onsdag, januar 27, 2021

Frankrig: Forbud mod at filme politiet på vej

Daily Rush Debat Off-topic Frankrig: Forbud mod at filme politiet på vej

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Kimozabi
  Bruger
  24.746 indlæg
  Offline

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/tusinder-af-franskmaend-gaar-paa-gaden-i-protest-mod-videoforbud

  Det franske indenrigsministerium vil rigtig gerne gøre det forbudt at filme politiet. De kalder det en “global sikkerhedslov”, og påstår at “Det skal ske for at sikre politiets og demokratiets integritet”.

  At offentliggøre en video, der “potentielt kunne skade en politibetjents psykologiske velvære” straffes med en bøde på €45.000 og et år i fængsel.

  Sikkert ikke relateret overhovedet:
  Tre politibetjente gennemtæver en mand i 5 minutter – en fjerde betjent kaster en tåregasgranat ind i mandens musikstudie.
  Politiet forsøgte først at anholde manden og sigte ham for vold, men droppede det, da videoen viste, de var fulde af løgn.

  Efter video af episoden kom frem, siger indenrigsministeren at:
  “- Billederne er ekstrem chokerende. Så snart jeg hørte, hvad der var sket, bad jeg om at få suspenderet betjentene. Så snart alt fakta er på bordet i sagen, vil jeg have dem fjernet fra politiet,”

  Men han synes alligvel, det stadig skal være forbudt at filme politiet i fremtiden… Altså, hey. Det sker garanteret aldrig igen ¯\_(ツ)_/¯
  https://www.dr.dk/nyheder/udland/fire-betjente-suspenderet-efter-taaregas-og-toerre-taesk-til-sort-franskmand

  En anden nylig episode var, da “…politiet blev stærkt kritiseret for at bruge unødvendig vold, da de opløste en illegal migrantlejr i Paris.”

  Nåh ja, og så under Yellow Vest protesterne, blev 10.000 folk udsat for politivold, 4.000 blev såret, og to dusin øjne blev skudt i stykker af gummikugler.

  Argumentet for loven er:
  “- Vi har i de senere år set betjente blive udsat for regulære hævnaktioner fra aktivister og fra borgeres side, siger korrespondenten, der peger på, at betjente ikke kun er blevet truet, mens de har været i tjeneste, men også i deres fritid.

  Det gælder blandt andet kvindelige betjente, som har modtaget trusler om voldtægt på privatadressen.”

  "You don't want to see me when I'm angry - because I back up my rage with facts and documented sources." - The Credible Hulk.

  • Dette indlæg blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Kimozabi.
  • Dette indlæg blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Kimozabi.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  kongkim
  Bruger
  16.368 indlæg
  Offline

  Må indrømme jeg er lidt splittet på den her.

  Kan sammenligne lidt med mit eget job hos DSB ude i togene.

  Hvis det bliver filmet når betjente eller nogen hos os laver noget der bestemt ikke er efter bogen så det fint det kan blive opdaget og stoppet, og sener hen få konsekvenser.

  Men NØJ hvor er jeg træt af at folk i toget skal provokere og stikke en telefon op i hoved på mig når jeg passer mit arbejde og skal skrive en afgift.
  Samme hvis vi har været nød til at få politi ud og folk rundt om skal stå og filme, ikke kun os men også dem vi har med at gøre om det så er pga. afgift, vold, eller en der er kommet til skade der ude samt under påkørsler.

  Syntes det er noget svineri og ikke burde være lovligt, når det er udelukkende for at provokere og være til gene for andre.
  Men så igen, den kan være svær at vudere.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #2

  Jacques
  Bruger
  10.479 indlæg
  Offline

  Selvfølgelig skal det ikke være forbudt og strafbart at filme politiet. Det er en krænkelse mod borgernes sikkerhed og frihed. Uhyggelig nyhed fra hvad, der burde være et demokrati.

  Bye with a warmly hugs

  #3

  Emilsa
  Bruger
  11.490 indlæg
  Offline

  Måske, hvis det franske politi ikke ville udsættes for hævnaktioner – skulle de opføre sig ordentlig med mådehold, de har alle dage haft en historie med ekstrem politivold… Det skulle de måske rydde op i før det eksploderer, for det er jo ikke fordi det er et land hvor der er en stolt tradition for at når man er tilpas træt af politiet så begynder man at hænge dem op i gadelamperne.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #4

  mediumaevum
  Bruger
  675 indlæg
  Offline

  #1 – Jeg tænker hvis man kan lave en lov som siger at det som udgangspunkt er forbudt at filme embedsmænd i funktion, men hvis der på filmoptagelsen kan dokumenteres krænkelser af borgerrettigheder, så skal straf bortfalde (og evt. erstattes med belønning), vil det være tilpas.

  På den måde tilgodeser man alle parter.

  #5

  kongkim
  Bruger
  16.368 indlæg
  Offline

  #4 Yah sådan noget i den dur så jeg gerne der blev kikket på.
  Men problemer er jo ikke kun os, men også de borger der bliver filmet som ikke vil det. Har haft grupper af unge der har stået og filmet mens nogen fik en afgift, hvor de senere har lagt det hele på nettet og gjort grin af folk osv.

  Generelt så jeg gerne der kom mere restriktive love omkring at filme andre i offentlig rum og konsekvenser for at hænge folk ud. Om det så er embedsmænd i funktion eller borgere.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #6

  Nickell
  Bruger
  4.434 indlæg
  Offline

  Problematikken er, at mange tjenestemænd bliver forfulgt i privaten. Der er typer, som udnytter deres grundlovssikrede ret til at dokumentere, men de stikker altså deres telefon op i fjæset på dem, som skal beskytte os. Derefter deler de i lukkede grupper på FB i et forsøg på at kunne identificere menneskene bag uniformen.

  Et forbud er ikke løsningen. Men det skal begrænses til at kunne filme identificeringsnumre på tjenestefolk.

  Nej tak til chikane af hverdagens helte.

  Xbox-nyheder? https://xgamer.dk
  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #7

  Caulnian
  Bruger
  968 indlæg
  Offline

  Som tidligere betjent kan jeg skrive under på, at det er møgirriterende at blive filmet af nogen, som bare gerne vil fremprovokere en reaktion. Når det så er sagt, så skal politifolkene kunne tåle det, og der er ikke noget af det, politiet laver i det offentlige rum, som ikke skal kunne tåle at blive filmet af dem, som overværer det. Body cams er fx noget, jeg tror vil komme både betjente og borgere til gode.
  Chikane er chikane og skal behandles for sig. Borgerne skal naturligvis inden for rimelighedens grænserkunne dokumentere magthavernes gøren og laden

  #8

  MiNo
  Bruger
  2.847 indlæg
  Offline

  Jeg synes man skal være forsigtig med at udtale sig om politiet og deres betingelser når man intet ved om hvad de udsættes for. Mener tæller ikke. Ville ønske folk kunne tage en pille med 5 år politi erfaring. Ved selv intet men forstiller mig at der er nogle rigtig nasty typer derude som de møder.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #9

  StultusX2
  Bruger
  6.143 indlæg
  Offline

  #1 Er der da ikke Trygheds-kameraer i både S-tog og stationer?
  og var der ikke noget med, at du skulle trappe lidt ned?

  Fransk politi har alle dage været kendt som hårde nysere! Intet nyt der, altså medmindre man ikke kan sin historie…

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #10

  Fisker
  Bruger
  12.650 indlæg
  Offline

  #4 Din regel forudsætter at man får ret bagefter, det kan man ikke vide på forhånd, så enhver sådan en lovgivning vil have en dæmpende effekt på at dokumentere politiets magtmisbrug.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 måned, 3 uger siden af  Fisker.
  #11

  sYnCHAoZ
  Bruger
  12.060 indlæg
  Offline

  Lidt et giftigt emne fordi mange kommer i klemme, som ikke fortjener det.

  Men overordnet set, taget i betragtning af hvilket magtliderlige psykopater der eksisterer iblandt politiet, så bryder jeg mig ikke om ideen at borgere ikke må dokumentere deres sammentræf med førnævnte.

  Som #7 skriver, så er det vel en del atj jobbet som betjent, surt som det er. Det dybere stikkende problem er jo nok nærmere der, hvor borgerne begynder at misbruge de digitale redskjaber vi har i dag – og at grunden til det er, at visse rådne elementer iblandt politistyrkerne selv har bragt det dertil.

  Man kunne være flabet og sige “Polities har selv bedt om det.”, men det går jo så uretfærdigt ud over de dygtige og veljusterede betjente, som jeg vælge at tro, stadig er i stærkt flertal.

  Hvad kan der gøres? I dunno. Voldspsykopater der gemmer sig bag et politiskilt skal fremstilles og fjernes ved roden. De skader samfundet mere end de kriminelle elementer selv. Men det skal ikke gå ud over de retfærdige politifolk heller, og vi skal heller ikke tilbage til en tid, hvor politiet bare kan udøve deres sygelige superioritetskompleks på borgere uden fare for at blive filmet og afsløret.

  #12

  Steadi
  Bruger
  5.921 indlæg
  Offline

  Den franske regering har trukket lovforslaget, i sin nuværende form, tilbage. Det vil blive “totalt omskrevet”, og genfremsat på et senere tidspunkt.

  Det hjalp nok ikke forslaget, at de betjente blev fanget i at tæve en uskyldig umiddelbart efter fremsættelsen.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #13

  Cancerman
  Bruger
  1.667 indlæg
  Offline

  Det franske gendarmerie er ikke sådan at spøge med, nogen af den kan være seriøst hårde… Det kunne de i hvert fald dengang jeg boede og kom meget i Frankrig.

  Synes det er pisse provokerende, at folk står og filmer, men mener heller ikke det skal være ulovlig. Der hvor der skal slås meget hårdere ned er, når folk begynder og dele det med andre.
  Hvis der blev slået lige så hårdt ned som på alle de unger der endte med en plettet straffeattest pga børneporno, så kunne det bære folk lige tænkte sig om en ekstra gang.

  #14

  StultusX2
  Bruger
  6.143 indlæg
  Offline

  #12 ..jamen han havde jo ikke maske på?

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #15

  Fox
  Bruger
  3.921 indlæg
  Offline

  #13 – helt firkantet kan politiet vel trække folk i retten pga. data-loven ? I sidste ende er det da mennesker der bliver overvåget….der gælder vel ikke specielle regler for betjente ? Eller er vi derhenne hvor folk tror at de alle bare er nogle nazi-svin der burde dø ?! Helt firkantet; hvis politifolk skal finde sig i kameraer i hovedet hele tiden…så kan jeg vel også sætte et kamera op i nærmeste skattekontor eller borgmesterens kontor….

  Jeg tror at vi vil se flere og flere episoder hvor politiet holder sig væk…da de ved at uanset så er det dem der får balladen og det er det ikke værd.

  Det med at betjente trues og endda opsøges privat = det ville give 5-10 år fængsel i mit Danmark. Det er faktisk helt alm mennesker der bare gør deres job…at et par få er kæmpeidioter og aldrig burde have fået skiltet – ENIG ! Men ha’ nu lige lidt forståelse for det store arbejde de gør….som DU ikke gider.

  Sometimes you gotta rise above your morales

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.