lørdag, marts 23, 2019

Forslag til jobsøgning?

Daily Rush Debat Off-topic Forslag til jobsøgning?

 • Dette indlæg indeholder 15 kommentarer, har 10 deltagere og blev senest opdateret af  TormDK for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.053 indlæg
  Offline

  Er pt. inde i en hård periode med stress relateret depression, men kan ikke betale de faste udgifter hvis jeg bliver sygemeldt(ydelse på kontant hjælp niveau, altså omkring de 10 et halvt tusinde om måneden som der skal betales skat af).

  Så jeg søger desperat efter jobs, som har lavest muligt “stress-niveau” og samtidig kan give en løn jeg kan leve af. Er pt. i praktik hos en elektronik produktions virksomhed, men kan mærke jeg ikke kan holde til det i længden. Har simpelthen sværer og sværer ved at have energi nok til at komme igennem dagen…..så tænker osse, at et job på deltid måske var en god ide. Eneste anke her er, at lønnen isåfald nok bliver en udfordring.

  Nogen gode ideer herinde?

  PS: Nå ja, min baggrund er elektronik produktion….men er villig til at tage ufaglært arbejde…..er sådan set villig til at tage hvilket som helst arbejde, bare jeg kan holde til det og kan overleve af lønnen. Min “smertegrænse” rent lønmæssigt, lægger omkring de 19-20k om måneden, for at det lige akkurat går op med de faste udgifter(og ja, udgifterne er allerede blevet trimmet ned og lån blevet forlænget for at mindske udbetaling per måned).

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Evv
  Bruger
  809 indlæg
  Offline

  #0: Ked af at høre din situation står så skidt til
  Du nævner kontanthjælp.. er akassen ikke en mulighed? Der får du 18k og efter skat er det ca. 11-12k udbetalt.

  Mht til arbejde hmm.. No idea really men jeg kan på det kraftigste kun opfordre dig til at sige stop og komme væk fra det arbejde. Du vil IKKE ende med en depression, som i fuldt scale 100% depression. Stress relateret depression er vejen til en depression og du skal IKKE den vej nej.

  Spørg dig selv om dette:
  Hvad vil vil du / hvad er alternativet? Blive på jobbet, køre dig selv endnu mere ned og tilsidst ramme bunden og få en depression? Eller komme væk asap og få det bedre oppe i hovedet?

  #2

  Hamdie
  Bruger
  389 indlæg
  Offline

  Pedelmedhjælper.

  #3

  Deadmeat
  Bruger
  6.021 indlæg
  Offline

  #0: Føler virkelig med dig – Det er en super ubehagelig situation at være i!

  Step 1: søg professionel hjælp hvis muligt. Snak evt. først med din praktiserende læge. ved ikke om man evt. kan få noget støtte til psykolog konsultationer fra det offentlige, hvis lægen vurderer det er nødvendigt.

  Step 2: Få tænkt meget grundigt og ærligt over, hvilke elementer i dit nuværende arbejde, der giver sig stress. Vær ærlig! Det er ikke nødvendigvis rart at skulle udpege ‘svagheder’ i din egen pefsonligjed, men det er et nødvendigt skridt på vejen, til at blive bedre til at håndtere det. Du skal kun gøre det for dig selv (evt. snak med psykolog om det).

  Step 3: Hvis muligt så få styr på ovenstående inden du søger nyt job. Elelrs risikerer du bare at løbe panden mod muren et nyt sted også. Overvej grundigt, om der er noget i dit nuværende arbejde der kan ænsres, så det bliver OK at være der.

  Uden at kende detaljerne i dit stress forløb, så kunne du jo overveje om job på f.eks. et varelager kunne være OK. man behøves ikke nødvendigvis et truck kort for at kunne arbejde på lager. Jeg har også selv arbejdet på industri vaskeri i mine ‘unge’ dage. Det var egentlig ret ligetil arbejde – omend også kedeligt.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #4

  Mazeios
  Bruger
  1.274 indlæg
  Offline

  Hvis det er lån der presser på kan du evt. tage en snak med kreditor og høre om du ikke kan få sat det i bero ind til du lige kommer oven på igen.

  Det koster dig mere i renter i sidste ende, men det vil hjælpe dig her og nu.

  Arbejdsmiljø tæller rigtigt meget på stressfaktoren, du kan være hedig at lave det samme i et bedre miljø, jeg ved dog ikke lige hvor det skulle være.

  "It´s only a Game until you win"

  #5

  Evv
  Bruger
  809 indlæg
  Offline

  Iflg WHO:

  Depression is a common mental disorder. Globally, more than 300 million people of all ages suffer from depression. Depression is the leading cause of disability worldwide, and is a major contributor to the overall global burden of disease.

  Hvor er det dog vildt og mest af alt.. tragisk

  #6

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.053 indlæg
  Offline

  #1 Desværre er reglerne på området, at hvis du ikke står til fuld rådighed på arbejdsmarkedet(kan tage et fuldtids arbejde når det tilbydes), så kan du heller ikke få dagpenge. Dette har jeg fået forklaret af både kommune og fagforening.

  Eneste mulighed for midlertidig “skåne hensyn” fra systemets side, er en sygemelding fra egen læge. Hvor man så skal kunne overleve på en kontanthjælps ydelse….hvilket jeg desværre ikke kan!

  Men for at svare på dit spørgsmål…så vil jeg hellere leve på gaden end at blive så syg som jeg var på et tidspunkt igen. Men allerhelst, vil jeg undgå begge scenarier!

  #2 Noteret….tak for input! Lyder faktisk som et okay hyggeligt job, med mulighed for frisk luft! Aner dog intet om løn eller jobkrav, men kigger på det!

  #3 Tak for det lange indlæg! JEg har allerede snakket med egen læge og endda haft en enkelt dobbelt konsultation hos en Psykolog. Det kunne jeg dog desværre ikke bruge til så meget. Og har ihvertfald ikke råd til at gå fast hos sådan en. Men tror heller ikke umiddelbart at det er nødvendigt. Mit problem er gentagende/repetivt arbejds processer. Det går lige i hjernen på mig og gør mig tung og svimmel i hovedet.

  #4 Tak for input. Det med arbejdsmiljø teorien, er det jeg er igang med nu. Men kan mærke jeg simpelthen ikke duer til produktions arbejde. Så skal det som minimum være i et deltids job, hvor den kortere arbejdstid kan gøre det mere udholdeligt. Men tror generalt ikke det er en type job som er godt for min psyke pt…..desværre!

  #7

  Evv
  Bruger
  809 indlæg
  Offline

  #6: Ja OG nej.

  Heldigvis for dig, så kan du gå op til lægen, fortælle at du har det hamrende elendigt og at du føler hele din verden bryder snart sammen grundet dit arbejde.

  Lægen sygemelder dig så og derved kan du få sygedagpenge. Trust me on this. Så ånd lettet op nu. Evt skriv i PM hvis du vil have yderligere hjælp og forklaring

  Kommunen har INTET at skulle have sagt, så længe du har lægens ord på, at du er syg.

  #8

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.053 indlæg
  Offline

  #7 Desværre har jeg allerede benyttet mig af den mulighed(Update: altså sygedagpenge fra fagforeningen) for år tilbage og har ikke fået “sparet op”/været i fuldtids beskæftigelse længe nok til at optjene retten til en ny periode siden sidste gang. Så ja, jeg sidder nok lidt i saksen pt…..så er derfor osse åben for alle forslag efterhånden!

  #9

  Cenholt
  Bruger
  235 indlæg
  Offline

  #0 Håber sku det bedste for dig. Jeg har været igennem i lignende tur for et par år tilbage. Jeg havde et arbejde hvor jeg havde det dårligt hver dag jeg skulle på arbejde, og det endte med at jeg blev fyret og så gik jeg helt ned med depression. Efter noget tid fandt jeg et arbejde med lavt “stress niveau” som du selv beskriver det, og efter halvandet år med ro på, var jeg klar til at skifte tilbage til et “rigtigt” arbejde, med lidt selvtillid i baggagen.

  Det er totalt umuligt når man står i det, men prøv at huske på at tingene har det med at løse sig, det skal nok blive bedre og depression lyver.

  #10

  Cenholt
  Bruger
  235 indlæg
  Offline

  #0 Det var i øvrigt et lagerjob jeg fik via en uopfordret ansøgning. Så hvis det ligger firmaer du kender i nærheden af din bopæl, så kunne det være en mulighed at sende dem en ansøgning.

  #11

  Aben
  Bruger
  1.357 indlæg
  Offline

  Det er ikke for alle, men du kunne også søge nogle vikar stillinger indenfor det specialpædagogiske(mentalt handicappede) område. Alt efter hvor man kommer hen, så er arbejsbyrden ikke forfærdelig høj, og du kan lidt selv styre din arbejdsbyrde ved at sige ja/nej til de antal vagter, som du kan holde til.

  Arbejdsopgaverne er typisk bare at få en hverdag til at køre for borgerne på bostedet, og det er ikke helt vildt repetitivt arbejde, da der selvfølgelig sker forskellige ting i løbet af dagen. Der er samtidig en del frirum typisk, hvor man sidder og hygger med borgerne i stuen foran fjernsyn eller lignende. Jeg kan dog stærkt anbefale ikke at søge job på et bosted for kørestolsbrugere, da der er meget mere arbejde ift personlig hygiejne. Det er selvfølgelig bare min mening, men det er ikke lige det, som jeg synes er fedt ved arbejdet.

  Jeg arbejder selv indenfor området, hvor jeg startede som ufaglært vikar og tog en uddannelse sideløbende. Jeg har aldrig følt mig stresset lige udover, da jeg skrev min bachelor, samtidig med en fuldtidsstilling, og jeg er selv ret følsom overfor stressfaktorer.

  #12

  Human
  Bruger
  4.951 indlæg
  Offline

  Det mest chill job jeg nogensiden har haft var da jeg stod i en 7-11.

  #13

  Kondomet
  Bruger
  327 indlæg
  Offline

  #0 At finde jobs er det nemmeste i verden. Dit problem er din erfaring(altså ikke på papiret, men den rigtige livserfaring).

  Når du først får øje på muligheder, kommer resten af sig selv. Du begynder at spotte ting, som du ikke havde overvejet forinden. Du må aldrig begrænse dine evner og du skal tænke ud af boxen. Prøv så og lede med dette mindset, det gøre en verden til forskel(jeg kender elektrikere, bager osv. som idag laver IT og er super lykkelige).

  Alternativet er at du tager en uddannelse. Udeboende SU med SU lån er ca. 8K(bare rolig, renten er til din fordel). Hvis du supplere dette med et random deltidsjob, så får du dagpenge når du er færdig med uddannelse(det er en fordel studerene tilbydes), plus du står bedre. Been there, done that.

  Held og lykke:)

  #14

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.053 indlæg
  Offline

  #9+10 Tak for støtten….godt at høre du selv kom videre! Jeg er idag osse nået til konklusionen, at det ikke hjælper noget at “tvinge sig selv” til et arbejde man dybest set hverken har lyst til eller energi til i det lange løb. Ringer til chefen imorgen og siger han må finde arbejdskraften et andet sted. Så må den økonomiske uvished komme i anden række….puha!

  #11 Tak for indsparket. Har aldrig tænkt mig selv i den slags jobs, men syntes ikke umiddelbart det virker afskrækkende. Så vil kigge på om der er muligheder i området jeg bor….tak igen!

  #12 Dem er der ikke mange af hvor jeg bor…..men ja, et job indenfor “service branchen” kunne godt være et sted jeg osse burde kigge. Tak for input!

  #15

  TormDK
  Bruger
  14.378 indlæg
  Offline

  #0 Men hvad vil du, sådan helt ind i hjertet gerne arbejde med? Hvis du nu holder op med at tænke “Det kan jeg ikke, fordi XYZ”, og så tænker på hvad du rent faktisk kan gøre for at komme hen i mod det mål.

  Små skridt er helt fine – det er også helt fint at tro du gerne vil være noget, og så finde ud af hen af vejen det ikke lige var det – sådan havde jeg det selv da jeg var yngre. Jeg er 38 lige om lidt, og jeg ved stadig ikke hvad jeg vil være når jeg bliver voksen. Det er heller ikke så vigtigt, så længe du brænder for det du laver lige nu.

  Det er ok ikke at have den glød i sig, det er ikke alle mennesker der desværre får muligheden – men lær så i stedet at sætte pris på hvor du er lige nu, og se om der er nogen i din omgangskreds der har den glød, og hjælp dem.

  I din situation har du behov for at få noget oxytocin i dagligdagen til at modvirke de stress hormoner din krop sikkert er fuld af. Det kan du blandt andet få i en arbejdssituation ved at have tryghed på arbejdspladsen, kollegaer der har en fælles virksomhedskultur / team ånd, og selvfølgelig en rigtig leder – ikke en chef eller en boss, men en leder.

  Du skriver ikke lige hvor gammel du er, for det har selvfølgelig også noget at sige i forhold til behovet for et vist indkomst niveau – men som du heldigvis selv har indset, så hjælper det ikke på et eventuelt stress forløb at tænke som du har gang i der. Det kan det kun gå en vej af – rock bottom.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.