onsdag, januar 27, 2021

Fremtidsplaner

Daily Rush Debat Off-topic Fremtidsplaner

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  Fik idag at vide, at min tablet ikke længere understøttes til mobil netbank, og android kunne ikke opdateres.

  Den var kun 4 år gammel. Nøglekort-app virker heller ikke. Stort set intet fungerer efter 4 år.

  Derfor kunne jeg godt tænke mig, at det offentlige – staten, samfundet og private virksomheder, sammen bliver enige om fremtidsplaner med al fremtidig tænkelig teknologi (som endnu ikke er udviklet) og hvordan det skal udrulles ude hos de enkelte borgere, så man som borger ved hvad man kan forvente om f.eks. 10, 20 eller 100 år for den sags skyld. Selvfølgelige centralt koordineret, så man har standarder, med meget få udsving, og som er så bagudkompatibelt som overhovedet muligt.

  Egentlig burde samfundet være gearet til den næste epidemi eller sågar et angreb fra det ydre rum, hvadend det er en komet på kollisionskurs mod Jorden, eller noget andet.

  Om det er jordskælv, et utænkeligt vulkanudbrud eller noget helt tredje.

  Om det er velfærdsplaner, pensionsplaner, planer på sociale ydelser, eller fremtidens rettigheder og pligter. Om mobilnettet er 5G eller “800G” eller hvad det skal hedde i fremtiden. Og også planer for, hvornår det skal udrulles, og ikke mindst – hvornår det gamle udfases.

  Alt bør – efter min mening, indtænkes i enhver virksomhed, regeringsgrundlag, bankerne, økonomien – privat som offentlig. Alt. Alt i hele verden bør planlægges.

  Egentlig burde vi også have 1000-års-planer, så de fremtidige generationer ved hvad de har at forholde sig til. Alle tænkelige og utænkelige scenarier skal indtænkes i fremtidsplanerne.

  Det har jeg det bedst med, og jeg er ret sikker på at alle andre også vil have det bedst med det.

  Jeg mener ikke, at vi skal leve som de fattige i ulandene. De planlægger aldrig. De tager livet som det kommer, og lever fra hånden til munden. Hvilket kun har medført fattigdom og elendighed.

  Vi bør kunne gøre det bedre i vores del af verden. Jeg mener at vi SKAL gøre det bedre.

  Hvad mener du?

  Og så vil jeg gerne have, at I dropper anklager om, at jeg ikke lægger op til debat, bare fordi jeg siger hvad min egen personlige holdning er… er man uenig, står det frit for at komme med et alternativt oplæg eller kommentar. Mange tak

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 45 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Kolben
  Bruger
  18.940 indlæg
  Offline

  Lav et udkast til en plan, der indeholder håndtering af alle uforudsigelige hændelser, så tager vi den derfra.

  P=NP?

  #1

  Caulnian
  Bruger
  968 indlæg
  Offline

  At spå om fremtiden er selv sagt en svær opgave, da vi kun kan gætte på, hvad den bringer. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at vi ikke kan forestille os de teknologier, som kommer

  Mennesker er i øvrigt ikke fattige, fordi de ikke planlægger til fremtiden. Men man kan ikke bare planlægge sig rig

  #3

  kenkari
  Bruger
  5.497 indlæg
  Offline

  Jeg mener ikke, at vi skal leve som de fattige i ulandene. De planlægger aldrig. De tager livet som det kommer, og lever fra hånden til munden. Hvilket kun har medført fattigdom og elendighed.”

  Det var ellers noget af et statement. Hvordan ved du de ikke planlægger, eller forsøger at planlægge? Måske de bare ikke har de samme forudsætninger for udvikling af deres land som vi har, men er bundet til en infrastruktur der ikke kan udvikles pga en masse individuelle konflikter.

  Bare vent til Emilsa kommer og forklarer dig hvordan Sydafrika har deres former for problemer og forsøger at planlægge sig ud af det, men er ramt af en masse konfliker og deslige.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #4

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #3 – Det jeg mener er, at de selvfølgelig planlægger, men på et langt mere primitivt niveau. Nogle steder dyrker de kun lige præcis den mad, de skal bruge for at blive mætte. Det kan selvfølgelig have den årsag, at de ganske enkelt mangler midlerne til at at realisere langtidsplaner. Men det kan også skyldes manglende kompetencer mv.

  Hvis alle lande fungerede efter samme princip som Kina, ville vi komme meget længere. Ikke at jeg beundrer Kina for alt – jeg er f.eks. modstander af deres menneskrettighedskrænkelser. Men deres 10- og 20-årsplaner kunne vi lære meget af. Både som stat og almindelige borgere.

  #5

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #1 – Jeg laver ikke noget udkast, hvis grundtanken om at lave fremtidsplaner ikke har gang på jord. Det ville være spildt arbejde. Har forsøgt fra andre steder at skrive et længere og detaljeret oplæg om ét eller andet. Det resulterede i, at det blev forkastet, ikke pga. uenigheder i detaljerne. Men pga. uenighed om grundtanken/idéen i det hele taget.

  Så nej, den fælde falder jeg ikke i igen…

  #6

  kenkari
  Bruger
  5.497 indlæg
  Offline

  #4: Har du været i et U-land? Der er en grund til de ikke bare lige kan producere den mad de skal bruge. Typisk er det fordi de ikke har den samme mængde brugbar landbrugsjord pga golde jordlodder eller for dårlig infrastruktur. Det er som om du ikke rigtig har sat dig ind i, at ikke alle lande har den samme grobund for at kunne have den samme udvikling og producering. Der er en grund til at nogle lande må købe produkter udefra, for at kunne overleve. Danmark er jo heller ikke selvforsynende på vores produkter. Det kaldes handel.

  Shit du er langt ud denne gang

  Stay Loyal - Forget Royal

  #7

  Kolben
  Bruger
  18.940 indlæg
  Offline

  #5: Hvor lang tid vil du skyde på at det vil tage at lave en plan, der indeholder reaktioner på alle hændelser (eller evt. den tynde udgave, der kun indeholder hændelser man kan forestille sig)?

  P=NP?

  #8

  VampiricEye
  Bruger
  26.894 indlæg
  Online

  “Derfor kunne jeg godt tænke mig, at det offentlige – staten, samfundet og private virksomheder, sammen bliver enige om fremtidsplaner med al fremtidig tænkelig teknologi (som endnu ikke er udviklet) og hvordan det skal udrulles ude hos de enkelte borgere, så man som borger ved hvad man kan forvente om f.eks. 10, 20 eller 100 år for den sags skyld.”

  Hold da op, vi skal have gang i den store krystalkugle. Tror du menneskene i 1920 kunne have regnet ud, hvordan vores teknologi er nu?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #9

  kenkari
  Bruger
  5.497 indlæg
  Offline

  #8: Jeg så en artikel om nogle forudsigelser der var lavet lige efter 1. verdenskrig af almindelige borgere, om hvordan de troede verden ville se ud 100 år efter. Holy jumping fucking shitballs de var skæve på et eller andet.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #10

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #6 – Ok, jeg giver dig ret på den del, og jeg tog fejl.
  Og lad os så komme videre…

  #7 – Det må jo så planlægges. Jeg har ikke de vise sten.

  Men indrømmet, så er tråden her nok mere et udtryk for min hang til planer, skemaer og forudsigelighed, samt at jeg ikke kan kapere alle de ændringer i livet hele tiden, end det er ret meget andet…

  Jeg er frustreret over, at alting hele tiden ændrer sig, og jeg kan ikke følge med.

  #11

  FIRESTORM
  Bruger
  5.353 indlæg
  Offline

  Det ville samfundsmæssigt være smart med planer der rakte lidt udover en regeringsperiode, men 50-100 år er nok lige lidt i overkanten

  #12

  Kolben
  Bruger
  18.940 indlæg
  Offline

  #10: Jeg tror ikke du forstår min pointe. Overvej hvor lang tid det vil tage at planlægge uendeligt mange ting. Sådan helt konkret.

  P=NP?

  #13

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.508 indlæg
  Offline

  Jeg er også en smule indigneret over, at de hulkort jeg har arvet fra min far, ikke længere kan anvendes. Det offentlige må simpelthen stramme op!

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #14

  Rykno
  Bruger
  320 indlæg
  Offline

  Alt den planlægning vil jo fuldstændig stagnere samfundet. Udviklingen vil gå i stå og det vil netop gøre os ude af stand til at kunne håndtere variabler og uforudsigeligheder. Så der, ved et tilfælde, bliver opfundet noget banebrydende som kan fuldstændig ændrer livskvaliten, det skal stoppes fordi det ikke passer ind i planen?

  “Alle tænkelige og utænkelige scenarier skal indtænkes i fremtidsplanerne.” Men så er de vel ikke utænkelige mere? For slet ikke at snakke om de resourcer som skal bruges. Bare tænk på alle de ressourcer Kina bruger på at jordskælvsikre deres bygning, det skal vi også til?

  Og så lige for at tage tankeeksperimentet et tand videre. Hvorfor så ikke også regulere mennesker, diktere antal og profession. Lyder som sgu som en typisk dystopisk YA bog.

  “Jeg mener ikke, at vi skal leve som de fattige i ulandene. De planlægger aldrig. De tager livet som det kommer, og lever fra hånden til munden. Hvilket kun har medført fattigdom og elendighed.” Her hopper kæden godt nok af for mig. Så meget tankekraft smidt i dit indlæg, men det er alt du kan smide efter et rimligt komplekst dilemma der bliver betegnet som “uland”.

  Erfaringer vi har, taler også direkte imod dit forslag. Se på hesteafførings problemattiken tilbage i start 1900. Befolkningen steg i byerne og der kom derfor flere og flere hestevogne. Flere heste = mere afføring. Også meget mere afføringen end man kunne håndtere, og analyser vurderede at i løbet af en årrække, ville byen drukne i afføring. Det viste sig dog at man ikke behøvede at foretage sig det store. Bilen var nemlig opfundet, man havde bare ikke forudset det var en teknologi som folk ville tage til sig. I løbet af ca 5 år gik traffiken fra at være 99% hestevogne til at være 80% biler. Prøv at google “new york 1905” og “new york 1910”.

  Teknologi er fantastisk. I stedet for at stringent og styrer alting, så burde man lade sig styrer af erfaringer og løbende udvikle sig i den retning. Det er nu engang vores evne til at omdanne os til enhver situation som har sat os på toppen af fødekæden. Selvfølgelig alt med måde, men nu er vi allerede ude i ekstremer og jeg gider ikke nuancere det.

  #15

  Sanjo
  Bruger
  872 indlæg
  Offline

  Hvad med at du skriver om hvilken tablet det er tale om? Kan være den er 4 år gammel, men modellen er måske 8 år gammel..

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 45 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.