lørdag, november 28, 2020

Første køretime – mega nervøs!

Daily Rush Debat Off-topic Første køretime – mega nervøs!

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Så går det løs! I en alder af 34 er jeg endelig kommet igang med kørekort. I morgen har jeg min første køretime og kan allerede mærke nu at jeg er hamrende nervøs – jeg føler da slet ikke jeg er klar til rigtig vej. Jeg synes aldrig helt jeg lærte koblingspunktet i kravlegården og det var jo så også med en anden bil.

  Gode historier og råd modtages med kyshånd – jeg sidder jo nærmest og skælver…

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 50 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.108 indlæg
  Offline

  Du tager køretimer for at lære at køre bil, ikke for at vise at du allerede kan det

  Hvis du fortæller din kørelærer, hvad du lige har fortalt DR, så tør jeg næsten garantere at der bliver taget højde for det, og du nok skal få den vejledning der er brug for.

  Lige det med koblingspunktet, det tror jeg nu stadig der er mange som har problemer med. Specielt hvis de låner en bil de ikke har prøvet før. Der gælder det om at kunne gå i stå midt i et lyskryds med løftet pande!

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #2

  Alloc
  Bruger
  1.916 indlæg
  Offline

  Ved køretimer lærer du principperne og loven ved at køre bil. Du lærer først rigtig bagefter at begå dig i trafikken bag et rat. Det fortalte min kørerlære mig da jeg tog kort.

  Og første time er stort set altid på mindre befærdet veje så du ikke har så mange ting at holde styr på

  Held og lykke

  Come-Join.us
  https://www.facebook.com/morerandomthancool/

  #3

  kenkari
  Bruger
  5.318 indlæg
  Offline

  Sig det som det er til din kørelærer. Der er intet galt i at indrømme du er nervøs. Det er næsten værre ikke at sige noget.

  Koblingspunktet vil altid være sjovt, selv for erfarne billister, når du kommer ind i en ny bil. Det bedste råd jeg faktisk kan give dig, kommer først i spil, når du HAR fået dit kørekort. Prøv så mange biler som du kan slippe afsted med. Kør ture i alt hvad du kan få muligheden for.

  Stay Loyal - Forget Royal

  #4

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Hej alle

  Tak for de gode tanker. Selvfølgelig kommer det til at gå. Jeg tænker at sige til kørelæreren at jeg er hamrende nervøs og at jeg bøvlede med koblingspunktet på manøvrebanen. Derudover er det værste der kan ske jo blot at man skal have nogle flere timer – hvilket jeg heldigvis har råd til, så der er ikke en økonomisk bekymring i det. Jeg har også en gulerod forude, da jeg (desværre) lige har arvet min fars bil.

  #5

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  Husk på det ikke er som i GTA

  #6

  Sven_Bent
  Bruger
  25.929 indlæg
  Offline

  Jeg kender stadigvaek ikke til koblings punkt i en alder af 39…. automat gear og cruise control for the win.

  anyway det kommer still og roligt til at ligge helt naturlig for dig at koere bil. og du vil hurtige opleve at de fleste ting pludselig er temmelig logiske dog vil jeg sige at du ogsaa vil bemaerke hvor mange folk derude der koere total egoistisk

  men hodl da kaeft jeg husker da ogsaa min nervositet ved at skulel af og paa motorvejer da jeg skulle laere at koere bil. so fik vi lige en tur op og ned af motovejene et par gange hvos der skulle drejs af og paa ved samtlige muligheder.

  nuu sider jeg og bil irirter over folk der koerer for langsomt ud paa en motorvej

  #3
  +1 ud og koere sa meget som mulgit efter at have faaet kort.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #7

  _Djernis_
  Bruger
  1.406 indlæg
  Offline

  Som de andre siger så bare tag det med kørelæreren, han/hun/den/det skal nok tage hånd om det, og bare rolig det kan ikke gå værre end galt

  Min kone fik taget kortet lidt før Oktober sidste år, der var vist et par stykker over de 30, hun var 33, men det var jo mest generhvervelse og ikke førstegangs som hende selv og som du, hun fik en sjat ekstra køretimer fordi hun var lidt usikker, men det endte da også med at hun bestod første gang. Ka nhun gøre det så kan andre sgu også
  Så bare tag det rolig og koncentrer dig om hvad du laver så går det hele fint

  Vores problem er så nu at konen stadig har lidt bøvl med koblingspunktet så hun “staller” lidt i et kryds en gang imellem, og at hun næsten har fået fine fornemmelser pga. den bil hun tog kortet i… Der er sgu lidt forskel på bilen når den ene er en Skoda Citigo og den hun lærte at køre i var en BMW der koster det samme som vores rækkehus

  #6
  Uuuuh folk der kører langsomt når de skal ind på motorvejen er sgu da også kun en belastning, op i fart! Fair nok hvis bilen er en lille skod Citigo med 60 heste, nogle tilkørsler er korte nok til at vi ikke kan presse den op på de 130 men det er som regel 100-110 alt efter forholdene, eller medmindre der er en lastbil så langt fremme at det ikke kan svare sig at forsøge at komme foran den.

  Samme gør sig gældene med folk der skal af motorvejen, man sænker først farten når man ER kørt af selve motorvejen, dette havde konen heldigvis fået indprintet i hjernen af mig før hun tog kortet så hun fik endda ros af kørelæreren for ikke at sænke hastigheden før hun var på “rampen”

  "Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle... men vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege"

  #8

  LilleNicho
  Bruger
  1.184 indlæg
  Offline

  Jeg tror de bedste råd er at du ikke skal stresse over koblings punktet – invester noget tid i at få følelsen i fødderne, når du alligevel holder for rødt, med at finde koblingspunktet og slip igen.

  Og som flere er inde på er det jo heller ikke altid lige let for os der har kørt bil i mange år, hvis vi kommer i en ny bil.
  Specielt et skift fra en diesel hakker til benzin.
  Har selv en halvstor diesel bil jeg kører i til hverdag, når jeg så en sjælden gang imellem kommer over i konens lille gokart af en c1er ligner jeg ved gud også en der burde rives direkte tilbage på kravlegården, de første par starter.

  Det hele handler jo om vane og gentagelser, som uanset hvad først kommer til at sidde i kroppen efter noget tid – ligesom når du gamer.
  Der kommer et tidspunkt hvor du ikke tænker over koplingspunkt, speeder og hvad vej pinden skal rykkes, ligeså vel som du heller ikke koncentrerer dig om hvilken knap du skal trykke på for at smide smide en granat i battlefield.

  … Og husk ALLE har har kørt som en brækket arm og gået ud 3 gange i træk da der blev grønt i et lyskryds, de har bare glemt det når du gør det og de dytte og laver latterlige overhalinger.

  No point mentioning those bats, I thought. The poor bastard will see them soon enough.

  #9

  Shinzon
  Bruger
  1.482 indlæg
  Offline

  Alle kan gå i stå så dont worry

  #10

  Gulerod
  Bruger
  962 indlæg
  Offline

  Nu det altså heller ikke fordi du starter ud på Rådhuspladsen i KBH kl 8 om morgenen første køretime

  Du starter garanteret ud på forladte villaveje hvor du er uheldig hvis du rent faktisk ser en bil nærmest…. Så intet at være nervøs for.

  #11

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.426 indlæg
  Offline

  Knæk og bræk

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #12

  Jacques
  Bruger
  10.372 indlæg
  Offline

  Husk at rulle bilruden ned og ha’ armen ude, mens du ryger en smøg. Det signalerer til de andre bilister, at de ik ska fucke med dig. Held og lykke!

  Bye with a warmly hugs

  #13

  Guldkortet
  Bruger
  2.880 indlæg
  Offline

  Husk at gas helt vildt op i lyskrydsene, så du beviser hvem der bestemmer!

  Work work.

  #14

  Noize
  Bruger
  4.519 indlæg
  Offline
  #15

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Update – det gik sgu egentlig meget godt. Kun et par gange hjalp kørelæreren med koblingen. Jeg skal forbedre at huske at træde koblingen helt ned, når jeg skifter gear, samt aldrig slippe koblingen på vej hen mod et kryds.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 50 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.