, så vidt jeg har forstået tager det under et år at kunne blive politibetjent. Derudover med deres våbenlov ved politifolkene reelt set ikke om dem de prøver at inspicere eller stoppe på andre måde bærer våben, hvilket nok har medført at nogle uskyldige er blevet dræbt. Det hjælper så heller ikke hvis betjentene er racistiske, da de nok vil være hurtigere til at skyde først eller benytte sig af metoder der er helt hjernedøde.

  Pak mig ind i min færøske trøje,
  mit olietøj og min sydvest,
  og drik jer en bajer
  den dag, jeg ta'r fra jer
  til det sted, hvor der aldrig er regn eller blæst.

  #2

  Emilsa
  Bruger
  11.362 indlæg
  Offline

  #0 – Trump er bare et symptom, og det kan da godt være at nogen er blevet mere modige i deres racisme med ham som præss. Men det er et systemisk problem og det stikker dybt og det er aldrig blevet addresseret….

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #3

  Fox
  Bruger
  3.873 indlæg
  Offline

  USA har et farveproblem ! Hvilket man jo tydeligt så under OJ sagen….for lad os nu være ærlige; han var HELT sikkert skyldig, men man turde ikke dømme ham grundet truslen om raceuroligheder….så skal vi ikke bare sige at de har et problem derovre. Oveni det så tror jeg at folk som har en farvet mening om emnet skulle være med i en ride-a-long en måneds tid med en hvid betjent…så tror jeg en del misforståelser ville forsvinde.

  Ham betjenten’s liv nu her er jo også ovre og så er der vel sket justice ?

  Jeg forstår så stadig ikke at folk vil diskutere med politiet – for de ved jo de taber….At vi hører nogle grelle historier fra USA kan jo få en til at krumme tæer…men jeg krummer dem sgu lige så meget over den handlings-lammethed og absolut vattede politistyrke vi har i DK. Dem er der jo ingen længere der har respekt for.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #4

  Emilsa
  Bruger
  11.362 indlæg
  Offline

  #3 – Nej Justice er ikke sket, folk er rasende over et vedvarende problem med politimord og politibrutalitet. De har fået nok af systemisk racisme.

  Det er iøvrigt ikke altid politiet vinder den dialog, her tabte de diskussionen så meget at de blev hjemløse

  null

  og hvad er i øvrigt for noget pjat det her

  Ham betjenten’s liv nu her er jo også ovre

  Sammenligner du seriøst at blive myrdet med at miste sit job og stå til et par år i skyggen. Det vildeste han får er en dom for uagtsomt mandrab, de er allerede ved at køre skytset i stilling og skyde skylden på eventuelle underlæggend helbredsmæssige skavanker hos den myrdede.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 4 uger siden af  Emilsa.
  • Denne kommentar blev ændret for 5 måneder, 4 uger siden af  Emilsa.
  #5

  Deadmeat
  Bruger
  7.504 indlæg
  Offline

  Jeg har kun været 1 gang i USA, og har ikke noget mod folk derovre, men som land og politisk system er det i min optik fuldstændig forfejlet og bund råddent fra ende til anden.

  De har så meget dårlig historie helt tilbage fra borgerkrigsriden og før, som stadig den dag i dag splitter landet både geografisk, kulturelt og racemæsssigt.

  Deres retssystem er med danske briller sygt, uretfærdigt og har lidt for ofte politiske/sociale/racemæssig slagside. Og det ses jo helt op i højesteret, hvor de politiske udpegelser og livslange stillinger gør det mest af alt til et politisk værktøj er sted i retssystemet hvor lov og politik burde være helt adskildt.

  Den nuværende sag er blot endnu en symptom reaktion på ovenstående, og er så nok også forstærket af voldsomme frustrationer over Corona nedlukning.

  Jeg tænker også som nævnt i tråden her, at Trump netop også blot er endnu et symptom på hele systemets nedbrydning.

  Der er helt sikkert mange fantastiske ting, muligheder og mennesker i USA også. Men fra mit synspunkt er der så mange dårlige ting i landet og jeg hverken har lyst til at besøge eller bo der.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #6

  Fox
  Bruger
  3.873 indlæg
  Offline

  #4 – og dem der brændte den bygning af skal i fængsel….eller burde man bare forsøge at forklare dem, at det er deres egne skattekroner der gik op flammer ?

  Det er vel ligeså forkert at påstå; at alle sorte er banditter – som at påstå at alle betjente er racister ? Eller er det noget andet ?

  Og jo – mandens liv er ovre; han står til 10 år i fængsel (hvilket han får grundet politik) og han mister alt hvad han ejer. Oveni det snakker vi jo ikke et hotelophold som i DK – derovre har de rent faktisk rigtige fængsler og hvad tror du der sker med en betjent sådan et sted ? Nemlig…men uanset – han skal dømmes efter loven. At du så mener han slipper for billigt – det er jo ikke mandens skyld, men systemet.

  …og det fik jeg ikke med i første omgang; men Trump spiller slet ikke en rolle her. Man overspiller hans rolle alt alt for meget. Han er allerede godt beskæftiget med hans latterlige twitterkrig…..Blev der skudt sorte under Obama = Ja ! ….nuff said.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #7

  Nass
  Bruger
  2.173 indlæg
  Offline

  Svært at se håb for USA.

  Det fremstår som et plat land med en plat befolkning. Hvordan kan så mange amerikanere være så dumme, at Trump kunne blive valgt?

  Jeg tror, at vi vil huske denne tid resten af vores liv. Et folk, som ligger som de har redt. Skrækeksemplet på, hvordan uhæmmet kapitalisme fører til en korruption, som underminerer uddannelsessystemet, og gør gennemsnitsbefolkningen så dum, at de ikke kan gennemskue korruptionen.

  En dystopisk spiral.

  Hell, it's about time

  #8

  Tbear-Dk
  Bruger
  5.408 indlæg
  Offline

  Will Smith: “Racism Is Not Getting Worse, It’s Getting Filmed”

  Sandt/Falsk?

  #9

  Emilsa
  Bruger
  11.362 indlæg
  Offline

  #8 – Sandt, og ikke nok med det, det bliver delt på de sociale medier, hele tiden vidt og bredt.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #10

  Ixnatifual
  Bruger
  2.563 indlæg
  Offline

  #7 Amerikanerne er jo netop trætte af korruptionen i de politiske partier. Jeg tror mange stemte Trump fordi han var en outsider i håb om han ville være anderledes på det punkt.

  #11

  Ixnatifual
  Bruger
  2.563 indlæg
  Offline

  #8

  #12

  anden145
  Bruger
  741 indlæg
  Offline

  Man kan blive så ked af det og bekymret for, hvad der kommer til at ske med USA som samfund. Knækker det over?

  Trump er uden tvivl et symptom, men han bærer efter min mening også den del af ansvaret for hvad der sker. Som leder og Præsident, bør han gå forrest i forhold til hvordan man udtaler sig, hvordan man opfører sig og hvordan man omtaler sine medmennesker – både dem er enig og uenig med.

  Jeg synes Trevor Noah, opsummerer der ganske godt

  #13

  wOOOOt
  Bruger
  1.244 indlæg
  Offline

  Race og politi problemerne er ikke Trumps skyld.
  Men det kan kun ændres, hvis de får en ordentlig præsident.
  Så det er Trumps skyld, at det ikke er blevet bedre de sidste 4 år.

  #14

  Nickell
  Bruger
  4.368 indlæg
  Offline

  Rodney King-sagen satte også landet i brand i 90’erne. Det var Detroit i 70’erne.

  Jeg bryder mig ikke om Trump, men jeg kan desværre ikke give ham skylden her. USA har brug for store reformer, før situationen kan forbedres. Men selv i Frankrig har man vilde optøjer fra tid til anden. De har dog også en blodig kolonitiden, som man ser konsekvenserne af i dag.

  Xbox-nyheder? https://xgamer.dk
  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #15

  Noztra
  Bruger
  2.215 indlæg
  Offline

  Ved godt de tager lidt pis på den, men også en god video fra Trevor Noah.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 287 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.