onsdag, juni 20, 2018

Flytte fra sjælland > jylland med datter i køge

Daily Rush Debat Off-topic Flytte fra sjælland > jylland med datter i køge

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Brilleaben
  Bruger
  78 indlæg
  Offline

  Hej normalt er jeg ikke lige den der skriver private sager herinde, men har den seneste tid gennemgået en masse ting der rykker op i mig. Jeg har for et par måneder siden mistet min søster helt uventet og vi bor nærmest klods op og ned af hinanden. Derfor føler jeg stadig ubehag osv ved at være i min lejlighed ( noget jeg selvfølgelig snakker med en psykolog om). Jeg har altid været glad for det rolige jylland, og har selv boet der over flere omgange. jeg havde 2 uger der over efter hendes død og det hele blev bare mere afslappet. alt kom på afstand, og jeg skulle ikke tage stilling til dit og dat, jeg ved selvfølgelig godt at jeg ikke slipper for mine problemer, jeg har bare altid været utrolig glad for det stille og rolige hobro.

  Men nu er sagen den at jeg har en datter på 9, så jeg synes det bliver problematisk at flytte så langt væk fra hinanden. Jeg har intet kørekort så hvis jeg skulle beholde vores hver anden weekend aftale ser jeg hende meget sent fredag og hun skal være hjemme klokken 16:00 hver anden søndag.

  Er der nogen af jer der har prøvet ligne situation? som eventuelt kunne komme med et godt råd til en noget fortvivlet far.

  mon græsset er grønnere på den anden side, når man bor på antarktis?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Phonetic
  Admin
  23.348 indlæg
  Offline

  Er ked at at høre om dit tab. Håber at du får bearbejdet det på bedste måde for dig. Ikke let og bestemt noget som tager tid. Måske du bør lade gå lidt mere tid, før du tager en beslutning af den karakter. Det ved du dog nok bedst selv.

  Men er det ikke din datter som du måske skal fokusere på som lyspunkt og evt. finde en anden lejlighed (tættere på) for derigennem at skifte rammer uden at skulle tage helt væk fra det og din datter?

  Daily Rush Head Honcho

  #2

  Brilleaben
  Bruger
  78 indlæg
  Offline

  Tak skal du have. Og jo det har jeg også tænkt på. Sjælland har bare aldrig været mig, men det er bestemt noget jeg også har i tankerne for tiden. Hun er bestemt uden tvivl hende der holder mig oppe i denne hårde tid.

  mon græsset er grønnere på den anden side, når man bor på antarktis?

  #3

  Heschen
  Bruger
  1.616 indlæg
  Offline

  Kondolere og rigtig træls situation at stå i øv øv
  Problemet er vel desværre at der ikke rigtig er noget godt råd der ændre på at du ikke har kørekort og at der er nogle faste ramme for besøg med din datter, altså hvornår hun skal hentes og afleveres.
  Så det er vel lidt en pest eller kolera situation du står i, flytter du til jylland for at komme ovenpå igen psykisk, så får du problemet med din datter og bliver du boende, så ender du måske med psykisk problemer af den ene eller anden art, som din datter jo nok også kan mærke på den ene eller anden måde.

  Hvad med at flytte lidt ud på “landet” på sjælland? der må da være nogle steder selv derover hvor der er lidt ro?

  Held og lykke og håber du finder den rigtige løsning som alle bliver glade for.

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #4

  StultusX2
  Bruger
  4.067 indlæg
  Offline

  Først og fremmest kondolerer.

  Men du skrev jo selv FAR tilsidst, gjorde du ikke?
  Du kan da snildt lige trække stikket i forbindelse med sorgen. Tilgengæld må du for alt i verden ikke glide væk fra din unge! Hun er, forhåbentlig, netop noget af det mest livsbekræftende du har?

  God vind fra en weekend far – med afstand til afkom. (blandt andet en tøs på 9)

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #5

  Brilleaben
  Bruger
  78 indlæg
  Offline

  #3 ja den løsning med at finde noget land idyl på sjælland er faktisk en mulighed jeg ikke selv har brugt en tanke på. Så det er bestemt noget jeg vil tage med mig. Og jeg vil jo for alt ikke skade min datters opvækst eller andet . hun er og bliver min livlinie. Og havde jeg ikke hende havde jeg uden tøven sprunget på det næste tog med de jyske marker.

  #4 Jo jeg skrev Far med stort. Men du har ret, det er mest tiden når jeg ikke har hende at de triste tanke kommer, noget jeg mærker på kroppen dagligt efterhånden. Med ubehag mm alt sammen noget jeg er i dialog med, med min psykolog.

  mon græsset er grønnere på den anden side, når man bor på antarktis?

  #6

  Jeppe
  Bruger
  1.882 indlæg
  Offline

  Nu kommer jeg selv fra jylland, men har boet på Sjælland (nu Roskilde) siden 2005. Jeg ved godt at man som jyde jo har det udgangspunkt at sjælland = København/udelukkende byområde – men efter 12 år må jeg konstatere, at der altså også findes stille og rolige områder på sjælland, hvor man føler at man er på landet.

  Hvis du lige nu bor i Køge eller omegn er der f.eks. hele sydsjælland med mange små byer, hvor du i dén grad vil føle kontrast i forhold til Storkøbenhavn.

  At flytte væk fra din datter vil imo på den lange bane være katastrofalt.

  #7

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.465 indlæg
  Offline

  #0
  Ærgerlig situation du står i, og håber at du kommer godt ud på den anden side.

  Måske er det bare mig, men jeg sidder og tænker på hvorfor du ikke får taget det kørekort? Det lyder som om det er det eneste som holder dig tilbage.

  Tænker at de sparet omkostninger til en ejendom fra Sjælland til Jylland sagtens kan bære en udgift til en bil + kørekort.

  *Edit*
  Hvis du flytter til jylland, og alt efter hvordan du har det med din datters mor, så kunne jeres aftale om samvær også ændres en smule, så du måske får hende lidt tidligere om fredagen.
  Og hvis den er lavet via statsforvaltningen, så skal der i tilrettelæggelsen af aftalen tages hensyn til transporttiden imellem forældrenes boliger.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #8

  Brilleaben
  Bruger
  78 indlæg
  Offline

  #7 jeg har en medført hjertefejl så jeg har desværre ikke muligheden for at får det. Det ville ellers løse en del problemer. Men det er ikke gennem statsforvaltningen og hun går i skole til 13:30 hver fredag så det er lidt svært at få hende “ud” lidt før. Men ellers super ideer. Jeg tænker ihvertfald mig meget om i denne situation, det det ikke skal være en for hastet beslutning.

  mon græsset er grønnere på den anden side, når man bor på antarktis?

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.465 indlæg
  Offline

  #8
  Ærgerligt med hjertet, men altid noget at I ikke har rodet samværet ind via statsforvaltningen, men kan finde ud af det med hinanden.

  Jeg ville nok følge de andres forslag om, at se om du kan finde et stille og roligt område på sjælland, således at du ikke kommer til at se din datter mindre pga. øget transporttid til f.eks. jylland.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  Fox
  Bruger
  3.328 indlæg
  Offline

  #0 – nu kender jeg naturligvis ikke din eks, men monstro hun er åben for en “genforhandling” af børnetid ? Såfremt hun ikke er en icy cunt fra Hell – så burde hun jo have forståelse for din situation….

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #11

  Brilleaben
  Bruger
  78 indlæg
  Offline

  #9 mange tak, og ja det hælder jeg også mere til for tiden…
  #10 vi har et rigtig godt forhold til hinanden og til vores fællesdatter, så tror nu godt hun ville kunne se det. Det er bare mere min egen dårlige samvittighed jeg kæmper med.

  mon græsset er grønnere på den anden side, når man bor på antarktis?

  #12

  Emilsa
  Bruger
  10.043 indlæg
  Offline

  Det skulle nu også være muligt at finde noget stille og roligt på sjælland. Mit mental map siger mig at Sjælland = CPH, men når jeg har været ud og se med DSB synes jeg nu nok at der er nok med landlig idyl.

  Alternativt kan du jo søge mod skåne, der kan man vist komme ok langt ud på landet uden at være langt væk.

  EDIT: JEg har en niece der tager turen fra Fyn til Vendsyssel, det var alligevelle for meget. Så min Søster og hendes Eks har lavet en aftale om at hun kommer sjældnere men i længere tid af gangen. Eksempelvis bruger hun alle ferierne og de forlængede weekender ved min Søster. – og så ellers lige fra tid til anden i en Weekend, hvis hun savner sin mor for meget. Det virker som en ret god løsning – når afstanden er for stor.

  "Du rager imod en verdensmand, en person der er dig, ja sågar alle os herinde overlegen på alle tænkelige punkter. En person der skaber resultater, pre og post hans embede som præsident? Who are you bro? Absolut ingenting!" - Env om sit mancrush på Trump

  #13

  Silan
  Bruger
  1.895 indlæg
  Offline

  Som andre siger, trist situation du er havnet i, men hvis det er ro og landsbystemning der primært trækker dig mod jylland, burde du kunne finde masser af det tættere på. Faktisk er der masser af små landsbyer inden for 10-20km radius af Køge som er super hyggelige.

  #14

  Stormtrooper
  Bruger
  732 indlæg
  Offline

  Jeg synes måske også at det lyder lidt voldsomt at flytte til Jylland – specielt når du har en datter – men jeg mistede selv min mor da jeg var meget ung, så derfor er jeg helt med på, at der skal drastiske midler til for at komme sig over drastiske livsændrende begivenheder. Det kan derfor sagtens være, at det er Jylland der vil hjælpe dig videre, hvis det er det du føler for, og ikke bare at finde et fredeligt sted på Sjælland – det kan være, at det stadig er for tæt på. Så hvis du vælger at flytte så langt væk fra din datter, så husk, at der findes bedre, billigere og hurtigere alternativer til offentlig transport. Tænker på GoMore osv.

  Som det også er blevet nævnt så må din datters mor også kunne være fleksibel omkring jeres deleordning når du nu står i en akut situation hvor du har brug for ekstra omsorg.

  The floor's made for dancin' - you can tell by the lights

  #15

  klingest
  Bruger
  776 indlæg
  Offline

  Kondolerer.

  Men det er en stor misforståelse af sjælland = kbh. Det er immervæk kun den aller østligste del der er tæt bebygget. Resten af sjælland består af marker, og små landsbyer, så der er masser af mulighed for fred og ro, og samtidig at kunne se din datter lidt mere.

  Yoda - "Beware of the dark side... The dark side leads to fear. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suufferiiing!!"

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.