lørdag, september 26, 2020

Gaming og ensomheden

Daily Rush Debat Off-topic Gaming og ensomheden

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  (der var ikke en kategori, som hed gaming, så jeg valgte offtopic)

  Hvornår har du sidst siddet med en ven i sofaen og battlet imod hinanden i et spil foran tv’et? eller har sat ved siden af hinanden og snakke og spillet, mens i har hygget jer?

  Det er nok ikke ret tit, eller meget lagt tid siden.

  For spil industrien, spytter jo ikke så mange af denne type spil ud, andet hvis det er online co-op, det som man i gamle dage kalde for ” 2 player” spil. Som selvfølgelige foregik offline, når man sad med en makker ved siden af og hyggede sig, fordi underholdning var face to face.

  Sådan er det ikke længere, desværre. Det er lidt som om, den menneskelige kontakt er ved at uddø for åben skærm og ingen gør noget ved det. Man lader bare stå til, fordi det åbner nye døre man kan træde ind ad og bare gøre hvad man vil, måske det er det som trækker?

  Her tænker jeg på, at man jo hoppe online og spille når det passer end, for der er jo altid nogen at spille med, og så er man jo lige glad med hvem det er, og man har jo heller ingen relationer til denne online person man spiller med eller imod, så kan man være pænt lige glad med hvad man siger eller gør, for chancen for at man møder den person igen, er ret lille.

  Sådan kunne man jo ikke tillade sig at gøre, hvis denne person sad ved siden af dig i sofaen, og i var fælles om at udføre i opgave, eller hvis du tabte i Tekken eller et andet spil hvor i var imod hinanden. For så var du ret sikker på at han ikke gad spille med det igen, og så have du ingen at spille med.

  I dag har man forums, Facebook, Twitter og jeg skal komme efter dig, hvor har man mange muligheder i dag for at finde nogen at spille med, online, men man glemmer jo helt det menneskelige der er ved face to face kontakten og den glæde der er ved at glædes med en sofa spil makker, når man har klaret et ræs, en bane eller hvad man nu har gennemført sammen.

  Det får man ikke ved at sidde alene i sit mørke værelse når man snakker med en ansigtsløs internet person igennem teamspeak eller skype. Selvfølgelig kan man glædes over man har udført det, men det er en hul glæde, for hvem kan du snakke med om det, når Xboxen eller playstation er slukket, ingen, for hvem skulle det dog være? *tankestreg*

  Men hvis du er ensom til at starte med og ingen har at spille med, ej heller at snakke med, så de spil der spyttes ud i dag, bare endnu en håndfuld salt i såret, hvor der lige trædes en ekstra gang, for at være sikker på, at det gør ondt og er smertefuldt.

  For mange spil i dag, er jo sådan lavet, at de jo gør ondt at spille, hvis man har 0 venner på sin liste, for de er jo lavet til at man har venner, og selv om Xbox One har nogle fantastiske værktøjer til at spille venner, så virker det bare hult, for det bliver bare trukket ned over hovedet på folk uden nogen mulighed for at slå det fra, og så gør det sgu ondt, at hele tiden blive påmindet om hvor ensom man har, og får smidt muligheder i hovedet man ikke an bruge til noget som helst, fordi ingen bruger dem til at starte med.

  Fx på Xbox One, har man jo muligheden for at oprette klubber, så man kunne finde andre som har samme interesse eller andre ting, og det er en super tiltag, hvis folk ellers brugte det. For bruger man lidt tid på at kigge mange klubber igennem, så finder man ud af, de klubber der er gang i, er klubber hvor der ingen kontakt er, andet i form af screenshots eller video klips.

  Det er lidt som om, folk har udviklet en form for berørings angst for at kommunikere med andre mennesker og bare vælger den mulighed for ikke at gøre det, men jeg siger jo ikke at ingen snakker sammen, der er selvfølgelig folk som gør, men jeg kan jo kun snakke ud fra, hvordan det ser ud fra min side af skærmen og de oplevelser jeg har med det og hvordan jeg oplever ensomheden i en online social verden, hvor man bare holdes udenfor.

  Det er ikke svært at finde folk man kan følge på Xbox One, en latterlig og ulogisk funktion, hvad fanden har man Twitter til, men på Xbone kan man fælge folk og følger de ikke tilbage, er man ikke venner. Hvorfor ikke bare genindføre det gamle system med at man sendte en venneanmodning og så ventede man på at modtageren godkendte eller afviste og så var den skid slået.

  Hvad skal jeg følge folk for, det gør man da bare ensom, for så følger jeg en masse mennesker jeg ikke kan skrive med alligevel. Ligeledes er det den anden vej rundt, folk kan følge mig, uden at jeg kan forhindre det, og det gør jo en ensom mere ensom, for hvad skal man med mennesker man alligevel ingen kontakt har med?

  Når man fx spiller Battlefield eller Call of Duty online, og man har lavet nogle fede kills, eller noget som er fedt, hvem har man at fortælle det til, ingen, for dem inde i spillet er nok pænt ligeglad med dig, fordi de kender jo ikke en, og ved hvem man er og ligeledes den anden vej rundt.

  Når man spiller online imod eller med folk man ikke kender, er det som at spille offline, for hvad er det, der gør det online, hvis man alligevel ikke snakke med nogen?

  Online er en ente som man kan ikke bruge til noget som helst, når man er ensom, den gør bare at man føler sig mere ensom, og jo mere konsollerne bliver “online sociale” jo mere gør det ondt, for man bliver hele tiden påmindet om, at man ingen venner har.

  For har man intet til at starte med, så har man intet når man slukker konsollen eller starter spillet, for her bliver man også påmindet om hvor ensom man er.

  Det er lidt værd at tænke lidt over

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  knaseren
  Bruger
  6.819 indlæg
  Offline

  jeg synes helt sikkert at man er blevet mere ensom og isoleret, efter internettet blev tilgængeligt i form af et fast beløb pr måned. alle mine venner fik cybercity internet ca ved 1998. og jeg ser ingen der sidder sammen og spiller mere. at man er social i form af at spille coop over internettet med teamspeak er kun en semi socialitet imo. og når man bliver træt af spillet og går hvert til sit, hvis man ikke finder nyt spil, så kan ensomheden rigtig mærkes.

  i7-6700k - asus z170 pro gaming - 16gb corsair dominator platinum 3000mhz -MSI GeForce RTX 3080 GAMING X TRIO-10GB GDDR6X R - Predator Z321QU - 500gb 950 pro - 500gb 850 EVO - 1TB 860 EVO - Fractal define XL

  #2

  TormDK
  Bruger
  14.689 indlæg
  Offline

  tl;dr – hvad gør du selv for at undgå ensomhed sådan helt generelt? Der er ikke nogen der kommer og samler dig op. (Ikke som udgangspunkt i hvertfald)

  #3

  kenkari
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  Wall of text.

  nogle ville så argumentere, at hvis man føler sig ensom, så er det nok ikke gaming verden man skal ind i. Der er meget ensomhed, i og med du ikke snakker med mennesker face to face, og lige meget hvor meget man argumenterer for at der kan være sociale aktiviteter i gaming, så er face to face interaktion noget alle mennesker skal have for ikke at føle sig ensomme.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #4

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #2

  Svaret er i oplæget

  Men jeg har gjort meget, og liget meget hjælper det. Det ville være en fortælling som er længere end det jeg lige har skrevet

  #5

  Tequilashot
  Bruger
  4.805 indlæg
  Offline

  Jeg spiller ikke for at være sammen med mine venner men for at stresse af.

  Spiser går i byen, hjælper og andet med vennerne.
  Spiller for at rase af når træning ikke er nok efter arbejde eller skole (kursus) som jeg tager lige nu.

  Har desværre ikke læst hele topic. sorry ska spille.

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #6

  Jeremias
  Bruger
  1.075 indlæg
  Offline

  Jeg synes helt sikkert, at du har fat i noget her. Men for mit vedkommende handler det som oftest om hvem af mine venner der er online i aften. Jeg har i øvrigt lige siddet til LAN hele aftenen og natten til i dag med 7 af disse venner!

  Jeg er primært PC-gamer, men ejer da også en PS4. Og ja, jeg sidder ofte om aftenen og savner de gode gamle dage i mine teenageår hvor mine venner var på hver eneste aften. Nu er vi voksne, og har gang i alt muligt andet, og jeg mener at det helt sikkert er en balancegang. Hvis du sidder og savner venner mere ofte end du ønsker, så skal du nok ikke “bebrejde” de sociale medier og alskens værktøjer til at game osv. online, men du bør nok kigge indad, og se på om du selv gør nok, for at holde kontakten til disse savnede venner vedlige.

  Nu tager jeg MÅSKE bare for givet, at det er sådan du har det.. Sådan tolker jeg teksten..

  Tag da mobilen, eller bedre endnu; cyklen, og få fat i en kammy eller to, og smadr dem i Fifa, Tekken eller bare drik en kop kaffe eller hva’ faen man drikker nu om dage for at være smart. =)

  Nu vil jeg slukke min computer, og sætte mig op til min kone i sofaen. Tak for din tråd =)

  Hader når folk siger "Hvor fanden er Herning"...

  #7

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #1

  Ja, og det er jo ikke kun indenfor gaming, samme billede ser man jo også når man slukker konsollen eller computeren

  #8

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #3

  og det er jo det som er problemet mange gange, at man ikke får den face to face kontakt.

  #9

  kenkari
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  #8: Men det er jo DIG der skal skabe den, og ikke forvente andre skaber den kontakt til dig. Hvis DU føler dig ensom, så er det op til dig, at ændre den tilstand.

  Jeg kunne her smide en video til Shia Lebeuf’s “You can do it” Video, men vi har alle set den, så du ved hvad jeg vil sige-.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #10

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #6

  Ja, jeg vil da give dig ret i at man bliver ældre og har andre ting man vælger frem for gaming, helt klart.

  Men man kommer jo heller ikke udenfor at man har en online socialt samfund efterhånden, og ja jeg kan ikke give det hele skylden, for noget er jo ikke bedre end dem som bruger det

  Men ja, jeg har igennem mange år forsøgt at finde nogen at snakke med og spille med, men lige meget hvad jeg har gjort, så det altid endt med jeg har en inaktiv venneliste, hvor der intet sker.

  Her flere gange på et andet forum oprettet emner hvor ejg søger folk at spille og snakke med, og lige lidt hjælper det, og ej heller hvis man oprette ren tråd om at man ønsker at spille med noget den dag og kl det, så dukker der jo ingen op.

  Jeg ved ikke hvad mere man skal gøre. Men ja jeg savner sgu også lidt de go’e gamle dage.

  #11

  Jeremias
  Bruger
  1.075 indlæg
  Offline

  Hvilke spil spiller du, dude?

  Hader når folk siger "Hvor fanden er Herning"...

  #12

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #9

  Ja, selvfølgelig er det mig som skal sparke bolden ud, men hvis ingen gider tage imod den, så er det jo lige vidt.

  Og den “just do it” video er kanon fed, for den er rigtig nok. Men det hjælper jo ikke ret meget, når man som 40 årig, ikke kender den verden har lever li, og bare ser man bliver mere og mere ensom, som jeg skriver i oplægget, så er det ikke nemt, at finde ud af hvad man skal gøre.

  Jeg har flere gange på et andet forum, forsøgt at samle en lobby, og gæt hvor mange som dukkede op? 0

  Hvad mere synes jeg skal gøre?

  #13

  G33ky
  Bruger
  133 indlæg
  Offline

  #11

  Jeg spiller for det meste racing spil, men er begyndt at prøve at finde nye genre at spille. Og jeg spiller sådan set ikke online, med mindre kan jeg snakke med folk og i hvert fald ikke racing spil.

  Men har da bl.a. CoD Infinite warefare og BF1 som jeg ikke ved om jeg kan li endnu og Forza Horion 3, er bare gammel vin på næsten ny flaske.

  Så der er ikke så mange gode racing spil længere, som der var førhen.

  #14

  kenkari
  Bruger
  5.247 indlæg
  Offline

  #12: Du skal først og fremmest ikke forsøge at samle nogle op fra et online forum. Allerede der går det galt.

  Jeg ved ikke hvad du skal gøre, for jeg kender dig ikke. Vi er alle forskellige med forskellige interesser, så hvad du skal gøre, er helt og aldeles op til dig selv.

  Jeg kan dog fortælle dig, at jeg selv har stået og står i den situation som du står i, hvor jeg føler mig ensom, og det at sparke bolden op i luften og ikke se den grebet, kan være utroligt svært. Men, det galdt op for mig, at finde nogle fysiske steder jeg kunne tage hen til, hvor der var nogle ligeværdige interessefæller, som jeg kunne mødes med og interagere med i forbindelse med en interesse.

  Og det virkede for mig.

  Hvad der virker for dig, for at få bugt med den ensomhed du føler, er helt og aldeles op til dig. Og nu smider jeg den bare derud. Det kan jo være uden for gaming verdenen du skal finde den vej ud af ensomheden

  Stay Loyal - Forget Royal

  #15

  StultusX2
  Bruger
  5.673 indlæg
  Offline

  ..og så er der, sådan en som mig – der sværger til single player (om det så er nok så uddøende!?)
  Og således er vi alle forskellige i vore behov. Hvilket vel ér okay?

  Men ja, jo det var da hyggeligt i barndommen, med en 64’er og eller Amiga..
  Hmm….savner faktisk at give nogen prygl i Artillery Duel, ansigt til ansigt
  (vækker lige min datter!?!)

  #14 Du er da på Grinder?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.